De fire årstider

Forår

Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer farverne og fuglene. Hjejlen er det klassiske forårstegn og når dens melankolske kald høres, er der ingen vej tilbage – en ny sommer nærmer sig. Foråret byder på mange fordele for den rejsende.
Kulturlivets aktiviteter er stadig på sit højeste efter vinterens mange aktiviteter, turisterne endnu ikke så mange og priserne lave – og badevandet er varmt! Er man til det barske, tager man på ture på gletsjerne eller vulkanerne og indkvarterer sig på bondegårde eller hoteller i de små byer. For de fleste vil en tur på denne tid bedst kunne fordeles mellem aktiviteter i byen og på landet – så får man en fantastisk tur, mens det kommende liv spirer og gror.

Sommer

Sommeren er døgnåben: Solen forsvinder kun et par timer – eller slet ikke, hvis man er helt nordpå i landet. I juni starter det, og i juli og august står landet i fuldt flor. I løbet af ingen tid er det blevet grønt og frodigt. Det indre højland åbnes langsomt for særlige køretøjer og helt særlige oplevelser. De store attraktioner Tingvallasletten, Gullfoss og Geysir summer af liv og internationale tungemål. Kommer man lidt længere væk opdager man, hvor stort landet er, og hvor langt der er mellem folk. Der bor færre end tre personer pr. km², så der er god plads. Naturoplevelserne er den største attraktion, men mulighederne for kulturelle oplevelser udvikles konstant og i højt tempo. Festivaler med klassisk eller elektronisk musik, levendegjorte museer og lokale festivaler er et spændende supplement til aktive vulkaner, lysende gletsjere, fossende vandfald, eksplosive springkilder og varme lavamarker. For ikke at tale om den islandske befolkning, som man skal møde og prøve at forstå. Der er lyst døgnet rundt, så man kan nå meget på kort tid – prøv selv.

Efterår

Efteråret er tiden for det smukke forfald. Farverne i naturen gløder og lyser, før de igen indgår i forberedelserne til næste sommers opblussen. September og oktober markerer overgangen, og et besøg i Island på denne tid er en god idé. Man kan stadig færdes overalt, selv om det indre højland langsomt lukkes og kræver mere end almindelige småbiler. Til gengæld kan man have glæde af det barske som en kontrast til det milde Danmark. På bjergene skaber sneen efterhånden hvide kalotter, og smukkere kan det næsten ikke blive. Sommerhotellerne lukker, men bondegårdene, pensionaterne og hotellerne i de større byer er åbne. Og der er god plads til et telt. Kulturlivets puls er stigende. Undersøg da, hvorfor det islandske kulturliv er så vidt berømt – uanset om man taler om moderne musik, billedkunst eller det hektiske natteliv!

Vinter

Vinteren bliver et mere og mere populært rejsetidspunkt. Lyset er helt særligt, når sneen dækker det store land. Det er smukt. Og sneen har mange andre kvaliteter: Man kan vandre i den, køre i superjeeps eller snescooter på den eller færdes stille og roligt på langrendsski i sit eget tempo. Man kan sagtens komme på landet om vinteren. Egnede biler og overnatningsmuligheder findes.
Nordlyset er et særligt kapitel: Gennem hele vinteren ses det ofte svæve højt oppe i atmosfæren, som et smukt og flagrende grønligt, blåligt eller hvidligt gardin. Kulturlivet blomstrer og hovedstaden summer, ikke mindst om natten. Og tænk lige på, hvor eksotisk det må være at bade i 30-40 grader varmt vand under den frie himmel, mens det fryser fire-fem grader, og sneen daler ned i håret og stjernerne lyser. Nytårsaften i Reykjavik er noget helt specielt: Fyrværkeri i nærmest vulgært omfang og store bål langs kysten, hvor folk samles, snakker og ønsker hinanden godt nytår, gør aftenen uforglemmelig.
Længes man efter en rigtig vinter som i barndommen, så genfinder man den i Island – og får oven i købet en masse andet med.

Husk endelig, at man bader året rundt i Island. De varme kilder forsyner små huller i moser, rislende bække, byernes store anlæg og Den Blå Lagune med dejligt varmt vand. De små huller og de varme bække er gratis, byernes anlæg meget billige og Den Blå Lagune dyr; oplevelsen og nydelsen har samme værdi over det hele. Nyd det.

icon AKTUELT

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Flere 2020-rejser

Grupperejser:

Ud over de 2020-rejser der ses på siden, er der yderligere to spændende rejser på vej:

En rejse tilrettelagt for dig, der holder af vandreture – og én med fokus på islands rige fugleliv.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 18,57 IKR (28.5.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 53-54 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret på Island?

· Se på den gode norske side www.yr.no

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer ture til bl.a. Irland, Færøerne, Grønland og Balkan – se de aktuelle rejser på www.kulturretur.dk

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

I 2019 udbydes rejser til Island, Færøerne, Nordsverige, Irland, Italien, – og måske Tunesien. Alle rejser til Island findes på denne side – se de øvrige destinationer på www.kulturretur.dk

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2 +45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked