Kør-selv: Island – syd-, nord- og vestlandet. Aktiv ferie for voksne og teenagers / rejse nr. B-103

Oplevelsesrig kør-selv ferie: syd-, nord- og vestlandet

11 dage. Denne tur er særligt tilrettelagt, så der er god plads til børn og teenagere. Der køres generelt lidt kortere ture og er plads til flere aktiviteter – fx hvalsafari, rideture på islandske heste, river-rafting og sejltur efter fugle – end på de fleste andre kør-selv-ture.

Turen foregår dels på sydlandet, dernæst gennem det indre højland – en kold ørken med mulighed for at bade i varme kilder (så husk badetøj & håndklæde) i 700 meter højde over havet – til nordlandet. Dernæst mod vest, til næsset Snæfellsnes, hvor der også er mange muligheder for aktiviteter og traveture. En tur for den aktive familie eller venner, der holder af store oplevelser på deres ferie.

NB: Det er nødvendigt med en stærk 4x4 jeep for at krydse gennem højlandets øde vidder. Og bemærk, at ruten gennem højlandet først åbner omkring den 20.6. hver sommer, afhængigt af aktuel vejrsituation.

Foretrækker du at få din helt egen rejse?

Dette er en prototype-tur. Den kan udvides (eller reduceres) efter dine ønsker. Vi har masser af idéer til flere dages ture, eller justering inden for dette program. Husk også, at du kan sejle fra Danmark og derved medbringe egen bil. 

Kontakt os og fortæl om dine idéer og ønsker…

Tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk

Garanti for penge tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Derfor kan du altså roligt bestille en rejse – og det bør du gøre tidligst muligt for at få de bedste priser.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Dag 1 / Ankomst. Øde lavalandskaber. Tingvallasletten – historie og geologi. Laugarvatn.

Der er flere muligheder for flyrejser til Island. Kontakt os og hør nærmere ...

I lufthavnsterminalen får I den valgte bil parat med ubegrænset kørsel og kaskoforsikring.

I kører ad den brede vej mod øst gennem ret øde lavalandskaber, med udsigt mod bugten Faxaflói mod nord. Vi passerer Reykjaviks forstæder. Ved nordsiden af den store sø Tingvallasøen ligger Tingvallasletten (billede) som er vigtig af to grunde: geologi og historie. Her ses meget tydeligt resultaterne af kontinentalpladernes bevægelse, som har skabt og fortsat skaber Island: den europæiske og den amerikanske plade driver bort fra hinanden og Island vokser op i mellemrummet, sådan meget populært forklaret. Det giver store revner og sprækker i landskabet og det præger området ved Tingvallasletten. Dette er samtidig Islands symbolske hjerte, for her skabtes Altinget i år 930 og fungerede som et parlament i mange hundrede år frem.
Sidste stop er i den lille by Laugarvatn, hvor der er indkvartering og måske middag. I bor to dage her.

Tingvallasletten.JPG

Dag 2 / Laugarvatn: ridetur, kørsel på ATV, river-rafting, snorkling, dykning eller tur i kajak?

Laugarvatn ligger meget centralt i forhold til forskellige aktiviteter. Der kan arrangeres individuelle aktiviteter, bl.a. ridning på islandske heste, kørsel på ATV’ere eller snescooter, river-rafting, snorkling, dykning og sejlads i kajakker ved/i Atlanterhavet. Nogle af disse aktiviteter kræver et minimums-antal interesserede for at kunne gennemføres, men de fleste kan man deltage i, uanset hvor mange fra gruppen, der er interesserede.

Overnatning samme sted, for anden og sidste gang.

rgb_snescooter.jpg

Dag 3 / Strokkur, Gullfoss, gletchere, bad i varme kilder. Nordlandet & Akureyri.

Straks efter tidlig morgenmad fortsætter I rejsen, og det første stop er ved én af de helt mærkelige steder i Island: den store gejser Strokkur (billede) som med få minutters mellemrum sender en enorm kaskade af vand og damp til vejrs. Kort efter stopper I ved vandfaldet Gullfoss, hvis tonstunge mængder af smeltevand fra højlandets gletsjere styrter ned gennem to-tre fald. Voldsomt!

Gullfoss ligger på kanten af det islandske højland; hele den indre del af Island er nærmest en stor, kold ørken. Den skal I nu passere. Vejens asfalt bliver snart afløst af sten og grus, og stiger langsomt. Der er udsigt til gletsjerne Langjökull og Hófsjökull mod hhv. vest og øst. Her vokser ikke meget. Ved Hveravellir (billede) midt på ruten stopper I, for her skal der bades i varme kilder. Det er råt, man klæder om udendørs og hopper i det simple beton-støbte bassin med dejligt varmt vand. Hjejler og snespurve kigger på. I kan spise jeres medbragte mad her – der kan dog købes lette retter, kaffe/the og kager.

I fortsætter derefter mod Nordlandet og når sidst på dagen frem til regionens hovedstad Akureyri, hvor I skal bo de kommende tre nætter.

strokkur02.jpggullfoss.JPG

Dag 4 / Mývatn, Dimmuborgir, Grótagjá, frisk lava ved Leirhnjukar og bad i varm kilde.

Husk badetøjet på dagens tur til søen Mývatn (billede) og dens nære omgivelser. Første stop er ved Vindbelgarfjall, et ca. 400 meter højt fjeld, som I skal (eller i hvert fald kan) bestige. Det kræver ikke bjergbestiger-erfaring, men gode ben og fodtøj. Udsigten er formidabel over søen. Er vejret klart ser man den nordlige del af Vatnajökull, Islands største gletsjer, langt mod syd. Siden stopper I ved pseudokraterne ved Skútustadir, de voldsomme lavaformationer Dimmuborgir (billede) og de underjordiske varme kilder Grótagjá. Lidt øst for søen kan I bade i varmt vand, og have en fin udsigt over området.

Om eftermiddagen skal I måske trave en to-tre timers tur ved Leirhnjukar, hvor der ses enorme mængder ret frisk lava. Det ryger stadig fra de små kratere, der ligger på en lang række i spaltevulkansystemet. Svovllugten er tydelig. Her får man virkelig en fornemmelse for vulkanudbrud og lavaens bevægelser ud over græsningsarealer og ældre lava.

Efter en lang dag returnerer I til Akureyri og jeres hotel.

myvatn02.jpgrgb_dimmuborgir.jpg

Dag 5 / Hvalsafari & fisketur. Aktiviteter eller afslapning i Akureyri.

Nogle km nord for Akureyri ligger den lille by Dalvik, og herfra kunne dagens hvalsafari og fisketur udgå. Húsavik er en anden mulighed (NB: her fisker man ikke selv). Chancerne for at se store hvaler er stor, på de fleste ture ses vågehval (op til 9-10 meter) og ikke sjældent pukkelhval (op til 13-15 meter, se billede). Og er man helt heldig, ses endda blåhval. Når båden har krydset rundt efter hvaler er det tid til at fiske, og fjorden er fyldt med herlige store torsk. Det er vist aldrig sket, at man ikke fanger noget tungt.

Turen tager samlet (kørsel og sejltur) ca. 5 timer, og resten er dagen kunne så være åben: der kan svømmes i byens store, åbne bassin umiddelbart ved hotellet, der kan arrangeres rideture, man kan nyde den store botaniske have eller se på byen og nyde en øl og en pause.

Overnatning for sidste gang på samme sted.

01_pukkelhval_northsailing_15.jpg

Dag 6 / Glaumbær, sejltur til Drangey & en klatretur op til toppen: fugle! Badetur i Grettirslaug.

Nu husker I hele bagagen, for turen fortsætter i dag mod vest. I skal besøge Glaumbær (billede) en stor og klassisk tørvegård, der er en helt særlig islandsk bygningstype. Derfra går turen gennem byen Saudárkrókúr langs fjorden Skagafjördur op til gården Fagravik. Ejeren af gården forpagter den store og høje ø Drangey, midt i fjorden. Den er kendt fra sagaen om Grettir den Stærke, som boede her de sidste år af sit liv. I skal måske besøge øen, og det er vildt spændende. Man sejler over i en lille båd, lægger til ved klipperen og springer i land, nærmest. Derefter skal man trave og kravle, endda bruge en stige på et tidspunkt, før man kommer op på toppen af den næsten 200 meter høje klippe. Her er helt frodigt med masser af grønt græs, og her er den mest fantastiske udsigt, ikke mindst til de tusinder af søpapegøjer (lunder, se billede), lomvier og mallemukker. Er man heldig ser man jagtfalken, verdens største falk, som også holder af de mange fugle.
Når I er tilbage på fastlandet, kan I bade i Grettirslaug, efter sagnet det varme bad, som sagahelten varmede sig i efter sin lange svømmetur fra Drangey ind til fastlandet. Om aftenen kommer I frem til den kommende nats overnatningssted.

Glaumbaer.jpglunder.JPG

Dag 7 / Vikingehistorier ved Eiriksstadir. Travetur til vulkanen Eldborg. Måske ridetur?

Fra hotellet fortsætter I mod vest, og stopper første gang ved gården Eiriksstadir, hvor I kan høre nærmere om Erik den Røde og hans ekspeditioner til Grønland. I kører gennem den smukke dal Hnappadalur og stopper måske for en kort travetur, men ellers kommer I senere frem til gården Snorrastadir. Herfra går der en lille sti over til vulkanen Eldborg. Brug ca. tre timer på en god travetur gennem det lave birkekrat, fyldt med vindrosler, og frem til vulkanen. Til sidst bliver det lidt stejlt, men ikke nær så vanskeligt som Drangey. Eldborg er ikke høj, men ligger i et lavt landskab, så udsigten er fin. Vil nogle ride, fx til Eldborg, så kan det måske arrangeres.

Midt på eftermiddagen kommer I til hotel/guesthouse i byen Stykkisholmur (eller et fint sted helt ude på landet), som har et udmærket udendørs svømmeanlæg. Indkvartering for to dage her.

hest01.jpg

Dag 8 / Sejltur: fugle & friskfangede kammuslinger. Hákarl, vulkankrater og Dritvik.

Fra Stykkisholmur udgår en oplevelsesrig sejltur. Tager I på den, vil I vil se søpapegøjer, lomvier, topskarver og med stor sandsynlighed havørne på turen. Når I har nydt fuglene, skal I nyde smagen af hvad der gemmer sig på fjordens bund. Et lille net bliver kastet ud og efter lidt tid bliver det hevet op igen, fyldt med fine ting fra fjordbunden: bl.a. søstjerner, muslinger (billede) og søpindsvin. Med knive åbner I selv kammuslinger (billede) og spiser den friske og store muskel, måske med et glas køligt hvidvin til.
Tilbage på landevejen stopper I måske ved det hellige fjeld Helgafjell, hvor man kan få ønsker opfyldt – på visse betingelser. Og så kan I prøve at spise én af de mere usædvanlige islandske specialiteter: hákarl, nogle gange kaldet ”rådden haj”. Det er kødet af den store grønlandshaj, som gennem en særlig opbevarings- og tørringsproces kan spises. Med fornøjelse? Prøv selv på gården Bjarnarhöfn!
Resten af dagen bruges på at kører rundt om Snæfellsjökull, og stopper på flere forskellige steder. Ind i et vulkankrater, ned til den sorte strand Dritvik (billede) og ned til den lille havneby Arnastapi, hvor der kan traves en fin tur langs den forrevne kyst ved Atlanterhavet.
Om aftenen er I tilbage på samme sted, for anden og sidste nat.

island kammuslinger.jpgdritvik.jpg

Dag 9 / Badetur? Mod Reykjavik. Vandfaldet Glýmur. Se på uldvarer & kunsthåndværk.

Fra morgenstunden kan I bade i et lille bitte hul med varmt kildevand – siddende i varmt vand til halsen kigger I rundt på kæruld og dværgbirk (vi udpeger på jeres kort; der er ingen officielle skilte). Herefter går turen mod Reykjavik, gennem Borgarnes, der er opkaldt efter gården Borg, som sagafiguren Egill Skallagrímsson har gjort kendt. Vi vælger at følge ruten hele vejen rundt om Hvalfjördur og kommer forbi hvalstationen, hvor de store hvaler i gamle dage blev opskåret og behandlet. Måske ligger der en stor hval på stedet, for der jages hvaler i Island igen.

Helt inde i bunden af fjorden stopper I, hvis I vil have god tid til en lang og god travetur til Islands højeste vandfald Glýmur (ca. 200 m højt, se billede). Derefter går det mod Reykjavik og i udkanten af byen stoppes ved uldvareudsalget Álafoss, i hvis udtjente industribygninger mange kunstnere, kunsthåndværkere og musikere har indrettet sig.
Sidst på eftermiddagen ankommer I til det valgte overnatningssted i hovedstaden; der er utallige muligheder.

Glymur.jpg

Dag 10 / Reykjavik: shoppetur, museer, badetur, koncerthuset Harpa og meget mere.

Dagen i Reykjavik er fri til egen disposition – der kan bades landets største udendørs bassin Laugardalslaug, eller i nogle af byens andre 13-14 åbne anlæg, fyldt med varmt vand. Man kan gå på museum eller shoppe, man kan sejle efter hvaler eller nyde den helt særlige stemning på byens gamle kirkegård.

Husk også et besøg i byens store attraktion, koncert- og kongreshuset Harpa (billede) tegnet af Henning Larsens Tegnestue i samarbejde med dansk/islandske Olafur Eliasson.

reykjavik.jpg

harpa.JPG

Dag 11 / Fx badetur i Den Blå Lagune? Hjemrejse.

Måske vil I have en badetur i Den Blå Lagune? NB: det er blevet meget dyrt. Der er cirka 45 km at køre og det tager tid at klæde om og at nyde den store rigelighed af varmt vand.

Hjemrejse: Kontakt os for mulige flyafgange.

Turen kan nemt udvides med ekstra dage. Bed om et tilbud og gode råd om, hvor de ekstra dage eventuelt kan anvendes.

 

Praktiske oplysninger og vilkår

Kør-selv rejse: Island – syd-, nord- og vestlandet. Aktiv ferie for voksne og teenagers

11 dage // Rejse nr. B-103

NB: Det er nødvendigt med en stærk 4x4 jeep for at krydse gennem højlandets øde vidder. Og bemærk, at ruten gennem højlandet først åbner omkring den 20.6. hver sommer, afhængigt af aktuel vejrsituation.

Vedr. priser: jo tidligere der bestilles, jo bedre priser kan fås. Kontakt os derfor gerne snarest.

 

Prisen inkluderer:

• Flybilletter t/r, (inkl. samtlige kendte skatter og afgifter).

• Suzuki Vitara (eller tilsvarende), 4WD, 5 sæder, inkl. fri km og CDW- forsikring (kasko med ret høj selvrisiko (DKK 16.220), der kan nedsættes til DKK 2.200 mod ekstra betaling af kr. 100 pr. lejedag = 10 dage). Inkl. én registreret chauffør; flere koster kr. 225 pr. person (engangsbeløb).

• Indkvartering (i delt dbl.-værelse), inkl. morgenmad – de fleste nætter med fælles bad/toilet.

• Islandskort 1:400.000 samt vejledning ift. rute og attraktioner med Team Island (via telefon) før afrejse.

• Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

 

Prisen inkluderer ikke:

• Mad, udover det specifikt nævnte.

• Aktiviteter, ud over det specifikt nævnte.

 

Venligst læs vores generelle rejsebetingelser på www.team-island.dk

Yderligere oplysninger og tilmelding til: Team Island, telefon: 29 62 80 77

 

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold.
I henhold til vore generelle rejsebetingelser kan prisen dog ikke ændres efter indbetaling af restbeløb for den aktuelle rejse.

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers SKAL der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Det blå sygesikringsbevis.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse

 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort.
 • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end IKR 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 11⁄2 times effektiv ridning).

Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. Den vulkanske aktivitet i Island.

Rejsenummer: B-103

OBS: Husk badetøj og håndklæde.

Lufthavn: Kastrup eller Billund

Afrejse:

Hjemkomst:

Pris kr. Afhængig af tidspunkt og antal deltagere. Kontakt os og hør nærmere.

Vejret i Reykjavik

Spredt skydække

12°

Føles som: 11°

Luftfugtighed: 68%

Vindhastighed: 7 m/s

icon AKTUELT

2024-rejser

Turene for 2024 er på plads
Skal I til Island i 2024, så kig på de forskellige grupperejser – der er plads på de fleste.

GRUPPEREJSER TIL ISLAND

Island rundt – med god tid til at nyde det hele / 10 dage. Vælg imellem disse datoer i 2024: 30.6. - 9.7. (rejse nr. A-3) // 7. - 16.7. (rejse nr. A-4) // 14.7. - 23.7. (rejse nr. A-5) // 28.7.-6.8. (A-6)

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 6 dages intensive rejser med begrænset kørsel. Med fuld pension. Vælg imellem disse datoer i 2024: 27.6. - 2.7. (rejse nr. A-2 // 17. - 22.7. (rejse nr. A-7) // 6. – 11.8. (A-8)

FEBRUAR:

Nordlys i Island? 13.2. – 17.2.2024 / rejse nr. A-1 / En intens kulturrejse, hvor vi møder forfattere, ser museer, hører symfoniorkester, bader i varme kilder og kigger efter Nordlys.

JUNI:


Fugle og natur i den nordøstlige Island / 2. - 9.6. 2024 / rejse nr. C-15 / rejseleder: biolog m.m. Ib Krag Petersen.

Hannes litteraturrejse øen rundt / 29.6. - 8.7. 2024 / rejse nr. C-17 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

JULI:


Hannes litteraturrejse til Islands Vestfjorde /13. - 21.7. 2024 / rejse nr. C-18 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

Island, historie, sagaer, fugle og moderne litteratur / 17.7. – 25.7. 2024 / rejse nr. C-14 / rejseledere cand. teol. Anette Jensen og K. Torben Rasmussen


Island – for nysgerrige bedsteforældre (og andre voksne) med børn eller børnebørn / 29. - 4.8. 2024 / rejse nr. C-16 / rejseleder: gymnasielærer m.m. Esben Jacobsen.


AUGUST:

Traveture i Island – Nordlandet / 16.8. - 23.8. 2024 / C-22 / rejseleder: dirigent og organist Steen Lindholm.


Island og vulkanerne – hvordan hænger det lige sammen? / rejse nr. C-25 / De to af dagene rejser vi med geofysiker og ph.d. Rikke Pedersen, K. Torben Rasmussen er rejseleder under hele turen.

Rude Strand Højskole laver vi ture for hvert år; i 2024 til Island og Færøerne. Rejs med K. Torben Rasmussen som rejseleder til Island og Aage Augustinus til Færøerne. Før rejsen er der ophold på højskolen med indledende foredrag, musik og sang. Kontakt os og hør nærmere...

GRUPPEREJSER TIL ANDRE LANDE:

Betagende natur og spiritualitet i Irland / 18. - 26.4. 2024 (rejse nr. C-13) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro.

Det keltiske Irland / 6. - 13.5. 2024 (rejse nr. C-19) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro. NB: identisk rejse 7.10. – 14.10. 2024

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 7 dage / Arrangeret i samarbejde m. Kristeligt Dagblad / 11.6. - 17.6. 2024 / rejse nr. C-12 / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen.

Kommer der flere 2024-rejser? Ja, det gør der…
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Ønsker I individuelt tilrettelagte ture (små eller lidt større grupper) er det en god idé at kontakte os meget snart. I 2023 kommer der efter al sandsynlighed igen stor efterspørgsel efter ture i Island og derfor skal man være hurtigt ude. Hellere i dag eller i morgen, hvis man da selv vil planlægge ruten (og ikke være afhængig af de aktuelt ledige steder).

Vi er klar – er du?

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island og Irland

Vil du vide mere om ISLAND?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.


Foredrag om IRLAND:

Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik – en kamp for kultur og overlevelse

Hvem: cand.mag., irlandsekspert og rejseleder Claus Hebor

Hvornår: 30. november 2022 kl. 16.30-18.30
Hvor: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København, i lokalet Bernina
Tilbudspris: 50 kr. (Normalpris 100 kr)

Bestil billet her:
https://shop.k.dk/cart
Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét.

Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.Det blå sygesikringsbevis.

Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.

Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.

Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.

Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.

Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.

De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked