Kør-selv rejse: Eventyr på Færøerne og i Island / rejse nr. B-108

En ferie med stort indhold

På denne rejse vil du få de bedste oplevelser fra både Færøerne og Island, på én og samme tur. Så er du sulten efter store oplevelser og klar til at investere kræfter og opmærksom i den – så kommer du hjem, opfyldt med frisk luft og en masse fortællinger om vore nordlige naboer. Sejlture, hvalsafari, fugle og natur så storslået, at man skal opleve det selv for at kunne fatte det.

Foretrækker du at få din helt egen rejse?

Dette er en prototype-tur. Den kan udvides (eller reduceres) efter dine ønsker. Vi har masser af idéer til flere dages ture, eller justering inden for dette program. Husk også, at du kan sejle fra Danmark og derved medbringe egen bil. 

Kontakt os og fortæl om dine idéer og ønsker…

Tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk

Garanti for penge tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Derfor kan du altså roligt bestille en rejse – og det bør du gøre tidligst muligt for at få de bedste priser.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Dag 1 / Ankomst, indkvartering i Torshavn og tid til at opleve byen.

Lufthavn og afgang efter aftale - kontakt os og hør nærmere.

I tager med den ordinære FLYBUS til Torshavn og ved busholdepladsen i hovedstaden venter jeres bil (se mere under Praktiske oplysninger). NB: man kan også få bilen i lufthavnen og aflevere i Tórshavn, lidt dyrere…

Turen går derefter direkte til indkvarteringsstedet, hvor I bor de kommende tre nætter) i Tórshavn – og der er stadig nogle timer til at kigge sig lidt omkring. Måske i det gamle centrum, Tinganes.

02_torshavn_faeroerne.jpg

Dag 2 / Smuk, smuk heldagstur: Saksun, Gjógv, Kjæmpen og Kællingen, museum og kirker.

Dagens tur er en heldagstur. I besøger først den isolerede bygd Saksun, beliggende i en dyb fjord omringet af høje fjelde. Ruten går over “Atlanterhavsbroen”, som sammenknytter øerne Streymoy og Eysturoy. Siden hen kører I mod Gjógv – én af de allersmukkeste strækninger på Færøerne, men først dukker Kjæmpen og Kællingen op i havet.
Videre mod Gøta, og kirken, som måske også besøges. Dronning Margrethe indviede kirken i 1995.
I kan besøge muséet Blásastova i Gøta og den gamle kirke, før I kører videre gennem tunnellen til Klaksvík, hvor I bl.a. kan se Christianskirken. Kirken blev indviet i 1963 som minde om de færøske fiskere, der døde på havet under 2. verdenskrig, og er bygget til minde om kong Christian X.

Efter frokost i Gjógv, kan man køre videre Eysturoy og Færøernes næststørste by Klaksvík.
Efter Klaksvík kører I tilbage til Tórshavn – og I skal da opleve den helt nye flotte tunnel med rundkørsel og en kunstnerisk udsmykning. Det sparer nogle km på vejen til Tórshavn.

saksun_faeroerne.jpg

Dag 3 / Mykines – fugle! Måske sejltur langs fuglefjeldene ved Sørvåg.

Brug dagen på at køre til den vestlige del af øgruppen og en tur ud til den sagnomspundne lille ø Mykines, den vestligste del af Færøerne. HER er der mange lunder (søpapegøjer), (billede). Man bør være på Mykines i nogle timer, hvis man gerne vil se på fugle. Ellers kan man bruge lidt tid på at gå rundt i den lille bygd og/eller tid til at kigge fugle

På vejen tilbage sejler I måske langs de høje fuglefjelde ved Sørvåg og får en god fornemmelse af de specielle forhold, som de mange fugle yngler under. Fuglene fordeler sig på de høje fjeldsider; øverst mallemukker og søpapegøjer, længere ned på de helt smalle hylder lomvier og rider og længst nede, mellem klippestykkerne, finder tejsterne skjulesteder for deres æg.

Sidst på dagen er I tilbage i Torshavn igen.

NB: man kan flyve MEGET billigt med helikopter til Mykines, hvis der er plads. De lokale har fortrinsret.

lunde.JPG

Dag 4 / Kirkjubøur og afrejse mod Island

I kan nemt nå at besøge Kirkjubøur, der i middelalderen var det gejstlige og kulturelle centrum. Her ligger den ufuldendte Magnus-katedral, den lille Olavskirke (billede) fra middelalderen og den maleriske kongsgård beboet af kongsbonden, som er 17. generation på stedet. Mange prominente personligheder i kultur og politik er udgået fra denne slægt. Man kan besøge en del af huset, der i øvrigt fungerer som privatbolig.

MEN I skal være tilbage i byen, ikke senere end kl. 16.30/17.00, for der skal være tid til at aflevere bilen (ved færgen) og nå færgen Norrøna til afgang mod Island kl. 18.00.

NB: der er flere forskellige måder at overnatte, enten i de billigste rum med flere senge/køjer eller i private kahytter med mere eller mindre luksus – vælg selv efter behov og pengepung.

Olavskirke_faeroerne.jpg

Dag 5 / Ankomst til Island: Mývatn: fugle, pseudokraterne, Dimmuborgir og meget mere...

Der er ankomst til én af Islands smukkeste byer Seydisfjördur på østkysten kl. 08.30. På havnen venter jeres bil (se mere under praktiske oplysninger) på at give jer flere spændende oplevelser. Kursen sættes mod vest og inden længe passerer I byen Egilsstadir, som er en slags ”hovedstad” for den østlige del af Island. Vejen fører gennem ret øde områder, før I når frem til søen Mývatn, der bl.a. er berømt pga. sine enorme mængder fugle. Her yngler 15-17 forskellige andearter, og tæt på dværgfalk, jagtfalk og mosehornugle og er I heldige og tålmodige, så ser I disse fine fugle.

Søen er også berømt pga. sin naturattraktioner, fx pseudokraterne ved Skútustadir (billedet), Dimmuborgir og meget mere...
NB: to dages indkvartering nær søen.

pseudokratere.JPG

Dag 6 / Hvalsafari. Badested med udsigt over fjorden. Vandfaldet Dettifoss og Ásbyrgi.

En lidt roligere dag, hvor I kan tage på udkig efter hvaler. Det foregår fra byen Húsavik, som statistisk set er det bedste sted for hvaler. Vågehvaler og pukkelhvaler (billede) er de mest almindelige, men også de helt store kæmper som fx blåhval ses hver sommer. I Húsavik er der åbnet et fantastisk badested med smuk udsigt over fjorden. På denne tur kan I også køre til det meget voldsomme vandfald Dettifoss, hvor smeltevand helt nede fra Vatnajökull tonser ned. Og i øvrigt se det naturfredede område Ásbyrgi – som er et kæmpestort hovaftryk af Odins 8-benede hest Sleipnir, vistnok?
Tilbage til samme overnatning for anden og sidste nat.

01_pukkelhval_northsailing_15.jpg

Dag 7 / Husk badetøjet – flere varme kilder forude! Hólar og tørvegården Glaumbær.

Dagen starter tidligt med at pakke bagagen – I skal videre og det kan blive en lidt lang dag. Og I skal huske at pakke badetøjet i en lettilgængelig form – det skal bades i varme kilder. NB: det kan anbefales at stoppe og se lidt på byen Akureyri, landets næststørste by udenfor hovedstadsområdet, bl.a. med en markant kirke. Og i øvrigt et nyt bibliotek og kulturhus, tegnet af det danske firma Arkitema.

Og I skal i hvert fald tage tid til omvejen til det gamle domkirkested Hólar i Hjaltedal, hvortil Laurids de Thurah tegnede kirken.
Næste stop bør være ved tørvegården med navnet Glaumbær (billede), hvori der boede en stor præstefamilie indtil 2. verdenskrig.

Kør lidt længere nord på, til byen Saudarkrokur, og derefter på en grusvej endnu længere mod nord, langs vestsiden af fjorden. Til sidst kommer i frem til et varmt bad, lige i kanten af fjorden. Badet hedder Grettarslaug og kendt fra sagaen om Grettir den Stærke (den læser I før I rejser...). Nyd det fine varme vand, under fri himmel.

Vi finder overnatning i byen Saudarkrókur, beliggende i ”bunden” af fjorden Skagafjördur, for den kommende nat.

Glaumbaer.jpg

Dag 8 / Til Snæfellsnes. Ridetur på islandske heste? Kirker og Erik den Røde. Helgafell.

I bruger dagen til at køre til næsset Snæfellsnes – mange fine steder at stoppe. I kunne starte dagen med at ride på islandske heste? På vejen til Snæfellsnes, kan I besøge et sted, hvor ét af Islands ret mange klostre lå og hvor der i dag står en, efter islandsk standard, ret fin stenkirke. Og i byen Blönduos ses en moderne kirke, bygget i 1971-1993, tegnet af islandske Maggi Jónsson – smuk kirke, hvis man synes om moderne kirkearkitektur. Der er mulighed for at besøge stedet, hvor Erik den Røde boede, inden han forlod Island – forfulgt, som han var af lokale uvenner – for at rejse til Grønland. Nu ligger her en kopi-gård, nogle gange med levendegjort virksomhed.

Ellers følger I kysten langs fjorden Hvammsfjördur og har mange smukke udsigter, før I når områdets største by Stykkisholmur (billede), hvor I skal bo de kommende to nætter.
NB: lige uden for byen ligger det hellige fjeld Helgafell, hvor man kan få ønsker opfyldt, efter visse retningslinier...

islandske_heste.JPGStykkisholmur.jpg

Dag 9 / Sejltur: fugle og friske kammuslinger. Eller vulkanen og gletsjeren Snæfellsjökull?

Fra byen Stykkisholmur udgår en fin sejltur, hvor man ser mængder af fugle (bl.a. lunde/søpapegøje, ride, mallemuk, top-skarv og på de fleste ture havørn). Når man er færdig med det, bliver der samlet friske ting op fra bunden af fjorden, kammuslinger, søstjerner, søpindsvin mv. og spiser kammuslinger, som man selv åbner (billede). Køb et glas vin til...

NB: ovenstående tur KUNNE I nå om eftermiddagen, på dag 8, hvis I vil starte tidligt og ikke gøre for lange stop.
Ellers er der utallige fine steder for traveture, rideture på islandske heste og ikke mindst muligheden for at komme næsten helt op til vulkanen og gletsjeren Snæfellsjökull.

island kammuslinger.jpg

Dag 10 / Islands oprindelige skov. Måske højlandsruten og udsigt til gletsjere? Tingvallasletten.

Forlad området og sæt kursen mod øst, ind gennem dalen Borgarfjördur. I kommer forbi det gamle kirkested Reykholt (hvor Snorri Sturlusson levede og døde), ser forskellige fine vandfald og kører gennem en lille rest af Islands oprindelige skov. Så bliver det mere barsk, vejen stiger og grusvejen bliver mere og mere stenet. I kører gennem højlandsruten Kaldidalur (den kolde dal) og her skal I tænke på, at sådan ser hele det indre Island ud. Smukke udsigter mod gletsjerne Langjökull m.fl. NB: skal man ad Kaldidalerruten kræves 4WD-bil. Der er en alternativ rute for 2WD, så længere væk fra gletsjerne. Til sidst kommer I ned til mere civiliserede områder og skal besøge Islands helligste sted, Tingvallasletten (billede). Her blev Altinget grundlagt i år 930 og her ser man tydeligt forkastningerne, der dannes, når Islands rives fra hinanden pga. driften i hhv. den amerikanske og europæiske kontinentalpade.

Kør lidt længere mod øst, til den lille by Laugarvatn, hvor I skal bo denne ene nat

Tingvallasletten.JPG

Dag 11 / Stå tidligt op: gejser og vandfaldet Gullfoss. Skálholt, Atlanterhavskysten og Reykjavik.

Start tidligt, så I kommer der før den store gruppe af turister ved gejseren (billedet) og vandfaldet Gullfoss. Der er ikke mere end 30-40 km dertil fra Laugarvatn.
Derefter kører I mod syd, og stopper ved det gamle domkirkested Skálholt, der indtil slutningen af 1700-årene var landets bispesæde. Først da blev Reykjavik hjemsted for landets eneste domkirke og biskop. I dag ligger her en stor moderne kirke, men tænk på, at den kun er ca. halvt så stor, som de største stavkirker fra middelalderen. Bygget af træ i et næsten træløst land...

Der er god mulighed for at nå ned til Atlanterhavskysten for at gå en lang tur i det sort-grå sand og få håret rusket godt rundt af vinden. Her ligger et par småbyer, som udviklingen er gået mere eller mindre uden om – derfor er de interessante at se, fordi der ses fine eksempler på lidt ældre bygningskultur.

Men sidst på dagen skal I komme til hovedstaden Reykjavik og indkvartering for de kommende to nætter.

strokkur02.jpg

Dag 12 / Reykjavik: fx islandske håndskrifter, Koncerthuset Harpa, butikker og cafeer...

Brug dagen i Reykjavik og se de attraktioner, som I er interesseret i. Der er mange fine museer, mange fine butikker, store boghandler, masser af kaffehuse og caféer og så videre.
I må jo ikke overse museet med de islandske håndskrifter, den store dominerende Hallgrímskirkja (billede), byens modernistiske rådhus og den gamle kirkegård ved Sudurgata – Island’s smukkeste og mest interessante. Og naturligvis skal I huske at se Harpa, Islands markante koncerthus, tegnet af Henning Larsens Tegnestue og Olafur Eliasson. Bygningen modtog i 2013 den prestigefyldte Mies van Rohe pris.

Overnatning på samme sted, for anden og sidste nat.

hallgrimskirken_reykjavik.JPG

Dag 13 / Fx en Badetur i Den Blå Lagune. Hjemrejse.

Fra Reykjavik er der 45 km direkte til lufthavnen i Keflavik. Ønsker I at besøge Den Blå Lagune, ligger det ret tæt på lufthavnen og kan indpasses ved afgange til Danmark.

Hjemrejse:

Efter aftale – der er flere muligheder.

blaa_lagune_3.jpg

Praktiske oplysninger og vilkår

Kør-selv rejse: Eventyr på Færøerne og i Island

13 dage // Med fly – eller m. færge og egen bil // Rejse nr. B-108

Prisen er afhængig af tidspunkt og antal deltagere.
Vedr. priser: jo tidligere der bestilles, jo bedre priser kan fås. Kontakt os derfor gerne snarest.

 

Prisen inkluderer:

 • Flybilletter Danmark-Færøerne, inkl. flyskatter og afgifter.
 • Sejltur Færøerne-Island, i 2 køjers kahyt (med vinduer) eller anden mulighed, excl. morgenmad.
 • Flybilletter Island-Danmark, inkl. flyskatter og afgifter.
 • Bil, Færøerne: Ved 2 personer: Toyota Yaris, inkl. fri km og CDW-forsikring, fra busholdeplads i Torshavn (v/ankomst) til færge i Torshavn (v/afrejse). Ved 4 personer: Toyota Avensis, inkl. fri km og CDW-forsikring, fra busholde plads i Torshavn (v/ankomst) til færge i Torshavn (v/afrejse).
 • Bil, Island: Ved 2 personer: Toyota Yaris, inkl. fri km og såkaldt CDW-forsikring (dvs. kaskoforsikring med selvrisiko på DKK 8.600 (kan nedsættes mod ekstra betaling), fra havnen i Seydisfjördur (v/ankomst) til Keflavik (ved hjemrejse). To registrerede chauffører. Ved 4 personer: Skoda Octavia, stationcar, inkl. fri km og såkaldt CDW-forsikring (dvs. kaskoforsikring med selvrisiko på DKK 8.600 (kan nedsættes mod ekstra betaling), fra havnen i Seydisfjördur (v/ankomst) til Keflavik (ved hjemrejse). To registrerede chauffører.
 • Indkvartering, Færøerne: 3 nætter’s overnatning på guesthouse, med fælles bad/toilet (2 værelser deler hhv. bad og toilet (i hver sit rum) – inkl. morgenmad.
 • Indkvartering, Island: 8 nætter’s overnatning på guesthouses, gårde og hoteller. 4 nætter i værelser med fælles bad/toilet og 4 nætter med privat bad/toilet. Bortset fra 2 dage (ved Mývatn) er alle dage inkl. morgenmad. NB: der kan naturligvis skaffes værelser med privat bad/toilet alle nætter.
 • Islandskort: 1:500.000 samt vejledning ift. rute og attraktioner fra Team Island (via telefon) før afrejse.
 • Kort over Færøerne: 1: 200.000 samt vejledning ift. rute og attraktioner fra Team Island (via telefon) før afrejse.
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

 

Prisen inkluderer ikke:

 • Brændstof til bilen.
 • Bespisning, ud over det specifikt nævnte.
 • Mulige aktiviteter, dvs. fx hvalsafari el. lign. (NB: vi kan nemt booke og indregne, til samme pris som hvis I selv booker).

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Ved rejser til Island og Færøerne:

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers SKAL der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Det blå sygesikringsbevis.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de islandske varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island og Færøerne, historie, natur, fugle etc.
 • Island og Færøerne er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

    
Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Vedr. Island: Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kredit-kort.
 • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is
 •  Vedr. Færøerne: man kan bruge danske penge på Færøerne og der er ikke forskel på kursen. Færøerne har deres egne sedler/mønter og betaler man med danske kontanter, får man eventuelle tilbagebetalinger i lokale sedler/mønter.

    
Hvad kan jeg købe med fordel?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer, både på Færøerne og i Island. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark.
 • Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end IKR 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen – husk at tjekke i butikkerne og få de nødvendige dokumenter.

Forstås dansk?

 • Vedr. Island: Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.
 • Vedr. Færøerne: alle færinge forstår dansk, men gør dig selv og dem en rimelig chance og tal langsomt og tydeligt. På nogle turiststeder gælder samme sprog-vilkår som i Island.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 11⁄2 times effektiv ridning).
 • Vedr. Færøerne: der kan findes heste på Færøerne, så det er muligt med en ridetur også der.

Hvordan er vejret?

 • Vedr. Island: Besøg den islandske side www.vedur.is hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. Den vulkanske aktivitet i Island.
 • Vedr. Færøerne: tjek www.dmi.dk eller andre steder med internationale vejrudsigter.

 

Rejsenummer: B-108

OBS:

Lufthavn: Billund, Kastrup (eller sejl med din egen bil).

Afrejse:

Hjemkomst:

Pris kr. Afhængig af tidspunkt og antal deltagere. Kontakt os og hør nærmere

Vejret i Thorshavn

Skydække

13°

Føles som: 13°

Luftfugtighed: 99%

Vindhastighed: 4 m/s

Vejret i Reykjavik

Spredte skyer

13°

Føles som: 12°

Luftfugtighed: 82%

Vindhastighed: 5 m/s

icon AKTUELT

2024-rejser

Turene for 2024 er på plads
Skal I til Island i 2024, så kig på de forskellige grupperejser – der er plads på de fleste.

GRUPPEREJSER TIL ISLAND

Island rundt – med god tid til at nyde det hele / 10 dage. Vælg imellem disse datoer i 2024: 30.6. - 9.7. (rejse nr. A-3) // 7. - 16.7. (rejse nr. A-4) // 14.7. - 23.7. (rejse nr. A-5) // 28.7.-6.8. (A-6)

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 6 dages intensive rejser med begrænset kørsel. Med fuld pension. Vælg imellem disse datoer i 2024: 27.6. - 2.7. (rejse nr. A-2 // 17. - 22.7. (rejse nr. A-7) // 6. – 11.8. (A-8)

FEBRUAR:

Nordlys i Island? 13.2. – 17.2.2024 / rejse nr. A-1 / En intens kulturrejse, hvor vi møder forfattere, ser museer, hører symfoniorkester, bader i varme kilder og kigger efter Nordlys.

JUNI:


Fugle og natur i den nordøstlige Island / 2. - 9.6. 2024 / rejse nr. C-15 / rejseleder: biolog m.m. Ib Krag Petersen.

Hannes litteraturrejse øen rundt / 29.6. - 8.7. 2024 / rejse nr. C-17 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

JULI:


Hannes litteraturrejse til Islands Vestfjorde /13. - 21.7. 2024 / rejse nr. C-18 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

Island, historie, sagaer, fugle og moderne litteratur / 17.7. – 25.7. 2024 / rejse nr. C-14 / rejseledere cand. teol. Anette Jensen og K. Torben Rasmussen


Island – for nysgerrige bedsteforældre (og andre voksne) med børn eller børnebørn / 29. - 4.8. 2024 / rejse nr. C-16 / rejseleder: gymnasielærer m.m. Esben Jacobsen.


AUGUST:

Traveture i Island – Nordlandet / 16.8. - 23.8. 2024 / C-22 / rejseleder: dirigent og organist Steen Lindholm.


Island og vulkanerne – hvordan hænger det lige sammen? / rejse nr. C-25 / De to af dagene rejser vi med geofysiker og ph.d. Rikke Pedersen, K. Torben Rasmussen er rejseleder under hele turen.

Rude Strand Højskole laver vi ture for hvert år; i 2024 til Island og Færøerne. Rejs med K. Torben Rasmussen som rejseleder til Island og Aage Augustinus til Færøerne. Før rejsen er der ophold på højskolen med indledende foredrag, musik og sang. Kontakt os og hør nærmere...

GRUPPEREJSER TIL ANDRE LANDE:

Betagende natur og spiritualitet i Irland / 18. - 26.4. 2024 (rejse nr. C-13) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro.

Det keltiske Irland / 6. - 13.5. 2024 (rejse nr. C-19) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro. NB: identisk rejse 7.10. – 14.10. 2024

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 7 dage / Arrangeret i samarbejde m. Kristeligt Dagblad / 11.6. - 17.6. 2024 / rejse nr. C-12 / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen.

Kommer der flere 2024-rejser? Ja, det gør der…
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Ønsker I individuelt tilrettelagte ture (små eller lidt større grupper) er det en god idé at kontakte os meget snart. I 2023 kommer der efter al sandsynlighed igen stor efterspørgsel efter ture i Island og derfor skal man være hurtigt ude. Hellere i dag eller i morgen, hvis man da selv vil planlægge ruten (og ikke være afhængig af de aktuelt ledige steder).

Vi er klar – er du?

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island og Irland

Vil du vide mere om ISLAND?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.


Foredrag om IRLAND:

Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik – en kamp for kultur og overlevelse

Hvem: cand.mag., irlandsekspert og rejseleder Claus Hebor

Hvornår: 30. november 2022 kl. 16.30-18.30
Hvor: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København, i lokalet Bernina
Tilbudspris: 50 kr. (Normalpris 100 kr)

Bestil billet her:
https://shop.k.dk/cart
Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét.

Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.Det blå sygesikringsbevis.

Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.

Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.

Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.

Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.

Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.

De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked