Kør selv – 8 dages ferie i smuk natur

Fly, jeep og indkvartering på hoteller eller guesthouses

I årets absolut lyseste periode, hvor solen i nord kun meget kort går ned bag horisonten, skal man opleve den sydlige del af Island, køre tværs over højlandet og udforske det smukke område omkring Akureyri, for derefter at køre til det naturskønne og fredede område på Snæfellsnes. Turen kan nemt kombineres med en sejltur på udkig efter hvaler, og en ridetur på islandske heste. Flere oplevelser kan næsten ikke forventes på 8 dage.

NB: Det er nødvendigt med en stærk 4x4 jeep for at krydse gennem højlandets øde vidder. Og bemærk, at ruten gennem højlandet først åbner omkring den 20.6. hver sommer, afhængigt af aktuel vejrsituation.

Ønsker I at forlænge turen, så kontakt os med jeres ønsker. Vil I først vil afsted i 2020, så forhør jer gerne om muligheder & priser nu.

 

Dag 1 / Ankomst. Nationalparken Tingvellir, fjeldhede og indkvartering på sommerhotel.

I flyver fra Kastrup først på eftermiddagen (eller kl. 07.50 (ank. 09.00)), og efter 3 timers flyvetur ankommer I til Keflavik ved 15.30-tiden (lokal tid og uret stilles 2 timer tilbage). NB: der er flere afgange hver dag, også fra Billund (dog kun fire faste ugedage) – kl. 14.40 fra Billund, ank. kl. 15.30 i Island

I kører over lavamarken på Reykjanes forbi Reykjavik og til Nationalparken Tingvellir (billede). I nyder den meget specielle natur omkring Tingvallasøen, spadserer ned gennem kløften Almannagjá, hvor verdens ældste, endnu eksisterende demokratiske forsamling Altinget blev stiftet i år 930, og ser med egne øjne, hvordan kontinenterne Amerika og Europa driver væk fra hinanden pga. driften i kontinentalpladerne.

Derfra går turen over fjeldheden Lyngdalsheidi til Laugarvatn (Laugarvatn betyder omtrent ”badesøen” og fortæller om varmt vand her). Her skal I indkvarteres på sommerhotellet. Efter indkvartering er det muligt at slappe af i ét af de to dejlige udendørs svømmebassiner – det ene billigt og det andet mere luksuriøst.

Tingvallasletten.JPG

 

Dag 2 / Strokkur, Gullfoss, sommervejen Kjölur, bad i varm kilde. Indkvartering Akureyri.

I skal starte tidligt, og det indebærer også den fordel, at I kommer til de første attraktioner før de største grupper af andre turister. Selskabet kører til de sprudlende varme kilder ved Geysir. Her oplever I den aktive Strokkur eksplodere i op til 25-30 meter med få minutters mellemrum! Derfra går turen til Islands mest kendte vandfald Gullfoss, blot 10 km borte. Efterfølgende går turen op på højlandet, mellem gletsjerne på den barske sommervej Kjölur. Midt på højlandet standser I ved de varme kilder ved Hveravellir, og nyder et varmt bad i den friske luft! Her er man i omkring 700 meters højde. Snespurve og hjejler kigger på. Derfra fortsætter I mod området Skagafjördur og fortsætter over bjergvejen til Eyjafjördur. I ankommer sent om eftermiddagen til nordlandets største by Akureyri, hvor I skal bo de kommende to nætter.

geysir 3.jpgHveravellir_bad.jpg

Dag 3 / Vandfald, pseudokraterne, boblende mudderpøle. Eller badetur & hvalsafari.

I kører mod øst, mod det usædvanligt smukke naturområde ved Myvatn. Først ser I vandfaldet Godafoss (Gudernes vandfald) og efterfølgende standser I ved pseudokraterne Skutustadir og Dimmuborgir’s dramatiske lavaformationer.
I fortsætter til de kogende og boblende mudderkilder ved Námaskard (billede) og kører derefter til højlandet hvor I skal opleve Europas kraftigste vandfald Dettifoss. Derfra kører I ned til kysten og besøger naturfænomenet Ásbyrgi. Vil I også bade i varme kilder, er det muligt. Men det kommer så til at ”koste” nogle af de andre beskrevne muligheder.

Prioriteres det, kan I køre til byen Húsavik og nå en 3-timers spændende hvalsafari (gode chancer for vågehvaler (billede), pukkelhvaler og endda blåhvaler), før I returnerer til Akureyri meget sent om eftermiddagen. Middag på en af de gode restauranter i byen om aftenen, eller I kan vælge den rigtig gode buffet på hotellet.

namaskard04.jpg01_vaagehval_northsailing_15.jpg

Dag 4 / Holar, Glaumbær, fjeldvej, Stykkisholmur og sejltur – havfugle.

I kører over bjergvejen til Skagafjördur, hvor I kan besøge det gamle bispesæde Holar. Byen Saudarkrokur kan være et besøg værd – her kan også handles – før I besøger frilandsmuseet Glaumbær (billede) og den gamle tørvekirke Vidimyri. Derefter fortsætter turen over byerne Blönduos og Hvammstangi og kører over fjeldvejen Laxarheidi til Breidafjordur.

Her når I frem til jeres indkvarteringssted i byen Stykkisholmur. Den ligger smukt placeret ved fjorden og har et fint gammelt havnemiljø, så der er gode muligheder for traveture – I skal bo to dage/nætter på samme sted for at få lidt ro på.

Fra byen udgår en sejltur på fjorden, hvor man ser tusinder af havfugle (billede), bl.a. søpapegøjer, lomvier, mallemukker og næsten altid havørne. Det er ikke helt billigt, men det er en fantastisk tur; på havnen findes kontoret med yderligere oplysninger. NB: denne dags tur kan blive endnu mere spændende, hvis I er med på at starte meget tidligt – forhør nærmere.

Glaumbaer.jpgfuglefjeld.JPG

Dag 5 / Snæfellsnes-halvøen: vulkankrater, lavagrotter, gletsjer og fine udsigter.

Selskabet kører tidligt af sted til videre rundt på den smukke Snæfellsnes-halvø (billede). I starter med at besøge Grundarfjördur, og videre derfra til Olafsvik. Turen går langs havet og der er smuk udsigt mange steder, med muligheder for stop og traveture.

Derfra går turen rundt om næssets vestlige del, hvor I kan opleve naturperler som Dritvik (billede), Arnarstapi, Malarif og Lóndrangar. Tag også turen ind i vulkankrateret Hólar Hólar, som ligger ved vejen. På den sydlige del af næsset ligger de to småbyer Hellnar og Arnarstapi. Begge er besøg værd, for begge steder er beriget med meget smuk natur, lige her på kanten af Atlanterhavet. Begge steder kan man desuden finde lidt at spise. Her på vestsiden findes dybe lavagrotter, som man kan udforske; dog kun på arrangerede ture og med hjelm og pandelygte. På hele turen følges man af vulkanen og gletsjeren Snæfellsjökull, hvis majestætiske top lyser op. I skal regne med at returnere sent om eftermiddagen til Hotel Stykkisholmur.

snæfell.jpgdritvik.jpg

 

Dag 6 / Reykjavik: Hallgrimskirken, Perlen, Harpa, museer og indkvartering.

I kører mod Reykjavik, og sparer lidt tid ved at køre tunnelen under Hvalfjorden, hvis I vil det – turen hele vejen ind og øst om fjorden er også meget smuk.
I Reykjavik begynder I med at køre på en lille sight-seeing tur i byen, hvor de største seværdigheder besøges. I ser Hallgrimskirken, som ligger så højt i byen, det nye Rådhus og nyder udsigten over byen fra udsigtsstedet og spisestedet Perlen, før I indkvarterer på hotellet for den sidste nat i Island – i denne omgang.

Husk at besøge det nyere koncert- og kongreshus Harpa (billede) tegnet af Henning Larsens Tegnestue, i samarbejde med dansk/islandske Olafur Eliasson.
I Reykjavik findes flere virkeligt gode restauranter (læs Turen går til Island, eller forhør jer hos os) og museer, cafeer, og kulturelle centre.

reykjavik.JPGharpa.JPG

Dag 7 / Hvalsafari, ridtur på islandske heste eller på opdagelse i Reykjavik.

Denne dag er til disposition i Reykjavik, og det ville være muligt at arrangere en sejltur på udkig efter hvaler, eller en tur på islandske heste m.m.
Har I specielle ønsker, f.eks. om adresser på de mest spændende gallerier, butikker med kunsthåndværk og design, antikvarboghandleren eller loppemarkedet, så véd vi, hvor de ligger. Spørg os eller tjek i gode håndbøger eller kort.

01_vaagehval_northsailing_15.jpgheste.jpg

Dag 8 / Den Blå Lagune og hjemrejse

I forlader Reykjavik om formiddagen og kører til Den Blå Lagune for et forfriskende bad før afgang til Danmark.
NB: prisen er meget høj, og nu skal man også betale for blot at komme ind i stedets cafeteria og pausested, hvis man ikke ønsker at bade.

De fleste dage er der tre-fire afgange til Kastrup. Skal I direkte til Billund (fire faste ugedage) sker det allerede kl. 08.00. Det kan så være en idé at køre til Keflavik (evt. via Den Blå Lagune) sidst på dagen i forvejen (Dag 7), aflevere bilen om aftenen og derefter om morgenen spadsere direkte over til afgangshallen (cirka 200 meter).

Turen kan nemt udvides med ekstra dage. Bed om et tilbud og gode råd om, hvor de ekstra dage eventuelt kan anvendes.

Praktiske oplysninger og vilkår

Rejse nr. B-102

NB: rejsen er også mulig udenfor højsæsonen. Maj måned er fin (kølig, men tør) og slutningen af august og september er fin, inkluderet smukke efterårsfarver.

Vedr. priser: jo tidligere der bestilles, jo bedre priser kan fås. Ønsker I først at rejse i 2020, så os snarest.

Inkluderet i prisen:

• Fly t/r (inkl. samtlige kendte skatter og afgifter)
• Suzuki Grand Vitara (eller tilsvarende), 4WD, 5 sæder, inkl. fri km og CDW forsikring, dvs. kaskoforsikring med ret høj selvrisiko (DKK 16.220), der kan nedsættes til DKK 2.180 ved merbetaling af DKK 100 pr. lejedag.

• Én registreret chauffør; flere koster kr. 225 pr. person (engangsbeløb, for hele turen)

• 7 overnatninger med morgenmad på nævnte hoteller eller lignende i samme område. Der er privat bad/toilet 4 nætter, men fælles bad/toilet 3 nætter
NB: turen kan naturligvis arrangeres med værelser inkl. privat bad/toilet (lille mer- pris).

• Islandskort 1:500.000 samt vejledning ift. rute og attraktioner fra Team Island (via telefon) før afrejse

• Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden

 

Ikke inkluderet i prisen:

• Brændstof til bilen
• Øvrige måltider og mulige aktiviteter.

NB: vær opmærksom på, at Team Island gerne booker aktiviteter på forhånd. Det hele kan være aftalt og parat før afrejsen, hvis det ønskes.

Yderligere oplysninger og tilmelding på 29 62 80 77, eller info@team-island.dk

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold.
I henhold til vore generelle rejsebetingelser kan prisen dog ikke ændres efter indbetaling af restbeløb.

Rejsenummer: B-102

OBS: Prisen er afhængig af tidspunkt og antal deltagere. Kontakt os og hør nærmere.

Lufthavn: Kastrup

Afrejse:

Hjemkomst:

Pris kr.

Vejret i Reykjavik

Spredt skydække

Føles som: 5°

Luftfugtighed: 81%

Vindhastighed: 1 m/s

icon AKTUELT

2021-rejser

Grupperejser:

Rejserne herunder ses nu på hjemmesiden.

Nordlys i Island? Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad

Island – fugler & natur

Island – med Vestfjordene i centrum. Rejs med Vrå Højskole. Rejsen indledes med nogle dage på højskolen.

Hannes Litteraturrejse. Rejs med forfatteren Hanne Højgaard Viemose.

To rejser på 10 dage – Island rundt med god tid til at nyde det hele. inkl. Vestmannaøerne, hvalsafari og en sejltur mellem isbjerge.

Sommer i Island – inkl. sejltur & friske kammuslinger

Island – Sydkysten & Njals land

Irland – natur & eftertanke

Ud over disse, er der fx en spændende rejse med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder), og en rejse til Færøerne på vej ...

Hold øje med siden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 18,57 IKR (28.5.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 53-54 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret på Island?

· Se på den gode norske side www.yr.no

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked