ISLAND – med bedsteforældre og store børnebørn / fra Kastrup

Tag dine store børn eller børnebørn med – og bliv kloge på islands vulkaner og gletsjere

Island rummer mange spændende naturfænomener, der kan være vanskelige at forstå for os danskere fra det fredelige, frodige og flade land.
Hvordan er det at bo ved siden af en vulkan, der med jævne mellemrum sender lava og aske højt til vejrs? Hvordan opleves det, når jorden ryster? Hvordan er det at leve et sted, hvor undergrundens varme kilder opvarmer alle huse – eller fyldes i åbne svømmeanlæg, ledes gennem rør under byen fortove eller ledes ud i havet for at skabe en opvarmet badestrand?
Eller hvor gletsjernes dynamik for øjnene af dig skaber et landskab, der i sig selv er dramatisk, og som fortæller os meget om Danmarks landskaber: morænebakker, smeltevandssletter og dødishuller.
Der er god plads i Island, for der bor ikke flere end cirka 360.000 mennesker i det land, der er omkring 2½ gange Danmarks størrelse.
Vi har tilrettelagt en tur, der giver jer chancen for at lære mere om Island.
Du rejser med en dygtig dansk lærer, der er god til at formidle naturvidenskab, geologi og meget om vulkaner. Han har besøgt Island mange gange og vil forklare nogle af Islands mange mysterier. På rejsen får I mulighed for udendørs bade, så medbring gerne badetøj og husk også et håndklæde.
Du kommer meget klogere hjem end du rejste ud…
Vi begynder turen med at overnatte fire nætter på en hyggelig bondegård. Vi skal besøge Vestmannaøerne, på en guidet tur op på en gletsjer, bade i et gammelt udendørs bassin, på en sejltur ud mellem isbjerge og ellers have god tid til fordybelse og traveture. De sidste to nætter overnatter vi i Reykjavik, som også giver mulighed for mange oplevelser.

Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende – vi opfatter turene som en slags rejsende højskole. Eftersom deltagerne er nysgerrige og interesserede lykkes det altid. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags. Der er meget at dele…

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

 Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk 

Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Dag 1 / Køretur langs Atlanterhavet og gennem udstrakte lavafelter. Indkvartering på bondegård.

Vi mødes alle i lufthavnen i Kastrup kl. 12.00, og der er derefter afgang kl. 14.10, ankomst Island kl. 15.25 (lokal tid, efter 3 timers flyvetur). Vi flyver med Icelandair.
I Island venter vores chauffør og bussen på os. Vi kører først gennem den meget aktive fiskeriby Grindavik ved Atlanterhavet og følger derfra næsten parallelt kysten mod øst, gennem udstrakte lavafelter. Der er tid til korte stop og pauser undervejs. Landskabet forandrer sig langsomt og bliver ind imellem mere frodigt. Her ligger spredte gårde med få får og heste. Siden hen gennem klitområder, næsten som ved Vesterhavet i Danmark, bortset fra at sandet er brunt/sort.
Efter at have passeret en lille by ved havet, kører vi mod nord, op i landet og derfra videre mod øst. Sidst på dagen er vi fremme ved bondegården, hvor vi skal overnatte de kommende fire nætter. Vi spiser en lidt sen aftensmad på gården.

grindavik.jpg

Dag 2 / Gletsjere: guidet tur op på Sólheimajökull. Reynisfjara: søjlebasalt & fugle. Badetur.

Blot 5-6 km fra gården finder vi gletsjeren Sólheimajökull, en gletsjertunge fra den næsten 600 km² store gletsjer Mýrdalsjökull. Vi kan komme tæt på gletsjertungen og få et godt indtryk af dens massive størrelse og dynamik.
Men for at få det fulde udbytte af gletsjeroplevelsen tager vi på en travetur op på den. Det foregår med passende udstyr (hjelme, pigsko, stave og under ledsagelse af guider), så det er helt sikkert. Turen varer samlet cirka tre timer, hvoraf cirka 1 time og 15 min. er på gletsjeren; resten af tiden går med instruktionen og traveturen hen til gletsjerranden.
Er man ikke interesseret eller mener sig i stand til det, kan der reduceres i prisen (forhør nærmere). Turen varer samlet cirka tre timer.
Om eftermiddagen skal vi ned til Atlanterhavskysten for at opleve det mægtige hav. Ved Reynisfjara ser vi også enorme søjlebasaltformationer, en hel del fugle – bl.a. lunder (søpapegøjer) – og har ellers tid til at trave i det sortgrå sand.
Dagens sidste oplevelse kræver, at man ser lidt stort på dansk hygiejnepraksis. I det mindste hvis man vil have det fulde udbytte af turen, dvs. at bade i det gamle bassin Seljavallalaug (billede). Det blev i 1920’erne af egnens bønder anlagt dybt inde i en dal, støbt op på en fjeldside, hvorfra der strømmer varmt vand. Man skal trave 800-900 meter langs en lille elv for at komme derind, og uanset om man vil bade eller ej, så er det en meget fin tur. Tag altså badetøj og håndklæde  med og afgør på stedet. Det er en badetur, man aldrig glemmer.
Vi kommer tilbage til gården og spiser aftensmad der.

lunde02.jpg01_Seljavallalaug.jpg

Dag 3 / Dagstur: Vestmannaøerne (øen Heimaey). Travetur op på lavafjeld & museumsbesøg.

I dag skal vi til Vestmannaøerne, dvs. kun til den eneste beboede ø Heimay i øgruppen Vestmannaøerne.
Vi har bussen med derover på den 35 minutters lange sejltur, så vi får mulighed for at se meget og trave gode ture. Vestmannaøerne kender de fleste fra det meget eksplosive vulkanudbrud i 1973, som startede midt om natten lige i udkanten af øgruppens eneste by med godt 5.000 indbyggere. Til alt held var størstedelen af fiskeflåden i havn og kunne sejle de fleste indbyggere ind på fastlandet, mens lava og aske ødelagde store dele af byen. Mange huse blev fuldstændig dækket med en lavamasse på op til 20-30 meter. Mange andre fik store skader af askefaldet. Nu kan man gå oppe på lavaen og se gadeskilte og omtaler af de enkelte huse, som nu altså ligger mange meter under lavaen. Det er ret nemt at gå helt op på toppen af det nye fjeld – kan man stadig mærke den vulkanske varme stige op? Før vi sejler tilbage til ”fastlandet” er der tid til et besøg på det næsten nye museum, der på en meget fin måde fortæller om både dette udbrud og om skabelsen af øen Surtsey i midten af 1960’erne.
Vi spiser lidt tidlig aftensmad på Heimaey/Vestmannaøerne og kommer derfor frem til gården ved 20.30-tiden. Tredje nat på dette sted.

vestmannae.jpg

Dag 4 / Vatnajökull, lavafelter & smeltevandssletter. Sejltur: isbjerge! Kviarjökull: randmoræner.

I dag skal vi på en lang køretur til området omkring Europas største gletsjer Vatnajökull (billede) stor som Sjælland og Falster tilsammen. Ruten går gennem meget forskellige landskaber, bl.a. et enormt lavafelter fra 1783-84, der er dag er smukt overgroet med lav og mos. Vi kører også gennem frodige landbrugsområder og over enorme smeltevandssletter mellem gletsjerne og Atlanterhavet. Der bliver tid til adskillige stop før og efter en sejltur på lagunen Jökulsárlón, hvor der flyder mellemstore isbjerge rundt (billede).
På vejen tilbage fra Jökulsárlón gør vi holdt ved gletsjertungen Kviarjökull, som også er en udløber fra den store Vatnajökull. Højdepunktet her er de enorme randmoræner, der er afsat som konsekvens af gletsjertungens fremrykning i fordums tider. Her får vi i et indblik i mange af de processer, der har formet store dele af de danske landskaber, og har man mod på en lille tur op på morænen, belønnes man med en fantastisk udsigt ud over landskabet foran gletsjeren og ud over det nærliggende Atlanterhav på bagsiden.
Aftensmad og sidste nat på gården.

vatnajokull.jpgskib_isbjerge.jpg

Dag 5 / Bad i Gamla Laugin. Gullfoss & Strokkur. Tingvallavatn & Altinget. Indkvartering i Reykjavik.

Efter morgenmaden skal vi skal tidligt af sted, for der er mange spændende oplevelser på programmet.

Første stop er i den lille by Flúdir, hvor der skal være tid til et bad i ”Gamla Laugin” – det mere end 100 år gamle bassin fyldt med varmt vand fra undergrunden. Pga. rigeligheden af nemt tilgængeligt varmt vand ligger her også en masse drivhuse, og vi skal besøge ét af dem og høre om udnyttelsen af varmt vand/billig elektricitet for at producere grøntsager og blomster.
Næste stop er ved vandfaldet Gullfoss, det store vandfald, der transporterer smeltevand fra en af landets store gletsjere længere ind i det islandske højland. Vi kører videre mod området ved Geysir, hvor gejseren Strokkur i dag holder dampen oppe (billedet).
Herfra er der 30-40 minutters kørsel til søen Tingvallavatn, ved hvis nordlige side vi finder stedet for Altinget – her grundlagdes i år 930 den nordiske parlamentariske model. Området er desuden et spændende geologisk højdepunkt, som rejselederen vil fortælle meget mere om. Der er god tid til en travetur i dette interessante område, der er ét af Islands tre lokaliteter på UNESCO’s liste.
Så er der kun 40-45 km til hovedstaden Reykjavik, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.
Vi bor på Hotel Cabin (NB: IKKE et CABInn-hotel. Her er normalt store og udmærkede værelser), i gå-afstand fra centrum.  Der er arrangeret middag – bestående af en fyldig salatbar, inkl. to-tre varme retter, pasta og frisk brød. En øl, en lille flaske vin eller sodavand er inkl. pr. person, og det hele altså indregnet i turens pris.

gejseren_strokkur.JPGTingvallasletten.JPG

Dag 6 / Sight-seeing i Reykjavik. Tid på egen hånd: hvalsafari, ridetur på Islandske heste – eller?

Dagen er uden mange planlagte aktiviteter. MEN dagen starter dog kl. 9.00 med en kort sight-seeing rundt i hovedstaden centrum med bussen og rejselederen. Her udpeges nogle af de vigtigste steder i byen. Turen slutter i det absolutte centrum og resten af dagen er derefter på egen hånd.
Følgende ting kan anbefales og Team Island/rejselederen hjælper med at arrangere, hvis det ønskes. Hotellet ligger ca. 1½ km fra centrum og havnen.
NB: Denne dag er frokost på egen hånd.

 • Hvalsafari med udgangspunkt fra den gamle havn. Tre timers tur med gode chancer for at se mindre og mellemstore hvaler, bl.a. vågehval og pukkelhval. Turen koster cirka under 15 år, cirka kr. 275, over 15 år cirka kr. 550.
 • Ridetur på islandske heste. Firmaet afhenter og bringer jer tilbage. Der kan arrangeres ture for begyndere og mere trænede. Forhør om prisen og oplys om ønsket omfang og træningstilstand.
 • Besøg museum eller flere. Der er gode kunstmuseer, kulturhistoriske museer, marinemuseum, hvalmuseum og flere informationsudstillinger om sagatiden, historien etc. etc.
 • Besøg den gamle og stadig aktive havn.
 • Der er et utal af caféer, butikker og så videre ...

Om aftenen samles vi og spiser en god fælles middag på restaurant i centrum.

01_pukkelhval_northsailing_15.jpgheste.jpg

Dag 7 / Tid på egen hånd: badetur? Kleifarvatn & broen mellem de to kontinenter.

Hjemrejsedag. Men eftersom vi først skal forlade byen kl. 11.00 er der stadig nogle timer til flere oplevelser, fx en badetur i landets største bassin (bl.a. 50 meter baner), der ligger bare 600-700 meter fra hotellet. Det er billigt og her møder man de lokale.
Men altså kl. 11.00 er der afgang fra hotellet. Turen går ned forbi den store sø Kleifarvatn, ved hvis sydlige ende man finder Krysúvik/Seltún, hvor der er kogende og svovlstinkende mudderpøle. Vi er midt i et såkaldt højtemperaturområde, hvor man 2-3 nede finder vand og damp på 250-300 grader. Det damper op fra jorden flere steder.
Næste stop er ved ”broen mellem de to kontinenter” (billede), og før vi når lufthavnen er der yderligere et spændende stop.
Derefter direkte til lufthavnen i Keflavik. Der er afgang kl. 16.25, og efter ca. 3 timers tur ankomst i Kastrup lufthavn kl. 21.35 (dansk tid)

broen_mellem_de_to_kontinenter.jpg

Om rejselederen

Jeg hedder Esben Jacobsen er 43 år og far til tre børn på hhv. 10, 8 og 6 år.

Jeg var første gang på Island med min far som 17-årig og husker mange ting fra den tur: Den Blå Lagune, der på det tidspunkt blot var varmt vand på skarpe klipper, biblioteket i Stykkisholmur, hvor vi sad og kiggede ud over vandet i en evighed, turen rundt på øen i en lånt BMW, hvor jeg fik lov at køre på de mennesketomme veje og mange andre oplevelser, der ventede om hvert et (klippe)hjørne.

Siden blev jeg gymnasielærer på Næstved Gymnasium, hvor jeg underviser i naturgeografi, geovidenskab og historie – fag, der alle tre kommer til live, når man beskæftiger sig med Island og besøger øen. I de sidste otte år har jeg hvert år haft elever med til Island på et særligt masterclass-forløb i naturgeografi, hvor dygtige og motiverede elever har fået chancen for at opleve lærebøgernes beskrivelser med egne øjne. Her har vi arbejdet med vulkanisme og pladetektonik, og herunder med Islands helt særlige geologi, med gletsjere og deres landskaber og med de økonomiske og samfundsmæssige muligheder der ligger i et land, der er fattigt på nogle naturressourcer, men ufatteligt rigt på andre.

Landets storhed fornægter sig ikke, selv om det på mange måder også er ret småt. At lære at læse og fortolke landsskaber og deres historie er det, der driver mig på mine rejser til øen, fordi jeg fortsat fascineres af hvor mange fortællinger, der ligger i det mindste sandkorn, i de største ismasser og alt der imellem. At forstå det liv, der leves dér og de mange års kontinuerlige naturprocesser er for mig den store oplevelse i at besøge Island. Der er nyt at kigge på hver eneste gang, som en god bog, der kun bliver bedre af flere genlæsninger.

 

Praktiske oplysninger og pris

ISLAND – bliv klogere på vulkaner, gletsjere og islandske heste
For nysgerrige bedsteforældre (eller andre voksne) og børnebørn

11. – 17. juli 2021 // 7 dage // Fra Kastrup lufthavn // Rejse nr. C-14

Pris pr. person: kr. 15.000  
Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.000

NB: hvis man foretrækker værelser med fælles bad/toilet, sparer man kr. 1.200 pr. værelse (se neden for).


INKLUDERET I PRISEN

 • Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter.
 • Inkl. al transport i Island og inkl. chauffør.
 • Indkvartering, inkl. morgenmad. NB: på bondegården (4 nætter) kan der vælges mellem værelser med privat bad/toilet og værelser med fælles bad/toilet. I Reykjavik (2 nætter) har alle værelser privat bad/toilet. På gården er der 12 dobbeltværelser med privat bad/toilet og resten derfor med fælles b/t. De sidste findes i en nyligt renoveret afdeling. Der er ikke mange om at dele de fælles faciliteter. Vælger man at bo med fælles bad/toilet, kan der spares 1.200 pr. værelse (samlet for alle 4 nætter).
 • Middag x 6 dage
 • Frokost x 6 dage. De fleste dage med medbragte madpakker fra overnatningsstederne.
 • Tur på gletsjeren (Dag 2)
 • Sejltur til Vestmannaøerne/Heimaey (Dag 3)
 • Sejltur på lagunen med isbjerge (Dag 4)
 • Inkl. rejseledelse og undervisning. Se mere om rejseleder og underviser Esben Jacobsen, under "Om rejselederen".
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

 

IKKE INKLUDERET I PRISEN

 • Mad ud over det ovenfor beskrevne
 • Aktiviteter, dvs. hvalsafari, heste etc.

    
* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Prisen er baseret på min. 20 deltagere.

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Hvad skal jeg medbringe?

 • Det blå sygesikringsbevis. Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers SKAL der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort.
 • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 20,99 IKR (30.1.2021), dvs. 1.000 IKR modsvarer pt. ca. 47 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark.
 • Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 11⁄2 times effektiv ridning).

Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. Den vulkanske aktivitet i Island.

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-14

OBS: Særligt for nysgerrige voksne & store børn

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 11.07.2021

Hjemkomst: 17.07.2021

Pris kr. 15.000

Rejser til Island og andre lande...

+45 2962 8077

Vælg rejser

icon AKTUELT

2021-rejser

Grupperejser til ISLAND, FÆRØERNE og IRLAND:

Nordlys i Island? Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Island – fugle & natur (få pladser tilbage! Rejsen gentages muligvis i 2022).

Island – med Vestfjordene i centrum. Rejs med Vrå Højskole. Rejsen indledes med nogle dage på højskolen.

Hannes Litteraturrejse. Rejs til Island med forfatteren Hanne Højgaard Viemose.

Island rundt – med god tid til at nyde det hele. inkl. Vestmannaøerne, hvalsafari og en sejltur mellem isbjerge. NB: vælg imellem to éns rejser, på forskellige tidspunkter i juli 2021.

Forår-, Sommer- eller Sensommer i Island – inkl. Vestmannaøerne. 6-dages intensiv rejse til Island, med begrænset kørsel.

Sommer i Island – inkl. sejltur & friske kammuslinger

Island – Sydkysten & Njals land

Island – vulkaner og gletsjere Særligt for nysgerrige børn og voksne.

Island og vulkanerne, hvordan hænder det lige sammen? Rejse med fokus på Islands vulkaner og geologi. Rejseleder på tre af turens dage: Rikke Pedersen, geofysiker og ph.d.

Irland – natur & eftertanke. Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Færøerne – kunst & natur. Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Flere 2021-rejser på vej?
Hold øje med vores hjemmeside, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Foretrækker du at køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv rejser til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så sig til, vi har gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os og fortæl om dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

 • Det blå sygesikringsbevis. Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers SKAL der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort.
 • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 22,15 IKR (6.9.2020), dvs. 1.000 IKR modsvarer pt. cirka 45 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark.
 • Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 - 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 11⁄2 times effektiv ridning).

Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. Den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked