Kør selv – Island rundt på 12 dage

Næsten hele den store ø rundt

Denne tur vil tage jer hele vejen rundt om Island (med undtagelsen af Vestfjordene) og præsenterer jer for det bedste, der findes: det er rigtig meget! Vulkaner, vandfald, gletsjere, varme kilder og vidunderlige store udsyn – blandt meget andet. I sætter selv tempoet og når I finder den udsigt, som I synes allerbedst om, så tag jer god tid. Selv om der er ret langt øen rundt, så giver denne tur mulighed for at dvæle ved de bedste ting. Vores forslag er, at I kører i en solid jeep med plads til 4 voksne og bagage, og mulighed for nogle spændende ”afstikkere” undervejs, men man kan vælge forskellige typer biler, også mere almindelige størrelser (og derfor billigere..).

Hvalsafari, sejltur mellem isbjerge og spændende fugletur kan inkluderes i program og pris.

Rejsen kan også arrangeres uden for højsæsonen i 2019. Vil I først vil afsted i 2020, så forhør jer gerne om muligheder & priser nu. 

Programmet herunder er vejledende, kontakt os hvis I har andre ønsker. Vi booker også gerne jeres ønskede aktiviteter undervejs, så I kan koncentrere jer fuldt ud, om at nyde ferien og alle de store oplevelser der venter jer.

Dag 1 / Ankomst. Tingvallasletten – historie & geologi. Indkvartering i Laugarvatn.

I flyver fra Kastrup først på eftermiddagen (eller allerede kl. 07.50 (ank. kl. 09.00)), og efter 3 timers flyvetur ankommer I til Keflavik ved 15.30-tiden (lokal tid og uret stilles 2 timer tilbage). NB: der er flere afgange hver dag, også fra Billund (i højsæsonen fem direkte forbindelser om ugen i 2018) – kl. 14.40 fra Billund, ank. kl. 15.30 i Island.

I lufthavnen venter den valgte bil, se neden for under praktiske oplysninger. Her kan man evt. handle toldfrie varer og hæve islandske penge. Fra lufthavnen køres mod hovedstaden Reykjavik, hvis byggeaktive forstæder I passerer. Omkring 40 km længere østpå skal I besøge Tingvallasletten (billede) der er berømt både af historiske og geologiske grunde. Her blev Altinget stiftet i år 930 og her kan I læse nærmere om dette demokratiske eksperiment. På dette sted ser man bedre end alle andre steder resultatet af driften i kontinentalpladerne – Island vokser hvert år med 2-3 cm, og det giver revner og sprækker i lavaen. Sidst på dagen når I frem til overnatningsstedet ved Laugarvatn. I kan evt. nyde en sen middag på hotellet (bør bestilles på forhånd).

Tingvallasletten.JPG

Dag 2 / Strokkur & Gullfoss. Vandfaldet Sejlalandsfoss & tur bag om det. Skógar.

Efter morgenmaden går turen til de virkeligt varme kilder ved Geysir. Med få minutters mellemrum sender Strokkur (billede) sin kogende vand- og dampsøjle 25-30 meter til vejrs. I området er der andre varme kilder, én i en smuk turkis farve. Blot 10 km længere øst på findes et andet højdepunkt: vandfaldet Gullfoss. Hvis solen skinner, så ser I forklaringen på navnet – ”det gyldne vandfald” – for så svæver en smuk regnbue i de bølgende vandtåger.

På vejen mod det næste hotel, passeres det gamle domkirkested Skálholt, der minder om reformationens voldsomme gennemførelse i Island. I færdes i Islands største samlede landbrugsområde, og der er køer, får og heste på markerne. Det er et fladt landskab, som giver udsigt til Hekla og til Vestmannaøerne, hvis det er klart vejr. I passerer et par småbyer undervejs til vandfaldet Seljalandsfoss (billede) som ses og mærkes – det er muligt at gå hele vejen om bag vandfaldet! Herfra er der ikke langt til Skógar, hvor I skal bo denne nat.

NB: overvej måske at læg en ekstra dag ind her, og brug dagen på en tur til spændende Vestmannaøerne. De fleste husker det enorme udbrud dér i 1973, som ødelagde flere hundrede huse, dels begravet under lava eller aske og dels brændt eller sammenstyrtet. Et nyt museum fortæller godt om det...

geysir 2.jpgSeljalandsfoss7.jpg

Dag 3 / Enorme gletchere – en tur op på Svinafellsjökull? Sejltur: isbjerge! Höfn.

Denne dag skal I færdes i områder, som er præget af den store gletsjer Vatnajökull (billede). Den har samme størrelse som Sjælland + Falster tilsammen. I passerer enorme flade sandsletter, hvor vinden virkelig kan få fat. Det sort-brune sand kommer fra smeltevandet fra gletsjerne. Man kan stoppe forskellige steder, bl.a. i Kirkjubæjarklaustur for at se det sære ”kirkegulv” midt på græsmarken. I nationalparken Skaftafell kan I komme i nærkontakt med gletsjeren Svinafellsjökull. Man kan komme helt hen til, og faktisk op på den, hvis man har gode ben og fodtøj.
Senere kan I se den lille kirke i Hof, før I kommer til lagunen Jökulsárlón. Her kan der sejles mellem isbjerge i sære formationer og farver, ikke blot hvidlige og grønlige, men også med sorte og grå partier.
Efter en lang dags oplevelser, ankommer I til byen Höfn. I skal bo og måske spise her den kommende nat.

Gletsjer fra Vatnajökull.JPGskib_isbjerge.jpg

Dag 4 / Østlandets dybe fjorde & øde landskaber. Søen Kárahnjukar. Egilsstadir.

Den første del af dagens tur går langs østlandets dybe fjorde (billede) – ind og ud går det. Smukke udsigter over havet og mod fjeldene varierer oplevelserne. Senere kan I besøge Kárahnjukar, et imponerende bevis på, hvordan islændingene kan anvende naturens kræfter til økonomisk vækst og fremgang. Nord for gletsjeren Vatnajökull er nu opdæmmet store smeltevandsfloder for at få konstant tilførsel af vandkraft til det enorme kraftværk, som producerer strøm til det nye store aluminiumsværk. I kan komme op på det islandske højland og opleve virkeligt øde landskaber, og måske rensdyr som lever vildt på denne egn.
Efter besøget kører I langs den lange sø Lagerfljót og kigger efter det søuhyre, som efter sigende holder til her. I ankommer til østlandets ”hovedstad” Egilsstadir, hvor I skal overnatte den kommende nat.

berufjord.jpglava.jpg

Dag 5 / Öræfi-ødemarken. Dettifoss, Tjörnes, Húsavik & hvalsafari? Akureyri.

I forlader hotellet efter morgenmad. Det første stop efter en lang kørsel over Öræfi-ødemarken er det meget voldsomme vandfald Dettifoss (billede). Herefter besøges Ásbyrgi, naturens mesterværk, som sagnet vil vide er et hovaftryk fra Odins ottebe- nede hest Sleipnir! Fuglebjergene ved Tjörnes og fiskerbyen Húsavik er andre spændende stop på turen. Fra Húsavik udgår hvalsafari med meget gode chancer for store hvaler (billede af vågehval).

I indkvarteres i Akureyri for de kommende to nætter og nyder efterfølgende en god middag.

dettifoss02.jpg01_vaagehval_northsailing_15.jpg

Dag 6 / Mývatn & fugle. Pseudokraterne, lavaslotte & rygende lava. Akureyri.

Mývatn er centrum for dagens udflugt. Søen er omgivet af fantastiske attraktioner og er i sig selv en stor skønhed. Ved søens mange vige og øer yngler 15-16 forskellige arter svømmefugle i store mængder. Pseudokraterne ved Skútustadir ser I, de mørke lavaslotte i Dimmuborgir traver I rundt mellem og de spruttende mudderpøle ved Námsskard lugter I til: svovl! Der bliver tid til at trave ud til ret frisk og stadig rygende lava ved Leirhnjukar.

Nåede I ikke hvalturen dagen før, så kan den måske indpasses her. Der er cirka 90 km fra Mývatn til Húsavik og også cirka 90 km fra Húsavik til Akureyri. Sidst på dagen kører I tilbage til Akureyri, hvor I igen skal bo.

myvatn02.jpgedderfugl.JPG

Dag 7 / Domkirken i Hólar & tørvegården Glaumbær. Badetur. Laugarbakki.

Køreturen fortsætter mod vest. I kan opleve den gamle domkirke i Hólar, som barokkens mester Laurids de Thurah tegnede. Snart er I i Skagafjördur, hvis mange heste er berømte for deres gode egenskaber. Her kan I se tørvegården Glaumbær (billede) og den lille tørvekirke Vidimýri. Byggetraditionen ”tørvegården” er speciel islandsk, og minder egentligt mest om hobbit-byer, bygget med græstørv som vægge og tag. Begge ligger i en smuk og frodig egn, hvor sagahelten Grettir den Stærkes navn huskes bedst: han endte sine dage på den næsten 200 meter høje ø Drangey, som ses midt i fjorden. Ved vestsiden af fjorden er der et lækkert varmt bad, som Grettir vist også brugte. Sidst på dagen kommer I til egnen omkring Laugarbakki, hvor I skal bo den kommende nat.

Glaumbaer.jpg

Dag 8 / Snæfellsnes. Sejltur: fugle & kammuslinger. Gåtur til vulkanen Eldborg.

Denne dag handler om Snæfellsnes (billede) – ét af Islands mest varierede områder. Her dominerer gletsjeren og vulkanen Snæfellsjökull med sin hvide top, næsten 1.500 meter høj, yderst mod vest. I kommer fra øst og følger fjorden på næssets nordlige side, og når frem til byen Stykkisholmur. Herfra udgår sejlturen på fjorden, hvor I kan se fugle, HELT tæt på. Søpapegøjer, mallemukker og topskarver er helt sikre, men næsten lige så sikker er havørnen med sine mere end 2 meter store vingefang. Når I har nydt fuglene, så skal I spise aldeles friske kammuslinger, lige hentet op fra bunden af fjordens friske vand. I åbner dem selv med en simpel køkkenkniv, og køber måske et glas køligt hvidvin til?

Senere på dagen skal I på travetur til den lille vulkan Eldborg. Traveturen varer et par timer, og alle kan være med det meste af ruten, men de sidste meter kræver gode ben og fodtøj.
I ankommer til sidst til jeres hotel, midt ude på Snæfellsnes, hvor I skal bo to dage.snæfell.jpg

fuglefjeld.JPG

Dag 9 / Snæfellsnes. Drítvik, krateret Hólar Hólar & huler med ynglende fugle.

I dag tager I på udflugt, hele næsset rundt og følges på hele turen af Snæfellsjökulls tyngde. Der er mange ting at se og I har god tid. I skal se voldsomt formede vulkanske ting, den sorte strand ved Drítvik (billede) og krateret Hólar Hólar. De høje søjler Lóndrangur stopper I ved, og får et kig til den gamle havn ved Búdir. I den lille by Arnarstapi findes der mærkelige huller, dannet af søjlebasalt og Atlanterhavet, og fyldt med ynglende rider.

Sidst på dagen er I tilbage ved hotellet.

dritvik.jpg

 

Dag 10 / Reykholt: Udsigter, Kirke & kulturcenter. Deildartungahver. Reykjavik.

I Reykholt boede sagatidens storhøvding og forfatter Snorri Sturluson. Her blev han også myrdet i midten af 1200-tallet. I dag er her kirke og kulturcenter i Reykholt. I kan besøge det og vi skal også se de landskabelige kvaliteter, som sikkert trak ham til stedet. Det er smukt og frodigt. I ser en helt forrygende voldsom varm kilde Deildartungahver, som tonser vand op, og også forsyner byerne Borgarnes og Akranes med varmt vand. På vejen til Reykjavik, kører I gennem tunnelen under Hvalfjördur, hvor der i gamle dage blev landet og forarbejdet hvaler.

Sidst på dagen når I Reykjavik (billede) og finder hotellet, hvor I skal overnatte de sidste to nætter.

reykjavik.jpg

Dag 11 / Udforsk Reykjavik: Kunst, kultur & shopping – og udendørs badetur.

I dag er der mulighed for at dyrke forskellige interesser. Én af de ting, man bør se i Island, er de islandske håndskrifter, som har spiller så stor en rolle for den islandske selvforståelse. Håndskrifterne er udstillet i Kulturhuset. I øvrigt findes der gode kunstmuseer, gallerier, koncerthuset Harpa (billede), historiske museer og et lille bycentrum med interessante huse. Vil man købe gaver eller minder om Island, så findes her utallige muligheder. Det bør indgå i planerne af bade i ét af byens 13-14 udendørs svømmebassiner. Vi er behjælpelige med oplysninger om diverse seværdigheder (se i øvrigt: www.whatson.is og www.icetourist.is), og læs måske ”Turen går til Island” eller andre relevante guidebøger.

reykjavik.JPGharpa.JPG

 

Dag 12 / En badetur i Den Blå Lagune? Hjemrejse.

Allerede kl. 9.00 må I forlade Reykjavik, hvis I vil nå at bade i den enestående og fantastiske Blå Lagune. Her får I mulighed for et forfriskende bad og en masse snak i det varme vand, før I kører videre til Keflavik lufthavn. NB: Den Blå Lagune er blevet meget dyr, og det koster nu endda penge, hvis man blot skal ind i bygningen for at se stedet, og måske drikke en kop kaffe, mens de andre bader.

I flyver med Icelandair fra Keflavik kl. 13.15 (der findes andre afgange) og ankommer til Kastrup kl. 18.15.
NB: skal I direkte til Billund (fire faste ugedage) sker det alle- rede kl. 08.00. Det kan så være en idé at køre til Keflavik (evt. via Den Blå Lagune) sidst på dagen i forvejen (Dag 11), aflevere bilen om aftenen og derefter om morgenen spadsere direkte over til afgangshallen (cirka 200 meter).

Turen kan nemt udvides med ekstra dage. Bed om et tilbud og gode råd om, hvor de ekstra dage eventuelt kan anvendes.

blaa_lagune_3.jpg

Praktiske oplysninger og vilkår

Rejse nr. B-104

NB: Rejsen kan også arrangeres udenfor højsæsonen; forhør om pris og mulighed. Maj måned er fin (kølig, men tør) og slutningen af august og september er fin, inkluderet smukke efterårsfarver.

Vedr. priser: jo tidligere der bestilles, jo bedre priser kan fås. Kontakt os derfor gerne snarest.

Prisen inkluderer:

• Fly t/r (inkl. kendte flyskatter og afgifter)

• Suzuki Grand Vitara (el. tilsvarende), inkl. fri km og CWD forsikring (dvs. kasko- forsikring med ret høj selvrisiko (DKK 16.220), der kan nedsættes til DKK 2.180 ved ekstra betaling af kr. 100 pr. lejedag = 12 dage). Én registreret chauffør; flere koster kr. 250 pr. person (engangsbeløb, for hele turen).

• 9 overnatninger m. morgenmad under rundturen og 2 overnatninger m. morgenmad i Reykjavik.
Overnatningsform: Hyggelige sommerhoteller. Værelser med håndvask,
men bad/toilet på gangen (bad/toilet på værelserne kan dog evt. skaffes på tre overnatninger, merpris kr. 475 pr. person). Der er dog privat bad/toilet på hotellet i Reykjavik.

• Islandskort 1:500.000 samt vejledning ift. rute og attraktioner fra Team Island (via telefon) før afrejse

• Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

 

Prisen inkluderer ikke:

• Brændstof og øvrige måltider, samt mulige aktiviteter under turen.


NB: vær opmærksom på, at Team Island gerne booker aktiviteter på forhånd, så alt er aftalt og parat før afrejsen.

Læs venligst de generelle rejsebetingelser på www.team-island.dk

Yderligere oplysninger og tilmelding på 29 62 80 77, eller på info@team-island.dk

NB: der tages forbehold for større ændringer i pris-, skatte- og valutaforhold.
I henhold til vore generelle betingelser kan prisen dog ikke ændres efter indbetaling af restbeløb.

Rejsenummer: B-104

OBS: Prisen er afhængig af tidspunkt og antal deltagere. Kontakt os og hør nærmere.

Lufthavn: Kastrup

Afrejse:

Hjemkomst:

Pris kr.

Vejret i Reykjavik

Spredt skydække

Føles som: 5°

Luftfugtighed: 81%

Vindhastighed: 1 m/s

icon AKTUELT

2021-rejser

Grupperejser:

Rejserne herunder ses nu på hjemmesiden.

  • Nordlys i Island? Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad
  • Island – fugler & natur
  • Island – med Vestfjordene i centrum. Rejs med Vrå Højskole. Rejsen indledes med nogle dage på højskolen.
  • Hannes Litteraturrejse. Rejs med forfatteren Hanne Højgaard Viemose.
  • To rejser på 10 dage – Island rundt med god tid til at nyde det hele. inkl. Vestmannaøerne, hvalsafari og en sejltur mellem isbjerge.
  • Sommer i Island – inkl. sejltur & friske kammuslinger
  • Island – Sydkysten & Njals land
  • Irland – natur & eftertanke

Ud over disse, er der fx en spændende rejse med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder), og en rejse til Færøerne på vej ...

Hold øje med siden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 18,57 IKR (28.5.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 53-54 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret på Island?

· Se på den gode norske side www.yr.no

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked