Island – nye indrejseregler – læs dem HER, inden du rejser IRLAND – natur og eftertanke. Se rejsen HER. Rejse til FÆRØERNE er på vej 6-dages rejser til ISLAND – inkl. Vestmannaøerne. Er på vej ... Fugle og natur – i det nordøstlige Island. Se rejsen HER Hannes litteraturrejse – m. forfatter Hanne Højgaard Viemose. Kommer snart! Nordlys i Island? Skal du med? Se rejsen HER Island rundt – med god tid til at nyde det hele! Inkl. Vestmannaøerne, hvalsafari m.m. Botanik & fugle 2021 – få pladser! Gentages måske i 2022 Island – med Vestfjordene i centrum. Med Vrå Højskole. Se rejsen HER

REGLER FOR INDREJSE i ISLAND

Nye regler for indrejse I Island

Island vil den 19. august (kl. 00:00) skærpe indrejserestriktionerne for alle nationaliteter, herunder rejsende fra Danmark. Det betyder, at alle indrejsende skal testes to gange; én gang ved ankomst og igen efter 5 dage. Efter test ved ankomst kan man rejse til sit bestemmelsessted og vente på svar. Rejsende skal forblive på deres bestemmelsessted og afvente testresultat, samt undgå kontakt med andre end dem, som der rejses sammen med. Med restriktionerne følger yderst begrænset bevægelsesfrihed. Rejsende må eks. ikke besøge steder, hvor der kan forventes at være andre mennesker, såsom: restauranter, barer, butikker og svømmehaller. Rejsende til Island må kun køre korte bilture, men ikke med henblik på sightseeing eller at besøge flere byer.
Udenrigsministeriet fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Island på grund af landets indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark.

Vi holder øje med udviklingen ...


Team Island (del af KulturRetur A/S) er medlem af Rejsegarantifonden. Hos os får du både sikkerhed og glæde af de bedste rejsearrangører og rejseledere.


Opdateret d. 19. august 2020.

Tilbage til forsiden

Din sikkerhed ved køb af rejser

De seneste måneders udvikling har understreget fordelen ved at købe pakkerejser hos bureauer, som er medlem af Rejsegarantifonden. Det er naturligvis Team Island (del af KulturRetur A/S).
Køber man en såkaldt pakkerejse, dvs. minimum to ydelser hos samme bureau (fx overnatning, billeje og/eller transport med fly eller andre befordringsmidler), er man som kunde dækket helt ind.

Aflyses en rejse har man derfor ret til at få sine indbetalte penge refunderet.

Et medlemskab af Rejsegarantifonden (RG) er desuden en mere generel garanti for kunderne. Købes pakkerejser hos medlemmer af RG er kunderne også dækket ind ved mulige konkurser, hos lokale leverandører (flyselskaber, hoteller, transportører etc.), eller det pågældende bureau.

Bureauet betaler på vegne af kunden et beskedent gebyr for denne sikring.
Det er en uhyre billig forsikring mod den risiko, kunderne løber ved at handle selv. Alle har de seneste uger kunnet læse historier om tabte penge, langsommelig sagsgang, en masse arbejde…
Det kan man nemt undgå!

Team Island (del af KulturRetur A/S) arrangerer hvert år masser af såkaldte ”kør-selv-ture” til Island og Færøerne. Du kan selv sammensætte din tur, som du og din familie/gruppe ønsker det, eller finde inspiration på hjemmesiden. Betragt disse ”kør-selv-ture” på hjemmesiden som prototype-ture, der derfor nemt kan justeres efter ønske. I kan altså få en individuel rejse, der er omfattet af ovennævnte garantier. Vi har gode lokale kontrakter, som betyder at rejserne hos os koster det samme, som I selv kan arrangere den for.

Team Island (del af KulturRetur A/S) kender bedre end de fleste. Direktøren K. Torben Rasmussen, der planlægger alle turene, har boet mere end 5 år i Island. Han er forfatter til Turen går til Island (Politikens Forlag) og Naturguide Island (s.m. Jon Feilberg / Gyldendal) og rejser hvert år adskillige gange rundt i Island.

Vore gruppeture med kompetente og dansktalende rejseledere er grundige og ikke præget af for lange køreture hver dag, som mange andre bureauers ture er. Det er sjovere at være uden for bussen end blot kigge ud af vinduerne. Husk på, at Island er cirka 2½ gange Danmarks størrelse!
Vi har hvert år mange fagspecifikke ture, bl.a. med fokus på fugle, på litteratur, på vulkaner eller andre særlige forhold. Der opstår hele tiden nye idéer…

Køb altså trygt en rejse hos Team Island (del af KulturRetur A/S). Du får sikkerhed og et nært samarbejde med de bedste arrangører og rejseledere.

Tilbage til forsiden

Rejser til Island og andre lande...

+45 2962 8077

 

Velkommen til Team Island

Her på siden finder du vores nøje udvalgte rejser til Island. Vi har flere forskellige rejsetyper, og uanset om du er til aktive kulturrejser eller afslapning i smukke omgivelser, hjælper vi dig med at få mest muligt ud af din Islandstur. Her hos Team Island har vi et meget nært forhold til vores rejsemål, og vi har indgående kendskab til kulturen, folkene og naturen. Island er et fantastisk sted at opleve storslået natur og nyde den lokale kultur: et ideelt rejsemål, hvis du ønsker en rejse lidt ud over det sædvanlige.

Oplev Island helt tæt på

Ønsker du en rejse, hvor du kommer helt tæt på den smukke natur, arrangerer vi guidede rejser fra både Kastrup og Billund. Her vil du opleve nogle af øens nøje udvalgte kvaliteter og få vejledning fra vores dygtige rejseledere, herunder ofte K. Torben Rasmussen. Desuden har vi individuelt tilrettelagte kør-selv-ferier, hvor vi sørger for fly, overnatning og bil, så du selv kan sætte tempoet og fokusere på netop dine interesser.

Få mere ud af Island

Rejserne bygger på vort store kendskab og personlige forhold til landets mange kvaliteter. Medejer K. Torben Rasmussen har været bosiddende i Island i 5 ½ år. Han er tidligere direktør for Nordens Hus i Reykjavik og forfatter til bogen Turen går til Island, som er en grundig guide til Islands historie og mange seværdigheder. Medejer Carl Erik Skovgaard Sørensen er islandsk konsul i Aarhus og har lige ledes et meget nært forhold til Island.

Vil du også med på en rejse lidt ud over det sædvanlige?

Hvis du er interesseret i vores rejser, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon: +45 29 62 80 77 eller mail: info@team-island.dk. Vi tilbyder også andre rejsemål på vores hjemmeside www.kulturretur.dk.

icon AKTUELT

2021-rejser

Grupperejser:

Rejserne herunder ses nu på hjemmesiden.

Nordlys i Island? Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad

Island – fugle & natur

Island – med Vestfjordene i centrum. Rejs med Vrå Højskole. Rejsen indledes med nogle dage på højskolen.

Hannes Litteraturrejse. Rejs med forfatteren Hanne Højgaard Viemose.

Vælg imellem 2 rejser på 10 dage: Island rundt – med god tid til at nyde det hele. inkl. Vestmannaøerne, hvalsafari og en sejltur mellem isbjerge.

Sommer i Island – inkl. sejltur & friske kammuslinger

Island – Sydkysten & Njals land

Irland – natur & eftertanke

Færøerne – kunst & natur. Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Ud over disse, er der fx en spændende rejse med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder), på vej.

Hold øje med siden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 18,57 IKR (28.5.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 53-54 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret på Island?

· Se på den gode norske side www.yr.no

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked


Captcha kode