Aflyst, gentages i 2021: Hannes litteraturrejse

Aflyst, men gentages i 2021.

Kontakt os for at komme på venteliste og modtage program: 

Tlf. 2962 7077  // info@team-island.dk

 

Hannes litteraturrejse – Island rundt m. Hanne Højgaard Viemose

Hanne Højgaard Viemose er indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris 2020, for sin roman Frshwn – Dødsknaldet i Amazonas.

8 dages litteraturrejse Island rundt ved midsommer, hvor dagslyset aldrig forsvinder
Rejselederen – forfatter Hanne Højgaard Viemose, vil introducere en række af de store islandske modernister på de steder, hvor de har haft deres liv og virke, vi vil kaste et blik på udvalgte sagaer og hun vil introducere nyere islandsk litteratur (i egne oversættelser, hvor andet ikke findes), antropologiske og økologiske analyser og teorier, der kan sætte egne vi passerer igennem i nye lys.
Hanne har en basal viden om islandsk historie, kultur og samfundshistorie og kan tale med på et overordnet plan om vulkanøens geologiske historie, flora og fauna.
Desuden er hun en habil amatørornitolog og vil med glæde betragte, lytte til og udpege ravne, falke, ørne, vadefugle, svømmefugle, havfugle, ænder mm. for og med jer undervejs. Fx er midsommer-Island et mekka for rødben, kobbersnepper, regnspover, hjejler og bekkasiner, som fx dobbeltbekkasinen Horsegøgen, der konstant er på vingerne, kaster sig rundt i afsindige dyk under himlen for at demonstrere sine trommehvirvelfærdigheder. Det er i øvrigt sandsynligt at vi vil få odinshaner, kongeedderfugle, suler og dværgfalke at se, og helt uundgåeligt at vi kommer nær søpapegøjer, alke, tejster, lomvier og mallemukker, når vi fx sejler ud til den sagnomspundne klippeø Drangey i Skagafjord.

På rejsen vil der forekomme strabadser, som man kan vælge til eller fra, og der vil være en plan B for de som vælger fra, fx er det ikke enhver, der har mod eller fysik til at klatre op på Drangey, som er en knap 200 meter høj klippeø (og fuglefjeld), som man bestiger ved, ja, at klatre op. Det vil være muligt for de, der ikke tager denne tur at tilbringe eftermiddagen på et meget skønt sted med både varme kilder, hav- og ø-udsigt, en smuk mørk strand og glitrende klippevægge. Tilsvarende gør sig gældende, når vi fx standser for at bade: der vil være mulighed for at gå tur eller sidde og nyde landskabet.

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

 Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk

Dag 1 / Langs sydkysten til det gamle fiskerleje Stokkseyri & lavlandets vulkaner.

Der er afrejse fra Kastrup tidligt, så vi kan få meget ud af dagen. Fremmøde i lufthavnen kl 6.00, afgang med Icelandair mod Island kl. 07.30 og efter cirka tre timers tur ankomst dér kl. 08.40 (lokal tid). Her venter Hanne, og vi kører østpå langs Atlanterhavet med smukke udsigter og store lavasletter.
Vi kører en god times tid til restauranten Hafid Bláa (Det Blå Hav), her vil det være muligt at strække ben og trække frisk luft på en skøn strand, hvor sælerne måske kommer svømmende helt ind til kysten og hilser på. Havet er enormt, nærmeste kyst, når man står ansigt til ansigt med bølgerne (sydvestvendt) er Venezuela.
Vi spiser frisk fisk og skaldyr fra havet til frokost på restauranten.
Videre langs sydkysten til det gamle fiskerleje Stokkseyri, hvor den myteomspundne Formand Thuridur levede og ledede en fiskerbåds besætning fra sine sene teenageår til hun som aldrende skipper gik på land. Uløseligt forbundet med hendes og tidens historie, herunder eftervirkningerne af 1700-tallets voldsomme vulkanudbrud, er spøgelsesfortællinger, der kan forstås som udtryk for et lille samfunds konflikter og traumer i en barsk tid med mange menneskelige tragedier.
Hanne introducerer den historisk utrolige person Formand Thuridur og udfolder antropologiske analyser (herunder Hannes egne) knyttet til hendes liv og samtidens myter og sociale forhold.
Vi passerer senere byen Selfoss og Hanne læser op fra Steinunn Sigurdardóttirs roman Hjertesteder, som er en grotesk, komisk, rørende road-story om veninderne Harpa og Heida, der kører Island rundt i en pick-up med Edda, Harpas 14-årige forvildede datter på stoffer, og så er Harpas afdøde mor – set med Harpas øjne i hvert fald – med på bagsædet, hvilket ikke gør sagen lettere.  
Steinunn Sigurdardóttir fik Islands Litteraturpris i 1995 for Hjertesteder, som også blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris.
Hanne præsenterer Steinunn Sigurdardottirs forfatterskab (kort).
Vi kører for foden af de store vulkaner, i lavlandet hvor Njals Saga udspiller sig.
Litteratur, der har med vulkaner og vulkanudbrud at gøre, præsenteres og anbefales.
Vi overnatter på hotel cirka 10 km vest for Vík.

Dagens Litteratur:
Steinnun Sigurdardottir: Hjertesteder
Njals Saga
Ofeigur Sigurdsson: En roman om Jon og hans breve til sin gravide kone da han opholdt sig i en grotte hen over vinteren og forberedte hendes ankomst og de nye tider.

sæler02.jpgfiskestativ.jpg

Dag 2 / Sort strand & basaltsøjlerne ved Vik. Lavaslette, Vatnajökull & Svartifoss.

Dagens første stop er den sorte strand og basaltsøjlerne ved Vik. Hanne præsenterer den gruopvækkende vulkan Katla, der ligger lige nord for den lille by.
Herefter kører vi gennem flade smeltevandssletter mellem gletsjerne og Atlanterhavet og særegne mos og lavbegroede lavamarker, der stammer fra de store vulkanudbrud i Island 1783-84.
Vi kommer tæt på Europas største gletsjer Vatnajökull og håber på klart vejr, så dens top i mere end 2.000 meters højde er fri.
Vi kommer til vandfaldet Svartifoss markant indrammet af søjlebasalt.
Dagens litterære program handler om Islands måske største litterære geni, sproglige fornyer og modernist, forfatteren Thorbergur Thordarsson.
Vi ankommer til Hali, hjemegnen for denne dybt originale, utroligt morsomme og kompromisløse forfatter, sømand, vejarbejder, stjernekigger, socialist, yogi og esperantist, Thorbergur Thordarson, Islands Chaplin, som den islandske litterat Soffia Audur Birgisdottir kalder ham.
Foredrag om Nordens Chaplin ved Soffia Audur Birgirsdottir

https://www.south.is/en/services/thorbergssetur

Aftensmad på Arnanes ved Höfn, hvor vi overnatter.

Dagens Litteratur:
Thorbergur i udvalgte uddrag (Brev til Laura, Salmer til blomsterne, Stenene taler, Den overbegavede, Undervejs til min elskede, Brev til nazisterne..) ved Hanne.

sydkysten.jpg

 

lava 2.jpg

Dag 3 / Djúpivogur. Fugle ved Bulandsnes. Østfjordene: udsigter. Videre mod Eskifjördur

Dagens første litterære stoppested bliver Djúpivogur, hvor vi kan spise flødekager til frokost (eller andet) i Langhusets café og tale om den dansk-vestindiske slave Hans Jonathan, der flygtede fra sin koleriske danske frue, der havde hjembragt ham fra St. Croix til København, og blev succesfuld købmandsbestyrer og lykkelig familiefar med mange børn i Djúpivogur, der siden har fået tilnavnet “Lille Congo”. Den islandske professor i antropologi Gisli Palsson har skrevet bogen “Manden der stjal sig selv” om Hans Jonathan, vi skal læse uddrag af bogen og flanere omkring i den lille by, hvor Hans Jonathan fik sig et liv som en fri og selvstændig mand.
Før vi kører videre nordpå tager vi en tur ud på Bulandsnes og ser på fugle, som bl.a. odinshane (billede).
Herefter videre ud og ind ad østfjordene nordpå mod Eskifjördur.
Vi skal spise middag i det restaurerede sømandshus Randullfs Hus, hvor loftet er indrettet som da det blev beboet af sildefiskere for hundrede år siden, og hvor man blandt andet kan få en fantastisk fiskesuppe, en spændende krydret rensdyrpølse og marengsdessert med blåbær og skyr.  
Efter middagen vil der være introduktion til endnu et fyrtårn i moderne islandsk litteratur, Svava Jakobsdóttir, der var banebrydende som feminist og modernist både som forfatter og politiker (hun sad i Altinget 1971-79). Hanne vil læse en hidtil ikke oversat novelle op (Fyrnist yfir allt), og Sigurborg Hilmarsdóttir, cand. mag. i nordisk sprog og litteratur, vil fortælle (på dansk/norsk) om sin opvækst i Eskifjördur og om hvordan det ændrede hendes liv, da hun som 19-årig hørte Svava Jakobsdóttir læse “En fortælling for børn” op.
Afslutningsvis læser hun novellen op, på dansk.

https://nordicwomensliterature.net/da/writers/jakobsdottir-svava-3/

Dagens litteratur:
Gisli Palsson om Hans Jonathan: ”Manden der stjal sig selv”.
Svava Jakobsdottir: ”Kvinde med spejl”, ”Historien om Gunlød

odinshane_island.JPG

Dag 4 / Klosteret Skridúklaustur. Op over Hellisheidi-passet. Svømmetur i Selardalur?

Besøg på det tidligere kloster Skridúklaustur, der ligger i den frodige Fljótsdalur syd for østlandets hovedstad Egilsstadir. Her ville forfatteren Gunnar Gunnarsson have indfriet sin drøm om islandsk storlandbrug, og her forliste den drøm. Vi kommer gennem Islands største skov (træer op over 20 meters højde) ved østsiden af den lange sø, får rundvisning på klosteret, der i dag fungerer som museum og kulturcenter med udstillinger, foredrag, koncerter og arbejdsophold for forskere og forfattere fra hele verden. Vi introduceres til Gunnar Gunnarssons forfatterskab og hans liv i Danmark og Island, og vi ser nærmere på en række af de mørke rygter, han fik hægtet på sig efter et møde med Hitler i 1940.  
Lækker frokostbuffet, og så videre mod nord.
Vi passerer Hellisheidi-passet, som i klart vejr byder på en utrolig udsigt, vi er nu næsten helt oppe ved Ishavet, i en del af Island med få mennesker og mange sære idéer.           
Eftermiddagspause ved et fantastisk beliggende svømmebassin i Selardalur (lige nord for Vopnafjördur), hvis man ikke vil bade, er der vild natur og en af landets berømte lakseelve at nyde synet af. Nogle gange ses strømænder i elven ved siden af bassinet.
Videre mod Raufarhöfn. Middag plus overnatning på Hotel Nordlys.

                                                                                 
Om aftenen vil Hanne introducere Oskar Arni Oskarssons meget fine hybridværk Skuggamyndir ur ferdalagi (Rejsesilhuetter), der på én gang er lyriske kortprosatekster, slægtshistorie iblandet historisk dokumentarisme, kvindehistorie og en midaldrende mands road-story efter alvorlig sygdom.  

Ved midnat vil Hanne stille sig op til det endnu under opbygning gigantiske monument ”Det Arktiske Stonehenge” og råbe Dværgeremsen fra Vølvens Spådom ud i midsommernatten, det kan man overvære eller lade være.

Dagens litteratur:
Gunnar Gunnarsson: Advent, Svartfugl, Kirken på Bjerget
Vølvens Spådom: Dværgeremsen

Austfirdir.jpg

Dag 5 / Langs nordkysten mod Húsavik. Mývatn: fugle & mærkværdige landskabsfænomener.

Vi kører ad den gamle kystvej mod Kopasker, nord om Tjörnes, langs nordkysten mod Húsavik. Undervejs standser vi og ser på søpapegøjer og mallemukker, og hvis vi er heldige springer hvaler eller delfiner rundt ude i havet, som vi har udsyn til det meste af køreturen. I Húsavik holder vi en formiddagskaffepause, hvor man kan gå en runde i den nydelige lille by, eller bare sidde på havnen og nyde udsigten og livet omkring bådene.
Herefter kører vi sydpå til søen Mývatn i et område, der virker som en form for naturens forlystelsespark af mærkværdige landskabsfænomener: pseudokratere (billede), kogende mudder, varme laguner, grotter, kegleformede eksplosionskratere, strittende lavaformationer, som man kan gå og klatre omkring i for bare at nævne nogle. Vi tager os tid til lidt af hvert.

Vi spiser frokost under de store frugttræer i haven ved Gamli Bærin i Reykjahlid, eller inde hvis vejret byder det.
Dagens litterære indslag er en introduktion til Jakobina Sigurdardottir, der tilhører en af de helt store modernister indenfor den islandske fortællende prosa.
Hen på eftermiddagen går turen videre til gudernes vandfald, Godafoss, som er et besøg værd. Herfra kører vi mod Eyjafjördur og forbi nordlandets hovedstad Akureyri til den lille fiskerby Dalvik, hvor vi får serveret en berømt fiskesuppe på Café Gisli Eirikur Helgi med dertilhørende historie om de tre brødre, der har givet stedet navn.
Vi afslutter dagens etape efter suppe med at køre tyve minutter mod nord ad den dramatiske og overvældende smukke kystvej.

Dagens litteratur:
Jakobina Sigurdardottir: I barndom

myvatn02.jpggodafoss.jpg

Dag 6 / Olafsfjördur - Skagafjördur - Saudárkrokur. Drangey-tur eller Grettes Kilde?

Vi kører ad den gamle og i dag næsten ubefærdede vej fra Olafsfjördur til Skagafjördur, gennem nogle af landets mest storslåede bjerge, derfra ned langs kysten mod Saudárkrokur.
Hanne vil undervejs læse stedsspecifikke passager op fra egne oversættelser.
Vi standser og strækker ben ved basaltsøjlerne ved Hofsos.
Om eftermiddagen er der en enestående mulighed for de med modet og fysikken til at bestige den legendariske klippeø, hvor saga(anti)helten Grette den Stærke boede, og døde.
Drangey-tur kl 12-16.
De der ikke har mod på at bestige lodrette klippevægge kan blive kørt ud til Grettes Kilde, som ligger ved havet i et pragtfuldt område med masser af fugleliv, sorte strande og går man lige rundt om pynten glitrer klippevæggene af finkrystalliseret kisel (kalcedon).
For de klippebestigende vil der være mulighed for at bade i Grettes kilder efter ø-turen. Vi vil spise aftensmad enten i Saudárkrokur eller ude på Reykjum, alt efter vejret.
Derefter køre vi en timestid sydpå til den på egnen berømte hestefarm Gauksmyri.
Hanne læser sidste del af Grettis Saga højt i bussen, den del der udspiller sig i Miklaborg og adskiller sig fra resten af sagaen i stil, bærer præg af middelalderlige lystspil og kærlighedskomedier som fx Tristan og Isolde og Boccaccios Dekameron.

Dagens litteratur:
Grettes Saga

islandske_heste.JPG

Dag 7 / Mod Reykjavik: lavamarker & kratere. Øen Videy: kunstværk af Yoko Ono m.m.

Turen går sydover og der er saga-tid i bussen.
Vi læser fra og taler om Laksdølernes Saga, der udspiller sig i det vestlige af landet, og som en af de få sagaer har en række kvinder i centrum. Vi nærmer os sagaens egne.
Og vi nærmer os afkørslen mod Snæfellsnes, forbliver på hovedvejen, men tager i litteraturen en afstikker ud på denne vestlige halvø, og læser fra Bard Snæfellsas Saga. Vi skal tale om de voldsomme og overnaturlige elementer i sagaerne.
Rent fysisk befinder vi os stadig i bussen i sydgående retning, bortset fra når vi strækker ben og trækker frisk luft i lavamarker og på kraterkanter (tissepauser på tankstationer).
Efter et par timer når vi Borganes og er nu kun en lille time fra Reykjavik. Vi køber frokost på N1, der er et pragteksempel på en islandsk tankstation, der fungerer som både cafeteria, restaurant, kiosk, bog-, tøj- og souvenirudsalg (ikke bare kedelige småting, også uldtæpper og huer og strikkede sokker, godt udvalg af rejselitteratur).
Efter frokost og tankstationssightseeing går vi ud til havet og finder et roligt sted på klipper med udsigt, i klart vejr ser vi Snæfellsgletsjeren. Hanne introducerer Egils Saga og læser op af Sønnetabet.
Vi kører så mod Reykjavik, Hanne introducerer Halldor Laxness forfatterskab og læser en passage fra Kristenliv ved Jøklen, som også udspiller sig på Snæfellsnes.
Efter en kort pause på hotellet, kører vi til havnen og færges over til den lille ø Videy (billede). Her ser vi Yoko Ono’s kunstværk Imaging Peace Tower og Richard Serra’s ditto, før middagen nydes i ”slottet i Videy”, som Nicolai Eigtved i 1750’erne tegnede som bolig for landsfoged Skúli Magnusson.

Dagens litteratur:
Laksdølernes Saga
Bard Snæfellsas Saga
Egils Saga
Halldor Laxness: Kristenliv ved jøklen

Videy_Island.JPG

Yoko_Ono_Imagine_Peace_tower.JPG

Dag 8 / Tid på egen hånd. Rundvisning på Nordens Hus & frokost inden afrejsen.

Hjemrejsedag. Formiddagen er til egen rådighed.
Som afskedssalut vil Hanne give rundvisning på Nordens Hus, der ligger i udkanten af Reykjavik på en forhøjning i en mose, hvor dis og frostdampe ofte står lavt over vandet. Placeringen er valgt og gennemtænkt af den verdensberømte finske arkitekt Alvar Aalto, der i øvrigt har designet huset på alle niveauer lige fra ovenlysvinduerne i biblioteket til læselamper og nøglehuller. Huset fungerer som en slags kulturambassade for de nordiske lande og rummer et imponerende bibliotek med både skøn- og faglitteratur på alle de nordiske sprog (minus islandsk, som jo findes på landets øvrige biblioteker).
Rundvisning kl. 12 og derefter frokost i husets restaurant før afgang mod lufthavnen kl 13.30
Der er afgang mod Kastrup kl. 16.10 og derefter ankomst i Danmark kl. 21.20 (dansk tid).

reykjavik.JPG

Litteratur

Rejsens fem store modernister

Thorbergur Thordarsson:
https://www.thorbergur.is/index.php?option=com_content&view=article&id=392&Itemid=157

Svava Jakobsdottir:
https://nordicwomensliterature.net/da/writers/jakobsdottir-svava-3/

Gunnar Gunnarsson:
https://mail.skriduklaustur.is/en/writer

Jakobina Sigurdardottir:
https://jakobinasigurdardottir.wordpress.com/myndir-2/

Halldor Laxness:
https://www.gljufrasteinn.is/dk/hjem-dk


Rejsens saga-udvalg:

Njals Saga
Grettes Saga
Laksdølernes Saga
Sagaen om Bård Snefjeldsas
Egils Saga
plus udvalgte totter
(fx Totten om Bolle, der har relation til Laksdølernes Saga)


Antropologiske indslag:

Formand Thuridur fra Stokkseyri i Hannes præsentation med baggrund i blandt andet den etnografisk monografi: Seawomen of Iceland og islandske historikeres forsøg på at dokumentere opklaringen af Kamsrøveriet, som Thuridur tilsyneladende spillede en afgørende rolle i.
Hans Jonathan: Manden der stjal sig selv af Gisli Palsson
Øko-antropologi: Gletchernes hemmelige liv, feminist glaciology.
Den oprørske og visionære redaktør og digter Jon Olafsson, baggrund bl.a. biografien Ævintyramadur.

 

Om rejseleder & forfatter Hanne Højgaard Viemose

Hanne Højgaard Viemose er født og opvokset i Frederikshavn og har siden rejst, boet og arbejdet mange steder i verden blandt andet i Australien hvor hendes debutroman “Hannah" udspiller sig på en bananplantage, i Sydkorea og Japan, hvor Hannes anden roman “Mado" tager sit afsæt, og i Amazonjunglen, der er omdrejningspunkt i Hannes tredje roman "HHV, FRSHWN. Dødsknaldet i Amazonas”. Hanne Højgaard Viemose er indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris 2020, for romanen Frshwn – Dødsknaldet i Amazonas.

I øvrigt fylder Island en god del i romanerne (minus Hannah), da hovedpersonen (ligesom Hanne) har børn med en islandsk mand og tilbringer længere perioder hen over året i Island. Der optræder rejsebeskrivelser fra både Syd-, Øst- og Nordlandet i romanerne og Hanne kan sagtens lokkes til at læse op af dem på rejsen.

Hannes romaner har været indstillet til en række priser og også modtaget nogle.

 

Hanne er uddannet antropolog og forfatter og bor i dag i Reykjavik i Island med sine to børn og driver en-kvindes foretagenet "Hannes Rejser”.

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

Hannes Litteraturrejse
– Island rundt m. Hanne Højgaard Viemose

19. – 26. juni 2020
8 dage / fra Kastrup lufthavn

Rejse nr. C-19

 

Pris pr. person kr. 17.000  
Tillæg for enkeltværelse: 2.000

 

INKLUDERET I PRISEN
· Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter

· Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus m. god plads og erfaren chauffør

· Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet alle steder

· Frokost x 2 dage (Dag 1 og Dag 4)

· Middag x 7 dage

· Entréer til de nævnte museer

· Hanne Højgaard Viemose som rejseleder

· Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden

 

IKKE INKLUDERET I PRISEN
· Servering ombord på flyet, ud over gratis vand og kaffe/te

· Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt

· Daglige frokoster, udover de to specifikt nævnte (regn med 100-120 kr. pr. dag)

· Øvrige måltider, ud over de specifikt nævnte middage

· Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Prisen er baseret på min. 20 deltagere. 

      

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?
· Det blå sygesikringsbevis og dit pas
· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker
· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt
· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde
· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede
· Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse
· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort
· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kredit-kort
· Kursen er pt. 1 DKK = 18,58 IKR (28.8.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 54 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?
· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:
Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og  kager
· Man kan også medbringe en termokande og købe påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?
· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer.
· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark
· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?
· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk.
· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.
· Mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske.
· Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?
· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK per gang).

Hvordan er vejret?
· Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

 

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-19

OBS: Medbring evt. badetøj og håndklæde

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 19.06.2020

Hjemkomst: 26.06.2020

Pris kr. 17000

Vejret i Island lige nu

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

Aktuelle grupperejser 2020 og åbning af grænser

Der åbnes for rejser til Island og Færøerne efter d. 15. 6. 2020.

Se oversigten over, hvilke af vores grupperejser der kan være ledige pladser på HER:

Grundet Covid-restriktioner, har vi aflyst nogle af vores grupperejser i 2020. Disse gentager vi dog i 2021 – og du kan allerede nu, blive skrevet op.

Mange rejsebureauer verden over, har også måtte aflyse rejser til Island. Det betyder, at der er god plads!

Overvej også en kør-selv rejse til Island (eller Island og Færøerne) i 2020, det kan vi hurtigt arrangere.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

2021-rejser

Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021.

Tre rejser kan allerede ses på hjemmesiden. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder).

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 18,57 IKR (28.5.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 53-54 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret på Island?

· Se på den gode norske side www.yr.no

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked