Island – natur, sagnhistorier, heste og vand / rejse nr. C-23 / fra Kastrup

En anderledes rundtur – med storslået natur, højland og Kjölur-ruten.

Sydkysten, Østisland og det centrale højland, Kjölur, med en afstikker ud til Skagafjörður og udflugt til Borgarfjörður Eystri.

Tag med på en dejlig rejse til Island med Lise Hvarregaard (læs mere om hendes baggrund længere nede).

Turen går først ned langs Islands sydkyst, over til Egilstaðir og østlandet, hvorfra vi tager på en eventyrlig udflugt til egnen Borgarfjörður Eystri. To dage i Egilstaðir giver en dejlig ro, før turen fortsætter op over højlandets forunderlige dis, medens vi får fortalt historier, – til Akureyri i nord, og omkring i hestenes dal ved Skagafjörður. Så fortsætter eventyret ind over Kjölur højlandet, vi krydser tværs ind over Island – kommer ned ved Gullfoss vandfaldet og puster ud, før turen går mod Geysir/Strokkur og videre til Þingvellir. Turen sidste to overnatninger er i Reykjavik, hvilket giver mulighed for oplevelser på egen hånd, da der er en hel dag til fri disposition i hovedstaden eller omegnen.

Næsten hver dag er der mulighed for at bade i naturlige kilder og vi besøger flere typer tørvehuse. To gange overnattes der på samme hotel to dage i træk, for at få en mere rolig og behagelig rejse.

Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende – vi opfatter turene som en slags rejsende højskole. Eftersom deltagerne er nysgerrige og interesserede lykkes det normalt og adskillige venskaber er grundlagt på rejserne. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags. Der er meget at dele…

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

 

Kontakt os ved spørgsmål og tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk

 

Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Dag 1 / Keflavik – Seltún/Krýsuvik – mod Hveragerði & indkvartering.

Afgang Københavns lufthavn: 14.10. Ankomst med fly til Keflavik lufthavnen 15.25, lokal tid, efter cirka 3 timers flyvetur. Vi får vores bagage udleveret og entrer bussen, der skal køre os rundt i Island.
Turen går ind over Reykjanes-halvøen, ud mod fiskerbyen Grindavik, og ned langs kysten passerer vi Fagradalsfjall-vulkanen, der måske endnu er aktiv. Så kan røgskyen ses langt væk. Vi gør stop ved Seltún/Krýsuvik, og ser de boblende svovlpøle, der spiller i alskens skønne farver. Turen går videre mod Hveragerði, drivhusbyen, der opvarmes med energi fra de varme kilder, byen er kendt for. Vi ankommer til Hotel Örk, til sen aftenmad og overnatning.
NB: husk at medbringe lidt vand og spiseligt, så I ikke går sukkerkolde på turen fra lufthavnen til hotellet. De friske når måske lige en aftentur rundt i byen, før godnat.

02_fagradalsfjall_vulkanudbrud.jpg

Dag 2 / Sydlandet: Selfoss & Hvolsvöllur – Seljalandsfoss – Skógafoss – Jökulsárlón & sejltur.

Sydlandet. Vi kører gennem det centrale spot for hestegårde i Island, i dag, nemlig området omkring Selfoss og Hvolsvöllur. Lise præsenterer os for den islandske hest, og dens lange historie tilbage til vikingetiden. Hesten er tæt vævet sammen med Island og det islandske folk. Man mener, det havde været umuligt at kolonisere øen, hvis ikke det havde været for den lille stærke hest, med de magiske gangarter.
Vi kører gennem Njals-saga landet og Lise fortæller sagaen, og mon ikke der også bliver lidt oplæsning fra denne verdensklassikker.
Dagens program byder videre på Vandfaldet Seljalandsfoss, man kan gå bagom det – men husk lige regntøj og gummistøvler, hvis dette ønskes – videre frem til området, hvor vulkanen under Eyjafjallajökull var i udbrud senest i 2010. Luftfarten blev i den forbindelse lukket over hele Europa, grundet askestøv fra den.
Vi gør ophold ved hulerne tæt ved, og går en tur ind og ser, hvordan alferne bor. Længere fremme besøger vi det spektakulære vandfald Skógafoss. I Vík, Islands sydligste by, er det tid til frokost og måske en kop kaffe. Her er også en uldvarefabrik med stort udsalg. Vi besøger de sorte strande ved Reynisfjara, her skyder klippeformationerne Reynisdrangar op af havet, og på basaltklipperne kan mange fugle observeres, måske også lunde, eller søpapegøjen, som er dens populære navn. Der knytter sig gode historier til området og hulerne på stranden.
Vi stopper for en kort pause og måske en kop kaffe i Kirkjubæjarklaustur.
Vi sætter nu kurs ned langs Islands kyst, og nyder udsynet til gletjertungerne, der strømmer ud fra Vatnajökull, først på afstand, men snart kommer vi tættere på.
Turen går langs med på den ene side Atlanterhavet, over lav- og mosbevoksede lavamarker og flade øde smeltevandssletter, og på den anden side tordner fjeldene sig op i det fjerne. Nu har vi udsyn til gletsjertungerne fra Vatnajökull-gletsjeren.
Pludselig dukker Jökulsárlón op, udløbet hvor smeltevandet fra Vatnajökull-gletsjeren løber ud i havet. Her sejler iskolosser i
fantastiske former mageligt afsted ud i Atlanterhavet, og vi kommer helt tæt på. Vi skal ud og sejle mellem iskolosserne. Ofte er her sæler og fugle.
Kort efter venter vort hotel Hali, og en velfortjent aftenmad på os. Efter aftensmaden kan man besøge museet og litteraturcentret Thórbergurcenter, der findes på stedet. Forfatteren og livskunstneren Thorbergur Thordarson/ Þórbergur Þórðarson var født på egnen, og museet er dedikeret til ham og giver desuden indblik i områdets særlige natur og kultur.

skib_isbjerge.jpg

Dag 3 / Varm kilde & badetur – Islandsk hestehus – Djúpivogur – Öxi & vandfald – Egilstaðir.

Vi passerer Höfn, men først skal vi besøge de varme kilder, hvor man kan bade i det naturlige varme vand, med udsyn til Hoffellsjökull og måske med kig til heste, eller rensdyr. For de der ønsker det, kan man besøge et islandsk hestehus, hvor vi træffer Snæssa, en lille islandsk kvinde med bjørnekræfter, der selv skor og tilrider heste – og en kort ridetur over grønne sletter ud til havet kan opleves, for de der ønsker det (for egen regning) Der er fin mulighed for en lille vandretur, begge steder, hvis man ikke ønsker at bade eller ride.
Efter at have passeret det sydøstlige hjørne Horn ved Höfn, går turen langs havet og op i bjergene. Vejen går snart højt oppe på klippehylder, snart helt ude langs havet, med pragtfulde udsyn snor den sig ud og ind i bugter. Vi tager enkelte fotostop og når til den charmerende lille fiskerby Djúpivogur. Vi skal tankes op med mad og en kop kaffe og kan gå på opdagelse i byen. Turen går videre forbi smukke dale, før vi skal ud på den eventyrlige vej gennem passet Öxi, der bugter sig ind og op over bjergene i vellystige slyngninger.
Grusvejen byder på fantastiske udsyn og stop gøres ved Öxi vandfaldet. Vi kommer over passet og vejen går ned gennem en af Islands største skove. Vi når vort hotel i Egilstaðir og spiser middag her. Vi overnatter her to nætter på samme hotel, og får dermed lidt ro på.

kun_til_C-23_Hugin_ISL.jpg

Dag 4 / Borgarfjörður Eystri & Bakkagerði – Álfaborg – Lindarbakki – Vök – Urriðavatn.

Dagen byder på en udflugt til Borgarfjörður Eystri og Bakkagerði, der er et lille fiskerleje med cirka 100 beboere. Det er nærmest ved verdens ende, i en lille bugt – her ender vejen. For at komme til byen passeres et bjergpas, med fantastiske vandreruter. Vi stopper undervejs for at tage et kig ud over elven Lagerfljót, der snor sig som et kæmpe sølvbånd under os.
Området har sit navn fra klippehøjen Álfaborg, en klippeformation, der tordner sig op bag byen. Álfaborg menes at være Alfedronningens slot, og det fortælles at der her bor lige så mange, om ikke flere elverfolk end mennesker. Vi får også lejlighed til at bestige det lille bjerg, hvor vi muligvis finder indgangspartiet – og får et glimt af alfedronnningen. Her ligger også verdens mindste, hyggeligste og mest praktisk indrettede lille tørvehus, Lindarbakki bygget omkring 1900. Det var beboet frem til 1973. Nu er det et lille museum, og vi får mulighed for at kigge
indenfor. Vi skal se lunderne (eller søpapegøjerne) og tager en gåtur ud på den lille ø Hafnarhólmi, hvor vi kan være heldige at komme
ganske tæt på fuglene med det venlige udtryk.
Lise fortæller sagnene der knytter sig til byen om Snotra og Gellivör, og om uhyret Naddi, der bevogtede passet over bjergene ned
til byen, og som holdt allermest af menneskekød; til nød kunne hestekød bruges. Men heldigvis blev han besejret og adgangen til
byen er nu fri.
På vejen tilbage mod Egilstaðir, besøger vi den arkitektoniske perle, naturbadene ved Vök https://vokbaths.is/en/, der smukt folder sig ind i den omgivende natur. Her skal vi nyde det varme og afslappende vand, i bassiner ude i søen Urriðavatn. Der er mulighed for at vandre lidt i området, slå sig ned på solterrassen eller i den smukke åbne cafe, der findes på stedet, hvis man ikke ønsker at bade. Aftensmad på hotellet, hvor vi også overnatter denne nat.

Kun_til_C-23_Alfaborg_ISL.jpg

Dag 5 / Op over højlandet: tørvegård – Námafjall – Mývatn – Dimmuborgir – Akureyri.

Vi forlader Egilstaðir og tager vejen vestover. Turen går ind over højlandet og vi skal besøge den højest beliggende tørvegård, hvor der har levet folk i Island.
Vi kommer ganske tæt på Vatnajökull, nu fra den nordlige side. Gården er genopført som en typisk islandsk højlandsgård, og vi besøger den. I langhuset, hvor familien der bor på stedet, har indrettet sig, får vi serveret kaffe, chokolade og små traditionelle islandske pandekager. Huset er bygget som kopi af et islandsk langhus fra vikingetiden. Halldor Laxness besøgte denne gård, og skrev inspireret af besøget Frie mænd. Vi dykker tilbage i tiden, ved fortælling og oplæsning fra denne spændende roman.
Nu går turen videre op over højlandet. Vi laver et enkelt fotostop, udsigterne er flotte, den ene skønnere end den forrige. Vi er på vej
mod Mývatn-området og stopper for at se Námafjall-området med geotermisk aktivitet, der også kaldes Helvedes køkken. Vi gør et frokost-stop i den lille by Reykjahlið, og turen går forbi den smukke sø Mývatn, med de mange fugle. I Dimmuborgir, et fantastisk naturområde, går vi mellem sære lavaformationer, der ligner alt andet end lava. Nu går turen mod Akureyri, hvor vort hotel og aftenmad venter os. Det er muligt at bese Nordlandets frodige hovedstad, på en sommeraften-gåtur.

namafjall.jpg

Dag 6 / Mod Skagafjörður: Flugumýri & Glaumbær – Kjölur-ruten – Hveravellir – Gullfoss.

Vi forlader hotellet efter et solidt morgenmåltid, nu går turen mod Skagafjörður.
Området er det gamle mekka for rideheste i Island; herfra stammer den første egentlige avl af rideheste i Island. Vi kommer forbi gårdene Svaðataðir, Flugumýri, Vátnsleysa og Kolkuos, der ligger som perler på en snor langs vandområdet Heraðsvatn, med hestene der græsser på markerne og Lise fortæller de forunderlige beretninger om gårdene og hestene og menneskene, der bandt det hele sammen. Vi gør stop ved Flugumýri, hvor der på gårdspladsen er sat en sten for den berømte hingst Ófeigur fra Flugumýri og vi får her historien om den, samt besøger kirken, der er en lille fredfyldt oase.
Lise fortæller den ikke særligt fredelige beretning om branden på Flugumýri, fra Sturlunga saga, hvor kirken spillede en central rolle som fristed.
Nu kører vi runden rundt over Heraðs-dæmningen, ser hestehuset hvor Sveinn Guðmundssons efterkommere stadig har heste, forbi gården hvor den legendariske hingst Hrafn fra Holtsmúla fødtes. Det er tid til at besøge tørvegården Glaumbær, den gamle præstegård, hvortil mange sagn og fortællinger knytter sig, her boede nemlig præster der var kendt for deres gode forstand på og smag for heste.
Vi gør ophold i Varmahlið, får tanket op med mad og kaffe. Her er også en lille butik med lokalt kunsthåndværk af høj kvalitet. Turen fortsætter mod vest, men snart efter drejer vi ind over mod syd, nu er det tid at foretage en eventyrlig færd: Vi skal krydse Island af den legendariske Kjölur-rute, berygtet og besunget, der tidligere forbandt syd og nord, før hen en hesterute. I dag kræver det en bus eller en firehjulstrukken bil med høj friplads under karosseriet
og tager nogle timer.
Vi kører mellem de to gletsjere Langjökull og Hófsjökull og har udsyn til begge i klart vejr. Her kan det vidtstrakte højlands rå skønhed opleves. Vi når at få fortalt en enkelt saga, eller to på turen. Efter et par timer når vi til de varme kilder ved Hveravellir, her er der mulighed for et behageligt dyp i det varme geotermiske vand. Turen går videre, kan være vi ser renerne, der lever på højlandet, og snart ses vandstøvet fra Hvitá-elven og Gullfoss stå som en sky i det fjerne. Vi når frem til Hotel Gullfos, spiser aftensmad og overnatter her. Senere går vi en aftentur hen for at se Gullfoss i aftenlys og måske få mulighed for at tage et fantastisk billede med en regnbue, og solen som baggrund, for om sommeren er her jo nærmest lyst døgnet rundt.

glaumbaer_ISL.JPG

Dag 7 / Geysir: Strokkur – Þingvellir Nationalpark – Hengill og Nesjavellir – Reykjavik.

Efter morgenmaden tager vi afsked med vort hotel, nu går turen mod Geysir og den aktive springkilde Strokkur. Med ca. 8-10 minutters interval, sender den en søjle af kogende vand i vejret. I området findes megen anden geotermisk aktivitet og boblekilder.
Vi forlader Geysir og kører mod Þingvellir Nationalpark, ved søen Þingvallavatn. Þingvellir var hjemstedet for Islands første parlament fra 930. Det spektakulære landskab er domineret af sprækken, der zigzagger gennem området: her mødes de to kontinentalplader – og sprækken udvides årligt med flere centimeter. Der er tid til selv at opleve området, eller følge den guidede tur.
Videre fremme gør vi et stop ved Hengill og Nesjavellir, der er ét af de steder, hvor det varme vand til opvarmning af Reykjavik tages op, og ledes videre i rørledninger mod byen. Her fås et billede af de enorme naturkræfter, der er i undergrunden, og hvordan man forstår at udnytte dem.
Nu går retningen stik mod Reykjavik, som vi ankommer til hen på eftermiddagen. Vi tjekker ind på Hotel Cabin (NB: ikke en CABINN, men et turistklassehotel med normalt store værelser) hvor vi tilbringer de sidste to nætter. Resten af dagen er til egen disposition. Man kan besøge et af hovedstadens mange og fine
museer, såvel kunstmuseer som historiske, se udstillingen om håndskrifterne, eller slappe af i en de 5-6 offentlige svømmehaller,
der findes omkring i byen. Besøge Operahuset Harpa, Reykjaviks særprægede rådhus, Perlan, bestående af varmtvandstanke til opvarmning af Reykjavik og udsynssted med god cafe, tage en strøgtur på Laugarvegur, besøge et af de to store indendørs indkøbscentre, slentre på havnen, besøge ”Husdyrhaven”, botanisk have, frilandsmuseet, Nauthólsvík stranden med varmt vand, eller blot gå på opdagelse i den grønne storby.

A-3_strokkur.jpg

Dag 8 / På egen hånd i Reykjavik: se forslag under dag 7. Fælles god afskedsmiddag.

Dagen til fri disposition i Reykjavik. I dag er der mulighed for at komme på hvalsafari, ridetur på islandske heste, besøg i varme bade, spise islandsk mad osv. Dagen er til fri disposition. Lise hjælper gerne med at booke og finde vej til de forskellige muligheder, der er nævnt under Dag 7.
Om aftenen spiser vi en fælles god afskedsmiddag sammen. Vi får besøg af en islandsk forfatter, der vil læse for os, af egne værker.

harpa.JPG

Dag 9 / Hjemrejsedag.

Efter morgenmad, kører vi kl. 08.15 mod Keflavik lufthavnen og skal sige farvel til Island og hinanden, for denne gang.
Afrejse med fly fra Keflavik 11.00, ankomst København 16.10 (dansk tid).

Om rejselederen

Lise Hvarregaard født og opvokset i den lille by Astrup, nær Hjørring i Vendsyssel. Passioneret islandskender. Uddannet cand. mag. i dansk, kunsthistorie og design. Flyttede til Island som dansk lektor i Nordens hus, med sin familie, der i dag alle taler islandsk. Lise skrev under opholdet i Island en afhandling om forholdet mellem saga-litteraturen og moderne islandsk litteratur.
Opholdet udviklede sig og Lise lærte ikke blot de studerende dansk, nej hun lærte selv islandsk.
Tiden i Island har ført til en livslang passion for – og kærlighed til sagaøen.
Den første bog Hovslag fra Sleipnir Islandske heste i saga og Edda, udkom i 2012. Siden er det blevet til fire bøger om Island, saga og edda-litteraturen og om islandske heste. Mest populær er Islandske heste Fakta og fortællinger fra 2017, medens Navnebogen fra 2019, for nogle læsere har udgjort en vej ind i det islandske sprog. Den seneste fra 2020 Nordislandske heste, er skrevet under Lises mange ophold på Hólar Universitetet i Nordisland, medens datteren boede og uddannede sig her. Bogen kan også bruges som en rejsebog til Nordisland, specifikt til området omkring Skagafjord og Vatsnes halvøen i Húnavatnssýssel.
Lise oversætter fra islandsk og har desuden selv illustreret og fotograferet til sine bøger. Hun er en meget benyttet foredragsholder.
Nu arbejder forfatteren på en række nyfortolkninger og oversættelser af islandske folkesagn fra Jón Árnason, der ikke alle tidligere har været oversat.
Lise har gennemrejst Island på kryds og tværs og rundt langs kysten på utallige rejser, i bil og til hest og ser frem til at vise det alt sammen frem og knytte trådene til historie, sagn og sagaer – og fortælle – for fortælle, det kan hun.

rejseleder_Lise_Hvarregaard.jpg

Praktiske oplysninger og pris

ISLAND – natur, sagnhistorier, heste og vand

27. juni - 5. juli 2022 // 9 dage // Fra Kastrup lufthavn // Rejse nr. C-23

Pris pr. person: kr. 17.500*
Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.000


INKLUDERET I PRISEN

 • Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter – NB: fra Kastrup til Island t/r Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren islandsk chauffør.
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet.
 • Middag x 8 stk. (to retter’s middage, inkl. kaffe/te – afslutningsmiddag dog noget højere standard).
 • Nævnte ture, udflugter, sejlture og entré til Vök-badene.
 • Lise Hvarregaard som rejseleder på hele turen (se forrige side).
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

IKKE INKLUDERET I PRISEN

 • Servering ombord på flyet, ud over kaffe/te og vand.
 • Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt.
 • Øvrige måltider, dvs. også daglige frokoster (regn med 100-125 DKK pr. dag, efter behov).
 • Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte.

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold.
Prisen er baseret på min. 20 deltagere.


Garanti for at få pengene tilbage!
Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.
Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Praktiske spørgsmål & hurtige svar

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Det blå sygesikringsbevis – OG sikkert stadig også i 2022: Coronapas.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.
 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort.
 • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 20,09 IKR (19.9.2021), dvs. 1.000 IKR modsvarer pt. cirka 50 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:
 • Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager.
 • Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 11⁄2 times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. Den vulkanske aktivitet i Island.
 •  

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-23

OBS: Medbring gerne badetøj og håndklæde.

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 27.06.2022

Hjemkomst: 05.07.2022

Pris kr. 17.500

icon AKTUELT

2022-rejser

Grupperejser til ISLAND og IRLAND:

Island rundt – med god tid til at nyde det hele. 10 dage / Inkl. Vestmannaøerne, en hvalsafari og en sejltur mellem isbjerge. Vælg imellem to næsten identiske rundrejser, på forskellige tidspunkter i august.

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne. 6 dage med begrænset kørsel. NB: vælg imellem to éns rejser, på forskellige tidspunkter.

Island – med fokus på fugle & natur. 13 dage / Inkl. Vestmannaøerne / med tre rejseledere.

Fugle og Natur – i det nordøstlige Island. 8 dage / Inkl. hvalsafari. Rejseleder: biolog og seniorrådgiver Ib Krag Petersen. På denne rejse bor du på ét hotel mellem søen Mývatn og Husavik. Derfra tager vi på daglige udflugter.

Hannes Litteraturrejse – rejs til Island med forfatteren Hanne Højgaard Viemose. 9 dage / Island rundt ved midsommer, med fokus på store islandske modernister, udvalgte sagaer, nyere islandsk litteratur og store naturoplevelser.

Island – for nysgerrige bedsteforældre (eller andre voksne) og børn/børnebørn Bliv klogere på vulkaner, gletsjere og islandske heste.

Island og vulkanerne, hvordan hænger det lige sammen? Med to rejseledere: Rikke Pedersen, geofysiker og ph.d. to af dagene – og K. Torben Rasmussen, der er med os alle 7 dage.

Island – natur, sagnhistorier, heste og vand En anderledes 9-dages rundtur. Rejseleder: forfatter og oversætter Lise Hvarregaard.

Sommer i Island – inkl. sejltur & friske kammuslinger, vulkaner & gode traveture 6 dage med forholdsvis begrænset kørsel og høj intensitet.

Irland – natur & eftertanke. 9 dage / En eksklusiv rejse, der kun udbydes i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Natur, kultur og tro i Irland gennem 6000 år.

Nordlys i Island? Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad. 5 intensive dage, m. fokus på natur, varme kilder, kultur & Nordlys. Rejseleder: K. Torben Rasmussen. Rejsen blev hurtigt UDSOLGT, men gentages i 2023. Skriv dig op allerede nu.


Disse 2022-rejser er på vej...

Island – med Vestfjordene i centrum. Rejs med Vrå Højskole. NB: rejsen indledes med nogle dage på højskolen.

Irland – Dublin, Derry og Donegal. 8 dage med spændende indhold. Rejseleder: Christian Møller, tidligere højskoleforstander og journalist.


AFLYST i 2022 – men forventes gentaget i 2023: Færøerne – kunst & natur. Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Kontakt os og bliv skrevet op allerede nu.


Kommer der flere 2022-rejser?
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.


Kør-selv rejser til ISLAND og/eller FÆRØERNE:

Foretrækker I at køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv rejser til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så sig til, vi har gode kontakter til Smyril Line. Vi booker gerne aktiviteterne undervejs, så I kan koncentrere jer om, at holde ferie.

Kontakt os og fortæl om jeres egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange og vi har et grundigt kendskab til begge lande.


Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte pakkerejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet. En kør-selv-rejse regnes også for en pakkerejse, hvis der købes mindst to ydelser hos os: fx overnatning, billeje og/eller transport med fly eller andre befordringsmidler.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Det blå sygesikringsbevis – OG sikkert stadig også i 2022: Coronapas.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.


Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.
 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 20,09 IKR (19.9.2021), dvs. 1.000 IKR modsvarer pt. cirka 50 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is


Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.


Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.


Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.


Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.


Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked