Island – med fokus på fugle og natur / fra Kastrup / rejse nr. C-20

Island – med fokus på fugle og botanik

Inkl. tur til Vestmannaøerne
Turen er tilrettelagt med fokus på fugle og natur. MEN det er bestemt ikke det eneste vigtige, for de rejsende vil komme til at opleve en masse andet. Den ene rejseleder vil fortælle en masse om Islands historie og aktuelle forhold, om litteratur og kunst og om den øjeblikkelige politiske situation i Island. Der er tre meget kompetente rejseledere på hele turen: Harpa Björnsdóttir (IS), Conny Brokholm (DK) og Jens Erik Sørensen (DK).
Vi er sikre på at finde specialiteter som Strømand, Islandsk Hvinand, Islom, Nordisk Lappedykker, Odinshane, Islandsk Stor Kobbersneppe og mange andre svømme- og vadefugle. Storkjove, Alm. Kjove, Lomvie, Polarlomvie, Alk, Lunde, Sule og Mallemuk, Mosehornugle, Dværgfalk, Fjeldrype – og mange andre skal vi også nok finde. Vi besøger Jagtfalkens bedste territorier med øjnene på stilke; vi så den ved Mývatn i 2018. Vi gør også vores bedste for at finde fåtallige arter som Thorshane og Kongeedderfugl, blandt andre. Inden for planteriget kan vi regne med at se orkideerne Poselæbe og Grønlandsk Gøgelilje, foruden mange af fjeldenes dværgbuske og smukke, små blomsterplanter.
Et samlet antal fuglearter på 60-65 er realistisk. Vi medbringer to gode teleskoper, som alle er velkomne til at bruge.

Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende – vi opfatter turene som en slags rejsende højskole. Eftersom deltagerne er nysgerrige og interesserede lykkes det altid. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags. Der er meget at dele…

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

 

 Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk 

 

Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

 

Dag 1 / Reykjavik – indenrigsfly til Akureyri – indkvartering v. søen Mývatn.

Afgang fra Kastrup lufthavn kl. 14.10, ankomst Keflavik kl. 15.25 (lokal tid). Fra Keflavik kører vi til indenrigslufthavnen i Reykjavik og vi flyver derefter mod nord, ind over det islandske højland, til Nordlandets største by Akureyri. Her venter bussen og vi kører straks mod øst, cirka 80 km og ankommer til overnatning ved søen Mývatn. Tre nætters overnatning her, ved sydenden af søen og derfor tæt på de såkaldte pseudokratere (billede th.) Søen er kendt for sine mange fugle, inkl. eksotiske arter som Islom, Strømand og Islandsk Hvinand, men også Nordisk Lappedykker, Bjergand, Spidsand og Knarand.
Omkring søen yngler Islandsk Stor Kobbersneppe, Dobbeltbekkasin og Odinshane. Og så er der gode chancer
for Jagtfalk, Dværgfalk og Mosehornugle. Kig også efter Havørn, for den kommer snart til at yngle ved søen. De
senere års gunstige bestandsudvikling betyder, at den indtager områder, der gennem mange år ikke har huset
ynglepar.

myvatn02.jpgpseudokratere.JPG

 

 

Dag 2 / Mývatn: pseudokratere – lavaformationer – kogende mudder – museumsbesøg.

Vi bruger hele dagen omkring søen. Ud over fugle er der mange andre attraktioner, bl.a. de usædvanlige pseudokratere ved Skútustadir, de voldsomme lavaformationer Dimmiborgir og et stort område med kogende mudder og en helt særlig duft af svovl.
Der er også et udmærket lille museum, med vægt på Islands fugle, så det skal vi have tid til at se.
Overnatning samme sted, for anden nat.

svovl_mudder.JPG

Dag 3 / Valgfrit program: Hvalsafari eller traveture ved Mývatn?

Der er et valgfrit program for denne dag:

Den ene mulighed er at komme på hvalsafari fra Húsavik, det bedste sted at se hvaler i Island. Vågehval og Pukkelhval (billede) er de mest almindelige, men hvert år ses der adskillige gange Blåhval. Der er sikkerhed for Storkjove, Lunde, Havterne og adskillige mågearter (se mere på www.northsailing.is).
Turen varer tre timer. Prisen er ikke inkluderet og er cirka kr. 600 pr. person
Byen er en ret fin by og der er gode muligheder for at spise frokost der.

Den anden mulighed er at blive ved Mývatn og tage nogle traveture i nærområdet omkring hotellet, der jo ligger lige ved søen og engene på den anden side.

Rejselederne deler sig op, så der er rejseleder/rejseledere på begge ture.
Overnatning samme sted, for tredje og sidste nat.

01_pukkelhval_northsailing_15.jpgC-10_fugl_island.jpg

Dag 4 / Dettifoss – Ásbyrgi – Sø- og havfugle ved Melrakkasletten & Nupskatla.

Vi starter tidligt, for der er mange gode oplevelser i vente. Vi kører mod nord, stopper ved vandfaldet Dettifoss,
der fører enorme mængder smeltevand fra gletsjeren Vatnajökull mod nord. Vi stopper ved informationscenteret i Ásbyrgi og ser på den sære landskabelige formation, der findes her. Her er også lidt skov, og derfor Vindrossel, Gærdesmutte og andet.
Siden hen længere mod nord, næsten helt til Polarcirklen og kommer til Melrakkasletten, hvor der findes en mængde mindre søer med fine fugle. Vi stopper ved stranden og fuglefjeldene Nupskatla.
Der er overnatning i den lille by Raufarhöfn på et ret råt, men udmærket overnatningssted for den kommende ene nat.

dettifoss.jpgedderfugl.JPG

Dag 5 / Langanes & fugle – Ruinby & udsigter.

Fra morgenstunden kører vi længere mod syd, og kommer ud på næsset Langanes, hvor vi skal kigge fugle flere steder. Blandt kigger vi NED på en koloni med Sule og Lomvie; det er ikke så sædvanligt at se Sule fra denne position.
Vi kigger også på en forladt by, hvor der nu kun ses ruiner. Og vi kigger naturligvis mod havet, hvor der ikke så sjældent ses kongeedderfugl.
Overnatning i området for én nat.

sule.JPG

Dag 6 / Badetur i åbent bassin – Tørvegård – Islands største skov Hallormsstadarskógurinn.

Efter morgenmaden må vi videre. Vi vil køre rimeligt langt denne dag, men der er dog tid til et dejligt varmt bad i et åbent bassin, som ligger meget smukt placeret i landskabet. Og vi skal se en fin gammel tørvegård; en bygningstype, der er speciel for Island. Vi passerer gennem landbrugsområder og mere øde steder, og stopper jævnligt, når der er grund (og tid) til det. Sidst på eftermiddagen kommer vi frem til Islands største skov Hallormsstadarskógurinn, nu med træer op til 20 meter høje. De seneste år er Skovhornugle begyndt at yngle her. Søen Lagarfljót i samme område er stærkt og uheldigt præget af ekstra tilførsel af materialer fra smeltevand fra Vatnajökull; det er ført hertil efter anlæggelsen af store vandkraftanlæg.
Vi overnatter på et godt hotel i skoven, for de kommende to nætter.

islandske_heste.JPG

Dag 7 / Højlandets ynglefugle. Ser vi også rensdyr?

Denne dag skal vi op i højlandet og lige snuse til en helt særlig naturtype. Heroppe lever der Rensdyr, oprindeligt indført i 1700-tallets oplysningstid mhp. at forbedre levevilkårene i Island. De kan være svære at se, men der lever nogle tusinde dyr i dette område. Men her yngler også Kortnæbbet Gås, Sangsvane, Havlit, Hjejle og Snespurv.
Og her ligger et kæmpereservoir, som er skabt for at producere vandkraftenergi til et kæmpestort aluminiumsværk ude ved kysten. Det skal vi også høre om.
Sidst på dagen hjemme igen, overnatning på samme sted, for anden og sidste gang.

rensdyr.JPG

Dag 8 / Fine udsigter langs østkysten – udsigt til Vatnajökull, isbjerge og måske sæler?

I dag vil vi igen køre rimeligt langt. Vi kører langs østkysten, hvor vejen mange steder følger kystlinien ud og ind, ud og ind. Meget smukke landskaber. Vi kører ind til en lille by for at se på havnelivet og få en pause. Vi passerer Islands sydøstlige ”hjørne” og kører den næste lange tid med udsigt til Europas største gletsjer Vatnajökull (8.200 km², se også billedet herunder). Ruten går et stykke tid gennem ret frodigt område med små søer. Vi tjekker for fugle. Og så stopper vi ved lagunen Jökulsárlón, hvor ret store isbjerge (ikke af grønlandske dimensioner, dog) driver rundt på landets dybeste sø. Her ses mængder af Havterne, og færre Edderfugl og Spættet Sæl (én af to arter sæler i Island). Sidst på dagen er vi fremme i den mikrolille by/bygd Hof, hvor der ligger en smuk lille kirke. Her ynglede indtil 2018 de sidste par Gråspurv i Island.
Overnatning her de kommende to nætter.

vatnajokull.jpg

Dag 9 / Smeltevandsslette og ynglefugle på Ingólfshöfdi.

I dag skal vi besøge området Ingólfshöfdi, der næsten som en ø ligger langt ude på smeltevandssletten. Her yngler Storkjove helt tæt! I 2018 ynglende her omkring 110 par på et ret lille område. Vi skal medbringe stokke eller andet til at holde over hovedet, så de aggressive fugle ikke rammer os, når de vil skræmme os væk. Og her yngler Lunde, Lomvie, Polarlomvie og andet godt.
Vi kommer dertil, siddende eller stående på en traktorvogn. Faktisk yngler Lille Stormsvale også dér, men de yngler (jo) meget sent, så chancen for at opleve den lille fugl, er ikke stor. Men i området er der andet spændende end fugle at se.

storkjove_ISL.jpglunde.JPG

Dag 10 / Skeidarásandur – fantastiske lavalandskaber – gården Sólheimahjáleiga.

Efter morgenmaden forlader vi stedet, og fortsætter mod vest. Vi passerer den enorme smeltevandsslette Skeidarásandur, der i midten af 1990’erne blev næsten oversvømmet efter et stort vulkanudbrud oppe under isen i Vatnajökull. Det er et helt ungt landskab, vanskeligt at anlægge vej på, så først i 1974 blev ringvejen, som vi nu kører på færdiggjort og skabte mulighed for almindelig biltransport over sandende. Her ses også Storkjove.
Senere kommer vi gennem et område med lava fra et udbrud i 1783-84, der producerede omkring 12-13 km³ materialer, herunder lava, der dækker omkring 600 km2. I dag er det et fantastisk landskab, idet lavaen er ovegroet med mos.
Vi passerer landets sydligst beliggende lille by, Vík, for vi lidt efter kommer til gården Sólheimahjáleiga, hvor vi skal bo de kommende to nætter.
NB: her er 11 værelser med privat bad/toilet, resten med fælles b/t.

lava.jpg

Dag 11 / Tur til Vestmannaøerne: lava/aske & fugle. Måske ser vi spækhugger?

I dag skal vi til Vestmannaøerne (Heimaey). Kendt for sine mange fugle – der dog ikke er helt så mange mere – og for vulkanudbruddet i 1973, der lagde flere hundrede huse øde. Enten begravet af lava eller aske, eller nedbrændt på grund af lavaens enorme varme.
Her ser vi bl.a. Lunde, Lomvie, Alk, Tejst, Mallemuk og Ride. Måske Skråpe fra den elektriske færge.
Er vi heldige ser vi også Spækhugger, for hver sommer kommer de i disse farvande. Det er spændende at komme tæt på dem.
Vi sejler tilbage til fastlandet sidst på dagen og kører til gården, for den anden og sidste nat.

vestmannaoerne.JPG

Dag 12 / Gullfoss, Strokkur, Tingvallasletten og -søen – fælles afslutningsmiddag.

Straks efter morgenmaden sætter vi kursen mod hovedstaden Reykjavik, MEN før vi når så langt, der flere attraktioner at nyde. Vi kører til det store vandfald Gullfoss, og dets nabo, området med gejseren Strokkur, der med få minutters mellemrum sender sin kogende vand- og dampsøjle højt til vejrs, og endeligt et både geologisk og historiske højdepunkt, nemlig Tingvallasletten. Beliggende ved nordsiden af landets største sø Tingvallavatn (84 km²), med bl.a. Islom, Rødstrubet Lom, Stor og Toppet Skallesluger, og ikke sjældent Strømand i den fossende elv, der tilfører vand til søen.
I Reykjavik bor vi på turistklassehotellet Hotel Cabin og efter en kort pause på værelserne, kører vi til en god restaurant for turens afsluttende gode middag.

A-3_strokkur.jpg

Dag 13 / Tid på egen hånd, måske en tur i et svømmeanlæg? – Hjemrejse.

Hjemrejsedag – men der er nogle timer på egen hånd, så overvej om de skal bruges på en svømmetur i landets største svømmeanlæg, en travetur til byens centrum med det flotte koncerthus Harpa, den gamle havn eller de mange butikker og caféer. Men kl. 14.30 skal vi forlade hovedstaden for at køre direkte til Keflavik og tjekke ind til afgangen mod Kastrup kl. 17.00. Der er derefter ankomst kl. 22.10 (dansk tid).

Keflavik.jpg

Om turens tre rejseledere

Harpa Björnsdóttir er født i Seyðisfjord i Øst-Island, men har boet og arbejdet i Reykjavik størstedelen af sit liv. Hun er uddannet billedkunstner og har hele sit liv været aktiv deltager i islandsk kulturliv, både som udøvende billedkunster igennem 40 år, kurator af Harpa_Bjoernsdottir.JPGudstillinger og desuden leder af Reykjavik Kulturnat og Reykjavik Festspil. I dag sidder hun i bestyrelsen af Safnasafnið i Nord-Island, et kunstmuseum med fokus på naivistisk og outsiderkunst.
Harpa er også uddannet som guide, taler dansk og engelsk, og har i sommertiderne ledsaget turister fra flere lande i sit land, som hun er har en stor stolthed overfor. På arbjede som rejseleder forenes Harpas interesse for geologi, fugle, dyreliv, botanik, islandsk historie og folkesagn. Og ikke mindst for islandsk kunst.

 

Conny Brokholm er en meget værdsat formidler af sin store viden om fugle. Hun afholder kurser hvert forår og efterår i Sydøstjylland, hvor hun også er formand for den lokale afdeling af DOF, Danmarks Ornitologisk Forening. Conny har også stor interesse for mange andre sider af naturhistorie, pattedyr, botanik mm.

Jens Erik Sørensen har set på fugle siden 12-års alderen og blev derfor uddannet som biolog. Han har også interesseret sig for botanik siden skoletiden, og læst geografi og geologi som bifag. Jens Erik er som Conny aktiv i DOF.

Conny og Jens Erik (billede herunder) har foretaget mange rejser med fugle som tema, både i nord og syd. De deltog begge i en rejse ad samme rute med Team Island i 2015. De har gode erfaringer med at lede fugleture sammen, oftest i Danmark, og var også fugleguider på Team Islands fuglerejse 2018 og 2021.

conny_brokholm_og_jens_erik_sørensen.jpg

 

 

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

Island – med fokus på fugle og natur
17. – 29. juni 2022 / 13 dage / Fra Kastrup lufthavn / Rejse nr. C-10


Pris pr. person: kr. 26.000
Tillæg for enkeltværelse: kr. 3.500


INKLUDERET I PRISEN

 • Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter – NB: fra Kastrup til Island t/r Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren islandsk chauffør.
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet. NB: to steder/4 nætter på turen er der ikke plads til alle i værelser med privat bad/toilet.1: på Langanes (dag/nat 4 og 5) er der maks. 9 værelser med privat b/t og resten med fælles b/t. 2: På gården Sólheimahjáleiga (dag/nat 10 og 11) er der maks. 11 værelser med privat b/t og resten med fælles b/t. Ved tilmelding skal man udtrykkeligt melde, hvad man ønsker. Først-til-mølle princippet gælder. Vælger man alle tre nætter med fælles bad/toilet, er prisen kr. 25.000 pr. person (+ tillæg for enkeltværelse).
 • Middag x 12 stk. (to retter’s middage, inkl. kaffe/te – afslutningsmiddag dog noget højere standard).
 • Nævnte ture, udflugter og sejlture.
 • Tre danske rejseledere på hele turen:
 • Harpa Björnsdóttir, Conny Brokholm og Jens Erik Sørensen.
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

 

IKKE INKLUDERET I PRISEN

 • Servering ombord på flyet.
 • Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt.
 • Øvrige måltider, dvs. også daglige frokoster (regn med 100-125 DKK pr. dag, efter behov).
 • Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte.

 

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Prisen er baseret på min. 20 deltagere.

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Det blå sygesikringsbevis – OG sikkert stadig også i 2022: Coronapas.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.
 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort.
 • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 20,09 IKR (19.9.2021), dvs. 1.000 IKR modsvarer pt. cirka 50 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:
 • Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager.
 • Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.
 • Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark
 • Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 - 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. Den vulkanske aktivitet i Island.

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-20

OBS: Medbring gerne fuglekikkert, badetøj & håndklæde

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 17.06.2022

Hjemkomst: 29.06.2022

Pris kr. 26.000

Vejret i Reykjavik

Spredt skydække

-0°

Føles som: -7°

Luftfugtighed: 69%

Vindhastighed: 11 m/s

Rejser til Island og andre lande...

+45 2962 8077

Vælg rejser

icon AKTUELT

2022-rejser

Grupperejser til ISLAND og IRLAND:

Island rundt – med god tid til at nyde det hele. 10 dage / Inkl. Vestmannaøerne, en hvalsafari og en sejltur mellem isbjerge. Vælg imellem to næsten identiske rundrejser, på forskellige tidspunkter i august.

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne. 6 dage med begrænset kørsel. NB: vælg imellem to éns rejser, på forskellige tidspunkter.

Island – med fokus på fugle & natur. 13 dage / Inkl. Vestmannaøerne / med tre rejseledere.

Fugle og Natur – i det nordøstlige Island. 8 dage / Inkl. hvalsafari. Rejseleder: biolog og seniorrådgiver Ib Krag Petersen. På denne rejse bor du på ét hotel mellem søen Mývatn og Husavik. Derfra tager vi på daglige udflugter.

Hannes Litteraturrejse – rejs til Island med forfatteren Hanne Højgaard Viemose. 9 dage / Island rundt ved midsommer, med fokus på store islandske modernister, udvalgte sagaer, nyere islandsk litteratur og store naturoplevelser.

Island – for nysgerrige bedsteforældre (eller andre voksne) og børn/børnebørn Bliv klogere på vulkaner, gletsjere og islandske heste.

Island og vulkanerne, hvordan hænger det lige sammen? Med to rejseledere: Rikke Pedersen, geofysiker og ph.d. to af dagene – og K. Torben Rasmussen, der er med os alle 7 dage.

Island – natur, sagnhistorier, heste og vand En anderledes 9-dages rundtur. Rejseleder: forfatter og oversætter Lise Hvarregaard.

Sommer i Island – inkl. sejltur & friske kammuslinger, vulkaner & gode traveture 6 dage med forholdsvis begrænset kørsel og høj intensitet.

Irland – natur & eftertanke. 9 dage / En eksklusiv rejse, der kun udbydes i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Natur, kultur og tro i Irland gennem 6000 år.

Nordlys i Island? Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad. 5 intensive dage, m. fokus på natur, varme kilder, kultur & Nordlys. Rejseleder: K. Torben Rasmussen. Rejsen blev hurtigt UDSOLGT, men gentages i 2023. Skriv dig op allerede nu.


Disse 2022-rejser er på vej...

Island – med Vestfjordene i centrum. Rejs med Vrå Højskole. NB: rejsen indledes med nogle dage på højskolen.

Irland – Dublin, Derry og Donegal. 8 dage med spændende indhold. Rejseleder: Christian Møller, tidligere højskoleforstander og journalist.


AFLYST i 2022 – men forventes gentaget i 2023: Færøerne – kunst & natur. Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Kontakt os og bliv skrevet op allerede nu.


Kommer der flere 2022-rejser?
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.


Kør-selv rejser til ISLAND og/eller FÆRØERNE:

Foretrækker I at køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv rejser til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så sig til, vi har gode kontakter til Smyril Line. Vi booker gerne aktiviteterne undervejs, så I kan koncentrere jer om, at holde ferie.

Kontakt os og fortæl om jeres egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange og vi har et grundigt kendskab til begge lande.


Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte pakkerejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet. En kør-selv-rejse regnes også for en pakkerejse, hvis der købes mindst to ydelser hos os: fx overnatning, billeje og/eller transport med fly eller andre befordringsmidler.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Det blå sygesikringsbevis – OG sikkert stadig også i 2022: Coronapas.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.


Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.
 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 20,09 IKR (19.9.2021), dvs. 1.000 IKR modsvarer pt. cirka 50 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is


Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.


Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.


Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.


Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.


Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked