Kør-selv rejse: Aktiv ferie i Island – tæt på vulkanen Eyjafjallajökull / rejse nr. B-105

Fly, bil og aktiviteter på 8 aktive feriedage

Turen er planlagt, så du kan få mest muligt ud af dagene, og eftersom det jo er lyst det meste af døgnet, kan du nå virkeligt meget. Hvis ferien skal være aktiv, så brug denne tur som udgangspunkt.

For ikke at bruge for mange timer i bilen, er der fokus på syd- og vestlandet. Der er mange gode timer til traveture eller andre aktiviteter.

Her findes nogle af Islands mest fantastiske steder. Tænk blot på vandfaldet Gullfoss, de kogende springkilder ved Geysir, Vestmannaøerne og den verdensberømte gletsjer og vulkan Eyjafjallajökull. Og så er der tid til at besøge den aktive hovedstad Reykjavik med alle dens kvaliteter. Lejer I en jeep, koster det lidt mere og giver lidt flere oplevelser, men I kan klare turen i en helt almindelig bil.

En ferie, der ikke behøver at blive for dyr og alligevel får jer sendt tilbage til Danmark med helt fyldte batterier.

Foretrækker du at få din helt egen rejse?

Dette er en prototype-tur. Den kan udvides (eller reduceres) efter dine ønsker. Vi har masser af idéer til flere dages ture, eller justering inden for dette program. Husk også, at du kan sejle fra Danmark og derved medbringe egen bil. 

Kontakt os og fortæl om dine idéer og ønsker…

Tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk

Garanti for penge tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Derfor kan du altså roligt bestille en rejse – og det bør du gøre tidligst muligt for at få de bedste priser.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Dag 1 / Ankomst. Den Blå Lagune. Lavafelter, varme kilder, fine udsigter & fugle. Laugarvatn.

Der er flere muligheder for flyafgange til Island. Kontakt os og hør nærmere ...

I lufthavnsterminalen får I den valgte bil parat med ubegrænset kørsel og kaskoforsikring.

I kører straks til Den Blå Lagune (hvis I da vil bade i det dyre, men også dejlige varme vand) og fortsætter derefter mod syd til Atlanterhavet tvinger jer til at vælge enten at køre mod øst eller vest. I vælger øst, passerer store lavafelter og kommer inden længe til Krýsúvik, hvor der kan ses og lugtes svovl fra de varme kilder (billede). Her er også en fin sø, faktisk flere, inkl. en med navnet Den Grønne Sø, ikke uden grund.

Ruten fortsætter mod øst, mest parallelt med kysten til Atlanterhavet, så udsigten er fin. Tag en travetur, om ikke før, så lidt før byen Eyrarbakki, for her er en fin strand. Her ses hyppigt suler, mange edderfugle, rødstrubet lom og også sæler. Besøg også den lille by Stokkseyri; i begge byer ligger der små lokale museer, i den sidstnævnte et ”spøgelsesmuseum”. Bagefter sætter I kursen mod nord og ankommer til sidst til den lille by Laugarvatn, hvor værelserne står klar på Hotel Edda – én nat.

mudderpoele_Krysuvik.jpg

Dag 2 / Tingvallasletten, Strokkur, Gullfoss & Seljalandsfoss. Indkvartering Sólheimahjáleiga.

I kan evt. starte med et morgenbad i det dejlige åbne svømmeanlæg, som ligger tæt på hotellet. Efter morgenmaden kører I ad den nye vej mod vest og kommer snart til Islands største sø, Tingvallasøen. Smuk og stor, og kendt for Tingvallasletten (billede), for her stiftedes i år 930 Altinget. Sådan hedder stadig Islands parlament, men nu ligger det i Reykjavik. Geologisk og historiske et højdepunkt, brug godt med tid her. Så går turen tilbage og op mod området med gejserne, hvor den nu aktive Strokkur med få minutters mellemrum sender sin kogende vand- og dampsøjle højt til vejrs. Blot 10 km længere fremme finder I vandfaldet Gullfoss.

Siden hen må I sætte kursen mod syd og efterhånden østpå. I passerer et par mellemstore byer og ser, hvordan det almindelige liv ser ud – kig ind i et supermarked. Hvad koster varerne og hvordan ser de ud?

Stop ved det usædvanlige vandfald Seljalandsfoss (billede) hvor I kan gå hele vejen rundt om vandfaldet, og altså bag ved det.
Sidst på dagen kommer I til bondegården Sólheimahjáleiga, hvor dansktalende Elín tager imod jer. Det er en rigtig bondegård med får, køer og høns. Og altså plads til turister, enten i værelser med privat bad/toilet eller med fælles bad/toilet. Her skal I bo tre nætter, i smukke omgivelser. En fin have...

NB: dette er i centrum for askefaldet foråret 2010 og der kan måske stadig ses noget?

Tingvallasletten.JPGSeljalandsfoss7.jpg

Dag 3 / Op på gletsjeren Sólheimajökull – måske på snescooter? Svømmetur i Seljavellir.

Brug dagen i nærområdet. Besøg gletsjertungen Sólheimajökull og gå op på den. Hvis I vil, kan det ske med professionel hjælp, dvs. en guide, stokke og særlige beslag til støvlerne. Med stor forsigtighed kan man selv gå lidt op på den. Bagefter kan I køre hen til det gamle åbne badebassin Seljavellir for at få en frisk svømmetur, omgivet af ret høje fjelde på tre sider. Det varme vand kommer strømmende ud fra klippen. NB: det skal understreges, at dette sted er meget råt. Både mht. adgang dertil, hvor man skal gå næsten 1 km gennem ujævnt terræn og krydse en lille elv og mht. omklædningsfaciliteterne. Stedet ville ikke kunne klare et dansk tilsyn!

Vil man have larm og aktivitet, kan man komme på snescooter oppe på gletsjeren. Vil man have storhed og pause, kan man gå en lang tur ved Atlanterhavet og tænke sig om.

rgb_snescooter.jpg

Dag 4 / Vestmannaøerne: gåtur op på Eldfjall & måske sejltur rundt om øerne?

Fra Sólheimahjáleiga er der ikke langt til den nye havn, hvorfra man kan sejle til øgruppen Vestmannaøerne (billede). Lader man bilen stå, er det meget billigt. Og på øen Heimaey, den eneste beboede ø, kan man nemt gå rundt. Gå op på Eldfjall, der blev skabt i 1973, da byens knapt 5.000 beboerne blev vækket af det voldsomme vulkanudbrud, der de kommende uger og måneder næsten lagde byen øde. Flere hundrede huse blev ødelagt, mange af lava og mange af tonstung aske. Det er tankevækkende af gå rundt i ”gader” og se gadenavne og skilte på huse, som nu ligger begravet 40 meter under lavaen.

Ønsker man det, kan der arrangeres en fin sejltur rundt om øerne. Både en relativ kort tur rundt om den største ø, og en på 4-41⁄2 time, hvor man kommer helt ned til og rundt om øen Surtsey, der blev dannet i 1960’erne efter voldsomme vulkan- udbrud gennem 4-5 år.

Og se så her: man kan leje Segways, dvs. det kunne man i sommeren 2015. Dét er sjovt, kan forfatteren hilse og sige. Sidst på dagen må i tage færgen tilbage og komme hjem til Sólheimahjáleiga, for den sidste nat.

vestmannaoerne_a.jpg

Dag 5 / Alt efter biltype: Thorsmörk & Landmannalaugar el. Thorsmörk & Hekla.

Har I en jeep (4 WD), så kan det anbefales at køre ind i dalen Thorsmörk (billede), som ligger nord for Eyjafjallajökull – eller som et alternativ at køre helt op til dalen Landmannalaugar, som er endnu mere fantastisk. Begge steder kræver en jeep/4WD, fordi man skal krydse nogle mindre elve.

Har I ikke en alm. bil, kan man køre et stykke – et interessant stykke – ind i dalen Thorsmörk, men må så vende om, når vandløbene skærer vejen. Alt efter den aktuelle vejrsituation vil det ske relativt tidligt eller lidt senere på denne rute.

Et alternativ er at køre op i nærheden af Hekla (billede), Islands vel nok mest berømte vulkanen, sidst aktiv med et mindre udbrud i år 2000.
Endnu en mulighed er, at koncentrere sig om Njals Saga, for I færdes netop i det område, man kender fra denne karakteristi- ske saga. Man kan endnu se, hvor hovedpersonerne boede, stednavnene findes endnu. Man kan køre ind til den fine kirke og gård Keldur, kendt fra sagaen og man kan besøge museet i byen Hvolsvöllur, hvor fortællingen er rullet ud på en spændende måde.
Under alle omstændigheder kommer I sidst på dagen (igen) til byen Stokkseyri, hvor I skal bo denne nat.

Det kan varmt anbefales at indtage aftensmaden på restaurant Fjördubordid, der tilbyder en usædvanlig lækker middag, bestående af store mængder jomfruhummer.

Thorsmoerk.jpghekla01.jpg

Dag 6 / Travetur ved Atlanterhavet. Islandsk bygningskultur, islandske heste – eller ATV.

I kan eventuelt begynde dagen med en travetur ved Atlanterhavet og nyde den fine kyst ved Stokkseyri.
Er I blevet interesseret i islandsk bygningskultur, så kan det anbefales at besøge Hannes Lárusson, der sammen med sin hustru i disse år dels opbygger sin gamle fødegård – en tørvegård – og dels opfører en helt ny bygning, baseret på tørvegårdens tradition og materialer. Lavenergi og bæredygtighed er kernebegreber for dette projekt.

Ellers er tiden sat af til en ridetur på islandske heste (billede). Ved byen Hveragerdi findes én af landets bedste steder for kortere eller længere rideture. Er man nybegynder skal man ikke regne med mere end maks. 2-3 timers tur; er du trænet, så kan du jo nemt bruge hele dagen.
Vil man hellere køre på ATV’ere, så står der en flok og venter ikke så langt borte.
Om aftenen ankommer I til Reykjavik, Islands hovedstad og indkvarterer på Hotel Cabin (to typer værelser; her er det mindste valgt).

heste.jpg

Dag 7 / Reykjavik: museer, kunst & shopping – og måske en hvalsafari.

Brug dagen på at nyde den lille, men meget aktive hovedstad. Mulighederne for oplevelser er store og varierede. Står kunst og kultur højest på listen, så besøg udstillingen på nationalmuseet eller ét af de to-tre store kunstmuseer – eller ét af de mange gallerier. Nordens hus (tegnet af Alvar Aalto) er bestemt et besøg værd, inkl. deres gode restaurant.
Man kan også sejle på udkig efter hvaler, hvor chancerne for at opleve vågehval og pukkelhval (billede) er stor.

Vil man drive rundt og drikke kaffe eller øl, så findes der utallige steder. Og vil man handle, så kig efter de store boghandler eller de mest spændende designbutikker.
Er det weekend, kan det anbefales af besøge det kombinerede loppe- og madmarked Kólaportid.

01_pukkelhval_northsailing_15.jpg

Dag 8 / Fx en badetur? Hjemrejse

Tid til fx en badetur inden hjemrejsen? Vi anbefaler gerne de gode steder.

Hjemrejse:

Flere muligheder – kontakt os og hør nærmere.

 

Praktiske oplysninger

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Kør-selv rejse: Aktiv ferie i Island – tæt på vulkanen Eyjafjallajökull  

8 dage // Rejse nr. B-105

Kan arrangeres hele året. November-marts kan være med sne og vanskeligt føre, april er det spinkle forår. Maj måned er fin (kølig, men tør), juni, juli og august den klassiske højsæson, mens september og oktober er fine, inkluderet smukke efterårsfarver.

Forhør om pris og mulighed.

Vedr. priser: jo tidligere der bestilles, jo bedre priser kan fås. Kontakt os derfor gerne snarest.

 

Prisen vil inkludere:

 • Flybilletter t/r (inkl. kendte flyskatter og afgifter).
 • Suzuki Vitara, 4WD, 5 sæder, inkl. fri km og CDW-forsikring (kasko med ret høj selvrisiko (DKK 15.500), der kan nedsættes til DKK 2.180 ved merbetaling på kr. 100 pr. lejedag). Én registreret chauffør, flere koster kr. 225 ekstra (engangsbeløb, for hele lejeperioden). NB: hvis man undgår vintertiden kan turen sagtens køres i alle størrelser 2WD-biler.
 • Overnatning i delte dobbeltværelser, inkl. morgenmad. Fælles bad/toilet 2 dage, privat bad/toilet 4 (for Billund-rejsende) og 5 dage (for Kastrup-rejsende).

 • Islandskort 1:500 000 samt vejledning ift. overnatninger, rute og attraktioner fra Team Island (via telefon), før afrejse.
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.


Prisen inkluderer ikke:

 • Brændstof til bilen
 • Mulige aktiviteter


NB: vær opmærksom på, at Team Island gerne booker aktiviteter på forhånd. Det hele kan være aftalt og parat før afrejsen, hvis det ønskes.

Læs venligst de generelle rejsebetingelser på www.team-island.dk

Yderligere oplysninger og tilmelding 29 62 80 77, eller på info@team-island.dk

NB: der tages forbehold for større ændringer i pris-, skatte- og valutaforhold. I henhold til vore generelle betingelser kan prisen dog ikke ændres efter indbetaling af restbeløb.

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers SKAL der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Det blå sygesikringsbevis.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse

 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort.
 • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10-15% rabat ved køb for mere end IKR 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 11⁄2 times effektiv ridning).

Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. Den vulkanske aktivitet i Island.

Rejsenummer: B-105

OBS: Afhængig af tidspunkt og antal deltagere. Kontakt os og hør nærmere

Lufthavn: Kastrup eller Billund

Afrejse:

Hjemkomst:

Pris kr.

Vejret i Reykjavik

Få skyer

13°

Føles som: 12°

Luftfugtighed: 82%

Vindhastighed: 6 m/s

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

2024-rejser

Turene for 2024 er på plads
Skal I til Island i 2024, så kig på de forskellige grupperejser – der er plads på de fleste.

GRUPPEREJSER TIL ISLAND

Island rundt – med god tid til at nyde det hele / 10 dage. Vælg imellem disse datoer i 2024: 30.6. - 9.7. (rejse nr. A-3) // 7. - 16.7. (rejse nr. A-4) // 14.7. - 23.7. (rejse nr. A-5) // 28.7.-6.8. (A-6)

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 6 dages intensive rejser med begrænset kørsel. Med fuld pension. Vælg imellem disse datoer i 2024: 27.6. - 2.7. (rejse nr. A-2 // 17. - 22.7. (rejse nr. A-7) // 6. – 11.8. (A-8)

FEBRUAR:

Nordlys i Island? 13.2. – 17.2.2024 / rejse nr. A-1 / En intens kulturrejse, hvor vi møder forfattere, ser museer, hører symfoniorkester, bader i varme kilder og kigger efter Nordlys.

JUNI:


Fugle og natur i den nordøstlige Island / 2. - 9.6. 2024 / rejse nr. C-15 / rejseleder: biolog m.m. Ib Krag Petersen.

Hannes litteraturrejse øen rundt / 29.6. - 8.7. 2024 / rejse nr. C-17 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

JULI:


Hannes litteraturrejse til Islands Vestfjorde /13. - 21.7. 2024 / rejse nr. C-18 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

Island, historie, sagaer, fugle og moderne litteratur / 17.7. – 25.7. 2024 / rejse nr. C-14 / rejseledere cand. teol. Anette Jensen og K. Torben Rasmussen


Island – for nysgerrige bedsteforældre (og andre voksne) med børn eller børnebørn / 29. - 4.8. 2024 / rejse nr. C-16 / rejseleder: gymnasielærer m.m. Esben Jacobsen.


AUGUST:

Traveture i Island – Nordlandet / 16.8. - 23.8. 2024 / C-22 / rejseleder: dirigent og organist Steen Lindholm.


Island og vulkanerne – hvordan hænger det lige sammen? / rejse nr. C-25 / De to af dagene rejser vi med geofysiker og ph.d. Rikke Pedersen, K. Torben Rasmussen er rejseleder under hele turen.

Rude Strand Højskole laver vi ture for hvert år; i 2024 til Island og Færøerne. Rejs med K. Torben Rasmussen som rejseleder til Island og Aage Augustinus til Færøerne. Før rejsen er der ophold på højskolen med indledende foredrag, musik og sang. Kontakt os og hør nærmere...

GRUPPEREJSER TIL ANDRE LANDE:

Betagende natur og spiritualitet i Irland / 18. - 26.4. 2024 (rejse nr. C-13) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro.

Det keltiske Irland / 6. - 13.5. 2024 (rejse nr. C-19) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro. NB: identisk rejse 7.10. – 14.10. 2024

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 7 dage / Arrangeret i samarbejde m. Kristeligt Dagblad / 11.6. - 17.6. 2024 / rejse nr. C-12 / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen.

Kommer der flere 2024-rejser? Ja, det gør der…
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Ønsker I individuelt tilrettelagte ture (små eller lidt større grupper) er det en god idé at kontakte os meget snart. I 2023 kommer der efter al sandsynlighed igen stor efterspørgsel efter ture i Island og derfor skal man være hurtigt ude. Hellere i dag eller i morgen, hvis man da selv vil planlægge ruten (og ikke være afhængig af de aktuelt ledige steder).

Vi er klar – er du?

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island og Irland

Vil du vide mere om ISLAND?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.


Foredrag om IRLAND:

Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik – en kamp for kultur og overlevelse

Hvem: cand.mag., irlandsekspert og rejseleder Claus Hebor

Hvornår: 30. november 2022 kl. 16.30-18.30
Hvor: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København, i lokalet Bernina
Tilbudspris: 50 kr. (Normalpris 100 kr)

Bestil billet her:
https://shop.k.dk/cart
Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét.

Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.Det blå sygesikringsbevis.

Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.

Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.

Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.

Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.

Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.

De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked