phone +45 2962 8077

GENERELLE BETINGELSER – KulturRetur


Arrangør
Rejserne i dette program er arrangeret af Team Island (del af KulturRetur A/S), ofte arrangeret i samarbejde med lokale danske turarrangører.

Tilmelding
Rejserne kan bestilles hos Team Island (del af KulturRetur A/S). Tilmelding kan ske ved henvendelse via telefon, mail eller brev. For at en tilmelding er bindende, skal depositum indbetales senest 14 dage efter bestillingen, eller hvad der fremgår af faktura.

Depositum
Depositum er DKK 3.000 pr. person, med mindre andet er anført eller aftalt for den pågældende rejse. Når depositum er betalt er aftalen bindende.

Restbeløb
Restbeløbet skal indbetales senest 60 dage før afrejsedato. Der udsendes faktura fra Team Island (del af KulturRetur A/S)

Inkluderet i rejsens pris
Prisen og eventuelle tillæg er anført under omtalen af rejserne. Alle anførte priser er per person, med mindre andet er nævnt.

Prisændringer
Programmets priser er baseret på gældende valutakurser. Ved ændring i transportomkostninger, skatter, afgifter eller gebyrer for tjenesteydelser, såsom lufthavnsafgifter og skatter, som Team Island (del af KulturRetur A/S) ikke har indflydelse på, forbeholder vi os ret til at kræve tillæg. Eventuelle prisstigninger vil ikke overstige 10% af rejsens pris og bliver varslet senest 30 dage før afrejsen.

Sygesikringsbevis
Alle rejsedeltagere skal medbringe eget sygesikringsbevis, som ved ferierejser også gælder i Island. Medbring for en sikkerheds skyld både det gule og det blå sygesikringsbevis. Bemærk: ved studie- eller firmarejser gælder andre regler. Her skal der tegnes en særlig forsikring.

Afbestilling
Afbestilling på grund af sygdom:
Det anbefales, at De kontakter Deres normale forsikringselskab for at få et tilbud på afbestillingsforsikring. Det er normalt det billigste. Tjek grundigt vilkårene på denne forsikring, så det er klart hvor De er stillet, hvis rejsen må aflyses pga. sygdom eller andet. NB: husk at forsikringer altid skal være tegnet/virksomme FØR De indbetaler depositum.

Afbestilling af andre grunde
A) Før betaling af restbeløbet: Det indbetalte beløb refunderes med et fradrag på 50% af det indbetalte depositum.
B) i perioden 60 til 40 dage før afrejse: 50% af rejsens pris refunderes.
C) Mindre end 40 dage før afrejse: Den rejsende har ikke krav på refundering.
NB: undtaget fra disse frister er situationer, hvor den/de rejsende skrifligt har givet accept af køb af flybilletter. Aflyses turen efter denne accept, skal flybilletterne betales af kunden under alle omstændigheder. Dette gælder typisk ved individuelle (såkaldte ”kør-selv-ture”) og vil tydeligt være meddelt Dem ved indgåelse af aftale.

Udeblivelse, manglende pas, visa etc.
Udeblivelse ved afrejse, manglende rejsedokumenter medfører, at hele det indbetalte beløb går tabt.

Aflysning fra KulturReturs side:
For at gennemføre rejserne, skal der i reglen være min. 15 deltagere, med mindre andet er anført. Hvis Team Island (del af KulturRetur A/S) tvinges til at aflyse en tur, får deltagere senest besked 40 dage før afrejsen med tilbud om en anden rejse eller tilbud om tilbagebetaling af alle indbetalte beløb.

Ændring til en anden rejsedato
Ved deltagelse i grupperejse er det normalt muligt at udvide rejsen, enten ved tidligere udrejse eller senere hjemrejse. Få et konkret tilbud.

Ændring af deltagernavn
Den rejsende er forpligtet til at oplyse sit komplette navn navn, som det fremgår i ejerens pas. Er navnet ikke korrekt oplyst ved bestilling af rejsen, bærer Team Island (del af KulturRetur A/S) hverken ansvar for eller omkostninger ved udstedelse af ny flybillet.

Glemte sager
Ved efterlysning af glemte sager beregnes et ekspeditionsgebyr på DKK 300 + forsendelsesomkostninger.

Reklamationer
Eventuelle klager skal fremsættes omgående til rejselederen. Kan et problem ikke løses tilfredsstillende kan klagen sendes til Team Island (del af KulturRetur A/S) med angivelse af rejsebevisnummer senest en uge efter hjemkomst.
Løses sagen ikke tilfredsstillende for den rejsende eller for Team Island (del af  KulturRetur A/S), kan sagen henvises til Rejseankenævnet.

Rejsegarantifonden
KulturRetur er medlem af Rejsegarantifonden og har dér nr. 1870.
Gebyr til Rejsegarantifonden DKK 20 pr. rejse pålægges rejsens pris.

Generelt
Team Island (del af KulturRetur A/S) har ansvaret for at rejsen gennemføres sådan som den er præsenteret i programmerne. Vi kan dog ikke gøres ansvarlig for skader som er forårsaget af katastrofer, strejker og andre hændelser, som er af force-majeure-agtig karakter, eller som er forårsaget af deltagerens egen forsømmelighed, eller forhold som Team Island (del af KulturRetur A/S) ikke har indflydelse på. Ifølge lovgivningen kan rejsearrangøren forhøje den aftalte pris som følge af stigende transportomkostninger (herunder brændstofpriser), ændrede skatter, afgifter og gebyrer samt ændrede valutakurser.

icon AKTUELT

2021-rejser

Grupperejser:

Rejserne herunder ses nu på hjemmesiden.

Nordlys i Island? Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad

Island – fugle & natur

Island – med Vestfjordene i centrum. Rejs med Vrå Højskole. Rejsen indledes med nogle dage på højskolen.

Hannes Litteraturrejse. Rejs med forfatteren Hanne Højgaard Viemose.

Vælg imellem 2 rejser på 10 dage: Island rundt – med god tid til at nyde det hele. inkl. Vestmannaøerne, hvalsafari og en sejltur mellem isbjerge.

Sommer i Island – inkl. sejltur & friske kammuslinger

Island – Sydkysten & Njals land

Irland – natur & eftertanke

Færøerne – kunst & natur. Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Ud over disse, er der fx en spændende rejse med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder), på vej.

Hold øje med siden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 18,57 IKR (28.5.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 53-54 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret på Island?

· Se på den gode norske side www.yr.no

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2 +45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked


Captcha kode