Naturen på Island

I begyndelsen var havet

For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med særlig vulkansk aktivitet på bunden af urhavet – et såkaldt geologisk hot-spot – skabtes der langsomt land. Som tilblivelsen af øen Surtsey i begyndelsen og midten af 1960’erne, må man tro.
Siden da er Island vokset og landet fortsætter med at vokse. Den amerikanske og den europæiske kontinentalplade glider stadig væk fra hinanden med ca. to cm om året i gennemsnit. I samme takt vokser Island. Populært sagt tilhører den vestlige del af Island den amerikanske plade og den østlige den europæiske. Langs denne skillelinie omtrent midt på Island (i nord-sydgående retning) ligger de mest aktive vulkanske områder. Vestmannaøerne, Hekla, Katla, Grímsvatn, Bardarbunga og Krafla er de mest kendte.

På landet

Islands 103.000 km² rummer mange naturtyper. Naturen byder på ufatteligt skønne og fremmedartede scenerier. Her kan opleves farver, former og dufte, man ikke finder mange andre steder. Undergrundens vulkanske aktivitet former fortsat landet, og mange steder mærker man de direkte følger af jordskælv eller vulkanisme: store sprækker i jordoverfladen, områder med ny lava og ikke mindst den karakteristiske duft af svovl, som er forbundet med termisk aktivitet. Dyrker man friluftsliv i en eller anden form, er der meget at komme efter. Vandring, ridning på islandske heste, lystfiskeri, ornitologi, golf og et rigt udvalg af ekstreme udfordringer kan prøves: Sejlads mellem isbjerge, river-rafting, snescootere på gletsjere, ture i enorme ombyggede jeeps eller ATV’ere, havkajak, ja sågar kørsel med hundeslæde…
Det store land rummer så store landskabelige variationer, at man for klarhedens skyld med fordel kan opdele det lidt – nedenfor ses de enkelte områder særlige kvaliteter.

Sydlandets karaktertræk er store flade vidder med heste og får. Her er udsigt til Vestmannaøerne og vulkanen Hekla, men også gletsjernes hvide toppe fylder op, især når man kommer længere østpå. Og glem ikke de helt enorme øde sandsletter. Naturparken Skaftafell i ly af Island største gletsjer Vatnajökull giver mulighed for gode vandreture og ophold på landets største campingplads. Vatnajökull er fantastisk flot og stor, faktisk dækker den et område på størrelse med Sjælland og Falster tilsammen. Flere af gletsjertungerne kan man uden stort besvær komme helt tæt på og mærke kulden fra, eller man kan køre op på gletsjeren i jeep, på snescooter eller på ski ifølge med erfarne folk. På sydlandet findes mange historiske steder: Blandt de vigtigste er Tingvallasletten, som er landets symbolske hjerte. Fra år 930 og mange hundrede år frem var dette tingstedet, hvor man afgjorde nationens vigtigste sager. Området er desuden en spændende geologisk attraktion: Netop her skrider den europæiske og den amerikanske kontinentalplade fra hinanden, hvilket resulterer i enorme forkastninger, dvs. revner og sprækker i landskabet. På sydlandet finder man desuden Islands mest berømte vandfald Gullfoss og Geysir-området med de kogende varme kilder og den aktive gejser Strokkur.
Landets domkirke var i mere end 600 år beliggende i Skálholt lidt længere østpå, hvor der endnu findes en stor kirke.
Flere af de kendte sagaer foregik desuden på sydlandet – mange kender Njals Saga, der udspillede sig i nærheden af Eyjafjallajökull – den gletsjer og vulkan, der i foråret 2010 blev verdensberømt pga. sin voldsomme askesky. Thorsmörk (’Thors mark’) er en frodig og lun dal, velegnet til camping og vandring. Området er beskyttet mod nordlige vinde af de farvestrålende fjelde. Man kommer tæt forbi en gletsjertunge, som kælver sine små sort/hvide isbjerge i en lille sø. Der kræves en god jeep og en erfaren chauffør for at komme hertil, eller man kan deltage i planlagte gruppeture, hvis busser er særligt byggede til at kunne forcere vandløb og elve.

Nordlandet er lig med dybe fjorde med tilhørende store elve, omkranset af frodige enge. De bedste heste kommer herfra, siges det. Eller det siger i hvert tilfælde de, som stammer fra Skagafjördur. Den store by her nordpå er Akureyri (ca. 17.500 indbyggere), som ligger smukt på skrænterne ved en af de største fjorde. Gør holdt her par dage, besøg den eksotiske botaniske have og måske et museum eller drik en kop stærk islandsk kaffe på byens udendørs caféer.
På nordlandet finder man kendte steder som søen Mývatn med dens titusindvis af ænder, gæs og lommer (blandt disse så eksotiske arter som strømand, islandsk hvinand og islom). Her findes også mægtige vandfald som Godafoss (Gudernes vandfald) og Dettifoss, Europas mest vandrige fald. Besøg desuden nordlandets fine små byer som Siglufjördur, med mindelser om de tidligere så heftige sildeeventyr, og Húsavik, som er udgangspunkt for de mest hvalsikre turbåde, hvis man skulle ønske at opleve havets store pattedyr i vild dressur. I det hele taget findes mange mindre fiskerisamfund, som er et besøg værd. Allermest nordøstligt kommer man helt op under Polarcirklen og kan dermed opleve midnatssolen.

Østlandet præges af høje skarpe fjelde og dybt indskårne fjorde. Det er de ældste områder af Island: Omkring 15-16 millioner år gamle – hvilket dog ikke er meget mere end et øjeblik i geologisk forstand.
Østlandet ankommer man til, hvis man sejler med færgen fra Danmark. Den smukke havneby Seydisfjördur er skabt af velhavende, især norske fiskere og hvalfangere i slutningen af 1800- årene. I dag er mange bygninger restaureret og er et ophold værd. Den lange sø Lagerfljót rummer vand fra Vatnajökull og skjuler efter sagnet et søuhyre i fjern familie med Loch Nessslangen. Langs søens bredder findes Islands største skov, bestående af lærk, birk og nåletræ – her ses træer op til 20 meters højde. Desuden er et enormt industrielt projekt for nylig blevet anlagt her: Nord for gletsjeren Vatnajökull er et reservoir på 55-60 km² blevet opdæmmet, og vandet ledes herfra gennem 70-75 km borede tunneler frem til et kraftværk, som producerer elektricitet til aluminiumsproduktion. Det er meget interessant at se, hvordan man tæmmer den voldsomme islandske natur og får produktion og arbejdspladser ud af det. Det er samtidigt et omdiskuteret projekt, fordi det har ødelagt dele af et sårbart naturområde. Uanset hvad man synes om det, så er det spændende at følge og se på, enten ved at køre op i højlandet eller se de forskellige informationssteder. Der er etableret en vej dertil, som man kan køre ad i helt almindelige personbiler.
Smukke køreture ud og ind langs de dybt indskårne fjorde og udsigt over havet, afbrudt at småbyer med muligheder for at bo, bade og handle, er det karakteriske. Endelig giver området gode muligheder for vandreture.
Ligesom østlandet kendetegnes også Vestfjordene af markante fjelde og dybe fjorde. Fra det vestligste punkt på Vestfjordene – Látraberg – er der kun 300 km til Grønland! Mens man spejder efter de grønlandske bjerge, vil man her opleve utroligt mange havfugle, bl.a. søpapegøjer, lomvier, alke og mallemukker – og måske en enkelt jagtfalk. Vestfjordene rummer mange småbyer og mange flotte kig til blanke eller skumsprøjtende fjorde og til fjelde, som rejser sig højt og stejlt. Midt i det hele findes landets store by Isafjördur, som byder på alt det, en rejsende har brug for, inkl. et spændende historisk museum. Den allernordligste del hedder Hornstrandir og er forladt af mennesker. Men det betyder bare, at der er endnu flere fantastiske oplevelser for vandrere og teltfolk. Der bør beregnes god tid til et besøg på Vestfjordene, både fordi vejene er lange og ikke blandt landets bedste, og fordi der er så mange betagende steder.
Syd for Vestfjordene findes fjorden Breidafjördur, som kan krydses ombord på en lille færge fra Stykkisholmur på Snæfellsnes. Midt i fjorden ligger den lille ø Flatey, som er berømt fordi et vigtigt islandsk håndskrift Flateyjarbókinn blev skrevet her dengang, øen husede et rigt kloster.

Snæfellsnes

Et relativt lille område får sin egen omtale – hvorfor det? Fordi man her finder stort set samtlige islandske naturtyper samlet på en lille halvø. Det er med andre ord overskueligt og så er det først og fremmest smukt og dramatisk. Højdepunktet er vulkanen og gletsjeren Snæfellsjökull, der med sine knapt 1.500 meter rejser sig over havet. Vulkanen er berømt for sin perfekte form og for sin kraft, der af nogle opleves som mystisk og kosmisk, og af andre blot som smuk. Under alle omstændigheder havde allerede den franske forfatter Jules Verne opdaget, at den var noget særligt, for han lod den farefulde ekspedition, som skulle udforske jordens indre, starte her i romanen Rejsen til jordens indre (1864).
Sorte strande, ekspressivt formede lavaformationer, grønne enge med småsøer og en masse små og store vulkaner hører til halvøens fortrin.

Højlandet

Det indre af Island er én stor ørken. Der findes gletsjerne og der findes den fremmedartede grus- og stenørken. Her kan man kun færdes to-tre måneder hver sommer, men til gengæld får man her oplevelser, man ikke sådan lige kommer sig over. Fra de højeste punkter kan man se op til 150 km gennem den klareste luft til en gletsjers snehvide massiv. Ellers er her sort og brunt – kun suppleret med sjældne områder med irgrønt mos, hvor lidt vand siver frem. En gang imellem lyser en hvid snespurv op. Måske hører man i det fjerne en klangfuld stemme fra en enkelt ravn eller de kortnæbbedes gæs’ familie-kom-sammen. De fleste højfjeldsruter passerer områder med varme kilder, direkte fra øens vulkanske indre. Her bader man naturligvis.

Læs også: Kulturlivet på Island.Det moderne Island. De fire årstider på Island. Historien om Island. Det moderne Island.

Vores rejser

+45 2962 8077

 

Vær i god tid

Det mærkes tydeligt, at rejselysten er tilbage, og at Corona etc. har sluppet taget i os. Alle vil rejse. Det er dejligt! Men derfor er det efterhånden meget svært at skaffe flere værelser i Island og på Færøerne den kommende sommer. I det mindste i juni, juli og august. Kan I rejse senere, fx i september (der kan være lige så flot i Island som i Danmark) er det stadig muligt. Og endnu senere, endnu mere muligt.De fleste er vore gruppeture er udsolgt, men der kan dog findes pladser på forskellige meget gode ture. Ring gerne for at spørge, hvis det er nemmere end at lede på hjemmesiden.Det kan betale sig at tænke på 2023, allerede nu, eller inden for længe. Vi har allerede datoer for 10-12 forskellige grupperejser i 2023. Programmerne ligner dem, man kan se på hjemmesiden. Priserne vil være klar i sensommeren. Men man er velkommen til at reservere pladser allerede nu, naturligvis med forbehold for en endelig pris.

icon AKTUELT

2024-rejser

Turene for 2024 er på plads
Skal I til Island i 2024, så kig på de forskellige grupperejser – der er plads på de fleste.

GRUPPEREJSER TIL ISLAND

Island rundt – med god tid til at nyde det hele / 10 dage. Vælg imellem disse datoer i 2024: 30.6. - 9.7. (rejse nr. A-3) // 7. - 16.7. (rejse nr. A-4) // 14.7. - 23.7. (rejse nr. A-5) // 28.7.-6.8. (A-6)

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 6 dages intensive rejser med begrænset kørsel. Med fuld pension. Vælg imellem disse datoer i 2024: 27.6. - 2.7. (rejse nr. A-2 // 17. - 22.7. (rejse nr. A-7) // 6. – 11.8. (A-8)

FEBRUAR:

Nordlys i Island? 13.2. – 17.2.2024 / rejse nr. A-1 / En intens kulturrejse, hvor vi møder forfattere, ser museer, hører symfoniorkester, bader i varme kilder og kigger efter Nordlys.

JUNI:


Fugle og natur i den nordøstlige Island / 2. - 9.6. 2024 / rejse nr. C-15 / rejseleder: biolog m.m. Ib Krag Petersen.

Hannes litteraturrejse øen rundt / 29.6. - 8.7. 2024 / rejse nr. C-17 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

JULI:


Hannes litteraturrejse til Islands Vestfjorde /13. - 21.7. 2024 / rejse nr. C-18 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

Island, historie, sagaer, fugle og moderne litteratur / 17.7. – 25.7. 2024 / rejse nr. C-14 / rejseledere cand. teol. Anette Jensen og K. Torben Rasmussen


Island – for nysgerrige bedsteforældre (og andre voksne) med børn eller børnebørn / 29. - 4.8. 2024 / rejse nr. C-16 / rejseleder: gymnasielærer m.m. Esben Jacobsen.


AUGUST:

Traveture i Island – Nordlandet / 16.8. - 23.8. 2024 / C-22 / rejseleder: dirigent og organist Steen Lindholm.


Island og vulkanerne – hvordan hænger det lige sammen? / rejse nr. C-25 / De to af dagene rejser vi med geofysiker og ph.d. Rikke Pedersen, K. Torben Rasmussen er rejseleder under hele turen.

Rude Strand Højskole laver vi ture for hvert år; i 2024 til Island og Færøerne. Rejs med K. Torben Rasmussen som rejseleder til Island og Aage Augustinus til Færøerne. Før rejsen er der ophold på højskolen med indledende foredrag, musik og sang. Kontakt os og hør nærmere...

GRUPPEREJSER TIL ANDRE LANDE:

Betagende natur og spiritualitet i Irland / 18. - 26.4. 2024 (rejse nr. C-13) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro.

Det keltiske Irland / 6. - 13.5. 2024 (rejse nr. C-19) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro. NB: identisk rejse 7.10. – 14.10. 2024

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 7 dage / Arrangeret i samarbejde m. Kristeligt Dagblad / 11.6. - 17.6. 2024 / rejse nr. C-12 / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen.

Kommer der flere 2024-rejser? Ja, det gør der…
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Ønsker I individuelt tilrettelagte ture (små eller lidt større grupper) er det en god idé at kontakte os meget snart. I 2023 kommer der efter al sandsynlighed igen stor efterspørgsel efter ture i Island og derfor skal man være hurtigt ude. Hellere i dag eller i morgen, hvis man da selv vil planlægge ruten (og ikke være afhængig af de aktuelt ledige steder).

Vi er klar – er du?

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island og Irland

Vil du vide mere om ISLAND?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.


Foredrag om IRLAND:

Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik – en kamp for kultur og overlevelse

Hvem: cand.mag., irlandsekspert og rejseleder Claus Hebor

Hvornår: 30. november 2022 kl. 16.30-18.30
Hvor: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København, i lokalet Bernina
Tilbudspris: 50 kr. (Normalpris 100 kr)

Bestil billet her:
https://shop.k.dk/cart




Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét.

Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.Det blå sygesikringsbevis.

Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.

Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.

Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.

Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.

Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.

De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2 +45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked


Captcha kode