Island og de nye vulkanudbrud / fra Kastrup / rejse nr. C-25

Rejs med Rikke Pedersen, geofysiker og ph.d.

Én af de mest spændende attraktioner i Island er de aktive vulkaner. De skræmmer og tiltrækker på samme tid. På denne tur vil du blive meget klogere på vulkaner og geologi i Island, fordi vi rejser med én af de bedste eksperter på området, nemlig Rikke Pedersen, der er leder af Nordisk Vulkanologisk Center og har boet i Island i omkring 20 år. Hun skrev sin ph.d. om Eyjafjallajökull, som vi kommer helt tæt på og udgav i 2010 den fine bog Eyjafjallajökull, vulkanen der lammede Europa (se mere om hende længere nede).
Hun er med os to hele dage. På hele turen er desuden K. Torben Rasmussen, forfatter af Turen går til Island og Naturguide Island rejseleder.
Du vil komme til at opleve utroligt varierede islandske natur. Ud over snedækkede vulkaner, spruttende gejsere og vilde vandfald oplever vi sydlandets store landbrugsområde. Der er tid til traveture langs Atlanterhavets store dønninger, med fugle som selskab. Vi besøger Vestmannaøerne, hvor det voldsomme vulkanudbrud i 1973 ødelagde store dele af byen. Flere steder kendt fra den måske mest berømte af alle islandske saga’er, Njals Saga, indgår i turen – læs den måske på forhånd.
Fire nætter bor vi på en aktiv bondegård, tæt på vulkaner og gletsjere.
Det er syv dage med forholdsvis begrænset kørsel og høj intensitet, som de to meget kompetente rejseledere bidrager til.

Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende – vi opfatter turene som en slags rejsende højskole. Eftersom deltagerne er nysgerrige og interesserede lykkes det normalt og adskillige venskaber er grundlagt på rejserne. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags. Der er meget at dele…

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

Kontakt os ved spørgsmål og tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk

Vi er medlem af rejsegarantifonden.

Dag 1 / Køretur & udsigter: lavafelter, Atlanterhavet & klitlandskaber. Indkvartering.

Der er afgang fra Kastrup lufthavn kl. 14.05 (mødetid kl. 12.00), og efter ca. tre timers tur ankommer vi til Island, hvor klokken nu er 15.25, efter at uret er stillet to timer tilbage.
Fra lufthavnen kører vi ned mod sydkysten af Reykjanes, gennem den aktive fiskeriby Grindavik, som man måske vil huske fra nyhederne i januar/februar 2024. Flere huse blev ødelagt af lava og byen er stadig udfordret af vulkansk uro. Både i 2021, 2022, 2023 og 2024 var der vulkanudbrud i området. Den friske lava ligger tæt på vor rute, og når vi kommer nærmere afrejsetidspunktet, afgøres det om, vi kan/skal bruge tid på det.  
Turen fortsætter mod øst, nu snart gennem områder med klitlandskab, næsten som vestkysten i Jylland. Så forlader vi kystregionen og kører ”op i landet” mod nord og ankommer snart til vort hotel for den kommende nat. Vi spiser middag der, men det er blevet forholdsvist sent, så husk vand og lidt spiseligt til bussturen, så du ikke går sukkerkold.

fagradalsfjall_vulkanudbrud.jpg

Dag 2 / Elv med varmt vand & måske Solheimajökull? Ank. Sólheimahjáleiga.

I udkanten af den lille by, vi overnatter i, findes en spændende attraktion, som vi skal nyde som det første efter morgenmaden. En lille elv får naturligt tilført varmt vand – fra de varme kilder – og visse steder er der anlagt små træbroer eller -platforme, hvorfra man kan træde ned i den varme elv (billede).
Efter den oplevelse sætter vi kursen mod øst og hvis vejret er klart, kan man snart se vulkanen og gletsjeren Eyjafjallajökull, der i foråret 2010 blev verdensberømt pga. sit udbrud. Den voldsomme askesky satte som bekendt en stopper for den europæiske flytrafik i nogle dage. På vejen passerer vi flere markante vandfald og vi stopper og ser nærmere på et par stykker. Måske bliver der også tid til et besøg ret tæt på gletsjertungen Solheimajökull. Sidst på eftermiddagen kommer vi frem til bondegården Sólheimahjáleiga, hvor værten og ejeren Elín tager imod os. Hun er sjette generation på gården. Vi skal bo her de kommende tre nætter, på værelser med privat bad/toilet, eller med fælles bad/toilet (se nærmere under Praktiske oplysninger).
NB: En af aftenerne på gården vil Elín eller hendes søn Einar fortælle om livet på landet: Hvordan leves det i vulkanens skygge, og hvordan er vilkårene for landbrug og almindeligt dagligliv i Island. Elín er skoleinspektør, tidligere medlem af kommunalbestyrelsen og Einar er nu formand for kommunalbestyrelsen m.m.

02_reykjadalur.jpg

Dag 3 / Dagstur til Vestmannaøerne (Heimaey), gåtur op på lave & museumsbesøg.

Vi kører tidligt, for vi skal over til øgruppen Vestmannaøerne det meste af dagen. I sommeren 2010 blev der åbnet en ny færgehavn, ikke langt fra Sólheimahjáleiga. Her møder vi Rikke Pedersen. Sejlturen varer 35-40 minutter. Vestmannaøerne kender de fleste fra det meget eksplosive vulkanudbrud i 1973, som startede midt om natten lige i udkanten af øgruppens eneste by med godt 5.000 indbyggere. Til alt held var størstedelen af fiskeflåden i havn og kunne sejle de fleste indbyggere ind på fastlandet, mens lava, aske og ildebrand ødelagde store dele af byen. Mange huse blev fuldstændig dækket med en lavamasse på op til 15-20 meter. Mange andre fik store skader af askefaldet. Nu kan man gå oppe på lavaen og se gadeskilte og omtaler af de enkelte huse, som nu altså ligger mange meter under lavaen. Det er ret nemt at gå helt op på toppen af det nye fjeld – kan man stadig mærke den vulkanske varme stige op? Før vi sejler tilbage til ”fastlandet” er der tid til et besøg på museet, der på en meget fin måde fortæller om både dette udbrud og om skabelsen af øen Surtsey i midten af 1960’erne. Vi spiser en god middag på Vestmannaøerne før vi tager færgen tilbage til fastlandet og kører til gården Sólheimahjáleiga for overnatning.

vestmannaoerne.JPG

Dag 4 / Fokus på gletsjeren/vulkanen Eyjafjallajökull – tur i superjeep.

Denne dag er der fuldt fokus på gletsjeren/vulkanen Eyjafjallajökull, som Rikke Pedersen skrev ph.d. om. Det endelige program afhænger af aktuelle vejrforhold – måske skal vi højt op mod Eyjafjallajökull, måske ind i den smukke dal Tórsmörk på vulkanens nordlige side, hvor smeltevandet væltede ned og oversvømmede store områder.
Under alle omstændigheder kræver det alvorlige køretøjer som billedet viser. De kan klare lidt af hvert.
En spændende dag på alle måder, også for dem der synes godt om store stærke biler…
Vi overnatter på gården for tredje og sidste gang på denne tur.

02_superjeep.jpg

Dag 5 / Gullfoss & Strokkur. Tingvallasletten og -søen, historie & kontinentalplader. Reykjavik.

Nu pakker vi og forlader gården Sólheimahjáleiga. Flere oplevelser venter! Efter et par timers kørsel skal vi opleve to attraktioner, der ligger næsten samme sted, hhv. vandfaldet Gullfoss og gejseren Strokkur. Der er god tid til at opleve begge steder, og også til at spise frokost ét af stederne.
Strokkur sender med få minutters mellemrum en høj vand- og dampsøjle op mod himlen, fx som man kan se af billedet herunder. Vandfaldet Gullfoss er imponerende, når man står lige ved siden af de store, kolde vandmasser – det stammer fra gletsjeren Langjökull – der styrter ned gennem flere fald. Man skal passe på sig selv. Der er ikke hegn eller noget: tænk selv!
Begge steder er der gode muligheder for at spise frokost eller handle.
Så kører vi længere mod vest og besøger så Tingvallasletten og -søen, Island største sø (84 km²), ved hvis nordlige side vi finder et af de mest berømte steder i Island: Landets symbolske hjerte, Tingvellir. Tingvallasletten klinger smukt i manges øren – ikke mindst på grund af den historiske dimension. Her blev verdens ældste, stadigt fungerende parlament, Altinget, grundlagt i år 930. Vi skal besøge stedet og høre nærmere om det demokratiske eksperiment. Området er desuden en spændende geologisk attraktion, som rejselederen vil fortælle meget mere om: Netop her (rettere sagt: også her) skrider den europæiske og den amerikanske kontinentalplade fra hinanden, hvilket resulterer i enorme forkastninger, dvs. revner og sprækker i landskabet. Pga. kontinentalpladernes drift bort fra hinanden vokser Island hvert år gennemsnitligt med ca. to cm i østlig/vestlig retning – en særlig oplevelse at stå midt i.
Herfra er der kort afstand til Reykjavik, Island forholdsvis lille hovedstad, hvor vi skal bo de sidste to nætter. Vi spiser middag på en restaurant i nærheden.

Gullfoss.JPGA-3_strokkur.jpg

Dag 6 / Reykjavik: rundtur. Eftermiddagen på egen hånd. Fælles afskedsmiddag på god restaurant.

Kl. 09.00 starter bussen – vi skal på en lille rundtur i byen, så de vigtigste steder kan blive præsenteret for jer. Vi passerer bl.a. Höfdi, hvor præsidenterne Reagan og Gorbatjov i 1986 holdt deres berømte topmøde, vi passerer det store, nu færdige koncerthus Harpa (tegnet af Henning Larsen i samarbejde med dansk-islandske Ólafur Eliasson), den særprægede og meget store Hallgrímskirken. Vi stopper flere steder og ser lidt nærmere på nogle af stederne.
Turen slutter omkring kl. 10.30 og eftermiddagen er dermed til egen disposition. Tid til at nyde byens mange muligheder – muséer, kaffehuse, shopping, en tur på havnen og almindeligt driverliv.
Der planlægges et kulturelt arrangement sidst på eftermiddag, dvs. en lille koncert, et forfatterbesøg eller andet. Men mens dette skrives (25.10.) kendes ikke koncertprogrammerne.
Der er om aftenen fælles afskedsmiddag på en god restaurant.

harpa.JPGhallgrimskirken_reykjavik.JPG

Dag 7 / Badetur i svømmeanlæg? Kunstmuseet Kjarvalsstadir – eller tid på egen hånd. Hjemrejse.

Ønsker man det – og det kan bestemt anbefales – så kan man nå et opfriskende besøg i landets største svømmeanlæg. De åbner kl. 07.00. Her kommer de lokale og her kommer man nemt i snak med dem. Og her er der rigelige mængder varmt vand og flere bassiner, alt under den frie himmel. Frisk luft, varmt vand, næsten ingen klor, en lav pris og gode mennesker. Hvad kan man mere ønske sig?
Kl. 09.45 kører vi til kunstmuseet Kjarvalsstadir, som er dedikeret til den mest kendte af de lidt ældre og klassiske kunstmalere, Jóhannes S. Kjarval (1885-1972). Her introducerer rejselederen kunstneren og nogle af værkerne. Bygningen er i sig selv en perle, hvis man da kan værdsætte såkaldt brutalistisk arkitektur, opført i 1973 af den islandske arkitekt Hannes K. Daviðsson.

NB: ønsker man ikke at være med på turen til museet Kjarvalsstadir, kan der aftales et opsamlingssted, før turen går mod lufthavnen.

Herefter går turen direkte til lufthavnen og vi tjekker ind til hjemrejsen kl. 14.00. Efter ca. tre timers tur med Icelandair, ankommer vi til Kastrup kl. 19.15 (dansk tid).

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

Kjarval 1932 Thingvollum.jpg

Om rejselederne

Rikke Pedersen er leder af Nordisk Vulkanologisk Center, som er et fælles nordisk forskningscenter ved Islands Universitet. Hun har en MSc fra Aarhus Universitet i geologi og en ph.d fra Islands Universitet i geofysik og har brugt hele sin professionelle karriere på at studere forskellige Islandske vulkaner. Hun har de sidste 20 år boet og arbejdet i Island, og har i den tid udgivet videnskabelige artikler, en populær-videnskabelig bog og deltaget i adskillige videnskabsproduktioner til TV for blandt andet Discovery og National Geographic. Hun er en rutineret formidler med mere end 100 foredrag om islandske vulkaner i bagagen og bliver aldrig træt af at tale om naturens formidable kræfter, som ses så tydeligt i det islandske storslåede landskab.er leder af Nordisk Vulkanologisk Center, som er et fælles nordisk forskningscenter ved Islands Universitet. Hun har en MSc fra Århus Universitet i geologi og en ph.d fra Islands Universitet i geofysik og har brugt hele sin professionelle karriere på at studere forskellige Islandske vulkaner. Hun har de sidste 20 år boet og arbejdet i Island, og har i den tid udgivet videnskabelige artikler, en populær-videnskabelig bog og deltaget i adskillige videnskabsproduktioner til TV for blandt andet Discovery og National Geographic. Hun er en rutineret formidler med mere end 100 foredrag om islandske vulkaner i bagagen og bliver aldrig træt af at tale om naturens formidable kræfter, som ses så tydeligt i det islandske storslåede landskab.

K. Torben Rasmussen, ejer og driver bureauet Team Island. Han er litteraturhistoriker fra Aarhus Universitet, tidligere direktør for Nordens hus i Reykjavik (1994-98), rektor for Aarhus Kunstakademi (2000-2004), og forfatter til Turen går til Island (Politikens Forlag) og Naturguide Island (denne bog sammen med botaniker Jon Feilberg, Gyldendal 2019).
Torben er desuden en hyppig anvendt foredragsholder – og en habil amatørfuglekigger.

Praktiske oplysninger og pris

ISLAND og de nye vulkaner

17. - 23. august 2024 / fra Kastrup / Rejse nr. C-25

Pris pr. person: kr. 18.750 *
Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.100

 

Inkluderet i prisen:

 • Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter.
 • Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør.
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet alle dage. NB: på bondegården findes dog kun 12 værelser med privat b/t, andre værelser med fælles b/t. Først-til-mølle princippet gælder. Ønsker man at bo på hyggelige værelser med fælles bad/toilet kan man spare 1.200 kr. pr. værelse.
 • Middag x 6 stk.
 • Entréer til de nævnte museer.
 • Sejlturen til/fra Vestmannaøerne (Heimaey).
 • Koncert, forfatterbesøg el. andet (Dag 6).
 • Rikke Pedersen, geolog og geofysiker, skrev ph.d. om udbruddet i Eyjafjallajökull og siden år 2000        direktør hhv. forskningsmedarbejder og direktør for Nordisk Vulkanologisk Institut i Island. Deltager i        programmets Dag 3 og Dag 4.
  K. Torben Rasmussen, forfatter af Turen går til Island og Naturguide Island (s.m. Jon Feilberg). Tidligere direktør for Nordens hus i Reykjavik. Er rejseleder på hele turen.
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.


Ikke inkluderet i prisen:

 • Servering ombord på flyet.
 • Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt.
 • Øvrige måltider.
 • Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte.

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Prisen er baseret på 20 betalende deltagere, men gennemføres til nævnte pris, også selvom der kommer lidt færre med. Der kommer maksimalt 25 deltagere.

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers SKAL der medbringes andet ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.
 • Det blå sygesikringsbevis. Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre at der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort.
 • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 21,45 IKR (27.9.2023), dvs. 1.000 IKR modsvarer 51-52 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe
  og kager. Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark.
 • Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 - 15 % rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. Der er fortsat danskundervisning i de islandske gymnasier.
 • På mange hoteller, restauranter og andre steder, hvor man som turist ofte møder lokale, er mange ansatte dog ikke fra Island, men fra fx østeuropæiske lande – og kan derfor naturligvis ikke forventes at tale eller forstå dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 550-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan læses nyheder om jordskælv, vulkanudbrud og andre vulkanske aktiviteter.

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-25

OBS: med to rejseledere, de to af dagene.

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 17.08.2024

Hjemkomst: 23.08.2024

Pris kr. 18.750

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

2024-rejser

Turene for 2024 er på plads
Skal I til Island i 2024, så kig på de forskellige grupperejser – der er plads på de fleste.

GRUPPEREJSER TIL ISLAND

Island rundt – med god tid til at nyde det hele / 10 dage. Vælg imellem disse datoer i 2024: 30.6. - 9.7. (rejse nr. A-3) // 7. - 16.7. (rejse nr. A-4) // 14.7. - 23.7. (rejse nr. A-5) // 28.7.-6.8. (A-6)

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 6 dages intensive rejser med begrænset kørsel. Med fuld pension. Vælg imellem disse datoer i 2024: 27.6. - 2.7. (rejse nr. A-2 // 17. - 22.7. (rejse nr. A-7) // 6. – 11.8. (A-8)

FEBRUAR:

Nordlys i Island? 13.2. – 17.2.2024 / rejse nr. A-1 / En intens kulturrejse, hvor vi møder forfattere, ser museer, hører symfoniorkester, bader i varme kilder og kigger efter Nordlys.

JUNI:


Fugle og natur i den nordøstlige Island / 2. - 9.6. 2024 / rejse nr. C-15 / rejseleder: biolog m.m. Ib Krag Petersen.

Hannes litteraturrejse øen rundt / 29.6. - 8.7. 2024 / rejse nr. C-17 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

JULI:


Hannes litteraturrejse til Islands Vestfjorde /13. - 21.7. 2024 / rejse nr. C-18 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

Island, historie, sagaer, fugle og moderne litteratur / 17.7. – 25.7. 2024 / rejse nr. C-14 / rejseledere cand. teol. Anette Jensen og K. Torben Rasmussen


Island – for nysgerrige bedsteforældre (og andre voksne) med børn eller børnebørn / 29. - 4.8. 2024 / rejse nr. C-16 / rejseleder: gymnasielærer m.m. Esben Jacobsen.


AUGUST:

Traveture i Island – Nordlandet / 16.8. - 23.8. 2024 / C-22 / rejseleder: dirigent og organist Steen Lindholm.


Island og vulkanerne – hvordan hænger det lige sammen? / rejse nr. C-25 / De to af dagene rejser vi med geofysiker og ph.d. Rikke Pedersen, K. Torben Rasmussen er rejseleder under hele turen.

Rude Strand Højskole laver vi ture for hvert år; i 2024 til Island og Færøerne. Rejs med K. Torben Rasmussen som rejseleder til Island og Aage Augustinus til Færøerne. Før rejsen er der ophold på højskolen med indledende foredrag, musik og sang. Kontakt os og hør nærmere...

GRUPPEREJSER TIL ANDRE LANDE:

Betagende natur og spiritualitet i Irland / 18. - 26.4. 2024 (rejse nr. C-13) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro.

Det keltiske Irland / 6. - 13.5. 2024 (rejse nr. C-19) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro. NB: identisk rejse 7.10. – 14.10. 2024

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 7 dage / Arrangeret i samarbejde m. Kristeligt Dagblad / 11.6. - 17.6. 2024 / rejse nr. C-12 / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen.

Kommer der flere 2024-rejser? Ja, det gør der…
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Ønsker I individuelt tilrettelagte ture (små eller lidt større grupper) er det en god idé at kontakte os meget snart. I 2023 kommer der efter al sandsynlighed igen stor efterspørgsel efter ture i Island og derfor skal man være hurtigt ude. Hellere i dag eller i morgen, hvis man da selv vil planlægge ruten (og ikke være afhængig af de aktuelt ledige steder).

Vi er klar – er du?

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island og Irland

Vil du vide mere om ISLAND?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.


Foredrag om IRLAND:

Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik – en kamp for kultur og overlevelse

Hvem: cand.mag., irlandsekspert og rejseleder Claus Hebor

Hvornår: 30. november 2022 kl. 16.30-18.30
Hvor: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København, i lokalet Bernina
Tilbudspris: 50 kr. (Normalpris 100 kr)

Bestil billet her:
https://shop.k.dk/cart
Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét.

Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.Det blå sygesikringsbevis.

Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.

Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.

Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.

Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.

Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.

De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked