Udrejse: mødetid i Kastrup Lufthavn kl. 10. Afrejse den 2. oktober kl. 11:50 og via Amsterdam ankomst til Venedig kl. 16:10.
Hjemrejse: afgang fra Venedig den 7. oktober kl. 11:40 og via Amsterdam ankomst til til Kastrup kl. 15:45.
Arr. i samarbejde med Folkeuniversitetet
Gentages i 2026. Se rejsen på www.kulturretur.dk
Rejseleder: Peter S. Meyer, Mag. art., tidligere museumsdirektør og ekstern lektor.
En kunstrejse til Venedig, hvor man kan opleve alt, hvad Biennalen i Venedig byder på af samtidskunst af højeste kvalitet. Foruden besøg på nogle af Venedigs flotteste udstillingssteder, der viser kunst fra renæssancen og til samtidskunst.
Turens forløb og formål
Biennalen i Venedig er verdens ældste og vigtigste biennale. Her kan vi få et unikt indblik i, hvad der rører sig i samtidskunsten lige nu. Vi besøger Biennalen over to dage og nogle af de mange tilstødende udstillinger.
Undervisningen består af forelæsninger og dialoger på stedet. Vi skal arbejde med at stille spørgsmål til samtidskunsten. Og diskuterer hvorfor nogle kunstnere er med og andre ikke. Det er kunstkritik, mens det sker.
Som modpol til nutiden besøger vi et par udsøgte klassiske museer som Accademia og Scuola San Rocco med værker fra kunstens verdensklasse. Fra de største klassikere til de måske nye klassikere. Mens privatsamleren Francois Pinaults udstillinger i Palazzo Grassi og Punta della Dogana viser samtidens opfattelse af nutidens klassiker, som i år er den franske kunstner Pierre Huyghe og etiopiske kunstner Julie Mehretu. Turen vil give dig et indblik i, hvad der kommer til at ske i kunsten de kommende år. Hver dag er koncentreret omkring to lektioner af to timer, så der er tid til selv at gå på opdagelse i byen og til en god frokost ind i mellem.
Programmet er vejledende, ret til ændringer forbeholdes.
Yderligere oplysninger om turen og dens faglige indhold: kontakt rejseleder Peter S. Meyer på tlf. 2049 1356 / peter@petersmeyer.dk
Tilmelding og betaling af depositum: kontakt K. Torben Rasmussen (Team Island er teknisk arrangør) på tlf. 2962 8077 / info@team-island.dk
Vi er medlem af Rejsegarantifonden.
Udrejse: mødetid i Kastrup Lufthavn kl. 10. Afrejse den 2. oktober kl. 11:50 og via Amsterdam ankomst til Venedig kl. 16:10.
Hjemrejse: afgang fra Venedig den 7. oktober kl. 11:40 og via Amsterdam ankomst til til Kastrup kl. 15:45.
Biennalen i Venedig er ikke kun den ældste, men også den vigtigste biennale på kloden. I parken Giardini, som er den ene del af Biennaleområdet, har landene deres egne pavilloner, der viser hvad de mener, er deres mest interessante kunstnere i øjeblikket. De store lande leverer som regel suveræn kunst, men de mindre lande byder altid på overraskelser. Danmarks valg i år er, grønlandske fotograf Inuuteq Storch som vi selvfølgelig skal se. Derudover skal opleve på en række af pavilloner, som jeg har valgt. Vi skal derfra diskutere, grundlaget for udvælgelsen og hvilken betydning valget har.
Biennalens anden del er hovedbygningen og Arsenale et tidligere værft fra 1500-tallet. Her er tale om en kurateret udstillinger, det vil sige, at en kurator har valgt en synsvinkel og værker som hun/han mener, viser væsentlige tendenser i kunsten lige nu. I de smukke gamle våbenarsenaler er flere hundrede kunstnere samlet omkring et tema. Dette års kurator er den brasilianske kunsthistoriker Adriano Pedrosa fra Museu de Arte de São Paulo. Han har kurateret flere biennaler og vil præsentere et perspektiv på kunst set fra det globale syd med temaet Fremmede over alt. Vi skal diskutere hvordan og hvorfor man laver kuraterede udstillinger og undersøge, hvorfor nogle kunstnere er med og andre ikke.
Ud til Canale Grande ligger Palazzo Grassi (billede) der huser den franske mæcen og kunstsamler Francois Pinaults enorme samling af samtidskunst. Det er tidens førende internationale kunstnere der vises og de mest udfordrende i tiden. Altid verdens bedste kunstnere i et storslået palads. I 2009 åbnede Francois Pinault endnu et udstillingssted i byen, Punta della Dogana lige overfor Marcuspladsen, et gammelt toldlager, der er nænsomt restaureret af Tadao Ando. Samlingen her omfatter både værker udført til samlingen og særudstillinger. I år er det den franske kunstner Pierre Huyghe der udstilles i Punta della Dugana, den største præsentation af kunstneren nogensinde. Sikkert en af fremtidens klassikere. Mens Palazzo Grassi viser Julie Mehretu en etiopisk kunstner hvis enorme tegninger forener tegningens traditioner og nutiden digitale muligheder.
Gallerie dell’Accademia er et af Europas bedste museer, ikke for stort, men fyldt med hovedværker af malerne fra Venedigskolen. Samlingen omfatter værker fra renæssancen; Bellini og Titian, til barokkens Veronese, Tintoretto og Tiepolo.
Besøget på Accademia skal ses som en kontrast til nogle dage med samtidskunstens tvivl, så er klassikerne både en udfordring og et behageligt gensyn. Her skal vi møde værkerne med nutidens øjne.
Hvis nutidens kunstinstallationer opleves som overvældende, så er denne gamle Scoula langt mere storslået. Skabt af en gruppe borgere, der ville det største og bedste for at ære Gud. I 1564 blev Tintoretto bestilt til at udføre denne enestående fortolkning af både det nye og det gamle testamente, som med tiden blev et af kunstens hovedværker. En billedcyklus der sætter Bibelens billeder sammen i den forståelse man havde af tidens vigtigste emner. Emnet krævede den højeste ekspertise og iscenesættelse, det blev til et gesamtkunstværk eller som man ville sige i dag en installation.
Hotel Villa Pannonia
Via Doge Michiel, 48, 30126 Venezia Lido VE / tlf. +39 041 526 0162 / https://www.hotelvillapannonia.it
Hotel inkl. morgenmad. Delt dobbeltværelse (mulighed for enkeltværelse, se under praktiske oplysninger og pris). Beliggende på Lidoen kun 300 m fra færgerne til Venedig og 500 m fra stranden.
Italien – Kunstrejse til Venedig Bienalen
2. - 7. oktober 2024 / 6 dage, 5 overnatninger / fra Kastrup Lufthavn / Rejse nr. C-32
Pris pr. person: kr. 10.500 NB tilmelding og betaling af depositum senest 1. marts 2024
Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.500. Tilmelding efter princippet først til mølle.
Turen inkluderer:
Seværdigheder på turen:
Prisen inkluderer ikke:
Tilmelding og depositum:
Rejsenummer: C-32
OBS: Tilmelding inden 1. marts 2024
Lufthavn: Kastrup
Afrejse: 02.10.2024
Hjemkomst: 07.10.2024
Pris kr. 10.500
2024-rejser
Turene for 2024 er på plads
Skal I til Island i 2024, så kig på de forskellige grupperejser – der er plads på de fleste.
GRUPPEREJSER TIL ISLAND
Island rundt – med god tid til at nyde det hele / 10 dage. Vælg imellem disse datoer i 2024: 30.6. - 9.7. (rejse nr. A-3) // 7. - 16.7. (rejse nr. A-4) // 14.7. - 23.7. (rejse nr. A-5) // 28.7.-6.8. (A-6)
Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 6 dages intensive rejser med begrænset kørsel. Med fuld pension. Vælg imellem disse datoer i 2024: 27.6. - 2.7. (rejse nr. A-2 // 17. - 22.7. (rejse nr. A-7) // 6. – 11.8. (A-8)
FEBRUAR:
Nordlys i Island? 13.2. – 17.2.2024 / rejse nr. A-1 / En intens kulturrejse, hvor vi møder forfattere, ser museer, hører symfoniorkester, bader i varme kilder og kigger efter Nordlys.
JUNI:
Fugle og natur i den nordøstlige Island / 2. - 9.6. 2024 / rejse nr. C-15 / rejseleder: biolog m.m. Ib Krag Petersen.
Hannes litteraturrejse øen rundt / 29.6. - 8.7. 2024 / rejse nr. C-17 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!
JULI:
Hannes litteraturrejse til Islands Vestfjorde /13. - 21.7. 2024 / rejse nr. C-18 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!
Island, historie, sagaer, fugle og moderne litteratur / 17.7. – 25.7. 2024 / rejse nr. C-14 / rejseledere cand. teol. Anette Jensen og K. Torben Rasmussen
Island – for nysgerrige bedsteforældre (og andre voksne) med børn eller børnebørn / 29. - 4.8. 2024 / rejse nr. C-16 / rejseleder: gymnasielærer m.m. Esben Jacobsen.
AUGUST:
Traveture i Island – Nordlandet / 16.8. - 23.8. 2024 / C-22 / rejseleder: dirigent og organist Steen Lindholm.
Island og vulkanerne – hvordan hænger det lige sammen? / rejse nr. C-25 / De to af dagene rejser vi med geofysiker og ph.d. Rikke Pedersen, K. Torben Rasmussen er rejseleder under hele turen.
Rude Strand Højskole laver vi ture for hvert år; i 2024 til Island og Færøerne. Rejs med K. Torben Rasmussen som rejseleder til Island og Aage Augustinus til Færøerne. Før rejsen er der ophold på højskolen med indledende foredrag, musik og sang. Kontakt os og hør nærmere...
GRUPPEREJSER TIL ANDRE LANDE:
Betagende natur og spiritualitet i Irland / 18. - 26.4. 2024 (rejse nr. C-13) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro.
Det keltiske Irland / 6. - 13.5. 2024 (rejse nr. C-19) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro. NB: identisk rejse 7.10. – 14.10. 2024
Færøerne – kunst, litteratur og natur / 7 dage / Arrangeret i samarbejde m. Kristeligt Dagblad / 11.6. - 17.6. 2024 / rejse nr. C-12 / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen.
Kommer der flere 2024-rejser? Ja, det gør der…
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.
Skal vi lave en særlig rejse til jer?
Ønsker I individuelt tilrettelagte ture (små eller lidt større grupper) er det en god idé at kontakte os meget snart. I 2023 kommer der efter al sandsynlighed igen stor efterspørgsel efter ture i Island og derfor skal man være hurtigt ude. Hellere i dag eller i morgen, hvis man da selv vil planlægge ruten (og ikke være afhængig af de aktuelt ledige steder).
Vi er klar – er du?
Mød os på Facebook
Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.
Foredrag om Island og Irland
Vil du vide mere om ISLAND?
K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.
Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.
Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?
Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.
Foredrag om IRLAND:
Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik – en kamp for kultur og overlevelse
Hvem: cand.mag., irlandsekspert og rejseleder Claus Hebor
Hvornår: 30. november 2022 kl. 16.30-18.30
Hvor: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København, i lokalet Bernina
Tilbudspris: 50 kr. (Normalpris 100 kr)
Bestil billet her:
https://shop.k.dk/cart
Uncube Magazine besøger Island
Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her
Islændinge – De Små Konger
Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen
Praktiske spørgsmål og hurtige svar:
Hvad skal jeg medbringe?
Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét.
Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.Det blå sygesikringsbevis.
Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.
Skal jeg købe valuta før afrejse?
Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.
Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is
Hvad med daglig frokost?
Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.Hvad kan jeg købe med fordel i Island?
Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.
Forstås dansk i Island?
Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.
Skal jeg prøve en islandsk hest?
Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.
Hvordan er vejret?
Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.
Generelle rejsebetingelser
Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.
Nyhedsbrev
Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev
Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.
Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.
Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.
På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.
Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.
Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.
Vores generelle rejsebetingelser findes her.
Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.
Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.
Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.
Du er altid velkommen til at kontakte os
KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj
Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked