Irland – storslået natur & livsbekræftende kultur / fra Kastrup / rejse nr. C-30

Kerry, Killarney, Dingle & Garnish Island

Rejs med irlandsekspert, historiker m.m. Claus Hebor. Læs mere om ham længere nede.

På denne helt enestående kulturrejse med udgangspunkt i ”off the beaten track” & ”meet the locals” besøger vi det mest elskede hjørne af Irland i co. Kerry – kendt som en postkort-idyl af irsk natur med høje bjerge og neongrønne marker ved det turkisblå Atlanterhav. Da vi rejser i en lille gruppe med lokal buschauffør, kan vi komme ud til unikke steder, hvor turister ikke kan komme – og som er mere storslåede og betagende smukke, som bl.a. Kerry Cliffs, der er højere og mere imponerende end Cliffs of Moher.
Vi bor på et typisk irsk guesthouse i den lille, meget hyggelige irsk by Killorglin, hvor vi kan opleve det rige byliv med små butikker, restauranter med lokale råvarer, pubber med levende trad. musik og ikke mindst den helt særlige stemning og charme hos de lokale, som man kun finder udenfor turiststederne.
På mange måder kommer vi 100 år tilbage i tiden med sange på gælisk (sean-nós) og storytelling, så vi får et unikt og meget livsbekræftende indblik i irsk, kultur, mentalitet og historie. I vil simpelthen opleve det ægte og uspolerede Irland med hjerte og sjæl …
Vi tager jer med på et par mindre vandreture i den irske natur som Slea Head og Gap of Dunloe, som vi oplever på tætteste hold. Rejsen indeholder desuden en bådtur til det idylliske parkanlæg Garnish Island ligesom vi besøger lokale fårehyrder, musikere og andet godtfolk. Det er et uforglemmeligt møde med det smukke Irland, den livsbekræftende kultur og de meget gæstfrie irere på en aktiv kulturrejse.

Fysisk formåen: Rejsen er ikke fysisk anstrengende, der forekommer dog vandreture, som gæster kan undlade at deltage i.
Men vi kommer til at gå en del i løbet af rejsen, så man bør være i normal fysisk form a.h.t. til øvrige gæsters oplevelser.
Normal fysisk form betyder, at man kan gå op til mindst 3. sal på trapper uden besværligheder. Medbring godt fodtøj.

Ret til ændringer i program, hotel og rute forbeholdes.

Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk

Dag 1 / Danmark - Dublin - Killorglin

Vi mødes i KBH Lufthavn kl. 9:30 og flyver til Dublin kl. 11.20 (ankomst Dublin kl. 12.35 (lokal tid)).

Ved ankomst til lufthavnen i Dublin venter bussen for at køre os gennem det frodige Irland til co. Kerry. Vi gør holdt undervejs for at få et indtryk af naturen og kulturen i midten af Irland, før vi indlogeres i den hyggelige by Killorglin på et ægte irsk B&B med den kendte irske gæstfrihed.
I modsætning til mange andre byer i området som især Killarney, så er Killorglin ikke præget af turister. Her kan man opleve en ægte irsk by med farvestrålende huse, livligt folkeliv og masser af små butikker og pubber.
Efter aftensmad er der mulighed for at opleve den livlige by, hvor unge og ældre mødes på byens mange pubber og udveksler historier, synger sange eller lytter til den smittende musik.

01_killorglin_IRL.jpgkillorglin_bridge_IRL.jpg

Dag 2 / Killorglin - Skellig Islands - Valentia Island - Kilorglin

Denne dag er der mulighed for en helt enestående oplevelse, som meget få turister får mulighed for: besøg på klosterøen Skellig Island. Det er meget store begrænsninger på, hvor mange gæster, der må besøge klippeknolden midt ude i Atlanterhavet, og selvom man har fået plads på en af de små både, så sætter vejret og bølgerne ofte en stopper for at komme derud.

Vi skal endvidere oplyse, at man skal være i god fysisk form til at tage de 618 stentrip op ad klippen og endvidere ikke lide af højdeskræk. Så vi kan ikke garantere plads eller godt vejr, men hvis man er interesseret, skal vi have en tilmelding sammen med tilmelding til rejsen (ikke inkl.).
Et besøg på de små klippespidser Skellig Island midt ude i det frådende Atlanterhav er en nærmest spirituel oplevelse. Alene bådturen ud til Skellig Islands er en oplevelse, hvor man ser Kerry fra havsiden med udsigt til enorme fuglekolonier, definer og måske hvaler.
Den højeste klippeknold rager 230 m op over havet, og i 600-tallet boede en gruppe eremitter på klippen i deres små stenkuber ”beehives”. Vejen derop går ad en stejl klippetrappe højt over havet. Udsigten og atmosfæren er helt enestående, og det er en oplevelse for livet.

Man får virkelig en gribende følelse af, hvordan livet har formet sig for eremitterne på klippespidsen og den stærke tro, som har bragt dem så afsides enhver civilisation.
For gæster, som ikke ønsker at besøge Skellig Island, eller hvis vejret sætter stopper for besøget, så laver vi en flot rundtur på øen Valentia Island, som ligger ud til Atlanterhavet, og som er væsentlig mindre turistet end Ring of Kerry.
Da vi kører i en lille bus med en lokal buschauffør kan vi komme ud på de meget små veje, som ofte fører til de smukkeste naturscenerier som bl.a. Kerry Cliffs, som på mange måder er mere imponerende som de mere kendte Cliffs of Moher.
Hvis tiden tillader det og der er interesse, så kan vi evt. besøge det nye gin- og whiskeydestilleri Skellig Six 18, som fremstiller fremragende Irish Pot Still whiskey samt en meget aromatisk Irish Craft Gin (entre ikke inkl. og besøg aftales under selve rejse).

Skellig_island_IRL.jpg

Dag 3 / Killorglin - Ring of Kerry - Killorglin

Efter en solid, hjemmelavet Full Irish Breakfast tager vi tidligt afsted på rundturen ”Ring of Kerry”, som er kåret som en af de smukkeste kystruter i verden.
Vejen går langs postkort-billedet af Irland med grønne marker, snoede veje, hyggelige landsbyer med farvede huse og det blå Atlanterhav. Langs hele vejen rundt på Kerry-halvøen er der betagende udsigter til bjergene på Dingle, Irlands højeste bjerg Carrantuohill på 1.041m og Beare Peninsula.
Ring of Kerry er en af de mest besøgte turistattraktioner i Irland, og i højsæsonen kan der være meget trafik, men da vi kører i en lille bus med lokalkendt chauffør, er der mulighed for at opleve de steder, som de store turistbusser ikke kommer til.
Vi gør holdt i flere af de små byer som Chaplins yndlingsferieby Waterville, som ligger ud til Atlanterhavet.

Efter frokost på en pub fortsætter turen på ”Ring of Kerry” til endnu flere betagende udsigter med bl.a. Ladies View, som blev berømmet af Dronning Victoria i midten af 1800-tallet samt det idylliske Torc Waterfall, som strømmer fra bjergene gennem tykke skove af gamle egetræer.
Undervejs besøger vi en lokal fårehyrde, som viser os hvordan de dygtige fårehunde kan styre en flok uregerlige får; noget som stadig i dag er helt nødvendigt, hvis man vil holde får i det bjergrige landskab.
Tilbage i Killorglin er der middag på en af byens gode restauranter, før den måske står på en pint på en pub.

Ring_of_Kerry_IRL.jpgDerryvegal_Lough_IRL.jpg

Dag 4 / Killorglin - Ross Castle - Killarney - Killorglin

Efter morgenmad kører bussen os til Killarney National Park, hvor vi besøger Ross Castle, der ligger ved Killarney Lakes.
Ross Castle er fra 1500-tallet, og er i dag indrettet som dengang, således at man kan få et godt indtryk at livet på en borg i datidens Irland. Bl.a. kan man besøge det kombinerede ”garderobe” og ”toilet”, hvor man hængte tøj til tørre, så ammoniakdampene kunne fjerne lus og lopper.
Herefter tager vi en vandretur gennem nationalparken, hvor vi kan se krondyr og smukke udsigter til søerne og bjergene – igen postkort-billedet af Irland.
I Killarney er der kort byvandring, hvorefter resten af eftermiddagen er på egen hånd. Her kan I slentre rundt i de hyggelige gader, shoppe rundt i de mange forretninger eller blot nyde folkelivet.
Ved aftenstid spiser vi middag på én af de bedste restauranter i byen Treyvauds, hvor vores ven og head chef Paul disker op med specialiteter fra området specielt for os.

Ross_Castle_IRL.jpg

Dag 5 / Killorglin - Garnish Island - Molly Gallivans - Killorglin

Efter morgenmad kører vi mod syd gennem nogle af de smukkeste områder i Killarney Nat. Park videre til de hyggelige byer Kenmare og Glengariff, hvor vi tager den lille turbåd til øen Garnish Island i Bantry Bay. Undervejs sejler vi forbi en sælkoloni, hvor vi kommer helt tæt på sælerne, har udsigt til Maureen O´Hara´s bolig samt – hvis vi er heldige – ser havørne. Øen er ét stort parkanlæg med smukke udsigter til Caha Mountains og Bantry Bay. Øen er fyldt med eksotiske træer, buske og blomster, som trives i det milde klima fra Golfstrømmen.
Vi får en guided tur gennem Bryce House, hvor ejeren boede med en gartner og en husholderske langt op i det 20. årh. Det er en rørende historie om nogle menneskers passion for at opbygge denne smukke oase.
På øen er der også et Martello Tower, som blev bygget under Napoleonskrigene i starten af 1800-tallet, hvor englænderne frygtede en fransk invasion i Irland for at falde England i ryggen. Bortset fra oprindelseshistorien, så er der en enestående ro og idyl ved tårnet, og fra toppen er der en smuk udsigt over Bantry Bay.
Øen er en lille oase af fred, smuk natur, frisk luft og masser af farverige blomster og planter, som gør at man kommer ned i tempo, reflekterer samt blot nyder nu‘et.
Om eftermiddagen tager vi en bjergtur gennem Caha Mountains, hvor det ene flotte vue afløser det andet.
Her besøger vi Stephen på Molly Gallivans Cottage, hvor livet leves som i 1800-tallet, hvor farmen levede af lidt dyrehold og dyrkning af kartofler. Vi hører bl.a. om kartoffelhungeren og andre fortællinger fra Irlands historie.
Vi oplever også Molly´s sheebeen, hvor hun destillerede hjemmelavet poiteen (whiskey), som blev serveret i den ulovlige pub. Hvis gæster tør, så er der mulighed for at smage på Molly´s egen hjemmebrændte whiskey.

03_garnish_island_IRL.jpgMolly_Gallivans_IRL.jpg

Dag 6 / Killorglin - Slea Head - Dingle - Killorglin

Turen i dag går den til halvøen Dingle, som stadig er et af de områder i Irland, hvor man taler gælisk.
Vi kører langs kysten ud til Atlanterhavet og nyder naturen, som bare bliver smukkere for hver kilometer vi nærmer os det yderste punkt.
Her må man ikke sidde i bussen og kun se det ud af vinduet! Så vi gør holdt og vandrer en kort tur op (fra 1-3 km – afhængig af gruppen) for at få det fulde, imponerende indtryk af det enestående Atlanterhav iblandet de lysende grønne marker og de stejle klipper.
Det er en af de smukkeste steder i Irland langs den vilde Atlanterhavskyst. Dette er en oplevelse, som man ikke får fra uden man har en lille bus, da vejene simpelthen er for smalle, men med en lokalkendt buschauffør, så går det. Vi kommer virkelig til at mærke den irske natur og Atlanterhavet på tætteste hold.
Turen ender ved Slea Head, som er næsten det vestligste punkt i Irland, – en natur som simpelthen ikke kan beskrives, men skal opleves. Vi gør holdt ved den smalle, særprægede serpentinervej i Dunquin, der fører ned til den lille havn med båden til Blasket Island. Her plejer vi at spise en sandwich i det fri med udsigt fra Irlands vestligste punkt.
Vi oplever også den helt specielle kirke Gallarus Oratory, som er bygget helt tilbage før år 900. Den ikoniske bygning, som ligner en omvendt båd, er bygget af flade marksten, der er lagt ovenpå hinanden uden brug af mørtel Dry Stone – en byggeteknik, som kendes helt tilbage fra stenalderen. Bygningen er vandtæt den dag i dag efter mere end 1000 år.
På hjemvejen stopper vi ved den berømte South Pole Inn, som blev etableret af Antarktis-fareren Tom Crean, der er en legende indenfor opdagelsesrejsende. Han redderede flere af Shakeltons ekspeditioner, men da han var irer fik han aldrig nogen anerkendelse fra britisk side.
Vi hører hans fantastiske historie på vejen til pubben, og på pubben kan vi se fotos fra hans ekspeditioner samt købe bøger om hans liv og bedrifter.
Vi slutter dagen af med en spændende middag på den anerkendte restaurant Bridge Street.

Dingle_Slea_Head_IRL.jpgGallarus_Oratus_Dingle_IRL.jpg

Dag 7 / Killorglin - Gap of Dunloe - Killorglin - fri tid

En kort bustur tager os til Kate Kearneys Cottage, hvor vores vandretur gennem Gap of Dunloe starter.
Gap of Dunloe er en slugt, som går gennem den højeste bjergkæde i Irland med flot udsigt til de tre højeste bjerge i Irland bl.a. Carrauntuohill på 1039 m.
Gæsterne kan selv vælge, hvor langt de vil gå ind i den forrrevne slugt, da vi skal samme vej tilbage igen. Vejen er asfalteret og med meget irske scenerier.
Hvis man ikke ønsker at gå kan man leje sig en ”horse cart” med en meget fortællende kusk, som kører gennem slugten (leje ikke inkl.).
Der er mulighed for frokost på Kate Kearney Cottage, så de gæster, der ønsker en længere vandretur gennem den smukke slugt kan gøre dette ved selv at medbringe en sandwich som frokost.
Om eftermiddagen kører vi tilbage til Killorglin, hvor I får en eftermiddag på egen hånd. Søndag er traditionelt den store musikeftermiddag, så der vil sandsynligvis være trad. irsk musik på mange af pubberne, hvor de irske familier i flere generationer mødes på pubben til deres Sunday Lunch & Session.
Middag er på egen hånd, men da der er mange gode restauranter i Killorglin vil der være noget for enhver smag – om man er til traditionel irsk mad, fisk & skaldyr eller moderne kulinariske oplevelser.

gap_of_dunloe_IRL.jpg

Dag 8 / Killorglin - Dublin Airport - Danmark

Da vi flyver fra Dublin Airport skal vi tidligt op for at tage motorvejen tilbage tværs over Irland, men det giver blot mulighed for at sove eller slappe af undervejs.
Fordelen er, at vi på den måde kan få direkte fly til København uden mellemlandinger.
Flyet afgår fra Dublin Airport kl. 13.15, og vi lander i Københavns Lufthavn kl.16.25 (dansk tid).

Killorglin_kerrys-vintage_IRL.jpg

Om rejseleren

Vi rejser med Irlands-eksperten Claus Hebor, der har besøgt den grønne ø mere end 400 gange. Han er uddannet historiker og har et dybtgående kendskab til irsk historie, kultur og levevis.

Han har en brændende passion for Irland med dets smukke natur, musik og enestående gæstfrihed, som bliver formidlet på en utrolig levende og engageret måde, så gæsterne vil få et personligt og indgående indtryk af Irland på rejsen.

Han har desuden skrevet talrige artikler til aviser og magasiner og holder løbende foredrag om Irland. Herudover arrangerer han irske kulturevents som ”An Irish Evening”, whiskeysmagning, koncerter med irske bands samt andre aktiviteter med forbindelse til Irland.

claus_hebor.jpg

Her bor vi

Bianconi, Killorglin 3-stjernet
(7 nætter)
Typisk irsk guesthouse i centrum af den hyggelige by Killorglin med restauranter, forretninger og pubber.
Her er tillige glimrende restaurant og pub.
Et nyrenoveret guesthouse med al den charme og gæstfrihed, som irerne er så kendte for.
Alle værelser er med bad/toilet, te/kaffe-faciliteter, m.v.

Praktiske oplysninger og pris

Irlands storslåede natur & livsbekræftende kultur

19. - 26. august 2024 // 8 dage // Fra Kastrup lufthavn // Rejse nr. C-30

Pris pr. person: kr. 13.600*   
Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.700
(NB: begrænset antal. Mulighed for værelser med 2 enkeltsenge).


INKLUDERET I PRISEN

 • Program som beskrevet.
 • Transport i bus som angivet i program.
 • 7 nætter på Bianconi inkl. morgenmad.
 • 5 middage på restaurant inkl. specialmiddag på Treyvauds i Killarney.
 • Entré til fårehunde-opvisning, Ross Castle og Gallarus Oratory.
 • Besøg på Molly Gallivans Cottage inkl. indføring i landbrugslivet i 1800-tallet samt poiteen-smagning.
 • Bådtur & entré til Garnish Island inkl. guided rundvisning i Bryce House.
 • Vandreture i Killarney Nat. Park, Slea Head og Gap of Dunloe.
 • Dansk-talende guide (Claus Hebor) med stor erfaring i Irland, irsk whiskey samt historie og kultur.
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.


IKKE INKLUDERET I PRISEN

 • Servering ombord på flyet.
 • Drikkevarer, undtagen hvor beskrevet i program.
 • Tips til hotel, bus, m.v., men det er helt frivilligt, om gæster vil give tips/drikkepenge.
 • Rejseforsikring er ikke inkluderet, og deltagere skal selv sørge for evt. rejseforsikring.


IKKE INKLUDERET I PRISEN

Alle tillægsoplevelser skal bookes i god tid, og pladser kan ikke garanteres. Alle priser pr. person.

 • Besøg på Skellig Island (ca. 3 timer) inkl. bådtur samt bus til/fra bådstedet, kr. 975,-
 • Besøg & smagning på Skellig Six18 Distillery – aftales undervejs på rejsen.
 • Hestevognstur gennem Gap of Dunloe – aftales på dagen med den lokale kusk.

    
* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Rejsen gennemføres ved minimum 18 deltagere.

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Huskeliste og praktisk information ved rejser til Irland:

 • Gyldigt pas, – Irland er IKKE en del af Schengen-samarbejdet. I SKAL medbringe foto eller kopi af pas.
 • Blåt sygesikringskort SKAL medbringes, som man kan få gratis på www.borger.dk. Gult sygesikringskort dækker ikke i udlandet.
 • Gyldig rejseforsikring SKAL tegnes, da rejsen er for deltagernes eget ansvar. Det er deltagernes eget ansvar at sørge for evt. ekstra rejse- eller afbestillingsforsikring. Under hele rejsen inklusiv    rejsearrangørens aktiviteter gælder deltagerne egen rejse-, ulykkes- og ansvarsforsikring. Enhver deltager bør undersøge rejsedækning på deres rejseforsikring i tilfælde af sygdom, tyveri, o.l.
 • Kritisk, daglig medicin SKAL i håndbagage, så evt. medbring medicinliste. Hav kritisk medicin til en par ekstra dage – just in case. Medbring kopi af recept på kritisk medicin.
 • Hvis nogen lider af allergi, sygdomme med fysiske gener eller andre hensyn, så sig det i god tid før afrejse, så guide har tid til at tilpasse program, menu, o.l.
 • Medbring mobiltelefon, men check om den virker i udlandet. Indtast guide Claus Hebor mobilnr.:+45 3112 0077, som besvares stort set døgnet rundt.
 • Booking / ref.no. til fly til check-in. Ved de fleste flyselskaber kan I checke ind online 24 timer     før samt printe jeres boarding card. Dog skal I ved online check-in altid indlevere bagage ved”Bagage drop”-skranke, men det går noget hurtigere.
 • Størrelse på check-in baggage står normalt på billet/reservation, oplyses af rejsebureau eller på hjemmeside for pågældende flyselskab.
 • Flydende toilet-produkter SKAL i kuffert eller max. 100 ml i gennemsigtig plastpose i håndbagage. Der er sæbe og shampoo på alle hoteller.
 • Check-in: ca. 2 t. før afgang og senest 1 t før afgang. Vi mødes ved gaten, såfremt andet ikke aftales.
 • Pak ”travel light”, da kuffert skal ud/ind af bus og hotel flere gange. Irerne er meget afslappede, så tag kun almindelig afslappet tøj med. Der er ingen grund til at klæde om til en aften på restaurant eller pub. Rejsen er IKKE inkl. luggage service på hoteller, og ikke alle steder kan man være sikker på elevator.  
 • Gode sko til at gå i - vi kommer til at gå en del i naturen og i byerne. Man er dækket ind med fleecetrøje og vind- & vandtæt jakke, Cowboybukser er ikke velegnede til evt. regnvejr, da de suger vand samt holder det i mange timer. Brug vandrebukser i tyndt syntetisk stof, som tørrer i løbet af 4-5 min.
 • Irland anvender 3-benet GB stikkontakter, så husk GB stik-convertor, som købes online (billigst) eller i lufthavn. Dog ofte mulighed for lån på hotel (dog begrænset antal). Der er hårtørrer på stort set alle hoteller.
 • Irland anvender €, og stort set alle steder tages Visa-kort. Hav gerne lidt euro med til at betale et måltid samt småindkøb. I N. Irland anvendes engelske £, men veksel ikke for et kort ophold, da alle tager Visakort. Efter Brexit tager de ikke længere Euro.
 • Hav altid vand eller anden drikkevare med i bus og på sightseeings- og vandreturene. Vand på hoteller kan udmærket drikkes, men smager ofte lidt af klor, så ved større mængder vand anbefales køb af vand på flaske.
 • Drikkepenge er ca. 10 % ligesom man på pubber engang imellem runder op eller lader mønter under €1 ligge – hvis man er tilfreds med betjeningen!
 • Generelle regler for hoteller, bus og restauranter:

    - deltagere ikke må medtage og indtage egne føde- og drikkevarer uden tilladelse.

    - deltagere skal udvise etikette og ikke-støjende adfærd, som adviseres af guide og personale.

    - deltagere er selv ansvarlige for evt. skader, de forvolder under rejsen.

 • Irland har samme tidszone som England (Greenwich), hvilket er dansk tid MINUS 1 time.
 • En lomme-notebog til at beskrive natur & indtryk samt citater & guldkorn undervejs – især til vandreture, hvor vi ikke alle går lige langt. Det er en glimrende måde at få fastholdt oplevelser  i naturen og på rejsen på. Og Irland kan være voldsomt inspirerende!
 • Og husk godt humør – og ikke mindst den imødekommende indstilling, som kendetegner irerne: “there are no strangers here; only friends you haven´t yet met”.

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-30

OBS: Medbring godt fodtøj

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 19.08.2024

Hjemkomst: 26.08.2024

Pris kr. 13.600

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

2024-rejser

Turene for 2024 er på plads
Skal I til Island i 2024, så kig på de forskellige grupperejser – der er plads på de fleste.

GRUPPEREJSER TIL ISLAND

Island rundt – med god tid til at nyde det hele / 10 dage. Vælg imellem disse datoer i 2024: 30.6. - 9.7. (rejse nr. A-3) // 7. - 16.7. (rejse nr. A-4) // 14.7. - 23.7. (rejse nr. A-5) // 28.7.-6.8. (A-6)

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 6 dages intensive rejser med begrænset kørsel. Med fuld pension. Vælg imellem disse datoer i 2024: 27.6. - 2.7. (rejse nr. A-2 // 17. - 22.7. (rejse nr. A-7) // 6. – 11.8. (A-8)

FEBRUAR:

Nordlys i Island? 13.2. – 17.2.2024 / rejse nr. A-1 / En intens kulturrejse, hvor vi møder forfattere, ser museer, hører symfoniorkester, bader i varme kilder og kigger efter Nordlys.

JUNI:


Fugle og natur i den nordøstlige Island / 2. - 9.6. 2024 / rejse nr. C-15 / rejseleder: biolog m.m. Ib Krag Petersen.

Hannes litteraturrejse øen rundt / 29.6. - 8.7. 2024 / rejse nr. C-17 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

JULI:


Hannes litteraturrejse til Islands Vestfjorde /13. - 21.7. 2024 / rejse nr. C-18 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

Island, historie, sagaer, fugle og moderne litteratur / 17.7. – 25.7. 2024 / rejse nr. C-14 / rejseledere cand. teol. Anette Jensen og K. Torben Rasmussen


Island – for nysgerrige bedsteforældre (og andre voksne) med børn eller børnebørn / 29. - 4.8. 2024 / rejse nr. C-16 / rejseleder: gymnasielærer m.m. Esben Jacobsen.


AUGUST:

Traveture i Island – Nordlandet / 16.8. - 23.8. 2024 / C-22 / rejseleder: dirigent og organist Steen Lindholm.


Island og vulkanerne – hvordan hænger det lige sammen? / rejse nr. C-25 / De to af dagene rejser vi med geofysiker og ph.d. Rikke Pedersen, K. Torben Rasmussen er rejseleder under hele turen.

Rude Strand Højskole laver vi ture for hvert år; i 2024 til Island og Færøerne. Rejs med K. Torben Rasmussen som rejseleder til Island og Aage Augustinus til Færøerne. Før rejsen er der ophold på højskolen med indledende foredrag, musik og sang. Kontakt os og hør nærmere...

GRUPPEREJSER TIL ANDRE LANDE:

Betagende natur og spiritualitet i Irland / 18. - 26.4. 2024 (rejse nr. C-13) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro.

Det keltiske Irland / 6. - 13.5. 2024 (rejse nr. C-19) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro. NB: identisk rejse 7.10. – 14.10. 2024

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 7 dage / Arrangeret i samarbejde m. Kristeligt Dagblad / 11.6. - 17.6. 2024 / rejse nr. C-12 / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen.

Kommer der flere 2024-rejser? Ja, det gør der…
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Ønsker I individuelt tilrettelagte ture (små eller lidt større grupper) er det en god idé at kontakte os meget snart. I 2023 kommer der efter al sandsynlighed igen stor efterspørgsel efter ture i Island og derfor skal man være hurtigt ude. Hellere i dag eller i morgen, hvis man da selv vil planlægge ruten (og ikke være afhængig af de aktuelt ledige steder).

Vi er klar – er du?

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island og Irland

Vil du vide mere om ISLAND?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.


Foredrag om IRLAND:

Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik – en kamp for kultur og overlevelse

Hvem: cand.mag., irlandsekspert og rejseleder Claus Hebor

Hvornår: 30. november 2022 kl. 16.30-18.30
Hvor: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København, i lokalet Bernina
Tilbudspris: 50 kr. (Normalpris 100 kr)

Bestil billet her:
https://shop.k.dk/cart
Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét.

Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.Det blå sygesikringsbevis.

Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.

Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.

Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.

Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.

Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.

De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked