Kultur og vinter – ser vi Nordlys i Island? / fra Kastrup / rejse nr. A-1

5 dages intensiv Island med fokus på natur, varme kilder, kultur og Nordlys

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad
Rejseleder: K. Torben Rasmussen
Gennem mange år er vi blevet opfordret til at arrangere en vintertur til Island, især for at se Nordlys. Dét vil vi meget gerne vise frem, for det er jo helt specielt!
MEN Nordlys lader sig ikke sådan dirigere med; dels kan man ikke forudse det lang tid i forvejen, dels kan det være overskyet og så ser man heller ingenting.
Vi gør ikke desto mindre nu forsøget, og for at være sikker på stort indhold i turen, handler den også om litteratur, kunst, varme kilder og udflugt til vandfald og gejsere.
Det er fem dage med begrænset kørsel og høj intensitet, som den kompetente rejseleder bidrager til.

Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende - vi opfatter turene som en slags rejsende højskole. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags.
Der er meget at dele…

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

Yderligere oplysninger og tilmeldig: tlf. 2962 8077 / torben@team-island.dk

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Dag 1 / Bessastadir? - Indkvartering Reykjavik - Fælles middag

Der er afgang med Icelandair FI 205 fra Kastrup lufthavn kl. 13.10 (mødetid kl. 11.15), og efter ca. tre timers tur ankommer vi til Island, hvor klokken nu er 15.25 (lokal tid).
Vi kører direkte mod hovedstaden Reykjavik – og er det lyst nok tager vi en afstikker omkring Bessastadir, den islandske præsidents officielle residens – og indkvarterer på vort klassiske hotel, fyldt med museumsrelevant billedkunst af alle de store islandske billedkunstnere. Vi bor på samme hotel under hele opholdet, centralt beliggende med gode værelser og morgenmad.
Middagen nydes på restaurant tæt på hotellet.
NB: er der mulighed for Nordlys, så kommer bussen og henter os og vi kører udenfor byen for at undgå lysforureningen.

Bessastadir_vinter_ISL.jpg

Dag 2 / Tingvallasletten - Strokkur - Gullfoss - Bad i Gamla Lauginn - Fælles middag v Atlanterhavet

Vi tager på en daglang udflugt, med badetøjet parat! Første stop er ved Tingvallasletten og -søen; begge er navne, som klinger smukt i manges øren, ikke mindst på grund af den historiske dimension. Her blev verdens ældste, stadigt fungerende parlament, Altinget, grundlagt i år 930. Vi skal besøge stedet og høre nærmere om det demokratiske eksperiment. Området er desuden en spændende geologisk attraktion; her skrider den europæiske og den amerikanske kontinentalplade fra hinanden, hvilket resulterer i enorme revner og sprækker i landskabet. Forkastninger.
Derfra kører vi videre mod øst og stopper næste gang ved området med gejseren Strokkur, der med få minutters mellemrum sender en kogende vand- og dampsøjle højt til vejrs. Blot 10 km herfra finder vi vandfaldet Gullfoss der kan være helt fortryllende om vinteren. Enorme ismasser vokser frem, fordi vandtågerne fra vandfaldet fryser fast. Smukt sted om sommeren, vildt om vinteren!
Vi spiser frokost i området.
Derefter er det badetid! Vi kører lidt sydligere til gartnerbyen Flúdir, hvor det udendørs badeanlæg ”Gamla Lauginn” (billede) findes. Her er rigelige mængder varmt vand (op til 38-40 grader) og er vi heldige 2-3 graders frost. Så er det helt ideelt at bade under den frie himmel.
Efter badet kører vi til en god restaurant få meter fra Atlanterhavet, hvor vi spiser den flotte middag. Under middagen tjekker vi, om det er i aften Nordlyset viser sig?
Efter middagen går turen tilbage til Reykjavik og vort hotel.

gejser_strokkur_island.jpggamla_lauginn_secret_lagoon_island.jpg

Dag 3 / Reykjavik: sight-seeing, Hallgrímskirken, muséer, middag og koncert i Harpa

Programmet står fortsat i historiens, kulturens og kunstens tegn. Vi starter med en lille sight-seeing i hovedstaden, der med sine omkring 255.000 indbyggere rummer over halvdelen af landets befolkning: cirka 385.000. Vi ser bl.a. den store Hallgrímskirken, den gamle havn og den indre by. Vi skal derefter besøge flere af byens muséer, både kunstmuseum (det islandske nationale kunstmuseum Listasafn Íslands) og det kulturhistoriske museum. Frokosten er denne dag på egen hånd og kreditkort.
Herefter kommer deltagerne selv tilbage til hotellet, hvis de vil det for en kort pause. Kl. 17.30 (cirka) skal vi spise en hurtig middag i koncerthuset Harpa, før dagens store oplevelse: en koncert i Harpa. Harpa er tegnet af Henning Larsens Tegnestue i samarbejde med islandsk-danske Ólafur Eliasson.
Vi skal opleve husets største sal Eldborg for fuld styrke. Vi skal høre Islands Symfoniorkester. Den finske dirigent Eva Ollikainen står i spidsen for dette program: Wolfgang Amadeus Mozart Die Entführung aus dem Serrail, overture, Lotta Wennäkoski Sigla, harp concerto og Anton Bruckner Symphony no 4, „The Romantic Symphony“.

Hallgrimskirken_vinter_ISL.jpgHarpa_koncertsal_ISL.jpg

Dag 4 / Forfattermøde, Nordens Hus - eftermiddag/aften på egen hånd

Vi skal i dag møde en islandsk forfatter. Det kunne være Einar Már Gudmundsson, der på dansk kan læses i cirka 20 forskellige titler (bl.a. Universets Engle, som han modtog Nordisk Råds Litteraturpris for). Men mens dette skrives, kan det ikke garanteres, at det bliver ham. Andre muligheder er Hallgrímur Helgason, Kristín Eiríksdóttir – eller andre. Der kan også dukke en overraskelse op.
Det foregår i kulturhuset Nordens hus, hvor rejselederen (måske sammen med den nuværende direktør) vil fortælle lidt om sin tidligere arbejdsplads og der bliver tid til at kigge på den smukke bygning, tegnet af Alvar Aalto. Huset blev fejret i anledning af sin 50-års fødselsdag i august 2018.
Arrangementet slutter omkring kl. 13 (efter frokost, der er en del af det fælles program), og eftermiddagen/aftenen er derfor til egen disposition. Der er tid til at nyde byens mange muligheder – muséer, kaffehuse, shopping, en tur på havnen og almindeligt driverliv.

NB: det betyder altså, at middagen denne dag er på egen hånd og kreditkort.
NB: er der mulighed for Nordlys, så kommer bussen på et aftalt tidspunkt og
henter os. Vi kører derefter udenfor byen for at undgå lysforureningen.

reykjavik.JPGReykjavik_cafe_ISL.jpg

Dag 5 / Tid på egen hånd: badetur i landets største svømmeanlæg? - Hjemrejse

Ønsker man det – og det kan bestemt anbefales – så kan man nå et opfriskende besøg i landets største svømmeanlæg. De åbner kl. 07.00. Her kommer de lokale og her kommer man nemt i snak med dem. Og her er der rigelige mængder varmt vand og flere bassiner, alt under den frie himmel. Frisk luft, varmt vand, næsten ingen klor, en lav pris og gode mennesker. Hvad kan man mere ønske sig?
Kl. 13.45 venter bussen foran hotellet. Direkte til lufthavnen, vi tjekker ind til hjemrejsen kl. 15.40. Efter ca. tre timers tur med Icelandair FI 212, ankommer vi til Kastrup kl. 19.50 (dansk tid).

Gullfoss_PAN_vinter_ISL.jpg

Om rejselederen

K. Torben Rasmussen
Han er litteraturhistoriker fra Aarhus Universitet, tidligere direktør for Nordens hus i Reykjavik (1994-98), rektor for Aarhus Kunstakademi (2000-2004), og forfatter til Turen går til Island (Politikens Forlag) og Naturguide Island (denne bog sammen med botaniker Jon Feilberg, Gyldendal 2019).
Torben er desuden en hyppig anvendt foredragsholder – og en habil amatørfuglekigger.

K_Torben_Rasmussen.jpg

Praktiske oplysninger og pris

Kultur og vinter – ser vi Nordlys i Island?

12. – 18. februar 2025 // 5 dage // Fra Kastrup lufthavn // Rejse nr. A-1

Pris pr. person: kr. 13.850*
Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.200

 

INKLUDERET I PRISEN

  • Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter.
  • Transport iflg. program i røgfri bus med god plads og erfaren chauffør.
  • Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad.
  • Middag x 3 stk. (Dag 1, Dag 2 og Dag 3).
  • Frokost x 2 stk. (Dag 2 og Dag 4).
  • Entréer til de nævnte museer og beskrevne møder med islandske folk.
  • Koncert i Harpa (Dag 3).
  • Entré til badestedet (Dag 2).
  • K. Torben Rasmussen som rejseleder.
  • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.


IKKE INKLUDERET I PRISEN

  • Servering ombord på flyet, ud over kaffe, te, juice og vand.
  • Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt.
  • Øvrige måltider.
  • Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte.

 

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold.
Der regnes med cirka 20 deltagere, men gennemføres ved 17-18 tilmeldte.

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Hvad skal jeg medbringe?

  • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.
  • Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår.
  • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
  • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre at der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.
  • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
  • Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.
  • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

  • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen er her normalt noget dårligere end i Island.
  • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort.
  • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
  • Kursen er pt. 1 DKK = 21,45 IKR (27.9.2023), dvs. 1.000 IKR modsvarer 51-52 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

  • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:
  • Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager.
  • Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

  • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 - 15 % rabat ved køb for mere end IKR 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free ordningen.

Forstås dansk i Island?

  • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. Der er fortsat danskundervisning i de islandske gymnasier.
  • På mange hoteller, restauranter og andre steder, hvor man som turist ofte møder lokale, er mange ansatte dog ikke fra Island, men fra fx østeuropæiske lande – og kan derfor naturligvis ikke forventes at tale eller forstå dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

  • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 550-600 DKK ).

Hvordan er vejret?

  • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan læses nyheder om jordskælv, vulkanudbrud og andre vulkanske aktiviteter

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: A-1

OBS: Medbring gerne badetøj og håndklæde

Lufthavn: Kastrup Lufthavn

Afrejse: 18.02.2025

Hjemkomst: 22.02.2025

Pris kr. 13.850

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

2024-rejser

Turene for 2024 er på plads
Skal I til Island i 2024, så kig på de forskellige grupperejser – der er plads på de fleste.

GRUPPEREJSER TIL ISLAND

Island rundt – med god tid til at nyde det hele / 10 dage. Vælg imellem disse datoer i 2024: 30.6. - 9.7. (rejse nr. A-3) // 7. - 16.7. (rejse nr. A-4) // 14.7. - 23.7. (rejse nr. A-5) // 28.7.-6.8. (A-6)

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 6 dages intensive rejser med begrænset kørsel. Med fuld pension. Vælg imellem disse datoer i 2024: 27.6. - 2.7. (rejse nr. A-2 // 17. - 22.7. (rejse nr. A-7) // 6. – 11.8. (A-8)

FEBRUAR:

Nordlys i Island? 13.2. – 17.2.2024 / rejse nr. A-1 / En intens kulturrejse, hvor vi møder forfattere, ser museer, hører symfoniorkester, bader i varme kilder og kigger efter Nordlys.

JUNI:


Fugle og natur i den nordøstlige Island / 2. - 9.6. 2024 / rejse nr. C-15 / rejseleder: biolog m.m. Ib Krag Petersen.

Hannes litteraturrejse øen rundt / 29.6. - 8.7. 2024 / rejse nr. C-17 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

JULI:


Hannes litteraturrejse til Islands Vestfjorde /13. - 21.7. 2024 / rejse nr. C-18 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

Island, historie, sagaer, fugle og moderne litteratur / 17.7. – 25.7. 2024 / rejse nr. C-14 / rejseledere cand. teol. Anette Jensen og K. Torben Rasmussen


Island – for nysgerrige bedsteforældre (og andre voksne) med børn eller børnebørn / 29. - 4.8. 2024 / rejse nr. C-16 / rejseleder: gymnasielærer m.m. Esben Jacobsen.


AUGUST:

Traveture i Island – Nordlandet / 16.8. - 23.8. 2024 / C-22 / rejseleder: dirigent og organist Steen Lindholm.


Island og vulkanerne – hvordan hænger det lige sammen? / rejse nr. C-25 / De to af dagene rejser vi med geofysiker og ph.d. Rikke Pedersen, K. Torben Rasmussen er rejseleder under hele turen.

Rude Strand Højskole laver vi ture for hvert år; i 2024 til Island og Færøerne. Rejs med K. Torben Rasmussen som rejseleder til Island og Aage Augustinus til Færøerne. Før rejsen er der ophold på højskolen med indledende foredrag, musik og sang. Kontakt os og hør nærmere...

GRUPPEREJSER TIL ANDRE LANDE:

Betagende natur og spiritualitet i Irland / 18. - 26.4. 2024 (rejse nr. C-13) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro.

Det keltiske Irland / 6. - 13.5. 2024 (rejse nr. C-19) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro. NB: identisk rejse 7.10. – 14.10. 2024

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 7 dage / Arrangeret i samarbejde m. Kristeligt Dagblad / 11.6. - 17.6. 2024 / rejse nr. C-12 / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen.

Kommer der flere 2024-rejser? Ja, det gør der…
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Ønsker I individuelt tilrettelagte ture (små eller lidt større grupper) er det en god idé at kontakte os meget snart. I 2023 kommer der efter al sandsynlighed igen stor efterspørgsel efter ture i Island og derfor skal man være hurtigt ude. Hellere i dag eller i morgen, hvis man da selv vil planlægge ruten (og ikke være afhængig af de aktuelt ledige steder).

Vi er klar – er du?

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island og Irland

Vil du vide mere om ISLAND?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.


Foredrag om IRLAND:

Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik – en kamp for kultur og overlevelse

Hvem: cand.mag., irlandsekspert og rejseleder Claus Hebor

Hvornår: 30. november 2022 kl. 16.30-18.30
Hvor: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København, i lokalet Bernina
Tilbudspris: 50 kr. (Normalpris 100 kr)

Bestil billet her:
https://shop.k.dk/cart




Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét.

Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.Det blå sygesikringsbevis.

Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.

Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.

Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.

Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.

Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.

De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked