Kør selv – Island rundt på 15 dage inkl. Vestfjordene

Vælger I denne ferie, kan det ikke blive meget bedre, inkl. de smukke Vestfjorde

Denne tur vil tage jer hele vejen rundt om Island og præsenterer jer for det bedste, der findes: det er rigtig meget! Vulkaner, vandfald, gletsjere, varme kilder og vidunderligt stort udsyn – blandt meget andet. I sætter selv tempoet og når I finder den udsigt, som I synes allerbedst om, så tag god tid. Selv om der er ret langt øen rundt, så giver denne tur mulighed for at dvæle ved de bedste ting. Vores forslag er, at I kører i en solid jeep med plads til 4 voksne og bagage, og mulighed for nogle spændende ”afstikkere” undervejs, men man kan vælge forskellige typer biler, også mere almindelige størrelser (og derfor billigere..).

Hvalsafari, sejltur mellem isbjerge og spændende fugletur kan inkluderes i program og pris.

I beskrivelsen har vi peget på nogle af de bedste, men måske finder I selv noget andet? Vi giver en god vejledning og ønsker jer en rigtig go’ tur!

Dag 1 / Afrejse og Tingvallasletten

I flyver fra Kastrup først på eftermiddagen (eller allerede kl. 07.50 (ank. kl. 09.00)), og efter 3 timers flyvetur ankommer I til Keflavik ved 15.30-tiden (lokal tid og uret stilles 2 timer tilbage).

NB: der er flere afgange hver dag, også fra Billund (i højsæso- nen er der fem direkte afgange i 2018) – kl. 14.40 fra Billund, ank. kl. 15.30 i Island.
I lufthavnen venter den valgte bil, se neden for under praktiske oplysninger. Her kan man evt. handle toldfrie varer og hæve islandske penge. Fra lufthavnen køres mod hovedstaden Reykjavik, hvis byggeaktive forstæder I passerer. Omkring 40 km længere østpå skal I besøge Tingvallasletten, der er berømt både af historiske og geologiske grunde. Her blev Al- tinget stiftet i år 930 og her kan I læse nærmere om dette de- mokratiske eksperiment. På dette sted ser man bedre end alle andre steder resultatet af driften i kontinentalpladerne – Island vokser hvert år med 2-3 cm, og det giver revner og sprækker i lavaen. Sidst på dagen når I frem til overnatningsstedet ved Laugarvatn. I kan evt. nyde en sen middag på hotellet (bør bestilles på forhånd).

Dag 2 / Strokkur, Strokkur og Sejlalandsfoss

Efter morgenmaden går turen til de virkeligt varme kilder ved Geysir. Med få minutters mellemrum sender Strokkur sin kogende vand- og dampsøjle 25-30 meter til vejrs. I området er der andre varme kilder, én i en smuk turkis farve. Blot 10 km længere øst på findes et andet højdepunkt: vandfaldet Gullfoss. Hvis solen skinner, så ser I forklaringen på navnet – ”det gyldne vandfald” – for så svæver en smuk regnbue i de bølgende vandtåger.

På vejen mod det næste hotel, passeres det gamle domkir- kested Skálholt, der minder om reformationens voldsomme gennemførelse i Island. I færdes i Islands største samlede landbrugsområde, og der er køer, får og heste på markerne. Det er et fladt landskab, som giver udsigt til Hekla og til Vest- mannaøerne, hvis det er klart vejr. I passerer et par småbyer undervejs til vandfaldet Sejlalandsfoss, som ses og mærkes. Herfra er der ikke langt til Skógar, hvor I skal bo denne nat.

NB: overvej måske at læg en ekstra dag ind her, og brug dagen på en tur til spændende Vestmannaøerne. De fleste husker det enorme udbrud dér i 1973, som ødelagde flere hundrede huse, dels begravet under lava eller aske og dels brændt eller sammenstyrtet. Et nyt museum fortæller godt om det...

Dag 3 / Vatnajökull og sejltur mellem isbjerge

Denne dag skal I færdes i områder, som er præget af den store gletsjer Vatnajökull. Den har samme størrelse som Sjæl- land + Falster tilsammen. I passerer enorme flade sandsletter, hvor vinden virkelig kan få fat. Det sort-brune sand kommer fra smeltevandet fra gletsjerne. Man kan stoppe forskellige steder, bl.a. i Kirkjubæjarklaustur for at se det sære ”kirke- gulv” midt på græsmarken. I nationalparken Skaftafell kan I komme i nærkontakt med gletsjeren Svinafellsjökull. Man kan komme helt hen til, og faktisk op på den, hvis man har gode ben og fodtøj.
Senere kan I se den lille kirke i Hof, før I kommer til lagunen Jökulsárlón. Her kan der sejles mellem isbjerge i sære forma- tioner og farver, ikke blot hvidlige og grønlige, men også med sorte og grå partier.
Efter en lang dags oplevelser, ankommer I til byen Höfn. I skal bo og måske spise her den kommende nat.

Dag 4 / Smukke udsigter over havet og køretur i højlandet

Den første del af dagens tur går langs østlandets dybe fjorde – ind og ud går det. Smukke udsigter over havet og mod fjel- dene varierer oplevelserne. Senere kan I besøge Kárahnjukar, et imponerende bevis på, hvordan islændingene kan anvende naturens kræfter til økonomisk vækst og fremgang. Nord for gletsjeren Vatnajökull er nu opdæmmet store smeltevands- floder for at få konstant tilførsel af vandkraft til det enorme kraftværk, som producerer strøm til det nye store aluminiums- værk. I kan komme op på det islandske højland og oplever virkeligt øde landskaber, og måske rensdyr som lever vildt på denne egn.
Efter besøget kører I langs den lange sø Lagerfljót og kigger efter det søuhyre, som efter sigende holder til her. I ankommer til østlandets ”hovedstad” Egilsstadir, hvor I skal overnatte den kommende nat.

Dag 5 / Öræfi, Dettifoss og hvalsafari

I forlader hotellet efter morgenmad. Det første stop efter en lang kørsel over Öræfi-ødemarken er det meget voldsomme vandfald Dettifoss. Herefter besøges Ásbyrgi, naturens me- sterværk, som sagnet vil vide er et hovaftryk fra Odins ottebe- nede hest Sleipnir! Fuglebjergene ved Tjörnes og fiskerbyen Húsavik er andre spændende stop på turen. Fra Húsavik udgår hvalsafari med meget gode chancer for store hvaler.

I indkvarteres i Akureyri for de kommende to nætter og nyder efterfølgende en god middag.

Dag 6 / Mývatn sætter rammerne

Mývatn en centrum for dagens udflugt. Søen er omgivet af fantastiske attraktioner og er i sig selv en stor skønhed. Ved søens mange vige og øer yngler 15-16 forskellige arter svøm- mefugle i store mængder. Pseudokraterne ved Skútustadir ser I, de mørke lavaslotte i Dimmuborgir traver I rundt mellem og de spruttende mudderpøle ved Námsskard lugter I til: svovl! Der bliver tid til at trave ud til ret frisk og stadig rygende lave ved Leirhnjukar.

Nåede I ikke hvalturen dagen før, så kan den måske indpas- ses her. Der er cirka 90 km fra Mývatn til Húsavik og også cirka 90 km fra Húsavik til Akureyri. Sidst på dagen kører I tilbage til Akureyri, hvor I igen skal bo.

Dag 7 / Domkirken i Hólar, tørvegården Glaumbær og måske et varmt bad

Køreturen fortsætter mod vest. I kan opleve den gamle domkirke i Hólar, som barokkens mester Laurids de Thurah tegnede. Snart er I i Skagafjördur, hvis mange heste er be- rømte for deres gode egenskaber. Her kan I se tørvegården Glaumbær og den lille tørvekirke Vidimýri. Byggetraditionen ”tørvegården” er speciel islandsk, og minder egentligt mest om hobbit-byer, bygget med græstørv som vægge og tag. Begge ligger i en smuk og frodig egn, hvor sagahelten Grettir den Stærkes navn huskes bedst: han endte sine dage på den næsten 200 meter høje ø Drangey, som ses midt i fjorden. Ved vestsiden af fjorden er der et lækkert varmt bad, som Grettir vist også brugte. Sidst på dagen kommer I egnen omkring Hrútafjördur, hvor I skal bo den kommende nat.

Dag 8 / Den østlige del af Vestfjordene

Nu begynder Vestfjordene, dvs. den del af Island, der ligger mod nordvest. Fra det vestligste punkt Látrabjarg (se senere) er der ikke mere end 300 km til Grønland. I dag følger I den østlige del af Vestfjordene med store og flotte udsigter til ha- vet og fjeldene. I kommer gennem den lille by Hólmavík, hvor det er fint med en lille pause. Måske skal I besøge museet for spøgelser og lignende kreaturer, og kigge på havnen og dens omgivelser. Der ligger også en udmærket butik med lokalt kunsthåndværk. Overnatningen for den kommende nat sker lidt længere mod nord – for én nat.

Overvej en aftentur endnu længere mod nord, og find måske bassinet med varmt vand ved Krossnes.

Dag 9 / Turen går mod Ísafjördur

Målet for dagens tur er områdets største by Ísafjördur, men efter danske forhold er den ikke stor med sine cirka 2.600 ind- byggere. Vejen dertil går langs Ísafjardardjúp, som er en lang, dyb fjord med masser af mindre fjorde mod syd og nord. Mod nord får I jævnlige kig til gletsjeren Drangajökull, der som den eneste blandt de islandske gletsjere vokser lidt i størrelse.
Der kan udpeges et meget fint badested, hvis badning i varme kilder er en attraktion for jer?
I ankommer sidst på dagen til byen, hvor I skal overnatte de kommende to nætter. Nyd måske middagen i et gammelt bulhus i området ved havnen, hvor museet med andre gamle huse også ligger

Dag 10 / Sejltur eller køretur?

Der er to gode udflugtsmuligheder med båd – og andre i jeres køretøj. Bådturene går enten til den lille ø Vigur, længere inde i fjorden. Her er SÅ mange fugle: tejster, edderfugle, havterner og lunder (søpapegøjer) og her kan man nyde en kop kaffe eller måske en varm suppe. Turen varer 3-4 timer og bør boo- kes på forhånd. Den anden tur kan kun arrangeres én dag om ugen (2018 om tirsdagen) og er en helt formidabel heldagstur. Man sejler om morgenen mod nord, bliver sat i land i Adalvik og traver så de kommende 6-7 timer op over fjeldet (ikke vanskeligt; stigningshøjde cirka 300 m) og ned til den forladte bygd Hesteyri (om sommeren kan man dog købe kaffe/kage), hvor båden henter jer igen og sejler tilbage til Ísafjördur. Denne tur skal også bookes på forhånd for at vær sikker på plads. NB: ingen af de to nævnte ture er inkl. i den anførte pris Overnatning for anden og sidste gang i Ísafjördur.

Dag 11 / Nu går det mod Patreksfjördur

Efter morgenmaden sætter I kursen mod syd. Målet er byen Patreksfjördur, i den sydvestlige del af Vestfjordene. Ruten dertil rummer mange muligheder for gode pauser, og spæn- dende omveje. Vandfald, fjeldheder og småbyer byder på afveksling fra de store udsigter mod hav, fjorde og fjelde.
Brug måske lidt tid på museet, der fortæller om Jón Sigurdss- son, Islands frihedshelt, der stammede herfra. Hvor museet er, ligger også et fint sted for frokost og/eller kaffe.

Sidst på dagen er I fremme i byen, der af islændingene bliver kaldt Patro – altså Patreksfjördur. I skal overnatte to nætter her, på samme sted.

Dag 13 / Raudasandur og med færgen til Snæfellsnes

Tidligt op, for I skal nå en spændende lokalitet, før I skal være ved færgen mod Snæfellsnes. Stranden Raudasandur (”røds- and”) bør man se. Vejen derned er stejl, med ikke vanskelig, når man bare køre forsigtigt. Stranden er helt enorm stor

og helt ude ved havet ligger altid flokke af gråsæler. Meget smukt.
Men desværre er der ikke tid (med mindre man beder om en dag mere, på forhånd, altså!), for i færgelejet Brjánslækur venter Baldur på jer. Der er afgang kl. 12.15 og efter 21 times tur mod syd, over fjorden Breidafjördur, ankommer I til byen Stykkisholmur.

Herfra er der cirka 170 km til Reykjavik – alt på god asfaltvej – så derfor kan I med rimelighed, og inkl. pauser, nå hovedsta- den først på aftenen.
I tjekker ind på det aftalte hotel, for de sidste to nætter i Island

Dag 14 / Nyd den islandske kultur i hovedstaden Reykjavik

I dag er der mulighed for at dyrke forskellige interesser. Én af de ting, man bør se i Island, er de islandske håndskrifter, som har spiller så stor en rolle for den islandske selvforstå- else. Håndskrifterne er udstillet i Kulturhuset. I øvrigt findes der gode kunstmuseer, gallerier, historiske museer og et lille bycentrum med interessante huse. Vil man købe gaver eller minder om Island, så findes her utallige muligheder. Det bør indgå i planerne af bade i ét af byens 13-14 udendørs svøm- mebassiner. Vi er behjælpelige med oplysninger om diverse seværdigheder (se i øvrigt: www.whatson.is og www.icetourist.is), og læs måske ”Turen går til Island” eller andre relevante guidebøger.

Dag 15 / Den blå Lagune og hjemrejse

Allerede kl. 9.00 må I forlade Reykjavik, hvis I vil nå at bade i den enestående og fantastiske Blå Lagune. Her får I mulighed for et forfriskende bad og en masse snak i det varme vand, før I kører videre til Keflavik lufthavn. NB: Den Blå Lagune er blevet meget dyr, og det koster nu endda penge, hvis man blot skal ind i bygningen for at se stedet, og måske drikke en kop kaffe, mens de andre bader.
I flyver med Icelandair fra Keflavik kl. 13.15 (der findes andre afgange) og ankommer til Kastrup kl. 18.15.
NB: skal I direkte til Billund (fire faste ugedage) sker det alle- rede kl. 08.00. Det kan så være en idé at køre til Keflavik (evt. via Den Blå Lagune) sidst på dagen i forvejen (Dag 7), aflevere bilen om aftenen og derefter om morgenen spadsere direkte over til afgangshallen (cirka 200 meter).

Turen kan nemt udvides med ekstra dage. Bed om et tilbyd og gode råd om, hvor de ekstra dage eventuelt kan anvendes.

Praktiske oplysninger og vilkår

Rejse nr. B-106

I perioden 15.6. – 20.8. 2018.

NB: uden for den nævnte periode; forhør om pris og mulighed. Maj måned er fin (kølig, men tør) og slutningen af august og september er fin, inkluderet smukke efterårsfarver.

Vedr. priser: jo tidligere der bestilles, jo bedre priser kan fås. Kontakt os derfor gerne snarest.

Prisen inkluderer:

Fly t/r (inkl. kendte flyskatter og afgifter)
Suzuki Grand Vitara (el. tilsvarende), inkl. fri km og CWD forsikring (dvs. kaskoforsikring med ret høj selvrisiko (DKK 16.220), der kan nedsættes til DKK 2.180 ved ekstra betaling af kr. 100 pr. lejedag = 14 dage). Én registreret chauffør; flere koster kr. 250 pr. person (engangsbeløb, for hele turen).

9 overnatninger m. morgenmad under rundturen og 2 overnatninger m. morgenmad i Reykjavik.
Overnatningsform: Hyggelige sommerhoteller. Værelser med håndvask, men bad/toilet på gangen (bad/toilet på værelserne kan dog evt. skaffes på tre overnatninger, merpris kr. 475 pr. person). Der er dog privat bad/toilet på hotellet i Reykjavik.

Islandskort 1:500.000 samt vejledning ift. rute og attraktioner fra Team Island (via telefon) før afrejse

Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

Prisen inkluderer ikke:

• Brændstof og øvrige måltider, samt mulige aktiviteter under turen.
NB: vær opmærksom på, at Team Island gerne booker aktiviteter på forhånd. Alt kan være aftalt og parat før afrejsen, hvis det ønskes.

Læs venligst de generelle rejsebetingelser på www.team-island.dk

Yderligere oplysninger og tilmelding på 29 62 80 77, eller på info@team-island.dk

NB: der tages forbehold for større ændringer i pris-, skatte- og valutaforhold.
I henhold til vore generelle betingelser kan prisen dog ikke ændres efter indbetaling af restbeløb.

Rejsenummer: B-106

OBS: Prisen er afhængig af tidspunkt og antal deltagere. Kontakt os og hør nærmere.

Lufthavn: Kastrup/Billund

Afrejse:

Hjemkomst:

Pris kr.

Vejret i Island lige nu

icon AKTUELT

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder natur og arkitektur her

Foredrag – kalender

Vil du vide mere om Island? K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Se vores foredragskalender her.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans. Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Flere 2019-rejser

De klassiske 6-dages grupperejser, 10-dages rundrejse, en kunst-kultur-natur rejse (hvor du også har mulighed for, at tegne/male selv), en sensommerrejse og en vinterrejse – måske med nordlys, kan nu ses her på siden.

Foretrækker du at køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Se også vore andre destinationer på kulturretur.dk

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 19,28 IKR (11.9.2015), dvs. 1.000 IKR modsvarer godt 51 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret?

· Besøg hjemmesiden www.team-island.dk, og kig under Om Island eller se på den gode norske side www.yr.no

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Turen_Gaar_Til_Island.jpg

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af Turen går til Island og har boet mere end 5 år i Island. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer ture til bl.a. Irland, Færøerne, Grønland og Balkan – se gerne mere på www.kulturretur.dk.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

 

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

I 2019 udbydes rejser til Island, Færøerne, Nordsverige, Irland, Italien, – og måske Tunesien. Alle rejser til Island findes på denne side – se de øvrige destinationer på www.kulturretur.dk

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked