2021-REJSE: Island – Sydkysten og Njals land / fra Kastrup

Sydlandets naturperler

2021-rejse

På denne spændende 9-dages tur til det sydlige Island stifter vi bekendtskab med nogle af de smukkeste naturperler, som Sydlandet kan byde på. Vi har ingen hastværk, og vi giver os god tid til at nyde den varierede natur, som vi møder på vores vej. Glæd dig bl.a. til at opleve: sprudlende svovlkilder, Hveragerdi og museet om Njal, fantastiske vandfald, en fin lille tørvekirke, sejltur på isbjergslagunen Jökulsárlón, naturparken Skaftafell, en spruttende gejser, køreturen op over højlandet og gletchere – inden vi sætter kursen mod Reykjavik, for at opleve denne charmerende, lille hovedstad, hvor du også vil få tid på egen hånd. Undervejs i bussen, vil vi høre små, sjove uddrag fra Njals Saga.  

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

Pris pr. person: cirka kr. 17.500 – NB: prisen er baseret på 2020-priser og må derfor tages med et vist forbehold. Prisen vil være endeligt klar omkring 1.9.2020

 Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk 

Rejsebeskrivelse

Fra lufthavnen Keflavik kører vi forbi de sprudlende svovlkilder Krýsuvík  til den lille by Hveragerdi i det sydlige Island. Området omkring Hveragerdi er særligt berømt fra sagaen om Njal, der udspillede sig her, og for sin smukke natur. Vi besøger museet om Njal i Hvolsvöllur, og vi skal da også høre et par små sjove uddrag fra Njals saga undervejs på turen.

På turen videre østpå går vi bl.a. en tur bag om det fantastiske vandfald Seljalandsfoss, og vi skal også se andre store vandfald. Vi besøger dramatiske klippekløfter og klippeformationer, og vi ser Islands berømte sorte strande med unikke eksempler på søjlebasalt. Også en af Islands mindste tørvekirker ligger på vores vej.

Vi kommer til Vatnajökull, hvor vi sejler på isbjergslagunen Jökulsárlón og spotter sæler, som soler sig på isbjergene i søen. Vi har god tid til at nyde det særprægede område og måske gå en tur ned til kysten og skue ud over det uendelige Atlanterhav. Vi besøger naturparken Skaftafell, hvor der er mulighed for at se en film om vulkanudbruddet under Vatnajökull for over 20 år siden, som oversvømmede og forandrede store dele af Sydlandet.

Fra Sydkysten bevæger vi os ind i landet forbi det gamle bispesæde Skálholt, og vi kommer til Geysir-området med de springende varme kilder samt Islands mest berømte og måske smukkeste vandfald Gullfoss. Vi kommer til Thingvellir, den store slette, hvor Altinget, verdens første parlament, blev grundlagt i år 930. Det er her meget tydeligt, hvor den europæiske og den amerikanske kontinentalplade fjerner sig fra hinanden med ca. 2 centimeter om året.

Herfra skal vi nu stifte bekendtskab med en af højlandsruterne, Kaldidalur, som bl.a. fører os forbi gletsjeren Ok, der dog nu kun eksisterer i form af en mindeplade – et tydeligt tegn på nutidens klimaforandringer. Endnu to meget unikke vandfald møder os på vores vej til byen Reykholt, som er hjemstedet for den berømte forfatter til Snorris Edda, Snorri Sturluson, som samlede og nedskrev alle de nordiske myter og gudesagn.

Vi vender næsen mod hovedstaden Reykjavík, men først skal vi lige se den vandrigeste varme kilde i Europa, Deildartunguhver, som udsender 180 liter næsten kogende vand i sekundet. I hovedstaden kører vi en kort byrundtur, hvor vi ser nogle af de største seværdigheder: Rådhuset, Hallgrímskirken, Perlan, koncert- og operahuset Harpa og Altinget. Resten af dagen er til fri disposition, og middagen om aftenen er for egen regning. Der er mulighed for besøg på museer, besøg i operahuset, cafebesøg, shopping eller for bare gå rundt og indsnuse den særlige stemning, som hersker i denne lille, nordiske hovedstad.

Næste dag, lørdag d. 21.8.2021, er ligeledes til fri disposition, men vi mødes om aftenen på en hyggelig islandsk restaurant til fælles afskedsmiddag, inden vi næste dag flyver hjem til Danmark.

NB: Detaljeret dagsprogram udarbejdes og sendes til deltagerne i god tid, inden rejsen finder sted.

 

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-12

OBS: Endelig pris forventes klar 1.9. 2020

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 14.08.2021

Hjemkomst: 22.08.2021

Pris kr. 17.500

Vejret i Reykjavik

Skydække

Føles som: 3°

Luftfugtighed: 87%

Vindhastighed: 6 m/s

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

Aktuelle grupperejser 2020 og åbning af grænser

Der åbnes for rejser til Island og Færøerne efter d. 15. 6. 2020.

Se oversigten over, hvilke af vores grupperejser der kan være ledige pladser på HER:

Grundet Covid-restriktioner, har vi aflyst nogle af vores grupperejser i 2020. Disse gentager vi dog i 2021 – og du kan allerede nu, blive skrevet op.

Mange rejsebureauer verden over, har også måtte aflyse rejser til Island. Det betyder, at der er god plads!

Overvej også en kør-selv rejse til Island (eller Island og Færøerne) i 2020, det kan vi hurtigt arrangere.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

2021-rejser

Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021.

Tre rejser kan allerede ses på hjemmesiden. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder).

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 18,57 IKR (28.5.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 53-54 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret på Island?

· Se på den gode norske side www.yr.no

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked