Kør-selv: Island – en grundig og attraktiv rejse, næsten hele øen rundt / rejse nr. B-104

Næsten hele den store ø rundt

Denne tur vil tage jer hele vejen rundt om Island (med undtagelsen af Vestfjordene) og præsenterer jer for det bedste, der findes: det er rigtig meget! Vulkaner, vandfald, gletsjere, varme kilder og vidunderlige store udsyn – blandt meget andet. I sætter selv tempoet og når I finder den udsigt, som I synes allerbedst om, så tag jer god tid. Selv om der er ret langt øen rundt, så giver denne tur mulighed for at dvæle ved de bedste ting. Vores forslag er, at I kører i en solid jeep med plads til 4 voksne og bagage, og mulighed for nogle spændende ”afstikkere” undervejs, men man kan vælge forskellige typer biler, også mere almindelige størrelser (og derfor billigere...).

Hvalsafari, sejltur mellem isbjerge og spændende fugletur kan inkluderes i program og pris.

Foretrækker du at få din helt egen rejse?

Dette er en prototype-tur. Den kan udvides (eller reduceres) efter dine ønsker. Vi har masser af idéer til flere dages ture, eller justering inden for dette program. Husk også, at du kan sejle fra Danmark og derved medbringe egen bil. 

Kontakt os og fortæl om dine idéer og ønsker…

Tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk

Garanti for penge tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Derfor kan du altså roligt bestille en rejse – og det bør du gøre tidligst muligt for at få de bedste priser.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Dag 1 / Ankomst. Tingvallasletten – historie & geologi. Indkvartering i Laugarvatn.

Der er flere muligheder for flyrejser til Island – kontakt os.

I lufthavnsterminalen får I den valgte bil parat med ubegrænset kørsel og kaskoforsikring.

Fra lufthavnen køres mod hovedstaden Reykjavik, hvis forstæder I passerer. Omkring 40 km længere østpå skal I besøge Tingvallasletten (billede) der er berømt både af historiske og geologiske grunde. Her blev Altinget stiftet i år 930 og her kan I læse nærmere om dette demokratiske eksperiment. På dette sted ser man bedre end alle andre steder resultatet af driften i kontinentalpladerne – Island vokser hvert år med 2-3 cm, og det giver revner og sprækker i lavaen. Sidst på dagen når I frem til overnatningsstedet ved Laugarvatn. I kan evt. nyde en sen middag på hotellet (bør bestilles på forhånd).

Tingvallasletten.JPG

Dag 2 / Strokkur & Gullfoss. Vandfaldet Sejlalandsfoss og en tur bag om det. Skógar.

Efter morgenmaden går turen til de virkeligt varme kilder ved Geysir. Med få minutters mellemrum sender Strokkur sin kogende vand- og dampsøjle 25-30 meter til vejrs. I området er der andre varme kilder, én i en smuk turkis farve. Blot 10 km længere øst på findes et andet højdepunkt: vandfaldet Gullfoss (billede). Hvis solen skinner, så ser I forklaringen på navnet – ”det gyldne vandfald” – for så svæver en smuk regnbue i de bølgende vandtåger.

På vejen mod det næste hotel, passeres det gamle domkirkested Skálholt, der minder om reformationens voldsomme gennemførelse i Island. I færdes i Islands største samlede landbrugsområde, og der er køer, får og heste på markerne. Det er et fladt landskab, som giver udsigt til Hekla og til Vestmannaøerne, hvis det er klart vejr. I passerer et par småbyer undervejs til vandfaldet Seljalandsfoss (billede) som ses og mærkes – det er muligt at gå hele vejen om bag vandfaldet! Herfra er der ikke langt til Skógar i hvis nærhed I skal overnatte.

NB: overvej måske at læg en ekstra dag ind her, og brug dagen på en tur til spændende Vestmannaøerne. De fleste husker det enorme udbrud dér i 1973, som ødelagde flere hundrede huse, dels begravet under lava eller aske og dels brændt eller sammenstyrtet. Et nyere museum fortæller godt om det...

strokkur02.jpgSeljalandsfoss7.jpg

Dag 3 / Enorme gletchere – en tur op på Svinafellsjökull? Sejltur: isbjerge! Höfn.

Denne dag skal I færdes i områder, som er præget af den store gletsjer Vatnajökull (billede). Den har samme størrelse som Sjælland + Falster tilsammen. I passerer enorme flade sandsletter, hvor vinden virkelig kan få fat. Det sort-brune sand kommer fra smeltevandet fra gletsjerne. Man kan stoppe forskellige steder, bl.a. i Kirkjubæjarklaustur for at se det sære ”kirkegulv” midt på græsmarken. I nationalparken Skaftafell kan I komme i nærkontakt med gletsjeren Svinafellsjökull. Man kan komme helt hen til, og faktisk op på den, hvis man har gode ben og fodtøj.
Senere kan I se den lille kirke i Hof, før I kommer til lagunen Jökulsárlón. Her kan der sejles mellem isbjerge i sære formationer og farver, ikke blot hvidlige og grønlige, men også med sorte og grå partier.
Efter en lang dags oplevelser, ankommer I til byen Höfn. I skal bo og måske spise her den kommende nat.

Gletsjer fra Vatnajökull.JPGskib_isbjerge.jpg

Dag 4 / Østlandets dybe fjorde & øde landskaber. Søen Kárahnjukar. Egilsstadir.

Den første del af dagens tur går langs østlandets dybe fjorde (billede) – ind og ud går det. Smukke udsigter over havet og mod fjeldene varierer oplevelserne. Senere kan I besøge Kárahnjukar, et imponerende bevis på, hvordan islændingene kan anvende naturens kræfter til økonomisk vækst og fremgang. Nord for gletsjeren Vatnajökull er nu opdæmmet store smeltevandsfloder for at få konstant tilførsel af vandkraft til det enorme kraftværk, som producerer strøm til det nye store aluminiumsværk. I kan komme op på det islandske højland og opleve virkeligt øde landskaber, og måske rensdyr som lever vildt på denne egn.
Efter besøget kører I langs den lange sø Lagerfljót og kigger efter det søuhyre, som efter sigende holder til her. I ankommer til østlandets ”hovedstad” Egilsstadir, hvor I skal overnatte den kommende nat.

berufjord.jpglava.jpg

Dag 5 / Öræfi-ødemarken. Dettifoss, Tjörnes, Húsavik & hvalsafari? Akureyri.

I forlader hotellet efter morgenmad. Det første stop efter en lang kørsel over Öræfi-ødemarken er det meget voldsomme vandfald Dettifoss (billede). Herefter besøges Ásbyrgi, naturens mesterværk, som sagnet vil vide er et hovaftryk fra Odins ottebe- nede hest Sleipnir! Fuglebjergene ved Tjörnes og fiskerbyen Húsavik er andre spændende stop på turen. Fra Húsavik udgår hvalsafari med meget gode chancer for store hvaler (billede af vågehval).

I indkvarteres i Akureyri for de kommende to nætter og nyder efterfølgende en god middag.

dettifoss02.jpg01_vaagehval_northsailing_15.jpg

Dag 6 / Mývatn & fugle. Pseudokraterne, lavaslotte & rygende lava. Akureyri.

Mývatn er centrum for dagens udflugt. Søen er omgivet af fantastiske attraktioner og er i sig selv en stor skønhed. Ved søens mange vige og øer yngler 15-16 forskellige arter svømmefugle i store mængder. Pseudokraterne ved Skútustadir ser I, de mørke lavaslotte i Dimmuborgir traver I rundt mellem og de spruttende mudderpøle ved Námsskard lugter I til: svovl! Der bliver tid til at trave ud til ret frisk og stadig rygende lava ved Leirhnjukar.

Nåede I ikke hvalturen dagen før, så kan den måske indpasses her. Der er cirka 90 km fra Mývatn til Húsavik og cirka 85 km fra Húsavik til Akureyri. Sidst på dagen kører I tilbage til Akureyri, hvor I igen skal bo.

myvatn02.jpgedderfugl.JPG

Dag 7 / Domkirken i Hólar & tørvegården Glaumbær. Badetur. Laugarbakki.

Køreturen fortsætter mod vest. I kan opleve den gamle domkirke i Hólar, som barokkens mester Laurids de Thurah tegnede. Snart er I i Skagafjördur, hvis mange heste er berømte for deres gode egenskaber. Her kan I se tørvegården Glaumbær (billede) og den lille tørvekirke Vidimýri. Byggetraditionen ”tørvegården” er speciel islandsk, og minder egentligt mest om hobbit-byer, bygget med græstørv som vægge og tag. Begge ligger i en smuk og frodig egn, hvor sagahelten Grettir den Stærkes navn huskes bedst: han endte sine dage på den næsten 200 meter høje ø Drangey, som ses midt i fjorden. Ved vestsiden af fjorden er der et lækkert varmt bad, som Grettir vist også brugte. Sidst på dagen kommer I til egnen omkring Laugarbakki, hvor I skal overnatte den kommende nat.

Glaumbaer.jpg

Dag 8 / Snæfellsnes. Sejltur: fugle & kammuslinger. Gåtur til vulkanen Eldborg.

Denne dag handler om Snæfellsnes (billede) – ét af Islands mest varierede områder. Her dominerer gletsjeren og vulkanen Snæfellsjökull med sin hvide top, næsten 1.500 meter høj, yderst mod vest. I kommer fra øst og følger fjorden på næssets nordlige side, og når frem til byen Stykkisholmur. Herfra udgår sejlturen på fjorden, hvor I kan se fugle, HELT tæt på. Søpapegøjer, mallemukker og topskarver er helt sikre, men næsten lige så sikker er havørnen med sine mere end 2 meter store vingefang. Når I har nydt fuglene, så skal I spise aldeles friske kammuslinger, lige hentet op fra bunden af fjordens friske vand. I åbner dem selv med en simpel køkkenkniv, og køber måske et glas køligt hvidvin til?

Senere på dagen skal I på travetur til den lille vulkan Eldborg. Traveturen varer et par timer, og alle kan være med det meste af ruten, men de sidste meter kræver gode ben og fodtøj.
I ankommer til sidst til jeres overnatningssted, midt ude på Snæfellsnes, hvor I skal bo to dage. I kan spise middag der; bør bestilles på forhånd.

snæfell.jpgfuglefjeld.JPG

Dag 9 / Snæfellsnes. Drítvik, krateret Hólar Hólar & huler med ynglende fugle.

I dag tager I på udflugt, hele næsset rundt og følges på hele turen af Snæfellsjökulls tyngde. Der er mange ting at se og I har god tid. I skal se voldsomt formede vulkanske ting, den sorte strand ved Drítvik (billede) og krateret Hólar Hólar. De høje søjler Lóndrangur stopper I ved, og får et kig til den gamle havn ved Búdir. I den lille by Arnarstapi findes der mærkelige huller, dannet af søjlebasalt og Atlanterhavet, og fyldt med ynglende rider.

Sidst på dagen er I tilbage på samme overnatningssted, hvor I kan spise middag.

dritvik.jpg

 

Dag 10 / Reykholt: Udsigter, Kirke & kulturcenter. Deildartungahver. Reykjavik.

I Reykholt boede sagatidens storhøvding og forfatter Snorri Sturluson. Her blev han også myrdet i midten af 1200-tallet. I dag er her kirke og kulturcenter i Reykholt. I kan besøge det og vi skal også se de landskabelige kvaliteter, som sikkert trak ham til stedet. Det er smukt og frodigt. I ser en helt forrygende voldsom varm kilde Deildartungahver, som tonser vand op, og også forsyner byerne Borgarnes og Akranes med varmt vand. Her er der åbnet et fint badsted med rigelige mængder varmt vand. Ikke billigt, men dejligt. På vejen til Reykjavik, kører I gennem tunnelen under Hvalfjördur, hvor der i gamle dage blev landet og forarbejdet hvaler.

Sidst på dagen når I Reykjavik og finder hotellet, hvor I skal overnatte de sidste to nætter.

reykjavik.jpg

Dag 11 / Udforsk Reykjavik: Kunst, kultur & shopping – og udendørs badetur.

I dag er der mulighed for at dyrke forskellige interesser. Én af de ting, man bør se i Island, er de islandske håndskrifter, som har spiller så stor en rolle for den islandske selvforståelse. Håndskrifterne er udstillet i Kulturhuset. I øvrigt findes der gode kunstmuseer, gallerier, koncerthuset Harpa (billede), historiske museer og et lille bycentrum med interessante huse. Vil man købe gaver eller minder om Island, så findes her utallige muligheder. Det bør indgå i planerne af bade i ét af byens 13-14 udendørs svømmebassiner. Vi er behjælpelige med oplysninger om diverse seværdigheder (se i øvrigt: www.whatson.is og www.icetourist.is), og læs måske ”Turen går til Island” eller andre relevante guidebøger.

reykjavik.JPGharpa.JPG

 

Dag 12 / En badetur i Den Blå Lagune? Hjemrejse.

Måske vil I nå at bade i Den Blå Lagune? Her får I mulighed for et forfriskende bad og en masse snak i det varme vand.
NB: Den Blå Lagune er blevet meget dyr, og det koster nu endda penge, hvis man blot skal ind i bygningen for at se stedet, og måske drikke en kop kaffe, mens de andre bader.

Hjemrejse:

Kontakt os og hør om mulighederne.

Turen kan nemt udvides med ekstra dage. Bed om et tilbud og gode råd om, hvor de ekstra dage eventuelt kan anvendes.

blaa_lagune_3.jpg

Praktiske oplysninger og vilkår

Kør-selv : Island – en grundig og attraktiv rejse, næsten hele øen rundt

12 dage // Rejse nr. B-104

NB: Rejsen kan også arrangeres udenfor højsæsonen; forhør om pris og mulighed. Maj måned er fin (kølig, men tør) og slutningen af august og september er fin, inkluderet smukke efterårsfarver.

Vedr. priser: jo tidligere der bestilles, jo bedre priser kan fås. Kontakt os derfor gerne snarest.

Prisen inkluderer:

  • Fly t/r (inkl. kendte flyskatter og afgifter)
  • Suzuki Vitara (el. tilsvarende), inkl. fri km og CWD forsikring (dvs. kaskoforsikring med ret høj selvrisiko (DKK 16.220), der kan nedsættes til DKK 2.180 ved ekstra betaling af kr. 125 pr. lejedag = 12 dage). Én registreret chauffør; flere koster kr. 250 pr. person (engangsbeløb, for hele turen).
  • 11 overnatninger m. morgenmad. Der kan skaffes alle typer overnatning, fra det ret luksuriøse til det simple. Fortæl om jeres behov og ønsker og vi tilrettelægger efter det.
  • Islandskort 1:400.000 samt vejledning ift. rute og attraktioner fra Team Island (via telefon) før afrejse
  • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

 

Prisen inkluderer ikke:

  • Brændstof og øvrige måltider, samt mulige aktiviteter under turen.


NB: vær opmærksom på, at Team Island gerne booker aktiviteter på forhånd, så alt er aftalt og parat før afrejsen.

Læs venligst de generelle rejsebetingelser på www.team-island.dk

Yderligere oplysninger og tilmelding på 29 62 80 77, eller på info@team-island.dk

NB: der tages forbehold for større ændringer i pris-, skatte- og valutaforhold.
I henhold til vore generelle betingelser kan prisen dog ikke ændres efter indbetaling af restbeløb.

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Hvad skal jeg medbringe?
  • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers SKAL der medbringes andet ID-kort med billede.
  • Det blå sygesikringsbevis.
  • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
  • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
  • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
  • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
  • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse

  • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
  • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
  • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort.
  • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
  • For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

  • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end IKR 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.
  • Forstås dansk i Island? Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

  • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 11⁄2 times effektiv ridning).

Hvordan er vejret?

  • Besøg den islandske side www.vedur.is hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. Den vulkanske aktivitet i Island.

Rejsenummer: B-104

OBS: Husk badetøj og håndklæde.

Lufthavn: Kastrup eller Billund

Afrejse:

Hjemkomst:

Pris kr. Afhængig af tidspunkt og antal deltagere. Kontakt os og hør nærmere.

Vejret i Reykjavik

Spredt skydække

-2°

Føles som: -7°

Luftfugtighed: 69%

Vindhastighed: 5 m/s

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

2024-rejser

Turene for 2024 er på plads
Skal I til Island i 2024, så kig på de forskellige grupperejser – der er plads på de fleste.

GRUPPEREJSER TIL ISLAND

Island rundt – med god tid til at nyde det hele / 10 dage. Vælg imellem disse datoer i 2024: 30.6. - 9.7. (rejse nr. A-3) // 7. - 16.7. (rejse nr. A-4) // 14.7. - 23.7. (rejse nr. A-5) // 28.7.-6.8. (A-6)

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 6 dages intensive rejser med begrænset kørsel. Med fuld pension. Vælg imellem disse datoer i 2024: 27.6. - 2.7. (rejse nr. A-2 // 17. - 22.7. (rejse nr. A-7) // 6. – 11.8. (A-8)

FEBRUAR:

Nordlys i Island? 13.2. – 17.2.2024 / rejse nr. A-1 / En intens kulturrejse, hvor vi møder forfattere, ser museer, hører symfoniorkester, bader i varme kilder og kigger efter Nordlys.

JUNI:


Fugle og natur i den nordøstlige Island / 2. - 9.6. 2024 / rejse nr. C-15 / rejseleder: biolog m.m. Ib Krag Petersen.

Hannes litteraturrejse øen rundt / 29.6. - 8.7. 2024 / rejse nr. C-17 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

JULI:


Hannes litteraturrejse til Islands Vestfjorde /13. - 21.7. 2024 / rejse nr. C-18 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

Island, historie, sagaer, fugle og moderne litteratur / 17.7. – 25.7. 2024 / rejse nr. C-14 / rejseledere cand. teol. Anette Jensen og K. Torben Rasmussen


Island – for nysgerrige bedsteforældre (og andre voksne) med børn eller børnebørn / 29. - 4.8. 2024 / rejse nr. C-16 / rejseleder: gymnasielærer m.m. Esben Jacobsen.


AUGUST:

Traveture i Island – Nordlandet / 16.8. - 23.8. 2024 / C-22 / rejseleder: dirigent og organist Steen Lindholm.


Island og vulkanerne – hvordan hænger det lige sammen? / rejse nr. C-25 / De to af dagene rejser vi med geofysiker og ph.d. Rikke Pedersen, K. Torben Rasmussen er rejseleder under hele turen.

Rude Strand Højskole laver vi ture for hvert år; i 2024 til Island og Færøerne. Rejs med K. Torben Rasmussen som rejseleder til Island og Aage Augustinus til Færøerne. Før rejsen er der ophold på højskolen med indledende foredrag, musik og sang. Kontakt os og hør nærmere...

GRUPPEREJSER TIL ANDRE LANDE:

Betagende natur og spiritualitet i Irland / 18. - 26.4. 2024 (rejse nr. C-13) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro.

Det keltiske Irland / 6. - 13.5. 2024 (rejse nr. C-19) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro. NB: identisk rejse 7.10. – 14.10. 2024

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 7 dage / Arrangeret i samarbejde m. Kristeligt Dagblad / 11.6. - 17.6. 2024 / rejse nr. C-12 / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen.

Kommer der flere 2024-rejser? Ja, det gør der…
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Ønsker I individuelt tilrettelagte ture (små eller lidt større grupper) er det en god idé at kontakte os meget snart. I 2023 kommer der efter al sandsynlighed igen stor efterspørgsel efter ture i Island og derfor skal man være hurtigt ude. Hellere i dag eller i morgen, hvis man da selv vil planlægge ruten (og ikke være afhængig af de aktuelt ledige steder).

Vi er klar – er du?

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island og Irland

Vil du vide mere om ISLAND?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.


Foredrag om IRLAND:

Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik – en kamp for kultur og overlevelse

Hvem: cand.mag., irlandsekspert og rejseleder Claus Hebor

Hvornår: 30. november 2022 kl. 16.30-18.30
Hvor: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København, i lokalet Bernina
Tilbudspris: 50 kr. (Normalpris 100 kr)

Bestil billet her:
https://shop.k.dk/cart




Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét.

Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.Det blå sygesikringsbevis.

Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.

Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.

Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.

Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.

Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.

De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked