Færøerne – kunst, litteratur og natur / fra Billund / rejse nr. C-15

7 indholdsrige og intense dage

Initiativet til Færø-rejsen er lokalt. Der vil være deadline for tilmelding d. 1.12. 2022. Derefter vil turen blive udbudt i resten af landet.

Tag med på en rejse til Færøerne med fokus på kunst, historie, litteratur og natur. Du kommer til at møde lokale personligheder, som inviterer dig tæt på færøske forhold. Vi kommer ind i kunstneriske og historiske cirkler og ud i den smukke færøske natur.
Færøerne består af 18 øer og har et indbyggertal på godt 53.000. For nogle år siden blevet landet kåret som verdens smukkeste øsamfund, og det med god grund. En rejse til Færøerne er en fantastisk, storslået oplevelse.
Vi bor centralt i Tórshavn, får en rundvisning på Tinganæs, tingsted i Middelalderen. Vi passerer Lagtinget og besøger Færøernes moderne kunstmuseum, Nordens Hus m.m.
På rejsen skal vi også på en heldagstur til Suðuroy, Færøernes sydligste ø. Vi besøger også øen Nolsoy og Kirkjubøur med domkirke og kongsbondegård fra middelalderen. Vi skal på en heldagstur til Eiði, Gjógv og Klaksvik, Gøte og det smukt beliggende Runavík. Vi skal se på kunst og træffe kunstnere. Vi besøger en moderne strikdesigner, som også er inspireret af den traditionelle færøske trøje, og som noget særligt vil vi i Runavík møde folk fra den lokale danseforening, som vil træde den færøske dans – ringdansen fra middelalderen – med os.
Det hele foregår under ledelse af Anette Jensen. Hun har besøgt Færøerne mange gange, både som professionel rejseleder og privat. Hendes lokale kontakter er med til at krydre rejsen. Se mere om Anette Jensen længere nede i dette program.
Det er 7 intense dage på Færøerne, som efterlader dig oplivet og inspireret. Og lidt klogere.

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes. Vejr og vind kan betyde, at vi må bytte rundt på de enkelte dages program.

Yderligere oplysninger og tilmeldig: tlf. 2962 8077 / torben@team-island.dk

 

Garanti for at få pengene tilbage! 

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Dag 1 / Ank. Vagar - Streymoy, indkvartering i Tórshavn og introduktion til færøsk kunst.

Der er afgang fra lufthavnen i Billund kl. 14.55 (mødetid 2 timer tidligere) med Atlantic Airways, flynummer RC 475. Ankomst efter cirka to timers tur i Vagar lufthavn kl. 15.55 (lokal tid). Lufthavnen blev anlagt af englænderne under 2. Verdenskrig.
Med gruppens egen bus kører vi gennem tunnelen under Vestmanna-sund og kommer til øen Streymoy, hvor Tórshavn ligger, og hvor vi skal bo helt centralt i byen på det hyggelige hotel 62 N Hotel City Center.
Om aftenen vil der være gennemgang af rejsens program og en introduktion til færøsk kunst ved Anette Jensen. Måske vi inden sengetid kan
nå et smut ned i havnen, som ligger ganske tæt på.

faeroerne_torshavn.jpg

Dag 2 / Torshavn: byvandring, kunstmuseum - William Heinesens Hus – Foredrag.

Dagen begynder med en byvandring i det gamle Torshavn sammen med Randi Kurberg, MA. i færøsk sprog og litteratur. Vi får fornemmelsen af at træde direkte ind i historien, når vi går rundt på Tinganes og i den charmerende gamle bydel Reyn. Vi besøger naturligvis også havnen og kvarteret omkring Den gamle Boghandel. Dernæst besøger vi Listasavn Føroya, kunstmuseet, som rummer samlinger af de kendteste
færøske kunstnere. Kunsten er i særklasse på Færøerne, man siger, at Færøerne befinder sig i en guldalder, hvad moderne kunst angår.
Vi spiser frokost i Nordens Hus med imponerende udsigt over hele Torshavn mod øen Nólsoy. Efter frokosten vandrer vi til William Heinesens Hus, som i dag er museum. Er sønnen og kunstmaleren Zacharias Heinesen hjemme, vil han fortælle om stedet og sin berømte far, som foruden forfatter også var kunstner. Vi besøger også William Heinesens skrivehytte og hører om de nye planer med etablering af et kulturcenter på stedet.
På hjemturen til hotellet skal vi et smut inden om Den Katolske Kirke, som er en arkitektonisk perle med udsmykning af glaskunstneren Tróndur Patursson, Færøernes måske mest kendte kunstner.
Middag på hotellet.
Om aftenen foredrag ved færøsk politiker eller journalist om de aktuelle færøske politiske forhold.

Anette_Larsens_William Heinesen.JPG

 

Dag 3 / Eysturoy og Bordoy: kirkebesøg - færøsk strik, middag med -specialiteter, -kædedans.

Dagsudflugt til Eysturoy og Bordoy.
Vi kører mod de nordlige bygder Eiði og Gjógv, hvor der er udsigt til kæmpen og kællingen, fritstående klipper i havet, de såkaldte dranger. Det er også ved Eiði, at Færøernes højeste fjeld, Slættaratindur, som er 880 m, ligger. Vi besøger Gjógv, den smukt beliggende bygd med naturhavn og mulighed for surfing for unge vovehalse. Her holder også den kendte kunstner Bárður Jákupsson til. Er han hjemme besøger vi hans atelier.
Herfra kører vi til Klaksvik på Bordoy og besøger den imponerende Christians kirke med altertavle af Joakim Skovgaard og moderne spændende kirkekunst i krypten af den nulevende, kendte færøske kunstner Edward Fuglø. En lokal kender af kunstværket vil fortælle for os om det imponerende kunstværk. Fra Klaksvik til Gøte på Eysturoy, hvor vi besøger den nye kirke med moderne kunst af Tróndur Patursson.
Sidst på eftermiddagen kører vi til den hyggelige bygd Runavík på Eysturoy, som ligger med smuk udsigt over Skála-fjorden. Her møder vi Hallbera Ólavsdóttir, som er en af de mange færøske kvinder, der har slået sig op på design af moderne færøsk strik. Der vil være mulighed for køb af strikvarer og garn.
En festlig aften møder os på hotel Runavík, hvor vi spiser middag med færøske specialiteter, og lokale medlemmer af Eysturoyar Dansifelag (danseforeningen) vil fortælle om færødansen og danse for, så vi lærer trinene.

kaempen_og_kaellingen_Faer.jpgChristianskirke_faeroerne.jpg

Dag 4 / Steinprint - kirkebesøg - Film: 1700 meter fra fremtiden.

Vi begynder programmet med at besøge Steinprint, et moderne grafisk værksted, hvor over 100 nordiske kunstnere har samarbejdet med indehaveren Jan Andersson. Jan fortæller om stedets historie, og der vil være mulighed for at købe grafisk kunst. Senere på formiddagen vil der være mulighed for strøgtur i Torshavn, man kan nå inden om bl.a. Jacobsens Boghandel, som har alle de nyeste udgivelser. Et stenkast derfra ligger en vel assorteret CD og pladeforretning, som også forhandler de nyeste musikudgivelser på Færøerne.
I samme gade ligger butikken med det internationalt kendte design Guðrun & Guðrun.
Der er frokost i Torshavn på Biitin.

Om eftermiddagen går turen til det fordum så mægtige Kirkjubøur med Magnuskatedralen. Her ligger også den ældste kirke på Færøerne, Olavskirken med altertavle af Samael Joensen Mikines, en af Nordens store kunstnere. Den sorte kongsgård med de rødmalede vinduer har været bispegård tilbage i middelalderen, og er beboet af den legendariske Patursson slægt, som har siddet på stedet i 18 generationer. og ikke mindst den gamle bispegård, den nuværende kongsgård.
Kongsbonden inviterer på kaffe og kage – og en fortælling om dette fantastiske sted, som er optaget på UNESCOS liste over verdens kulturarv.
For de friske og godt gående vil der være mulighed for at gå turen over fjeldet tilbage til Tórshavn. Der er storslået udsigt til øerne Hestur og Koltur, turen er på ca. 7 km og kræver godt fodtøj.
Middag i Torshavn.
Om aftenen skal vi se Ulla Boye Rasmussens film 1700 meter fra fremtiden, som med humor og empati portrætterer livet i Gásadalur, hvor der kun bor 16 voksne og en 9-årig dreng. Filmen er optaget kort før Gásadalur fik bygget en tunnel, og vi besøger bygden på rejsens sidste dag.

kongsgaard_FAER.jpeg

Dag 5 / Nólsoy: rundtur i bygden og travetur? - Torshavn og tid på egen hånd.

Vi skal besøge øen Nólsoy, som ligger med udsigt fra Tórshavn. Sejladsen er ganske kort, og mange af øen indbyggere arbejder da også i Tórshavn. Vi skal med lokal guide og høre om øens historie og på en rundtur i bygden, og for de vandreglade kan vi gå en mindre tur op i fjeldet – med en storslået udsigt mod Tórshavn.
Øen ligger 5 km fra Tórshavn og er 9 km i længden.
På øens sydspids findes det for skibsfarten vigtige fyrtårn Borðan. William Heinesen kaldte det for Tårnet ved verdens ende, som også er titlen på en af hans romaner. Flere kendte personligheder stammer fra Nólsoy, bl.a. Nólsoyar Páll, Færøernes nationalhelt, som var den førende kraft i 1800-tallet i bestræbelserne på at afskaffe monopolhandelen. Kunstmaleren Steffan Danielsen stammede også fra Nólsoy ligesom eventyreren Ove Joensen, som roede fra Færøerne til Danmark. Han blev modtaget på Langelinje hvor flere tusinder
fejrede ham. Hans færøbåd Diana Victoria kan ses på Nólsoy.
Vi sejler tilbage til Torshavn, hvor eftermiddag og aften er fri, og der er frokost og middag på egen hånd.

faeroerne_nolsoy.jpg

Dag 6 / Suðuroy, øen rundt: bl.a. Kulturhuset Salt - fuglefjelde - Ruth Smith Museum.

Vi skal på heldagstur til Suðuroy. Sejladsen er en storslået oplevelse – vi sejler mod Tvøroyri og passerer Sandoy, Store og Lille Dímun. Nyd udsigten!
Efter knap to timer ankommer vi til Suðuroy. Vi skal på bustur øen rundt. Hele dagen har vi lokal guide med os og nyder godt af det lokale kendskab til Suðuroys befolkning, samfund og historie. Første stop er i kulturhuset Salt, som henter internationale navne til øen. Direktøren for stedet Olafur Rasmussen fortæller.
Naturen på Suðuroy er noget anderledes end nordpå. Som navnet siger, er det den sydligste ø, og det er også her, i bygden Fámjin, at det først kendte færøske flag hænger – det flag, som den danske amtmand provokerende kaldte for “kluden”. Indimellem vil vi kunne nyde områder med fuglefjelde, og vi vil blive præsenteret for de basaltlag, som Færøerne består af.
Vi skal besøge det lille fine Ruth Smith Museum og se de omgivelser, hun levede i og blev inspireret af. I nærheden af Færøernes sydligste punkt Akraberg passerer vi den gamle hvalstation i Lopra, hvor Sven Havsteen-Mikkelsen boede og fandt sine motiver. Vi slutter dagen på Suðuroy og sejler tilbage til Tórshavn med Smyril kl. 18.30. Vi spiser ombord, mens den smukke natur passerer forbi.

lunde01.jpg

Dag 7 / Nationalmuseum - Miðvåg kirke - Gásadalur og lille vandretur - hjemrejse.

Turens sidste dag. Vi begynder dagen med at besøge Færøernes nationalmuseum med geologi, botanik, zoologi, arkæologi, folkeliv og historie. Man får her et indblik i færøsk bådebyggeri, runeindskrifter fundet på Færøerne og datidens klædedragter. Det er også her, de meget smukke og velbevarede kirkestole fra Kirkjubøur i dag befinder sig.
Vi kører herfra mod Vágar og lægger vejen inden om Miðvåg kirke med moderne altertavle af den kendte kunstner Torbjørn Olsen. Sognepræsten, Inga Poulsen Dam fortæller.
Dernæst kører vi ud til den vestligste bygd Gásadalur, som er den sidste af de færøske bygder, der har fået bygget en tunnel. Inden da skulle bygdens beboere gå 4 timer over fjeldet for at nå til næste bygd. Vi spiser frokost i Café Gásadalsgarður. Fra bygden, hvor vi også vil vandre en lille tur, er der panoramaudsigt mod den vestligste ø Mikines.
Derefter til lufthavnen, hvor vi skal være kl. 17.20 – flyafgang kl. 19.20 (ankomst Billund kl. 22.10 (dansk tid)).

Gasadalur_Faer.jpg

Om rejselederen

Anette Jensen er cand. teol. med sidefag i nordisk litteratur. Hun har arbejdet mange år som leder af Nordisk Informationskontor i Flensborg. Her har hun tilrettelagt en langt række nordiske kulturaktiviteter i grænselandet, bl.a. en nordisk
litteraturfestival, temadage med fokus på kunst, litteratur, musik og samfundsforhold – alt sammen med Norden som overskrift. Hun har tillige arrangeret færøske og islandske kunstudstillinger i Flensborg og ligeledes bragt kunstnere fra Sønderjylland og Sydslesvig rundt i Norden.
Hver sommer har hun gennem en lang årrække tillige arrangeret rejser i hele Norden, flest gange til Færøerne.
I dag er Anette Jensen sognepræst i Løjt og Genner og tillige en erfaren foredragsholder.

Anette_Jensen.jpeg

Praktiske oplysninger og pris

Færøerne – kunst, litteratur og natur
 

7. - 23. juni 2023 // 7 dage // Fra Billund lufthavn // Rejse nr. C-15

Pris pr. person: kr. 14.250*
Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.900


INKLUDERET I PRISEN

 • Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter.
 • Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet.
 • Frokost x 5 dage.
 • Middag x 5 dage, inkl. middag med færøske specialiteter, dans og møde med lokale.
 • Entréer til de nævnte museer og andre udstillingssteder.
 • Sejltur og dagstur til Suðuroy.
 • Lokale færøske kunstnere og andre.
 • Anette Jensen er rejseleder fra start til slut.
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

IKKE INKLUDERET I PRISEN

 • Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt.
 • Øvrige måltider.

* Der tages forbehold for større uventede prisændringer og for ændringer af skatte- og
afgiftsforhold. Vi regner med 22-24 deltagere.

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Hvad skal jeg medbringe?

 • Det blå sygesikringsbevis. Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers SKAL der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Kikkert og håndbøger om Færøerne, historie, natur, fugle etc.
 • Færøerne er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Man kan bruge danske penge på Færøerne og der er ikke forskel på kursen. Færøerne har deres egne sedler/mønter og betaler man med danske kontanter, får man eventuelle tilbagebetalinger i lokale sedler/mønter.

Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.

Hvad kan jeg købe med fordel?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen – husk at tjekke i butikkerne og få de nødvendige dokumenter.

Forstås dansk?

 • Alle færinge forstår dansk, men gør dig selv og dem en rimelig chance og tal langsomt og tydeligt. På nogle turiststeder kommer de ansatte fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Hvordan er vejret?

 • Tjek www.dmi.dk eller andre steder med internationale vejrudsigter.

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-15

OBS:

Lufthavn: Billund

Afrejse: 17.06.2023

Hjemkomst: 23.06.2023

Pris kr. Kr. 14.250

Vores rejser

+45 2962 8077

 

Vær i god tid

Det mærkes tydeligt, at rejselysten er tilbage, og at Corona etc. har sluppet taget i os. Alle vil rejse. Det er dejligt! Men derfor er det efterhånden meget svært at skaffe flere værelser i Island og på Færøerne den kommende sommer. I det mindste i juni, juli og august. Kan I rejse senere, fx i september (der kan være lige så flot i Island som i Danmark) er det stadig muligt. Og endnu senere, endnu mere muligt.De fleste er vore gruppeture er udsolgt, men der kan dog findes pladser på forskellige meget gode ture. Ring gerne for at spørge, hvis det er nemmere end at lede på hjemmesiden.Det kan betale sig at tænke på 2023, allerede nu, eller inden for længe. Vi har allerede datoer for 10-12 forskellige grupperejser i 2023. Programmerne ligner dem, man kan se på hjemmesiden. Priserne vil være klar i sensommeren. Men man er velkommen til at reservere pladser allerede nu, naturligvis med forbehold for en endelig pris.

icon AKTUELT

2023-rejser

Turene for 2023 er på plads

Skal I til Island i 2023, så kig på de forskellige grupperejser – der er plads på de fleste.


GRUPPEREJSER TIL ISLAND

Island rundt – med god tid til at nyde det hele / 10 dage. Vælg imellem disse datoer i 2023: 2. - 11.7. (rejse nr. A-3) // 9. - 18.7. (rejse nr. A-4) // 30.7. - 8.8. (rejse nr. A-5).

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 6 dages intensive rejser med begrænset kørsel. Med fuld pension. Vælg imellem: 20. - 25.6. 2023 (rejse nr. A-2 // 18. - 23.7. 2023 (rejse nr. A-7).

JANUAR:
UDSOLGT // Nordlys i Island? 24.1. – 28.1.2023 / rejse nr. A-1 / En kulturrejse, hvor vi møder forfattere, ser museer, hører symfoniorkester, bader i varme kilder og kigger efter Nordlys. Gentages i 2024, kontakt os og bliv skrevet op.

MAJ-JUNI:
Fugle og natur i den nordøstlige Island / 1. - 8.6. 2023 / rejse nr. C-18 / rejseleder: biolog m.m. Ib Krag Petersen.

JUNI:
Hannes litteraturrejse til Islands vestfjorde /17. - 25.6. 2023 / rejse nr. C-21 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

JULI:
Island – for nysgerrige bedsteforældre (og andre voksne) med børn eller børnebørn / 24. - 30.7. 2023 / rejse nr. C-10 / rejseleder: gymnasielærer m.m. Esben Jacobsen.

AUGUST:
Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 9. - 15.8. 2023 / rejse nr. C-11 / Arrangeret for Storvorde-Sejlflod menighedsråd / rejseleder: K. Torben Rasmussen.

AUGUST-SEPTEMBER:
Traveture i Island – inkl. sejltur og kammuslinger / 28.8. - 4.9. 2023 / rejseleder: dirigent og organist Steen Lindholm.

SEPTEMBER:
Island og vulkanerne – hvordan hænger det lige sammen? / rejse nr. C-26 / De to af dagene rejser vi med geofysiker og ph.d. Rikke Pedersen, K. Torben Rasmussen er rejseleder under hele turen.

Rude Strand Højskole laver vi ture for hvert år; i 2023 endelig også til Island. Rejs med K. Torben Rasmussen som rejseleder. Før rejsen er der ophold på højskolen med indledende foredrag, musik og sang. Kontakt os og hør nærmere...


GRUPPEREJSER TIL ANDRE LANDE:

Betagende natur og spiritualitet i Irland / 13. - 29.4. 2023 (rejse nr. C-17) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro.

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 7 dage / 17. - 23.6. 2023 / rejse nr. C-15 / / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen / NB tilmelding til denne rejse fra 1.12. 2023.

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 6 dage / Arrangeret i samarbejde m. Kristeligt Dagblad / 29.6. - 4.7. 2023 / rejse nr. C-14 / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen.


Kommer der flere 2023-rejser?
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.


Kør-selv rejser til ISLAND og/eller FÆRØERNE:

Foretrækker I at køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv rejser til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så sig til, vi har gode kontakter til Smyril Line. Vi booker gerne aktiviteterne undervejs, så I kan koncentrere jer om, at holde ferie.

Kontakt os og fortæl om jeres egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange og vi har et grundigt kendskab til begge lande.


Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte pakkerejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet. En kør-selv-rejse regnes også for en pakkerejse, hvis der købes mindst to ydelser hos os: fx overnatning, billeje og/eller transport med fly eller andre befordringsmidler.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Ønsker I individuelt tilrettelagte ture (små eller lidt større grupper) er det en god idé at kontakte os meget snart. I 2023 kommer der efter al sandsynlighed igen stor efterspørgsel efter ture i Island og derfor skal man være hurtigt ude. Hellere i dag eller i morgen, hvis man da selv vil planlægge ruten (og ikke være afhængig af de aktuelt ledige steder).

Vi er klar – er du?

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island og Irland

Vil du vide mere om ISLAND?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.


Foredrag om IRLAND:

Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik – en kamp for kultur og overlevelse

Hvem: cand.mag., irlandsekspert og rejseleder Claus Hebor

Hvornår: 30. november 2022 kl. 16.30-18.30
Hvor: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København, i lokalet Bernina
Tilbudspris: 50 kr. (Normalpris 100 kr)

Bestil billet her:
https://shop.k.dk/cart
Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét.

Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.Det blå sygesikringsbevis.

Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.

Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.

Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.

Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.

Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.

De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked