FÅ PADSER: Sommer i Island – sejltur og friske kammuslinger, vulkaner og gode traveture / fra Kastrup / A-7

6 dages intensiv Island

Få pladser tilbage.

På denne tur kommer vi til det sagnomspundne Snæfellsnes, opkaldt efter vulkanen og gletsjeren Snæfellsjökull med sine næsten 1.500 meters højde. Jules Verne’s fantastiske roman Rejsen til Jordens indre tog sin begyndelse her, da ekspeditionen steg ned gennem krateret. Vi skal bo de første to nætter i dette område. Vi får derfor lejlighed til at komme lidt ned i tempo, trave lange ture, sejle en fin tur på fjorden og nyde det hele. Vi skal også besøge hovedstaden Reykjavik og opleve dens mange attraktioner.
Det er seks dage med meget tidlig udrejse fra Kastrup, forholdsvis begrænset kørsel og høj intensitet, som den meget kompetente rejseleder sikrer kvaliteten på.

Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende - vi opfatter turene som en slags rejsende højskole. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags. Der er meget at dele…

 

Yderligere oplysninger og tilmeldig: tlf. 2962 8077 / torben@team-island.dk

Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk 

Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk

Dag 1 / Keflavik – Gullfoss – Strokkur – Tingvallasøen og -sletten – Reykjavik.

Der er afgang fra Kastrup Lufthavn kl. 07.30 (mødetid i Kastrup kl. 06.00), og efter ca. tre timers tur ankommer vi til Island, hvor klokken nu er 08.40, efter at uret er stillet to timer tilbage. I lufthavnen kan der handles toldfrit, før rejsen for alvor begynder.
Ruten går forbi området med det vulkanudbrud, der var i gang fra marts til november 2021. Turen fortsætter, inkl. et stop ved kogende og svovlstinkende mudderpøle, før vi igen følger Atlanterhavskysten næsten parallelt mod øst. Mange forskellige typer landskaber passeres. Så kører vi ”op i landet” dvs. mod nord og færdes de kommende mange km i Islands største landbrugsområder med får, heste og færre køer på markerne. Retningen er vandfaldet Gullfoss og området med gejseren Strokkur; disse to steder ligger med 10 km’s afstand. Der er god tid til at opleve begge de ret fantastiske steder, dels altså vandfaldet med de grumsede smeltevand fra gletsjeren Langjökull, dels den kogende vand- og dampsøjle, der med få minutters mellemrum sendes højt til vejrs.
Derefter går det mod vest og næste stop vil være ved Tingvallasøen og -sletten, som er vigtigt af historiske og geologiske grunde. Her blev det islandske parlament Altinget grundlagt i år 930 og her ser man bedre end de fleste andre steder de såkaldte forkastninger (store revner/sprækker i landskabet), der er resultatet af det faktum, at Island vokser i takt med kontinentalpladernes bevægelse mod hhv. vest og øst.
Herfra er der ikke langt til Reykjavik, hvor vi overnatter på et centralt beliggende hotel den første nat på turen.

Gullfoss.JPG

Dag 2 / Snæfellsnes – travetur op på kanten af Eldborg – søjlebasalt & fugle.

Efter morgenmad skal vi igen på landet og nu mod nord. Vi kører gennem en tunnel under fjorden Hvalfjördur og skal i den forbindelse høre lidt om kommerciel hvalfangst i Island. Inde i bunden af fjorden ligger nemlig Islands stadig aktive hvalstation. Mens dette skrives (ult. november 2021) er hvalfangst stadig lovligt i Island, bl.a. på finhvaler og vågehvaler. Kontroversielt af forskellige grunde.
Vi kommer gennem byen Borgarnes og vil dér høre nærmere om Eigil Skallagrimsson Saga, for den er knyttet til denne egn. Lige i udkanten af byen ligger det gamle kirkested Borg og her omkring boede slægten, der er omdrejningspunkt for den spændende historie. Videre går det så, nu mod vest, ud på det samme næs Snæfellsnes. Der er tid til en ret lang travetur – samlet på cirka 2½ time – for dem, der har lyst og ben til det. Ruten er ikke vanskelig, går mest gennem lavt birkekrat med dobbeltbekkasiner og vindrosler, men til sidst er den stejl. Den sidste stigning bringer os op på kraterkanten af vulkanen Eldborg.
Efter den tur fortsætter vi, og stopper næste gang ved den imponerende væg af søjlebasalt. Og til på eftermiddagen ankommer vi til vort overnatningssted for de kommende tre nætter. Det ligger meget tæt på havet og der er flere fuglerige søer helt tæt på. Blandt andet med sangsvane, nordisk lappedykker (billede), islom, bjergand og andre eksotiske arter ynglende.

snæfell.jpgnordisk_lappedykkerJPG

Dag 3 / Breidafjördur: sejltur & friske kammuslinger – fugle! – travetur op på Helgafell.

Efter morgenmaden kører vi mod områdets største by Stykkisholmur, hvorfra vi skal på en fin sejltur. På den cirka 2½ timer lange tur hører vi om fjorden Breidafjördurs historie, bl.a. om Erik den Røde, og om fjordens righoldige dyreliv. Måske ser vi havørne, og i det mindste en masse fugle. Vi skal også smage lidt af dette friske dyreliv, når skipperen hiver nettet op fra bunden af fjorden og tømmer kammuslinger, søpindsvin og søstjerner op på dækket (billede). Bevæbnet med en kniv åbner man selv de stadig levende kammuslinger og nyder deres salte friskhed, måske med et glas hvidvin?
I udkanten af byen ligger højdedraget Helgafell (”det hellige fjeld”), som vi skal trave op på. Det er ikke besværligt. Fra toppen har man en formidabel udsigt over det flade landskab og fjorden med dens mange øer og skær. Der kan ønskes fra toppen; og opfyldes de særlige betingelser, som rejselederen vil beskrive, for at kunne ønsker, ja, så går de i opfyldelse. Prøv selv!

kammuslinger.jpg

Dag 4 / Arnastapi, travetur & udsigter – tur ned i lavagrotte – Djúpalónssandur, ser vi hvaler?

I dag skal der heller ikke køres så langt – dvs. mere tid til at være ude. Vi kører til den lille havneby Arnastapi, hvor der bl.a. landes helleflynder. Fra havnen er der udsigt til fjelde i det fjerne, dramatiske klippeformationer og Snæfellsjökull. Vi skal trave en god tur langs havet og den lavaforrevne kyst. Turen er på et par km, og der er god tid, så alle kan være med. Derefter kører vi længere mod vest, og skal se på 8000 år gammel lava nedefra. Vi skal ned i en kæmpegrotte, i 25-30 meters dybde. Det er mørkt og koldt, så husk handsker og hue. Vi får udleveret lygter og er i selskab med en lokal guide, så alt er under fuld kontrol.
Der er stadig flere naturoplevelser i vente. Ned til havet ved kysten Djúpalónssandur, hvor flere hundrede unge mænd i gamle dage fiskede direkte fra stranden efter at have krydset brændingen i åbne robåde, ind i et krater og ud til et lille fyrtårn. Herfra ser man jævnligt mindre hvaler (vågehvaler og spækhuggere) direkte fra kysten.
Sidst på eftermiddagen kommer vi tilbage til vort overnatningssted, hvor vi også spiser middag og overnatter for sidste gang på denne tur.

lavagrotte.jpgsnaefell_kyst.jpg

Dag 5 / Fælles rundtur i Reykjavik & resten af dagen på egen hånd: museer, Harpa, shopping?

Efter morgenmaden pakkes bussen og kursen sættes direkte mod hovedstaden Reykjavik, hvor vi ankommer ved 11.00/12.00-tiden. Muligvis kan vi allerede ved ankomsten få vore værelser. Men under alle omstændigheder køres en lille rundtur i byen, så de vigtigste steder kan blive præsenteret for jer. Vi passerer bl.a. Höfdi, hvor præsidenterne Reagan og Gorbatjov i 1986 holdt deres berømte topmøde, vi passerer det store, den lidt sære og meget store Hallgrímskirken og landets fine koncert- og kongreshus Harpa, tegnet af Henning Larsens Tegnestue i samarbejde med den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson.
Rundturen slutter på det centrale torv og derefter er der nogle timer på egen hånd. Eftermiddagen er derefter til egen disposition. Der er tid til at nyde byens mange muligheder – muséer, kaffehuse, shopping, en tur på havnen og almindeligt driverliv. Og aftensmaden er denne aften på egen hånd. På rundturen udpeger rejselederen gode muligheder. NB: man kan købe en udmærket salatbar-middag på hotellet. Den består af en masse friske salater, pasta, æg, brød etc. Der er altid to-tre varme retter. Det er mættende og i orden, og det er billigt!
Vi bor på samme hotel den sidste nat som den første nat.

koncerthus_harpa_ISL.JPGReykjavik_cafe_ISL.jpg

Dag 6 / Tid på egen hånd: badetur? Tur til kunstmuseum (eller mere tid på egen hånd?) – hjemrejse.

Ønsker man det – og det kan bestemt anbefales – så kan man nå et opfriskende besøg i landets største svømmeanlæg. De åbner kl. 07.00. Her kommer de lokale og her kommer man nemt i snak med dem. Og her er der rigelige mængder varmt vand og flere bassiner, alt under den frie himmel. Frisk luft, varmt vand, næsten ingen klor, en lav pris og gode mennesker. Hvad kan man mere ønske sig?
Kl. 12.00 kører vi til kunstmuseet Kjarvalsstadir, som er dedikeret til den mest kendte af de lidt ældre og klassiske kunstmalere, Jóhannes S. Kjarval. Her introducerer rejselederen kunstneren og nogle af værkerne. Bygningen er i sig selv en perle, hvis man da kan værdsætte såkaldt brutalistisk arkitektur, opført i 1973 af den islandske arkitekt Hannes K. Daviðsson.

NB: ønsker man ikke at være med på turen til museet Kjarvalsstadir, kan der aftales et opsamlingssted, før turen går videre mod Bessastadir og flere smukke oplevelser.

På vejen mod lufthavnen kører vi en tur til forbi Bessastadir, den islandske præsidents officielle residens, som ligger lidt uden for byen sammen med en fin kirke fra slutningen af 1700-årene.
Herefter går turen direkte til lufthavnen og I tjekker ind til hjemrejsen kl. 17.00. Efter ca. tre timers tur med Icelandair, ankommer vi til Kastrup kl. 22.10 (dansk tid).

Laugardalslaug.jpgKjarval 1932 Thingvollum.jpg

Praktiske oplysninger og pris

Sommer i Island – inkl. sejltur og friske kammuslinger, vulkaner og traveture

19. – 24. juli 2022 // 6 dage // Fra Kastrup lufthavn // Rejse nr. A-7

Pris pr. person: kr. 13.000*
Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.900


INKLUDERET I PRISEN

 • Flybilletter t/r, inkl. skatter (Kastrup-Keflavik t/r)
 • Bustransport i Island, i røgfri bus.
 • Indkvartering, i dobbeltværelse, inkl. morgenmad (NB: enkeltværelse kan skaffes, mod nævnte tillæg).
 • Middag x 4.
 • Entréer og andet, som omtalt i programmet.
 • Sejltur (2½ time) på Breidafjördur (Dag 2).
 • Tur i lavagrotte (Dag 3).
 • Kompetent dansk-talende rejseleder.
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

 

IKKE INKLUDERET I PRISEN

 • Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, der altid følger frit og rigeligt.
 • Måltider, der ikke specifikt er nævnt ovenfor, dvs. bl.a. frokoster.
 • Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte.

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold.
Prisen er baseret på 20 betalende deltagere, men gennemføres til nævnte pris, også selvom der kommer lidt færre med. Der kommer maksimalt 25 deltagere.

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Det blå sygesikringsbevis – OG sikkert stadig også i 2022: Coronapas.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.
   

Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.
 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort.
 • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 20,09 IKR (19.9.2021), dvs. 1.000 IKR modsvarer pt. cirka 50 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is
   

Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:
 • Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager.
 • Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.
   

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark.
 • Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 - 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.
   

Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 11⁄2 times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. Den vulkanske aktivitet i Island.

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: A-7

OBS: Medbring badetøj og håndklæde

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 19.07.2022

Hjemkomst: 24.07.2022

Pris kr. 13.000

Vores rejser

+45 2962 8077

 

Vær i god tid

Det mærkes tydeligt, at rejselysten er tilbage, og at Corona etc. har sluppet taget i os. Alle vil rejse. Det er dejligt! Men derfor er det efterhånden meget svært at skaffe flere værelser i Island og på Færøerne den kommende sommer. I det mindste i juni, juli og august. Kan I rejse senere, fx i september (der kan være lige så flot i Island som i Danmark) er det stadig muligt. Og endnu senere, endnu mere muligt.De fleste er vore gruppeture er udsolgt, men der kan dog findes pladser på forskellige meget gode ture. Ring gerne for at spørge, hvis det er nemmere end at lede på hjemmesiden.Det kan betale sig at tænke på 2023, allerede nu, eller inden for længe. Vi har allerede datoer for 10-12 forskellige grupperejser i 2023. Programmerne ligner dem, man kan se på hjemmesiden. Priserne vil være klar i sensommeren. Men man er velkommen til at reservere pladser allerede nu, naturligvis med forbehold for en endelig pris.

icon AKTUELT

2022-rejser

Grupperejser til ISLAND:

FÅ PLADSER: Island og vulkanerne, hvordan hænger det lige sammen? 7 dage. Med to rejseledere: Rikke Pedersen, geofysiker og ph.d. rejser med os to af dagene – og K. Torben Rasmussen, er rejseleder på hele turen. (Rejse nr. C-26).

FÅ PLADSER: Sommer i Island – inkl. sejltur og friskfangede kammusinger. 6 dage med gode traveture og fine naturoplevelser. (Rejse nr. A-7).

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne. 6 dage med begrænset kørsel. Vælg imellem to éns rejser, vil du rejse i juni (rejse nr. A-2) eller juli (rejse nr. A-6)?

Hannes Litteraturrejse – rejs til Island med forfatteren Hanne Højgaard Viemose. 9 dage / Island rundt ved midsommer, med fokus på store islandske modernister, udvalgte sagaer, nyere islandsk litteratur og store naturoplevelser. (Rejse nr. C-17).

Island – for nysgerrige bedsteforældre (eller andre voksne) og børn/børnebørn. En aktiv ferie med store fælles opleveser og minder for livet. Her kan I bl.a. blive klogere på vulkaner, gletsjere og islandske heste. (Rejse nr. C-25).


Mange af vore rejser gentages i 2023, se fx disse – vil du skrives op allerede nu?

Fugle og Natur – i det nordøstlige Island. 8 dage / Inkl. hvalsafari. Rejseleder: biolog og seniorrådgiver Ib Krag Petersen. På denne rejse bor du på ét hotel mellem søen Mývatn og Husavik – derfra tager vi på daglige udflugter. (Rejse nr. C-16).

Nordlys i Island? Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad. 5 intensive dage, m. fokus på natur, varme kilder, kultur & Nordlys.

Islands vilde vestfjorde – med forfatteren Hanne Højgaard Viemose. 8 dage i smukke, vilde og enorme øde områder.

Irland – Dublin, Derry og Donegal. 8 dage med spændende indhold. Rejseleder: Christian Møller, tidligere højskoleforstander og journalist.

Færøerne – kunst & natur. Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad.


Kommer der flere 2022-rejser?
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.


Kør-selv rejser til ISLAND og/eller FÆRØERNE:

Foretrækker I at køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv rejser til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så sig til, vi har gode kontakter til Smyril Line. Vi booker gerne aktiviteterne undervejs, så I kan koncentrere jer om, at holde ferie.

Kontakt os og fortæl om jeres egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange og vi har et grundigt kendskab til begge lande.


Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte pakkerejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet. En kør-selv-rejse regnes også for en pakkerejse, hvis der købes mindst to ydelser hos os: fx overnatning, billeje og/eller transport med fly eller andre befordringsmidler.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Det blå sygesikringsbevis – OG sikkert stadig også i 2022: Coronapas.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.


Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.
 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 20,09 IKR (19.9.2021), dvs. 1.000 IKR modsvarer pt. cirka 50 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is


Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.


Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.


Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.


Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.


Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked