Island – Nordlandet, det øde indre højland og sydlandet / fra Kastrup / rejse nr. C-27

Inkl. Vestmannaøerne

Arrangeret for FO Frit Oplysningsforbund Nordfyn
På denne tur skal vi opleve Nordlandet, det barske og interessante indre højland og naturligvis se Gullfoss, området med gejseren, Tingvallasletten og -søen og hovedstaden Reykjavik. Mange steder på en forholdsvis kort tur, og derfor flyver vi også alle på turens første dag med indenrigsfly til Akureyri, Nordlandets største by. På den måde sparer vi transporttid og kan nyde mere tid uden for bussen: det mest spændende sted, tættest på det hele. Medbring badetøj og håndklæde, til bad i varme kilder.

Turen foregår med K. Torben Rasmussen som rejseleder. Læs mere under "Om rejselederen".

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

NB: indtil den 31.12.2022 er rejsen reserveret til FO Frit Oplysningsforbund Nordfyn. Derefter åben for alle. Du kan komme på venteliste med det samme; send mail eller ring.

Tilmelding til FO Frit Oplysningsforbund Nordfyn: telefon 64 84 14 56 eller mail nordfyn@fo.dk

Garanti for at få pengene tilbage! 

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Dag 1 / Keflavik - indenrigsfly Reykjavik-Akureyri - indkvartering Akureyri.

Vi mødes i Kastrup lufthavn kl. 12.00. Afgang kl. 14.10, ankomst Keflavik kl. 15.25 (lokal tid).
Vi kører i gruppens egen bus til Reykjavik, hvor der kl. 18.15 afgår indenrigsfly til Akureyri, Nordlandets største by med cirka 19.000 indbyggere. Vi ankommer kl. 19.00 og kører straks til vort hotel for middag og indkvartering. Byen ligger meget smukt ved fjorden Eyjafjördur’s vestlige side.
I Akureyri skal vi bo de første to nætter på samme hotel.

akureyri01.jpg

Dag 2 / Myvatn: pseudokraterne, Dimmuborgir, Námaskard. Vil du bade i bassin? Alternativ udflugt.

Dagens udflugt går mod øst, hvor søen Mývatn og dens mange usædvanlige naturfænomener er målet. Vi skal se området med pseudokraterne Skútustadir (se billede), de dramatiske vulkanske ”slotte” Dimmuborgir og se (og lugte) området Námaskard, hvor svovllugten river i næsen. Men også underjordiske varme kilder og måske mere. Der vil være tid til at bade i det højt beliggende bassin Jardbödinn (NB: entreen er ikke indregnet i den samlede pris; koster cirka 225 kr. pr. person (for pensionister)). Bader man ikke, er der et andet udflugtsmål, som rejselederen vil vise frem.
Sidst på dagen er vi tilbage i Akureyri på samme hotel for anden og sidste nat.

myvatn02.jpg

Dag 3 / Tørvekirke - Glaumbær - Kjölurruten: bade i varme kilder - udsigt til gletsjere?

Efter morgenmaden pakker vi bussen og sætter kursen mod vest. Før vi skal krydse det indre højland, skal vi nå at besøge en lille fin tørvekirke og måske (afhænger af 2023-åbningstider) den store tørvegård Glaumbær i Skagafjördur.
Snart forlader vi så de asfalterede veje og kommer ind på den såkaldte Kjölurrute, gennem højlandet. De første mange kilometer er på god grusvej, og vi passerer store reservoirer, der er skabt aht. de mange vandkraftværker i Island. Men efterhånden, som vi kommer op i 600-700 meters højde (det er næste fladt i alle retninger; altså ikke noget med 600-700 meters lodret kig ned…), bliver vejen dårligere. Vi stopper omtrent midt på ruten, for nu skal vi bade i varme kilder. Det er et råt sted. Der er ikke egentlige omklædningsrum, så vi finder læ ved et lille hus. Men vandet er dejligt varmt, og snespurvene kigger måske på.
Efter denne oplevelse videre mod syd og de kommende 30-40 km foregår også på rå vej. Men udsigterne – hvor vejret er klart – er formidable: mod øst gletsjeren Hofsjökull og mod vest Langjökull. Når fjeldruten er passeret, er vi ved vandfaldet Gullfoss, og vi skal overnatte på Hotel Gullfoss, to-tre km fra vandfaldet. Måske stopper vi og ser nærmere på det denne dag, eller som det første stop næste morgen.
Vi overnatter kun denne ene nat på Hotel Gullfoss.

glaumbaer_ISL.JPG

 

Dag 4 / Gulfoss - Strokkur - bad i Gamla Laugin - Tingvallasøen og -sletten - Hvolsvöllur.

Bussen pakkes, videre… Så vi ikke Gullfoss Dag 3, er det dagens første stop. Dernæst de cirka 10 km til området med gejseren Strokkur, der med få minutters mellemrum sender sin kogende vand- og dampsøjle højt til vejrs. Så kører vi mod syd, gennem byen Flúdir og har tid til at nyde det varme vand i det omkring 100 år gamle bassin Gamla Laugin. Entréen er inkl. i prisen.
I løbet af dagen skal vi besøge Tingvallasøen og -sletten, der har så stor betydning for den islandske selvforståelse, og er et geologisk højdepunkt. Her blev det første islandske parlament Altinget stiftet i år 930, cirka 60 år efter de første nordboere havde bosat sig i Island, og her ses bedre end de fleste andre steder store forkastninger, som er resultatet af den vulkanske aktivitet. Begge dele beskrives meget bedre på stedet. Vi skal også besøge kirken Skálholt, der står på den gamle plads for domkirke-placeringen i Island. Engang stod her kæmpestore trækirker, men nu en forholdsvis ny kirke.
Sidst på dagen kommer vi til den ret lille by Hvolsvöllur, hvor vi skal overnatte de kommende to nætter.

gejseren_strokkur.JPGTingvallasletten.JPG

Dag 5 / Vestmannaøerne (Heimaey): historien om vulkanudbruddet, museum - Hvolsvöllur.

Dagen bruges på en tur til Vestmannaøerne (Heimaey), som de fleste husker for det voldsomme vulkanudbrud i 1973. Da blev omkring 400 huse ødelagt at hhv. lava, aske eller/og ildebrand. Byen rummende 5.200 indbyggere i 1973 og er nu næsten oppe på samme antal igen. Det er én af landets vigtigste fiskerihavne. Vi skal høre meget mere om vulkanudbruddet og dets konsekvenser, bl.a. ved at besøge det meget interessante museum om hændelse – OG i øvrigt om skabelsen af den nye ø Surtsey, der i midten af 1960’erne opstod efter store vulkanudbrud på bunden af havet, sydligst i øgruppen Vestmannaøerne.
Sidst på dagen er vi hjemme på vort hotel igen, for anden og sidste nat.

vestmannaoerne.JPG

Dag 6 / Tørvegården Keldur - Atlanterhavskysten - Reykjavik og lille rundtur.

Vi skal se tørvegården Keldur – kendt fra Njals Saga – og høre mere om den særlige byggetradition, som tøvegården udgør. Og vi skal en tur ned til Atlanterhavskysten og se den lille by Eyrarbakki, der engang var en vigtig handelsstation og senere en vigtig fiskeriby. Da skibene i løbet af de 20. århundrede blev større og krævede mere vanddybde, blev fiskeriaktiviteterne stort set nedlagt. Nu er mange af husene brugt som sommer- eller fritidsboliger.
Når vi ankommer til hovedstaden Reykjavik, kører vi en lille rundtur i byen. Her ser vi nogle af de vigtigste steder i byen, så Dag 7 kan udnyttes bedst muligt ift. egne interesser.
Her bor vi de sidste to nætter på turistklassehotellet Hotel Cabin. Middagen foregår på hotellet, og består af righoldig salatbar, inkl. to-tre varme retter, pasta osv. Ikke noget kulinarisk højdepunkt, men acceptabelt. Der er inkluderet øl/en lille flaske vin pr. person denne aften.

reykjavik.jpg

Dag 7 / Reykjavik: tid på egen hånd, fælles afslutningsmiddag.

Dagen er til egen disposition, og der er derfor forskellige måder at bruge dagen på: man kan besøge nogle af hovedstadens mange spændende kulturelle højdepunkter. Bl.a. det næste nye koncert- og kulturhus Harpa (www. harpa.is), kunstmuseer, kulturhistoriske museer, fine dunkle kaffehuse eller transparente caféer – og meget andet, eller tage hvalsafari, rideture på islandske heste eller andre aktiviteter, som rejselederen gerne hjælper med at arrangere.
Om aftenen spiser vi en fælles afslutningsmiddag på en bedre restaurant.

koncerthus_harpa_ISL.JPG

Dag 8 / Seltún/Krýsuvik: kogende mudderpøle - Måske travetur op til frisk lava? - Hjemrejse.

Hjemrejsedag. Men der er tid til flere oplevelser. Vi kører forbi søen Kleifarvatn, stopper ved Seltún/Krýsuvik med kogende mudderpøle, og derefter parallelt med Atlanterhavskysten mod vest. Er vejret godt, tager vi cirka to timers travetur op til den friske lava fra vulkanudbruddet i 2021/2022. Derefter til lufthavnen i Keflavik, hvorfra der er afgang kl. 16.30 og dermed ankomst kl. 21.40 (dansk tid) i Kastrup.

mudderpoele_Krysuvik.jpg

Om rejselederen

Rejseleder: K. Torben Rasmussen.

Direktør og medejer af rejsebureauet Team Island.
Har arrangeret rejser til Island siden 2004.

Litteraturhistoriker fra Århus Universitet
Direktør for Nordens hus i Reykjavik (1994-98)
Leder af Århus Kunstakademi (2000-2004)

Forfatter af Turen går til Island og Naturguide Island (den
sidste sammen med botaniker Jon Feilberg).

Torben har boet mere end 5 år i Island og er en habil amatørfuglekigger.

K_Torben_Rasmussen.jpg

Praktiske oplysninger og pris

Island – Nordlandet, det øde indre højland og sydlandet

3. – 10. juli 2023 // 8 dage // Fra Kastrup lufthavn // Rejse nr. C-27

Pris pr. person: kr. 20.700*
Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.200

 

NB: indtil den 31.12.2022 er rejsen reserveret til FO Frit Oplysningsforbund Nordfyn. Derefter åben for alle. Du kan komme på venteliste med det samme; send mail eller ring.

Tilmelding til FO Frit Oplysningsforbund Nordfyn: telefon 64 84 14 56 eller mail nordfyn@fo.dk

 

INKLUDERET I PRISEN

  • Flybilletter Kastrup-Keflavik t/r, inkl. skatter og afgifter
  • Flybilletter Reykjavik-Akureyri, inkl. skatter og afgifter
  • Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør.
  • Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet.
  • Middag x 7 stk. (to retter’s middage, inkl. kaffe/te – afslutningsmiddag dog noget højere standard).
  • Nævnte ture, entréer, udflugter og sejlture.
  • ???? K. Torben Rasmussen, rejseleder (forfatter af Turen går til Island), habil feltornitolog.
  • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

 

IKKE INKLUDERET I PRISEN

  • Servering ombord på flyet.
  • Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt.
  • Øvrige måltider, dvs. også daglige frokoster (regn med 80-100 DKK pr. dag, efter behov). NB: vi vil arrangere et tilbud om frokoster på ”pick-nick”-manér. Dvs. indkøbe i supermarkeder og stoppe på gode steder – i det fri – og ved selv at medvirke ved fordeling/oprydning, kan deltagerne komme ned på 50% af denne pris.
  • Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte.

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold.
Der regnes med cirka 22-26 deltagere, men gennemføres ved 17-18 tilmeldte.

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Hvad skal jeg medbringe?

  • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.
  • Det blå sygesikringsbevis.
  • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
  • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
  • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
  • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse

  • Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.
  • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort
  • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kredit-kort.
  • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
  • Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

  • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

  • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark
  • Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 - 15% rabat ved køb for mere end IKR 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

  • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har gennemgået danskundervisning i grundskolen. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

  • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

  • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

 

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-27

OBS: Tilmelding til FO Frit Oplysningsforbund Nordfyn.

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 03.07.2023

Hjemkomst: 10.07.2023

Pris kr. 20.700

Vores rejser

+45 2962 8077

 

Vær i god tid

Det mærkes tydeligt, at rejselysten er tilbage, og at Corona etc. har sluppet taget i os. Alle vil rejse. Det er dejligt! Men derfor er det efterhånden meget svært at skaffe flere værelser i Island og på Færøerne den kommende sommer. I det mindste i juni, juli og august. Kan I rejse senere, fx i september (der kan være lige så flot i Island som i Danmark) er det stadig muligt. Og endnu senere, endnu mere muligt.De fleste er vore gruppeture er udsolgt, men der kan dog findes pladser på forskellige meget gode ture. Ring gerne for at spørge, hvis det er nemmere end at lede på hjemmesiden.Det kan betale sig at tænke på 2023, allerede nu, eller inden for længe. Vi har allerede datoer for 10-12 forskellige grupperejser i 2023. Programmerne ligner dem, man kan se på hjemmesiden. Priserne vil være klar i sensommeren. Men man er velkommen til at reservere pladser allerede nu, naturligvis med forbehold for en endelig pris.

icon AKTUELT

2023-rejser

Turene for 2023 er på plads

Skal I til Island i 2023, så kig på de forskellige grupperejser – der er plads på de fleste.


GRUPPEREJSER TIL ISLAND

Island rundt – med god tid til at nyde det hele / 10 dage. Vælg imellem disse datoer i 2023: 2. - 11.7. (rejse nr. A-3) // 9. - 18.7. (rejse nr. A-4) // 30.7. - 8.8. (rejse nr. A-5).

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 6 dages intensive rejser med begrænset kørsel. Med fuld pension. Vælg imellem: 20. - 25.6. 2023 (rejse nr. A-2 // 18. - 23.7. 2023 (rejse nr. A-7).

JANUAR:
UDSOLGT // Nordlys i Island? 24.1. – 28.1.2023 / rejse nr. A-1 / En kulturrejse, hvor vi møder forfattere, ser museer, hører symfoniorkester, bader i varme kilder og kigger efter Nordlys. Gentages i 2024, kontakt os og bliv skrevet op.

MAJ-JUNI:
Fugle og natur i den nordøstlige Island / 1. - 8.6. 2023 / rejse nr. C-18 / rejseleder: biolog m.m. Ib Krag Petersen.

JUNI:
Hannes litteraturrejse til Islands vestfjorde /17. - 25.6. 2023 / rejse nr. C-21 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

JULI:
Island – for nysgerrige bedsteforældre (og andre voksne) med børn eller børnebørn / 24. - 30.7. 2023 / rejse nr. C-10 / rejseleder: gymnasielærer m.m. Esben Jacobsen.

AUGUST:
Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 9. - 15.8. 2023 / rejse nr. C-11 / Arrangeret for Storvorde-Sejlflod menighedsråd / rejseleder: K. Torben Rasmussen.

AUGUST-SEPTEMBER:
Traveture i Island – inkl. sejltur og kammuslinger / 28.8. - 4.9. 2023 / rejseleder: dirigent og organist Steen Lindholm.

SEPTEMBER:
Island og vulkanerne – hvordan hænger det lige sammen? / rejse nr. C-26 / De to af dagene rejser vi med geofysiker og ph.d. Rikke Pedersen, K. Torben Rasmussen er rejseleder under hele turen.

Rude Strand Højskole laver vi ture for hvert år; i 2023 endelig også til Island. Rejs med K. Torben Rasmussen som rejseleder. Før rejsen er der ophold på højskolen med indledende foredrag, musik og sang. Kontakt os og hør nærmere...


GRUPPEREJSER TIL ANDRE LANDE:

Betagende natur og spiritualitet i Irland / 13. - 29.4. 2023 (rejse nr. C-17) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro.

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 7 dage / 17. - 23.6. 2023 / rejse nr. C-15 / / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen / NB tilmelding til denne rejse fra 1.12. 2023.

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 6 dage / Arrangeret i samarbejde m. Kristeligt Dagblad / 29.6. - 4.7. 2023 / rejse nr. C-14 / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen.


Kommer der flere 2023-rejser?
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.


Kør-selv rejser til ISLAND og/eller FÆRØERNE:

Foretrækker I at køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv rejser til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så sig til, vi har gode kontakter til Smyril Line. Vi booker gerne aktiviteterne undervejs, så I kan koncentrere jer om, at holde ferie.

Kontakt os og fortæl om jeres egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange og vi har et grundigt kendskab til begge lande.


Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte pakkerejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet. En kør-selv-rejse regnes også for en pakkerejse, hvis der købes mindst to ydelser hos os: fx overnatning, billeje og/eller transport med fly eller andre befordringsmidler.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Ønsker I individuelt tilrettelagte ture (små eller lidt større grupper) er det en god idé at kontakte os meget snart. I 2023 kommer der efter al sandsynlighed igen stor efterspørgsel efter ture i Island og derfor skal man være hurtigt ude. Hellere i dag eller i morgen, hvis man da selv vil planlægge ruten (og ikke være afhængig af de aktuelt ledige steder).

Vi er klar – er du?

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island og Irland

Vil du vide mere om ISLAND?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.


Foredrag om IRLAND:

Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik – en kamp for kultur og overlevelse

Hvem: cand.mag., irlandsekspert og rejseleder Claus Hebor

Hvornår: 30. november 2022 kl. 16.30-18.30
Hvor: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København, i lokalet Bernina
Tilbudspris: 50 kr. (Normalpris 100 kr)

Bestil billet her:
https://shop.k.dk/cart




Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét.

Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.Det blå sygesikringsbevis.

Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.

Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.

Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.

Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.

Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.

De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked