Kør selv: ren ferie i hyggeligt sommerhus - Kør selv ferie på Island.

Fly, jeep og sommerhus i 8 dage, på sydlandet

En vidunderlig måde at opleve Island på, når man selv sætter tempoet, både på kørsel og pauser. I bor i et hyggeligt sommerhus med alle nødvendige moderne faciliteter – inkl. udendørs hot tub. Her er der regnet med stærk 4x4 bil med god plads til 4 (5) voksne, og dermed mulighed for at nå frem til Islands største naturperler. På en behagelig en-dags-tur kan I opleve naturperler som Thorsmörk og Landmannalaugar og der er kort afstand til hovedstaden Reykjavik. Hvis man ønsker en lidt lavere pris, kan man vælge en mindre bil, og alligevel opleve Tingvallasletten, Gullfoss, Geysir og Skogarfoss, og nemt tage på en dagstur til Vestmannaøerne.

Rejsen kan også arrangeres uden for højsæsonen, forhør jer gerne om muligheder & priser nu. 

Programmet herunder er vejledende, kontakt os hvis I har andre ønsker. Vi booker også gerne jeres ønskede aktiviteter undervejs, så I kan koncentrere jer fuldt ud, om at nyde ferien og alle de store oplevelser der venter jer.

 Kontakt os på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk 

Dag 1 / Ankomst.

I flyver fra Kastrup lufthavn med Icelandair kl. 07.50 eller kl. 14.00 (eller Billund kl. 14.40), og ankommer til Keflavik lufthavn kl. 09.00/15.10/15.30 (lokal tid, uret er stillet to timer tilbage). Her står den valgte bil (se neden for, under praktiske oplysninger) parat med ubegrænset kørsel og kaskoforsik-ring. Turen går til sommerhuset i nærheden af gartneribyen Hveragerdi og den største indlandsby Selfoss, ca. 100 km fra lufthavnen. I begge byer er der store supermarkeder og flere mindre butikker. NB: vi har adgang til sommerhuse andre steder – forhør gerne.
Sommerhuset ligger lidt nord for Vej 1, mellem de to nævnte byer (læs om kort ved Praktiske oplysninger).

lunde01.jpg

Dag 2 - 7 / Forslag til daglige udflugter.

Der er rigtig mange muligheder for daglige udflugter og aktiviteter fra sommerhuset. Vulkanen Hengill i nærheden tilbyder mange spændende muligheder for spadsereture med flot udsyn over det sydlige Island og mod øgruppen Vestmannaøerne i Atlanterhavet. I hele området er der masser af aktive varme kilder. Hvis man har lyst til at afprøve den islandske hest, findes en af landets mest professionelle stalde Eldhestari nærheden. De tilbyder både korte og længere rideture, som er egnede for både nybegyndere og mere drevne ryttere. Der findes også en golfbane, et fint åbent svømmebassin og rigtig gode restauranter. Blot få km borte kan man får et helsebringende mudderbad. Altså noget for hele familien.

 

Forslag til udflugter:

Dag 1:

Tingvellir og Tingvallasøen samt det geotermiske kraftværk Hellisheidarvirkjun, inkl. et spændende informationscenter. Videre til Laugarvatn og til vandfaldet Gullfoss og de sprudlende varme springkilder ved Geysir. Kig også forbi det gamle bispesæde Skálholt. Endelig bør man stoppe ved vulkankrateret Kerid og virkelig opleve, hvordan et udslukt krater ser ud...

 

Dag 2:

Dagtur til Reykjavik. Se Rådhuset, Perlen og Hallgrimskirken. Oplev det moderne Island i indkøbscentrene Kringlan ellerSmaralind. En spadseretur i den gamle bydel må heller ikke glemmes. Fra Reykjavik havn sejles dagligt på udkig efter hvaler (ca. 3 timers ture, fx med firmaet Elding, som sejler hver dag kl. 09.00 og 13.00). Husk at besøge det næste nye koncert- og kongreshus Harpa, tegnet af Henning Larsens Tegnestue i samarbejde med islandsk/danske Olafur Eliasson. Er det lørdag/søndag, kan det også anbefales at besøge lop-pe-, mad og skrammelmarkedet Kólaportid. Efter krisen ramte Island dukkede flere og flere sjove boder op.

 

Dag 3:

Oplev ”Gudernes dal” Thorsmörk. En natur-oase mellem gletsjerne Eyjafjallajökull, Tindafjallajökull og Myrdalsjökull (NB: kun muligt med 4x4 køretøjer). På denne tur vil I passere steder, hvor man kan se resterne af det ret store udbrud i Eyjafjallajökull i foråret 2010 – I husker askeskyen? Den kom derfra. Stop og nyd det særegne vandfald Seljalandsfoss, som man kan gå hele vejen rundt om, og altså se bagfra.

 

Dag 4:

Kør til Europas største gletsjer Vatnajökull og den store lava-mark Eldhraun, oplev nationalparken Skaftafell, fuglebjergene (bl.a. søpapegøjer) ved Dyrholaey og vandfaldene Skogarfossog Seljalandsfoss. Skal man helt til Vatnajökull, anbefales det at køre tidligt – en lang tur. Men meget spændende.

 

Dag 5:

Brug en hel lang dag (og husk at medbringe badetøjet, for her findes en varm lille bæk med mulighed for nydelse og afslapning) i det farverige landskab i Landmannalaugar.
NB: det kan være en (god) idé at overnatte i området; der findes hytter. SKAL bookes i forvejen. KUN mulig i 4x4-biler.

 

Dag 6:

Kør ned til kysten og tag den nye færgerute (30-40 minutters tur) til Vestmannaøerne. Her kan der arrangeres sight-seeing tur gennem lavaen, der ødelagde byen ved udbruddet i 1973, og eventuelt en sejltur rundt øen. Fugle er der masser af, og ind imellem spækhuggere. Det er nu muligt at komme på en 4-41⁄2 times tur helt ned omkring Surtsey, Islands nyeste ø, der stammer fra voldsomme vulkanudbrud i midten af 1960’erne. Den er på UNESCO’s liste. (Se det nye museum, som åbnede sommeren 2014).

 

Dag 7:

Brug en dag på at nyde stilheden!

Turen kan nemt udvides med ekstra dage. Bed om et tilbud og gode råd om, hvor de ekstra dage eventuelt kan anvendes.

Dag 8 / Hjemrejsedag.

Hjemrejsedag – kunne måske være med en afgang fra Keflavik kl. 13.15 (mødetid i lufthavnen kl. 11.15, for at have tid til at aflevere bilen og tjekke ind) og dermed ankomst til Kastrup kl. 18.15 (dansk tid)

Skal man flyve direkte til Billund er der afgang kl. 08.00 (Bil-lund kl. 12.45), hvilket betyder, at man IKKE med rimelighed kan køre direkte fra sommerhus til lufthavn samme morgen. Der ligger et hotel i lufthavnen, som vi gerne anbefaler. Så kan man ankomme aftenen i forvejen, aflevere bilen og næste morgen spadsere de omkring 200 m til afgangshallen.

NB: der er adskillige flyafgange hver dag fra Kastrup og i højsæsonen er der direkte forbindelse fra Billund fem dage om ugen i 2018.

Praktiske oplysninger og vilkår

Praktiske oplysninger og vilkår

Rejse nr. B-100

I perioden 15.6. – 19.8. 2018.

NB: uden for den nævnte periode; forhør om pris og mulighed. Maj måned er fin (kølig, men tør) og slutningen af august og september er fin, inkluderet smukke efterårsfarver.

Vedr. priser: jo tidligere der bestilles, jo bedre priser kan fås. Kontakt os derfor gerne snarest.

Prisen inkluderer:

Flybilletter t/r (inkl. kendte flyskatter og afgifter)
Suzuki Grand Vitara, 4WD, 5 sæder, inkl. fri km og CDW-forsikring, dvs. kasko-
forsikring med ret høj selvrisiko (DKK 16.220), der kan nedsættes til DKK 2.180 ved merbetaling DKK 100 pr. lejedag. Én registreret chauffør; flere koster kr. 225 pr. person (for hele turen).

7 overnatninger i sommerhus, inkl. fri el & vand, sengelinned, håndklæder og slut- rengøring.

Islandskort 1:500.000 samt vejledning ift. rute og attraktioner med Team Island (via telefon) før afrejse.

Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke:

• Brændstof til bilen • Mulige aktiviteter

NB: vær opmærksom på, at Team Island gerne booker aktiviteter på forhånd. Det hele kan være aftalt og parat før afrejsen, hvis det ønskes.

Læs venligst de generelle rejsebetingelser på www.team-island.dk

Yderligere oplysninger og tilmelding 29 62 80 77, eller på info@team-island.dk

NB: der tages forbehold for større ændringer i pris-, skatte- og valutaforhold. I henhold til vore generelle betingelser kan prisen dog ikke ændres efter indbetaling af restbeløb.

Rejsenummer: B-100

OBS: Prisen er afhængig af tidspunkt og antal deltagere. Kontakt os og hør nærmere.

Lufthavn: Kastrup/Billund

Afrejse:

Hjemkomst:

Pris kr.

Vejret i Reykjavik

Skydække

Føles som: -3°

Luftfugtighed: 80%

Vindhastighed: 5 m/s

icon AKTUELT

2021-rejser

Grupperejser:

Rejserne herunder ses nu på hjemmesiden.

Nordlys i Island? Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad

Island – fugle & natur

Island – med Vestfjordene i centrum. Rejs med Vrå Højskole. Rejsen indledes med nogle dage på højskolen.

Hannes Litteraturrejse. Rejs med forfatteren Hanne Højgaard Viemose.

Vælg imellem 2 rejser på 10 dage: Island rundt – med god tid til at nyde det hele. inkl. Vestmannaøerne, hvalsafari og en sejltur mellem isbjerge.

Sommer i Island – inkl. sejltur & friske kammuslinger

Island – Sydkysten & Njals land

Irland – natur & eftertanke

Færøerne – kunst & natur. Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad.

Ud over disse, er der fx en spændende rejse med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder), på vej.

Hold øje med siden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 18,57 IKR (28.5.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 53-54 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret på Island?

· Se på den gode norske side www.yr.no

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked