Der er afgang fra både Billund og Kastrup lufthavne til denne tur.
Fra Billund afgang kl. 22.35 og fra Kastrup 22.35.
Mødetid i hhv. Billund og Kastrup Lufthavn, er 2 timer inden flyafgang.
Gruppen samles i Island og kører i gruppens egen bus til første overnatning,
35-40 minutters kørsel fra lufthavnen i Keflavik/Island.
Islands Vestfjorde – naturens ro til fods / fra Kastrup el. Billund / rejse nr. C-30
Inkl. store vidder & eventyrlige steder
Vestfjordene er ét af Islands mest oversete områder, når man taler om klassisk turisme. Det betyder, at der ikke er så mange rejsende der – og synes man om områder med færre andre rejsende, er det derfor et perfekt område at besøge.
Men den vigtigste grund er dog, at det er utroligt smukt med høje fjelde, dybt indskårne fjorde og smukt anlagte veje med enorme udsigter. Området er også – sammen med den østlige del af Island – landets ældste. Men alligevel en detalje i geologiens historie, for 300 km vest for ligger Grønland med sine 3½-4 mia år gamle fjelde.
Rejsen omfatter ikke kun Vestfjordene, mens også næsset Snæfellsnes, hvis navn stammer fra gletsjeren og vulkanen Snæfellsjökull. På dette næs finder man nærmest alle islandske naturtyper, dvs. lave, grønne områder med fugle enge og små søer, fyldt med eksotiske fugle, den næsten 1.500 meter høje Snæfellsjökull og endelig den nordlige del med lidt højere fjelde og fine fjorde.
Her er uendeligt mange steder for vandreture. Det sætter denne rejse fokus på. Du rejser i selskab med den virkelig erfarne rejseleder Hrafnkell Birgisson (læs mere om ham på s. 5), som sætter det hele i personligt, historisk og aktuelt perspektiv.
”Island kan ikke rigtig beskrives; man må opleve det, føle dets nærhed, indånde den klare luft. Man må med egne øjne se den store udsigt og det vidunderlige farvespil, som forener gletsjere, ildbjerge og udhav.”
Hrafnkell (Ravnkedel) Birgisson, rejseleder.
Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.
Yderligere oplysninger og tilmeldig: tlf. 2962 8077 / torben@team-island.dk
Vi er medlem af Rejsegarantifonden.
Dag 1 / Fra Billund og Kastrup Lufthavn - Keflavik Lufthavn - indkvartering.
Dag 2 / Ildsprække & lava - Borgarfjord.
Vi begynder vores eventyr med at besøge en gammel ildsprække i nærheden af hovedstaden (Keilir eller Búrfellsgjá) og lærer nogle basale ting omkring vulkanaktiviteten i Island. Derfra er udsigt til området, hvor der fra 2021 har været gentagne små vulkanudbrud, det seneste i november 2024.
Derefter cirka 1½ times kørsel langs vestkysten til vores overnatning i Borgarfjord, lidt nord for byen Borgarnes.
Vandring 3-4 timer. Vi kører ca. 120 km.
Dag 3 / Snæfellsnes: basalt, vandfald & ferskvandskilde - udsigt til gletsjer Snæfellsjökull.
Vi besøger halvøen Snæfellsnes. Efter en times kørsel befinder vi os i endnu et lavaområde og beundrer både basaltsøjler, det første vandfald på turen og en sjælden mystisk boblende ferskvandskilde. Derefter kører vi vestpå langs sydsiden af den vidunderlige halvø, hvor vi møder flere vandfald og skulpturelle fugleklipper. Yderst på halvøen ses den magiske gletsjer Snæfellsjökull. Frokost ved havnen i Arnarstapi. Om eftermiddagen kører vi op over et pas med enestående udsigt (hvis det er klart vejr), dels til gletsjeren, dels til næsset mod øst og endelig havet nord og syd for næsset.
Overnatning på Fellsströnd.
Korte vandringer, samlet 3 timer.
Vi kører ca. 270 km.
Dag 4 / Vestfjordene: fine udsigter, vandfald, havørne (?) & en sø.
I dag kører vi til Vestfjordene, langs områdets sydkyst, Barðaströnd. Vi oplever smukke, grønne fjorde, bevokset med dværgbirk og blåbær. Utallige vandfald styrter ned fra klipperne. Vi har fjorden Breiðafjördur med dens flere tusinde øer og skær på vores venstre side. I dette område findes de fleste havørne på Island. Ligesom i Danmark vokser bestanden af denne enorme fugl i Island, så der er gode chancer for at se den på turen.
Vi besøger om eftermiddagen et smukt vandfald i Þingmannaá åen og vandrer til lille anonym sø i nærheden.
Overnatning på Hotel Flokalundur for de kommende to nætter.
Vandring i 2-3 timer.
Vi kører ca. 180 km.
Dag 5 / Lónfell - Bíldudalur - Rauðisandur - Krosslaug.
Vi starter dagen med en vandring på Lónfell, som giver os en fantastisk og historisk udsigt over Arnarfjördur, fra det sted man tror, at vikingen Hrafna-Flóki har fundet på landets navn, Island midt i 800-tallet. Efter frokost i Bíldudalur, fortsætter vi vores tur over en pas til to andre fiskerbyer og den gyldne sandstrand Rauðisandur. Der har vi udsigt til Islands vestligste punkt, fuglefjeldet Látrabjarg, som er blandt verdens største fuglefjelde. Vi afslutter dagen med at tage badebukserne på i Krosslaug.
Vandring i 3½ timer.
Kørsel ca. 180 km.
Dag 6 / Vandfaldet Dynjandi - Lónfell? - Ísafjördur.
Vi kører igen nordpå men nu er vores mål Vestfjordenes hovedstad, Ísafjördur. Undervejs beundrer vi blandt andet det fantastiske vandfald Dynjandi, sneklædte bjergspidser og små fiskerbyer. NB: Vi vandrer på Lónfell i dag, hvis vejrforholdene er bedre end de var i går.
Overnatning i Ísafjördur for den kommende ene nat.
Flere korte vandringer, 2 timer.
Kørsel ca. 100 km.
Dag 7 / Udstilling om polarræven - sæler & hvaler? - mod gletsjeren Drangajökull
Vi befinder os i Vestfjordenes hovedstad. Vi oplever i dag endnu flere fjorde med udsigt nordpå mod Drangajökull, Islands nordligste gletsjer, hvis skyerne tillader det. Undervejs besøger vi blandt andet en udstilling om polarræven – som skifter farve efter årstiden – men også nogle historiske fiskeristeder. Vi har gode muligheder på at se sæler og måske hvaler nyde livet i den uberørte natur. Vi stopper flere gange, også til en kop kaffe på en gammel gård, Litlibær.
Vi nyder udsigten og stilheden, og ankommer til sidst til vores overnatning, Heydalur i Mjóifjördur.
Korte vandringer, samlet 2 timer.
Bademulighed på vores overnatningssted.
Kørsel ca. 150 km.
Dag 8 / Steingrímsfjarðarheiði - mod Hólmavík - vikingemuseet Eiríksstaðir.
Vi kører mod øst over et højt bjergpas, Steingrímsfjarðarheiði imod Drangsnes og Hólmavík. Vi laver en afslappet vandring i en af fjordene. Derefter fortsætter vi sydpå og besøger vikingemuseet Eiríksstaðir hvor vi oplever den måde islændingen boede på i middelalderen.
Vandring på 3 timer.
Kørsel ca. 110 km
Dag 9 / Små vulkaner eller Reykjavik? Hafnarfjördur.
Afhængig af vejr og vind og gruppens lyst til at komme til hovedstaden Reykjavik, kan vi enten bruge lidt tid på at kravle op på de nærliggende små vulkaner, tæt på hotellet – eller efter morgenmaden køre direkte til hovedstaden Reykjavik. Vælges det sidste, kan vi være dér omkring kl. 11.30/12.00 og derfor have nogle timer på egen hånd i byen. Omkring kl. 17.30 kører bussen fra et aftalt sted til Hotel Viking i forstaden Hafnarfjördur. Der nydes også turens sidste middag.
Kørsel ca. 110 km.
Dag 10 / Tid på egen hånd - Keflavik: flyafgange til Billund og Kastrup.
Hjemrejsedag, men stadig nogle timer på egen hånd. Bussen kører dem, som ønsker det, til Reykjavik og I afhentes derefter kl. 13.00 på et aftalt sted. Er nogle stadig på hotellet, kommer bussen forbi efter dem. Derfra direkte til lufthavnen i Keflavik, hvorfra der er afgang kl. 16.30/16.35 mod hhv. Billund og Kastrup (ankomst dansk lufthavn kl. 21.40/21.45).
På vores tur har vi lært noget af selve landets tungemål, det sprog, som naturen taler lønligt med sig selv. Lidt efter lidt har vi opdaget naturens hemmeligheder, og lært at forstå, at også den har sin bestemmelse: et ophav, udvikling og endeligt. Overalt i landet har vores øje mødt de vældige naturkræfters virksomhed, den virksomhed, som har skabt jorden og bliver ved med at skabe den.
Tak for denne gang!
Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.
Om rejselederen
Vores islandske rejseleder Hrafnkell (Ravnkedel) Birgisson er født og opvokset mellem to af vulkanøens største gletsjere i Sydisland.
Han har været bosat i Danmark i 15 år og begyndte at ledsage dansk-, tysk- og engelsktalende gæster i Island i 2010.
Hrafnkell er uddannet designer fra Tyskland og Island, og har undervist på designuddannelser bl.a. i Danmark og i Tyskland.
Hrafnkell er dybt forbundet med moderlandet. Hans oldefar boede i den nordligste del af Vestfjordene i et landskab og under betingelser, som ligner dele af Grønland – geografisk set den ældste del af øen. De sidste beboere i denne ekstremt isolerede del af Island forlod området i 1962.
I Island kan vejret være meget forskelligt i et forholdsvist lille område, ligesom hastige vejrændringer hyppigt forekommer. Hrafnkells kendskab til både landskab og vejrforhold sikrer os den bedst mulige oplevelse undervejs.
Han ledsager os rundt i det mangfoldige og vidunderlige landskab. Vi går og ser omkring os, vi lytter, vi lugter og berører.
Praktiske oplysninger og pris
Islands Vestfjorde – naturens ro til fods
4. - 13. august 2025 // 10 dage // Fra Billund eller Kastrup Lufthavn // Rejse nr. C-30
Pris pr. person: kr. 24.995*
Tillæg for enkeltværelse: kr. 5.390
INKLUDERET I PRISEN
- Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter.
- Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus og erfaren chauffør.
- Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet alle dage.
- Middag x 8 stk.
- Nævnte ture, udflugter og sejlture.
- Hrafnkell Birgisson, rejseleder og chauffør på hele turen.
- Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.
IKKE INKLUDERET I PRISEN
- Servering ombord på flyet (bortset fra gratis kaffe/te/vand).
- Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt.
- Øvrige måltider.
- Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte.
* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og
afgiftsforhold.
Prisen er baseret på 15 betalende deltagere, men gennemføres til nævnte pris, også selvom der kommer lidt færre med. Der kommer maksimalt 17 deltagere.
FYSISK FORM
Rejsen er ikke fysisk anstrengende, dog skal det siges, at man altid kommer til at gå en del i løbet af rejsen (denne rejse er inkl. en del vandreture), og gæster bør være i normal fysisk form a.h.t. til øvrige gæsters oplevelser. Normal fysisk form betyder, at man mindst kan gå op til 3. sal på trapper uden besvær.
HUSK
Godt fodtøj! Deciderede vandrestøvler er ikke nødvendige, men et par gode tyksålede vandresko med trykdæmpende såler og god ankelstøtte kan anbefales, ligesom et par vandrestave kan være en god idé.
Medbring gerne dit badetøj og håndklæde.
Praktiske spørgsmål og hurtige svar
Hvad skal jeg medbringe?
- Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers SKAL der medbringes andet ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.
- Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår.
- Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
- Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre at der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.
- Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
- Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.
- Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.
Skal jeg købe valuta før afrejse?
- Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.
- De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort.
- Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
- Kursen er pt. 1 DKK = = 20,35 IKR (24.9.2024), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 51 DKK.21,45 IKR. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.
Hvad med daglig frokost?
- Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager. Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.
Hvad kan jeg købe med fordel i Island?
- Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark.
- Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 - 15 % rabat ved køb for mere end ISK 12.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.
Forstås dansk i Island?
- Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. Der er fortsat danskundervisning i de islandske gymnasier.
- På mange hoteller, restauranter og andre steder, hvor man som turist ofte møder lokale, er mange ansatte dog ikke fra Island, men fra fx østeuropæiske lande – og kan derfor naturligvis ikke forventes at tale eller forstå dansk.
Skal jeg prøve en islandsk hest?
- Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 550-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning).
Hvordan er vejret?
- Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan læses nyheder om jordskælv, vulkanudbrud og andre vulkanske aktiviteter.
Rejsenummer: C-30
OBS: Husk vandresko, badetøj og håndklæde
Lufthavn: Kastrup eller Billund
Afrejse: 04.08.2025
Hjemkomst: 12.08.2025
Pris kr. 24.995