Vulkanen Eyjafjallajökull – aktiv ferie tæt på vulkanen Eyjafjallajökull

Fly, bil og aktiviteter på 8 aktive feriedage

Turen er planlagt, så du kan få mest muligt ud af dagene, og eftersom det jo er lyst det meste af døgnet, kan du nå virkeligt meget. Hvis ferien skal være aktiv, så brug denne tur som udgangspunkt.

For ikke at bruge for mange timer i bilen, er der fokus på syd- og vestlandet. Der er mange gode timer til traveture eller andre aktiviteter.

Her findes nogle af Islands mest fantastiske steder. Tænk blot på vandfaldet Gullfoss, de kogende springkilder ved Geysir, Vestmannaøerne og den verdensberømte gletsjer og vulkan Eyjafjallajökull. Og så er der tid til at besøge den aktive hovedstad Reykjavik med alle dens kvaliteter. Lejer I en jeep, koster det lidt mere og giver lidt flere oplevelser, men I kan klare turen i en helt almindelig bil.

En ferie, der ikke behøver at blive for dyr og alligevel får jer sendt tilbage til Danmark med helt fyldte batterier.

Rejsen kan også arrangeres uden for højsæsonen i 2019. Vil I først vil afsted i 2020, så forhør jer gerne om muligheder & priser nu. 

Programmet herunder er vejledende, kontakt os hvis I har andre ønsker. Vi booker også gerne jeres ønskede aktiviteter undervejs, så I kan koncentrere jer fuldt ud, om at nyde ferien og alle de store oplevelser der venter jer.

Dag 1 / Ankomst. Den Blå Lagune. Lavafelter, varme kilder, fine udsigter & fugle. Laugarvatn.

(Fra Jylland, kun mandage, onsdage, fredage eller lørdage) Start fra Danmark så tidligt som muligt (fra Kastrup muligt kl. 07.50 (eller kl. 14.00), fra Billund kl. 14.40) og derefter ankomst til Island tre timer senere, dvs. kl. 9.00 ved den tidligst mulige afrejse fra Danmark (lokal islandsk tid).

Når I har fået bilen udleveret (se under Praktiske oplysninger), så kører I straks til Den Blå Lagune (hvis I da vil bade i det dyre, men også dejlige varme vand) og fortsætter derefter mod syd til Atlanterhavet tvinger jer til at vælge enten at køre mod øst eller vest. I vælger øst, passerer store lavafelter og kommer inden længe til Krýsúvik, hvor der kan ses og lugtes svovl fra de varme kilder (billede). Her er også en fin sø, faktisk flere, inkl. en med navnet Den Grønne Sø, ikke uden grund.

Ruten fortsætter mod øst, mest parallelt med kysten til Atlanterhavet, så udsigten er fin. Tag en travetur, om ikke før, så lidt før byen Eyrarbakki, for her er en fin strand. Her ses hyppigt suler, mange edderfugle, rødstrubet lom og også sæler. Besøg også den lille by Stokkseyri; i begge byer ligger der små lokale museer, i den sidstnævnte et ”spøgelsesmuseum”. Bagefter sætter I kursen mod nord og ankommer til sidst til den lille by Laugarvatn, hvor værelserne står klar på Hotel Edda – én nat.

mudderpoele_Krysuvik.jpg

Dag 2 / Tingvallasletten, Strokkur, Gullfoss & Seljalandsfoss. Indkvartering Sólheimahjáleiga.

I kan evt. starte med et morgenbad i det dejlige åbne svømmeanlæg, som ligger tæt på hotellet. Efter morgenmaden kører I ad den nye vej mod vest og kommer snart til Islands største sø, Tingvallasøen. Smuk og stor, og kendt for Tingvallasletten (billede), for her stiftedes i år 930 Altinget. Sådan hedder stadig Islands parlament, men nu ligger det i Reykjavik. Geologisk og historiske et højdepunkt, brug godt med tid her. Så går turen tilbage og op mod området med gejserne, hvor den nu aktive Strokkur med få minutters mellemrum sender sin kogende vand- og dampsøjle højt til vejrs. Blot 10 km længere fremme finder I vandfaldet Gullfoss.

Siden hen må I sætte kursen mod syd og efterhånden østpå. I passerer et par mellemstore byer og ser, hvordan det almindelige liv ser ud – kig ind i et supermarked. Hvad koster varerne og hvordan ser de ud?

Stop ved det usædvanlige vandfald Seljalandsfoss (billede) hvor I kan gå hele vejen rundt om vandfaldet, og altså bag ved det.
Sidst på dagen kommer I til bondegården Sólheimahjáleiga, hvor dansktalende Elín tager imod jer. Det er en rigtig bondegård med får, køer og høns. Og altså plads til turister, enten i værelser med privat bad/toilet eller med fælles bad/toilet. Her skal I bo tre nætter, i smukke omgivelser. En fin have...

NB: dette er i centrum for askefaldet foråret 2010 og der kan måske stadig ses noget?

Tingvallasletten.JPGSeljalandsfoss7.jpg

Dag 3 / Op på gletsjeren Sólheimajökull – måske på snescooter? Svømmetur i Seljavellir.

Brug dagen i nærområdet. Besøg gletsjertungen Sólheimajökull og gå op på den. Hvis I vil, kan det ske med professionel hjælp, dvs. en guide, stokke og særlige beslag til støvlerne. Med stor forsigtighed kan man selv gå lidt op på den. Bagefter kan I køre hen til det gamle åbne badebassin Seljavellir for at få en frisk svømmetur, omgivet af ret høje fjelde på tre sider. Det varme vand kommer strømmende ud fra klippen. NB: det skal understreges, at dette sted er meget råt. Både mht. adgang dertil, hvor man skal gå næsten 1 km gennem ujævnt terræn og krydse en lille elv og mht. omklædningsfaciliteterne. Stedet ville ikke kunne klare et dansk tilsyn!

Vil man have larm og aktivitet, kan man komme på snescooter oppe på gletsjeren. Vil man have storhed og pause, kan man gå en lang tur ved Atlanterhavet og tænke sig om.

rgb_snescooter.jpg

Dag 4 / Vestmannaøerne: gåtur op på Eldfjall & måske sejltur rundt om øerne?

Fra Sólheimahjáleiga er der ikke langt til den nye havn, hvorfra man kan sejle til øgruppen Vestmannaøerne (billede). Lader man bilen stå, er det meget billigt. Og på øen Heimaey, den eneste beboede ø, kan man nemt gå rundt. Gå op på Eldfjall, der blev skabt i 1973, da byens knapt 5.000 beboerne blev vækket af det voldsomme vulkanudbrud, der de kommende uger og måneder næsten lagde byen øde. Flere hundrede huse blev ødelagt, mange af lava og mange af tonstung aske. Det er tankevækkende af gå rundt i ”gader” og se gadenavne og skilte på huse, som nu ligger begravet 40 meter under lavaen.

Ønsker man det, kan der arrangeres en fin sejltur rundt om øerne. Både en relativ kort tur rundt om den største ø, og en på 4-41⁄2 time, hvor man kommer helt ned til og rundt om øen Surtsey, der blev dannet i 1960’erne efter voldsomme vulkan- udbrud gennem 4-5 år.

Og se så her: man kan leje Segways, dvs. det kunne man i sommeren 2015. Dét er sjovt, kan forfatteren hilse og sige. Sidst på dagen må i tage færgen tilbage og komme hjem til Sólheimahjáleiga, for den sidste nat.

vestmannaoerne_a.jpg

Dag 5 / Alt efter biltype: Thorsmörk & Landmannalaugar el. Thorsmörk & Hekla.

Har I en jeep (4 WD), så kan det anbefales at køre ind i dalen Thorsmörk (billede), som ligger nord for Eyjafjallajökull – eller som et alternativ at køre helt op til dalen Landmannalaugar, som er endnu mere fantastisk. Begge steder kræver en jeep/4WD, fordi man skal krydse nogle mindre elve.

Har I ikke en alm. bil, kan man køre et stykke – et interessant stykke – ind i dalen Thorsmörk, men må så vende om, når vandløbene skærer vejen. Alt efter den aktuelle vejrsituation vil det ske relativt tidligt eller lidt senere på denne rute.

Et alternativ er at køre op i nærheden af Hekla (billede), Islands vel nok mest berømte vulkanen, sidst aktiv med et mindre udbrud i år 2000.
Endnu en mulighed er, at koncentrere sig om Njals Saga, for I færdes netop i det område, man kender fra denne karakteristi- ske saga. Man kan endnu se, hvor hovedpersonerne boede, stednavnene findes endnu. Man kan køre ind til den fine kirke og gård Keldur, kendt fra sagaen og man kan besøge museet i byen Hvolsvöllur, hvor fortællingen er rullet ud på en spændende måde.
Under alle omstændigheder kommer I sidst på dagen (igen) til byen Stokkseyri, hvor I skal bo denne nat.

Det kan varmt anbefales at indtage aftensmaden på restaurant Fjördubordid, der tilbyder en usædvanlig lækker middag, bestående af store mængder jomfruhummer.

Thorsmoerk.jpghekla01.jpg

Dag 6 / Travetur ved Atlanterhavet. Islandsk bygningskultur, islandske heste – eller ATV.

I kan eventuelt begynde dagen med en travetur ved Atlanterhavet og nyde den fine kyst ved Stokkseyri.
Er I blevet interesseret i islandsk bygningskultur, så kan det anbefales at besøge Hannes Lárusson, der sammen med sin hustru i disse år dels opbygger sin gamle fødegård – en tørvegård – og dels opfører en helt ny bygning, baseret på tørvegårdens tradition og materialer. Lavenergi og bæredygtighed er kernebegreber for dette projekt.

Ellers er tiden sat af til en ridetur på islandske heste (billede). Ved byen Hveragerdi findes én af landets bedste steder for kortere eller længere rideture. Er man nybegynder skal man ikke regne med mere end maks. 2-3 timers tur; er du trænet, så kan du jo nemt bruge hele dagen.
Vil man hellere køre på ATV’ere, så står der en flok og venter ikke så langt borte.
Om aftenen ankommer I til Reykjavik, Islands hovedstad og indkvarterer på Hotel Cabin (to typer værelser; her er det mindste valgt).

heste.jpg

Dag 7 / Reykjavik: museer, kunst & shopping – og måske en hvalsafari.

Brug dagen på at nyde den lille, men meget aktive hovedstad. Mulighederne for oplevelser er store og varierede. Står kunst og kultur højest på listen, så besøg udstillingen på nationalmuseet eller ét af de to-tre store kunstmuseer – eller ét af de mange gallerier. Nordens hus (tegnet af Alvar Aalto) er bestemt et besøg værd, inkl. deres gode restaurant.
Man kan også sejle på udkig efter hvaler, hvor chancerne for at opleve vågehval og pukkelhval (billede) er stor.

Vil man drive rundt og drikke kaffe eller øl, så findes der utallige steder. Og vil man handle, så kig efter de store boghandler eller de mest spændende designbutikker.
Er det weekend, kan det anbefales af besøge det kombinerede loppe- og madmarked Kólaportid.

01_pukkelhval_northsailing_15.jpg

Dag 8 / Hjemrejse

For rejsende til/fra Billund – Icelandair flyver hjem ret tidligt, dvs. kl. 08.00
Derfor skal I være i lufthavnen kl. 06.00, og derfor køre fra Reykjavik kl. 05.15. De fleste vælger af den grund at over- natte på hotellet lige ved lufthavnen. Så kører man derud om aftenen, afleverer bilen, går til ro og næste morgen kan man spadsere de omkring 200-250 meter til terminalen.

For rejsende til/fra Kastrup
I skal forlade byen cirka kl. 13.00 for at nå til lufthavnen i Keflavik, aflevere bilen og tjekke ind til afgangen mod Kastrup kl. 16.10 (ankomst dér kl. 21.10 (dansk tid). NB: der er andre afgangstider, forhør gerne

Praktiske oplysninger og vilkår

Rejse nr. B-105

NB: rejsen kan også tilrettelægges udenfor højsæsonen; forhør om pris og muligheder. Maj måned er fin (kølig, men tør) og slutningen af august og september er fin, inkluderet smukke efterårsfarver.

Vedr. priser: jo tidligere der bestilles, jo bedre priser kan fås. Kontakt os derfor gerne snarest.

 

Prisen inkluderer:

• Flybilletter t/r (inkl. kendte flyskatter og afgifter)
• Suzuki Grand Vitara, 4WD, 5 sæder, inkl. fri km og CDW-forsikring
(kasko med ret høj selvrisiko (DKK 15.500), der kan nedsættes til DKK 2.180 ved merbetaling på kr. 100 pr. lejedag). Én registreret chauffør, flere koster kr. 225 ekstra (engangsbeløb, for hele lejeperioden)

• Overnatning i delte dobbeltværelser, inkl. morgenmad. Fælles bad/toilet 2 dage, privat bad/toilet 4 (for Billund-rejsende) og 5 dage (for Kastrup-rejsende)

• Islandskort 1:500 000 samt vejledning ift. overnatninger, rute og attraktioner fra Team Island (via telefon), før afrejse

• Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden

 

Prisen inkluderer ikke:

• Brændstof til bilen

• Mulige aktiviteter

NB: vær opmærksom på, at Team Island gerne booker aktiviteter på forhånd. Det hele kan være aftalt og parat før afrejsen, hvis det ønskes.

Læs venligst de generelle vilkår og bestemmelser på www.team-island.dk

Yderligere oplysninger og tilmelding på 29 62 80 77, eller på info@team-island.dk

NB: der tages forbehold for større ændringer i pris-, skatte- og valutaforhold.
I henhold til vore generelle betingelser kan prisen dog ikke ændres efter indbetaling af restbeløb.

Rejsenummer: B-105

OBS: Prisen er afhængig af tidspunkt og antal deltagere. Kontakt os og hør nærmere

Lufthavn: Kastrup/Billund

Afrejse:

Hjemkomst:

Pris kr.

Vejret i Reykjavik

Skydække

Føles som: 2°

Luftfugtighed: 87%

Vindhastighed: 6 m/s

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

Aktuelle grupperejser 2020 og åbning af grænser

Der åbnes for rejser til Island og Færøerne efter d. 15. 6. 2020.

Se oversigten over, hvilke af vores grupperejser der kan være ledige pladser på HER:

Grundet Covid-restriktioner, har vi aflyst nogle af vores grupperejser i 2020. Disse gentager vi dog i 2021 – og du kan allerede nu, blive skrevet op.

Mange rejsebureauer verden over, har også måtte aflyse rejser til Island. Det betyder, at der er god plads!

Overvej også en kør-selv rejse til Island (eller Island og Færøerne) i 2020, det kan vi hurtigt arrangere.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

2021-rejser

Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021.

Tre rejser kan allerede ses på hjemmesiden. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder).

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 18,57 IKR (28.5.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 53-54 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret på Island?

· Se på den gode norske side www.yr.no

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked