Island – for Foreningen Norden, Sydslesvig / fra Hamborg

Island – inkl. Vestmannaøerne

På denne store rejse vil du opleve nordlandets attraktioner, Mývatn – legendarisk for sine mange fugle, det indre højlands ødemarker, Vestmannaøerne og de helt klassiske steder som Tingvallasletten, vandfaldet Gullfoss og området med gejseren Strokkur. Der er også tid til at opleve Reykjavik, både med planlagte aktiviteter og på egen hånd.
Rejsen er arrangeret i samarbejde med Foreningen Norden, Sydslesvig og næstformanden Svend Kohrt deltager i turen, der i øvrigt foregår i selskab med rejseleder K. Torben Rasmussen, forfatter af bøgerne Turen går til Island og Naturguide Island (den sidste s.m. Jon Feilberg). Han har boet i Island i mere end fem år og kender derfor landet rigtig godt.

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

Tilmelding til K. Torben Rasmussen (rejseleder og ejer af Team Island) på torben@team-island.dk eller +45 29 62 80 77.
Husk venligst at sende en cc-mail til svend@kohrt.dk, næstformand i bestyrelsen for Foreningen Norden, Sydslesvig.
Frist for tilmeldingfor medlemmer af Foreningen Norden, Sydslesvig er den 15.3.2021. Efter den dato åbnes turen for andre interesserede. Det betyder ikke, at senere tilmelding er umulig. Er der flere pladser, kan man komme med.

Se nærmere under Praktiske oplysninger og pris.

Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Dag 1 / Keflavik – indkvartering nær byen Borganes.

Afrejse fra Hamborg lufthavn kl. 14.05 og efter cirka tre timers tur ankomst til Keflavik kl. 15.15 (lokal tid, efter to timers justering af ure). I lufthavnen venter gruppens egen bus og ruten går mod hovedstaden Reykjavik, hvis forstæder vi passerer på vejen mod nord. Overnatning for den kommende ene nat cirka 150 km fra lufthavnen omkring byen Borgarnes nord for Reykjavik.

Borganes.jpg

 

Dag 2 / Sagaer, kirke, kulturcenter. Hraunfossar, fjeldheden Holtavörduheidi, museum & tørvegård.

Byen Borgarnes er opkaldt efter lokaliteten og kirkestedet Borg. Egill Skallagrímssons Saga foregik netop her på egnen og rejselederen vil fortælle og læse op fra denne klassiske fortælling. Vi skal derefter besøge Reykholt, hvor forfatteren til sagaen, høvdingen og den lærde stormand Snorri Sturluson, boede indtil han blev snigmyrdet der i år 1241/1242. Nu ligger her en stor moderne kirke, og et kulturcenter med fokus på Snorris liv og arbejde. Vi kører lidt længere ind i dalen og ser det særprægede vandfald Hraunfossar (billede). Og derefter kører vi mod nord op over fjeldheden Holtavörduheidi og laver et kort stop i byen Blönduós (fint lille tekstilmuseum), før vi stopper ved den store tørvegård Glaumbær (billede) og får en grundig fortælling om stedet.
Sidst på dagen ankommer vi til byen Saudárkrókur, hvor vi skal overnatte den kommende ene nat. Det giver anledning til at fortælle lidt om Sagaen om Grettir den Stærke, for den er forbundet med denne egn.

Hraunfossar02.jpgGlaumbaer.jpg

Dag 3 / Hólar & kirke. Svømmebad & museum i Hofsós. Sildemuseum i Siglufjördur.

I dag skal vi besøge det nordlige af de to bispedømmer (nu er landet ét stift med én biskop), der engang var i Island, nemlig Hólar i Hjaltedal. Her ligger en stor kirke, tegnet af ingen ringere end barokkens store danske bygmester Laurids de Thurah. Det er der en spændende baggrund for, som rejselederen vil fortælle meget mere om.
Vi stopper senere i den lille by Hofsós, der dels har et smukt beliggende svømmebassin (husk badetøj og håndklæde), dels et interessant museum, som fortæller om udvandringen fra Island omkring år 1900, hvor også mange andre europæere rejste mod drømmen i Amerika. Vi har tid til begge de nævnte aktiviteter.
NB: entréen til svømmebassinet er ikke indregnet i prisen; entréen til museet ER indregnet.
Midt på eftermiddagen ankommer vi til Siglufjördur, hvor vi som det første besøger Sildemuseet. Byen var centrum i det såkaldte ”sildeeventyr” i Island, der gennem nogle årtier i det 20. århundrede skabte enorme værdier – og hårdt arbejde.
Vi overnatter den kommende ene nat i Siglufjördur.

 

Dag 4 / Køretur langs dybe fjorde. Fine udsigter! Aftentur & fugle?

Fra Siglufjördur kører vi langs vestsiden af den dybt indskårne fjord Eyjafjördur mod syd, gennem Nordlandets største by Akureyri (cirka 17.000 indbyggere) og over på den østlige side af fjorden, gennem den nye lange tunnel og ankommer så kort efter til vort hotel for de kommende to nætter. Det ligger midt på en mark, kun med ganske få andre bygninger omkring sig. Hotellet er dog ikke idyllisk eller landligt på nogen måde, men altså godt placeret. Desuden tæt på en sø, hvor der altid yngler islom (billede) så gå en aftentur og hør (muligvis) dens fantastiske melankolske sang.

islom.JPG

Dag 5 / Mývatn & fugle! Kogende mudderpøle & dramatiske lavaformationer.

Dagen er afsat til et besøg ved søen Mývatn og dens omgivelser (bl.a. som på billedet),
Mývatn er legendarisk for sine mange fugle, inkl. eksotiske arter som islom, strømand og islandsk hvinand, men også nordisk lappedykker, bjergand, spidsand og knarand. Omkring søen yngler bl.a. islandsk stor kobbersneppe, dobbeltbekkasin og odinshane. Og så er der pæne chancer for at se jagtfalk, dværgfalk og mosehornugle. Omkring søen er der desuden den ene efter den anden attraktive naturoplevelse: kogende mudderpøle, dramatiske lavaformationer etc. etc. Vi har god tid…
Tilbage til samme hotel for anden og sidste nat i denne omgang.

myvatn02.jpg

Dag 6 / Dennem det øde højland. Bad i varm kilde. Gullfoss & Strokkur.

Husk badetøj og håndklæde. I dag skal vi på turens længste køretur, ind gennem det øde islandske højland. Nogle gange kaldet en kold ørken, med rette. Her vokser ikke meget og her er derfor heller ikke meget fugleliv. Til gengæld er her enorme udsigter mod gletsjere øst og vest for ruten, og midt på ruten varme kilder. Her stopper vi for en frisk badetur (billede) og en frokostpause. Hjejler og snespurve kigger måske undrende til.
Efter pausen bliver vejens beskaffenhed ret barsk, dvs. vejen er hård og ujævn, så de kommende 30-40 km går i langsomt tempo. Men efterhånden nærmer vi os civilisationen igen og gør det næste stop ved det store vandfald Gullfoss, der består af smeltevand fra gletsjeren Langjökull, som vi så længere oppe i højlandet. Blot 10 km borte finder vi området med gejseren Strokkur, der med få minutters mellemrum sender en kogende vand- og dampsøjle højt til vejrs.
Begge steder er der gode pauser, så ret sent på eftermiddagen/først på aftenen når vi vort hotel for de kommende to nætter, i byen Hvolsvöllur på sydlandet.

Hveravellir_bad.jpg

Dag 7 / Dagstur til Vestmannaøerne: Heimaey. Museum & historien om Surtsey.

Vi starter lidt sent, efter den lange dag i går, men ved 9-tiden kører vi mod øst. Vi skal besøge Vestmannaøernes største og eneste beboede ø Heimaey. De fleste husker det uhyre voldsomme udbrud dér i 1973, hvor flere end 400 bygninger blev ødelagt af hhv. lava, aske eller ildebrand. Vi får en god fornemmelse for det hele, bl.a. ved at besøge det ret nye museum Eldheimar, som på en simpel og god måde fortæller historien. I øvrigt også historien om øen Surtsey, som opstod af havet i midten af 1960’erne og blev den sydligste ø i øgruppen Vestmannaøerne.
Vi sejler kl. 17.00 tilbage mod ”fastlandet” og ankommer til hotellet for middag og den sidste overnatning dér.

vestmannae.jpg

Dag 8 / Tingvallasøen & -sletten. Lille rundtur i Reykjavik & tid på egen hånd.

Der er endnu meget at nå, så vi starter ret tidligt. Vi skal have god tid til endnu ét af højdepunkterne: et besøg ved Tingvallasøen og -sletten (billede). Her blev det islandske parlament Altinget grundlagt i år 930 og her er udspillet mange vigtige hændelser i den islandske nations historie, bl.a. fejrede man her den 17. juni 1944 Islands nye status som republik og dermed den komplette afslutning af de formelle statsretlige forhold til Danmark.
Efter en god lang pause her, kører vi mod Reykjavik, der nu ikke er mere end cirka 45 km borte.
Vi indkvarterer på vort hotel og kører derefter en lille rundtur i hovedstaden, så alle kender de vigtigste steder og gader. Derefter er resten af dagen – inkl. aftensmaden – på egen hånd.
Vi overnatter i hovedstaden Reykjavik de sidste to nætter.

Tingvallasletten.JPG

Dag 9 / To - tre arrangementer, frokost på egen hånd. Festlig fælles afslutningsmiddag.

Vi arbejder pt. på to-tre arrangementer denne formiddag. Blandt planerne er hhv. besøg hos en islandsk tekstilkunstner, et besøg i det islandske parlament, et foredrag om vulkaner eller litteratur (af dansk-talende eksperter)
Programmet sluttes ved 13-tiden, hvorefter eftermiddagen (inkl. frokost) er på egen hånd.
Kl. 19.00 mødes alle foran hotellet og vi kører til en restaurant for en rigtig festlig afslutningsmiddag. Bus tilbage til hotellet efter middagen…
De fleste skal nok ret tidligt i seng; læs venligst opmærksomt under næste dag!

 

Dag 10 / Tidligt op, hjemrejsedag.

Vi står tidligt op for allerede kl. 05.30 venter bussen foran hotellet. Vi kører direkte de cirka 45 km til lufthavnen i Keflavik, hvorfra der er afgang kl. 07.50 og dermed ankomst kl. 13.05 (lokal tid) i Hamborg.

Keflavik.jpg

 

Praktiske oplysninger, pris og tilmelding

Tilmelding til K. Torben Rasmussen (rejseleder og ejer af Team Island) på torben@team-island.dk eller +45 29 62 80 77.
Husk venligst at sende en cc-mail til svend@kohrt.dk, næstformand i bestyrelsen for Foreningen Norden, Sydslesvig.
VIGTIGT: ved tilmelding skal komplette navne (som i pas), postadresse, telefonnummer og mail oplyses.
Der udsendes derefter faktura på depositum (DKK 3.000 / EUR 400 pr. person). Restbeløbet skal betales senest to måneder før rejsen starter. Der tilsendes faktura.
Frist for tilmelding er den 15.3.2021. Efter den dato åbnes turen for andre interesserede. Det betyder ikke, at senere tilmelding er umulig. Er der flere pladser, kan man komme med.


Pris pr. person for medlemmer af Foreningen NORDEN: DKK 18.950, andre DKK 19.950, hhv. EUR 2.530 eller EUR 2.665

Tillæg for enkeltværelse: DKK 2.000 / EUR 270


Inkluderet i prisen:

 • Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter
 • Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren islandsk chauffør
 • Indkvartering i 9 nætter, i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet
 • Middag x 8 stk. (to retter’s middage, inkl. kaffe/te – afslutningsmiddagen i Reykjavik dog højere standard)
 • Frokost x 7 stk.
 • Nævnte ture, udflugter og sejlture
 • K. Torben Rasmussen, rejseleder (forfatter af Turen går til Island) og Naturguide Island (s.m. Jon Feilberg). På turen deltager endvidere Svend Kohrt, næstformand i Forening NORDEN i Sydslesvig, der igennem flere årtier har foretaget adskillige rejser i Norden, heraf flere til Island.
 • Lovpligtigt - forhøjet - bidrag til Rejsegarantifonden

 

Ikke inkluderet i prisen:

 • Servering ombord på flyet
 • Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt
 • Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og
afgiftsforhold. Prisen er baseret på min. 20 betalende deltagere.

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Hvad skal jeg medbringe?

 • Det blå sygesikringsbevis. Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers SKAL der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort.
 • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 20,99 IKR (30.1.2021), dvs. 1.000 IKR modsvarer pt. ca. 47 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark.
 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark.
  Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 11⁄2 times effektiv ridning).

Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. Den vulkanske aktivitet i Island.

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-24

OBS: Husk badetøj og håndklæde

Lufthavn: Hamborg

Afrejse: 04.07.2021

Hjemkomst: 13.07.2021

Pris kr. Se nærmere i det detaljerede program

Rejser til Island og andre lande...

+45 2962 8077

Vælg rejser

icon AKTUELT

2021-rejser

Grupperejser til ISLAND, FÆRØERNE og IRLAND:

Nordlys i Island? Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Island – fugle & natur (få pladser tilbage! Rejsen gentages muligvis i 2022).

Island – med Vestfjordene i centrum. Rejs med Vrå Højskole. Rejsen indledes med nogle dage på højskolen.

Hannes Litteraturrejse. Rejs til Island med forfatteren Hanne Højgaard Viemose.

Island rundt – med god tid til at nyde det hele. inkl. Vestmannaøerne, hvalsafari og en sejltur mellem isbjerge. NB: vælg imellem to éns rejser, på forskellige tidspunkter i juli 2021.

Forår-, Sommer- eller Sensommer i Island – inkl. Vestmannaøerne. 6-dages intensiv rejse til Island, med begrænset kørsel.

Sommer i Island – inkl. sejltur & friske kammuslinger

Island – Sydkysten & Njals land

Island – vulkaner og gletsjere Særligt for nysgerrige børn og voksne.

Island og vulkanerne, hvordan hænder det lige sammen? Rejse med fokus på Islands vulkaner og geologi. Rejseleder på tre af turens dage: Rikke Pedersen, geofysiker og ph.d.

Irland – natur & eftertanke. Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Færøerne – kunst & natur. Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Flere 2021-rejser på vej?
Hold øje med vores hjemmeside, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Foretrækker du at køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv rejser til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så sig til, vi har gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os og fortæl om dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

 • Det blå sygesikringsbevis. Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers SKAL der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort.
 • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 22,15 IKR (6.9.2020), dvs. 1.000 IKR modsvarer pt. cirka 45 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark.
 • Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 - 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 11⁄2 times effektiv ridning).

Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. Den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked