phone +45 2962 8077

Højsommer – med Vrå Højskole

Turen er lavet i samarbejde med Vrå Højskole og indledes med nogle dages intensiv højskoleliv, dvs. foredrag, fællessang – og hyggeligt og lærerigt samvær

Kontakt venligst Vrå Højskole for den samlede pris og yderligere information: 98 98 10 10 eller info@vraahojskole.dk

Selve rejsen: Tag med på en tur gennem den vestlige del af Island, både med frodige områder med blomster og fugle, og det mere barske område Vestfjordene. Det er den nordvestlige del af Island, karakteriseret af ret høje fjelde, dybt indskårne fjorde og lange udsigter; nogle hævder endda at man kan se helt til Grønland fra det vestligste punkt. Se selv efter, for turen omfatter dette sted, hvor der også er meget høje fuglefjelde. Vi kommer også ned på den smukke strand Raudisandur, ad en stejl fjeldvej (læs måske Gunnar Gunnarssons krimi Svartfugl, der tager udgangspunkt i en dramatisk og voldelig hændelse her).

På turen oplever vi Reykjavik, vilde vandfald, besøg hos billedhugger, traveture langs forrevne lavakyster, barske fjelde og vide udsigter, bade i det fri, dybe fjorde, vulkanen Eldborg – og meget, meget mere.

Det er 8 dage med høj intensitet, som den meget kompetente islandske rejseleder bidrager til.

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

Dag 1 / Ankomst til Reykjavik – videre mod nord, indkvartering tæt på fjorden

Kl. 14.40 afgår flyet fra Icelandair fra Billund. Flyet lander efter ca. tre timers flyvning i Keflavik, Island kl. 15.30 (lokal tid), hvor bussen og rejselederen venter. Der kan handles toldfrit og veksles/hæves penge i lufthavnen. Turen går så mod landets hovedstad Reykjavik, hvis forstæder vi passerer og ser, hvordan byggekranerne er i fuld gang. Island er for længst ude af den store økonomiske krise, som for nogle år siden ramte hårdt. Nu spekuleres det på, om det (igen) går for stærkt?

Vi kører mod nord og ankommer til vort overnatningssted, der ligger smukt placeret i lav bevoksning lige ved fjorden. Vi skal overnatte og spise middag der den kommende ene nat.

reykjavik.JPG

Dag 2 / Hraunfossar og Barnafoss, billedhugger, Reykholt og næsset Snæfellsnes

Efter morgenmaden pakker vi bussen og sætter kursen mod dalen Borgarfjördur, lidt længere mod nordøst. Her skal vi opleve det meget fine, og meget usædvanlige, vandfald Hraunfossar (billedet) og Barnafoss, som ligger lige ved siden af. Vi stopper ved hjemstedet for én af Islands mest finurlige kunstnere, billedhuggeren og musikeren Páll i Húsafell. Her ligger en masse skulpturer frit fremme, andre ses i den lille kirke og er vi heldige – men det kan på ingen måde garanteres – er han hjemme og vil måske snakke lidt. Men han er lidt sky, så man véd aldrig.

Der er også et stop ved Reykholt, hvor stormanden og forfatteren Snorri Sturluson levede i 1200-årene indtil han blev snigmyrdet i de bataljer, der endeligt gjorde en ende på den islandske fristatsperiode i 1262, hvor Norge blev kongemagten over Island. 

Så sætter vi kursen mod vest, mod næsset Snæfellsnes, hvor vi skal bo de kommende to nætter. Der vil være tid til forskellige stop på vejen. Der er indkvartering og middag på samme sted, cirka midt på næsset.

Hraunfossar02.jpgsnæfell.jpg

Dag 3 / Arnastapi og mulighed for travetur til Hellnar. Djúpalónssandur.

Dagen er afsat til en relativ kort køretur med mange forskellige pauser og tid til traveture og fordybelse. Blandt de fine steder er den lille havneby Arnastapi, hvor der jævnligt landes helleflynder, rødfisk og andre lækre arter. Der vil være mulighed for en cirka 1½ times travetur langs den forrevne lavakyst til det nu nedlagte fiskeleje Hellnar, hvor bussen så venter. Turen er enestående smuk, parallelt med Atlanterhavets store dønninger.

Vi kører også ned til Djúpalónssandur, hvor der i gamle dage samledes mange hundrede unge mænd for at fiske i åbne både, fra en åben strand. Ingen havn, så bare lige durk igennem de store dønninger. Farligt, men givtigt. Læs fx Jon Kalman Stefánsson, hvis du vil have en fornemmelse for det.

Der vil være flere stop, før vi sidst på dagen kommer tilbage til samme sted, for middag og en god nats søvn.

arnarstapi.jpghavterne.JPG

Dag 4 / Mere Snæfellsnes. Smag hákarl med snaps. Færgetur over Breidafjördur

Der er tid til at se lidt mere af Snæfellsnes, i dag den nordlige del, som er meget anderledes end den sydlige. Her er højere fjelde, her ligger de store fiskerihavne Ríf, Ólafsvik og Grundarfjördur og her er også dybt indskårne fjorde og fine udsigter – ikke mindst til Kirkjufell. Vi stopper ved gården Bjarnahöfn, hvor der tilvirkes en særlig islandsk kulinarisk specialitet: hákarl. Den skal vi prøve, sammen med en islandsk snaps. Næste stop er byen Stykkisholmur, hvorfra vi skal med færgen kl. 15.45. Vi skal sejle mod nord, mod Vestfjordene. Turen går over Breidafjördur (”Bredefjord”) og varer cirka 2½ time. God tid til at nyde udsigterne til fjeldene og nogle af de omkring 3.000 navngivne øer og skær, der findes her. Der er mange fugle, måske en havørn og helt sikkert masser af søpapegøjer (lunder), lomvier og mallemukker.

Når vi er i land kører vi den korte strækning til Hotel Flókalundur, hvor vi skal bo de kommende to nætter. Der er ikke anden bebyggelse end hotellet på stedet, men fjorden er lige uden for døren. Kort fra findes et lille hul med varmt vand, i kanten af fjorden.

snaefellsjokull.jpglunde01.jpg

Dag 5 / Fuglefjeldet Látrabjarg og fine udsigter ved Rauðasandur. Varmt bad i det fri?

Dagens udflugt går til to attraktive steder, dels fuglefjeldet Látrabjarg, dels området Rauðasandur. Vi tager af sted med madpakker, fordi der er så mange fine steder i det fri.

Látrabjarg er det vestligste punkt i Island; fra den yderste spids er der kun cirka 300 km til Grønland. Vi parkerer bussen og går så ellers op langs fjeldets kant. Det bliver højere og højere, men terrænet er ikke vanskeligt. Det eneste, man skal passe på, er at holde sig i forsvarlig afstand fra kanten. Det er ellers fristende at komme helt derhen, for nede på de stejle sider yngler titusindvis af fugle, som bl.a. lunde (søpapegøje), ride, alk, lomvie, skarv og mallemukker.

Efter besøget dér, kører vi til Rauðasandur (”rødsand”), som er en isoleret dal og kæmpestrand med rødligt sand. Langt ude ses altid gråsæler og der er utroligt smukke udsigter mod øst og vest.

Vi vender hjem til samme overnatningssted for forrige nat. Måske tid til at bad i det fri efter middagen. 

fuglefjeld_lunder.JPGfuglefjeld_suler.JPG

Dag 6 / Færgetur mod syd, travetur til vulkanen Eldborg, Stykkisholmur og Borgarnes

Fik man ikke badet om aftenen er der god tid her om morgenen – ellers er det jo fint at gøre to gange!

Vi skal med færgen igen ved middagstid (kl. 12.45), denne gang mod syd. Fra Stykkisholmur går turen videre mod syd og vor overnatningssted, men før vi når så langt skal der være tid til en god travetur. Vi stopper ved gården Snorrastadir, hvorfra stien til vulkanen Eldborg udgår. Turen varer samlet cirka 2-2½ time og er ikke vanskelig – bortset fra de sidste få meter – og går gennem lavt krat, langs en lille elv og til sidst op på kraterkanten. Dobbeltbekkasiner og vindrosler underholder på vejen.

Efter denne oplevelse kører vi til byen Borgarnes og finder det samme hotel, som vi boede på den første nat.

Stykkisholmur.jpgdobbeltbekkasin.JPG

Dag 7 / Rundtur i Reykjavik, tid på egen hånd, afslutningsmiddag på restaurant

Kl. 08.30 starter bussen – vi skal hurtigt til Reykjavik og skal dér først på en lille rundtur i byen, så de vigtigste steder kan blive præsenteret for jer. Vi passerer bl.a. Höfdi, hvor præsidenterne Reagan og Gorbatjov i 1986 holdt deres berømte topmøde; vi passerer det store koncerthus Harpa (se billede, tegnet af danske Henning Larsen i samarbejde med den dansk-islandske billedkunstner Ólafur Eliasson); vi kører forbi den sære bygning Perlan og også forbi Nordens hus, der siden 1968 har ligget her og arbejdet for nordisk kultur. Huset er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto og er meget smukt. Vi skal se den store Hallgrímskirke, inkl. indvendigt, hvor den måske er smukkest. Turen slutter ved Islands nationalhistoriske museum, hvor der findes mange smukke genstande, dels meget gamle og dels næsten nutidige. Udstillingen blev renoveret for nogle få år siden og er meget indbydende og spændende. Adgangsbillet til udstillingen er inkl. i turens pris. Eftermiddagen er derefter på egen hånd, dvs. der er hverken bus eller rejseleder til rådighed (naturligvis kan rejselederen kontaktes, hvis der opstår problemer). 

Om aftenen mødes vi til fælles afskedsmiddag på restaurant, der ligger i gå-afstand fra hotellet.

harpa.JPGhallgrimskirken_reykjavik.JPG

Dag 8 / Hjemrejse

Vi skal tidligt op, for allerede kl. 05.30 afgår bussen fra hotellet. Vi kører direkte til lufthavnen i Keflavik lufthavn. Herfra er der afgang kl. 08.00 mod Billund med ankomst ca. tre timer senere kl. 12.45 (dansk tid).

edderfugl.JPG

PRAKTISKE OPLYSNINGER OM SELVE REJSEN

Højsommer i Island – oplev gejsere, vulkaner og ikke mindst de smukke Vestfjorde

22. – 29. juni 2018 // fra Billund lufthavn // Rejse nr. C-16

 

Kontakt venligst Vrå Højskole for den samlede pris og yderligere information: 98 98 10 10 eller info@vraahojskole.dk

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER OM SELVE REJSEN:

INKLUDERET I PRISEN

– Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter

– Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør

– Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet alle steder

– Middag x 6 stk.

– Frokost x 3 (Dag 2, Dag 4 og Dag 5)

– Entréer til de nævnte museer

– Dansk-talende rejseleder på den islandske del af turen

– Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden 

 

IKKE INKLUDERET I PRISEN

– Servering ombord på flyet

– Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt

– Øvrige måltider

– Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold.

Prisen er baseret på min. 20 deltagere.

 

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-16

OBS: Arrangeret for Vrå Højskole: tlf. 98981010 / info@vraahojskole.dk

Lufthavn: Billund

Afrejse: 22.06.2018

Hjemkomst: 29.06.2018

Pris kr. Kontakt højskolen for pris og yderligere information

Vejret i Reykjavik lige nu

icon AKTUELT

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder natur og arkitektur her

Foredrag – kalender

Vil du vide mere om Island? K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Se vores foredragskalender her.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans. Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Flere 2018-rejser

De klassiske 6-dages grupperejser m.fl. kan nu ses her på siden.

Foretrækker du at køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag– mulighederne er mange.

Se også vores andre destinationer på kulturretur.dk

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 19,28 IKR (11.9.2015), dvs. 1.000 IKR modsvarer godt 51 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret?

· Besøg hjemmesiden www.team-island.dk, og kig under Om Island eller se på den gode norske side www.yr.no

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Turen_Gaar_Til_Island.jpg

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af Turen går til Island og har boet mere end 5 år i Island. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer ture til bl.a. Irland, Færøerne, Grønland og Balkan – se gerne mere på www.kulturretur.dk.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

 

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

I 2018 udbydes rejser til Island, Færøerne, Italien, Rumænien, Kosovo/Albanien og Israel. Rejser findes på denne side eller på www.kulturretur.dk

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2 +45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked