Sensommer i Island – 6 intensive dage / fra Kastrup

Sensommer i Island – sejltur og friske kammuslinger, vulkaner og gode traveture
                
    6.9. - 11.9. 2019    

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad
Rejseleder K. Torben Rasmussen

På denne tur kommer vi til det sagnomspundne Snæfellsnes, opkaldt efter vulkanen og gletsjeren Snæfellsjökull med sine næsten 1.500 meters højde. Jules Verne’s fantastiske roman Rejsen til Jordens indre tog sin begyndelse her, da ekspeditionen steg ned gennem krateret. Vi skal bo de første tre nætter i dette område. Vi får derfor lejlighed til at komme lidt ned i tempo, trave lange ture, sejle en fin tur på fjorden og nyde det hele. Vi skal også besøge hovedstaden Reykjavik og opleve dens mange attraktioner, inkl. at overvære en koncert i det imponerende koncerthus Harpa.
Tidligt i september er efterårets stærkt varierede farvespil på vej og giver landskabet ekstra kvalitet og skønhed.
Det er seks dage med forholdsvis begrænset kørsel og høj intensitet, som den meget kompetente rejseleder bidrager til. K. Torben Rasmussen har boet i Island i 5½ år og er forfatter til Turen går til Island (Politikens Forlag).
    
Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende - vi opfatter turene som en slags rejsende højskole. Eftersom deltagerne er nysgerrige og interesserede lykkes det altid. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags. Der er meget at dele…

Dag 1 / Ankomst. Mod Snæfellsnes, indkvartering & middag.

Der er afgang fra Kastrup Lufthavn kl. 14.00 (mødetid kl. 12.00), og efter ca. tre timers tur ankommer vi til Island, hvor klokken nu er 15.10, efter at uret er stillet to timer tilbage. I lufthavnen kan der veksles penge og handles toldfrit, før vi rigtigt starter på turen.
På vej mod Snæfellsnes passerer vi Reykjaviks forstæder, før vi fortsætter mod nord. Vi kører gennem tunnelen under fjorden Hvalfjördur og skal i den forbindelse høre lidt om kommerciel hvalfangst i Island. Mens dette skrives (ult. september 2018) er hvalfangst stadig lovligt i Island, bl.a. på finhvaler og vågehvaler. Kontroversielt…
Retningen er mod det smalle næs Snæfellsnes, der strækker sig ud mod vest.
Først på aftenen ankommer vi til vort overnatningssted for de kommende tre nætter. Vi spiser middag her, lidt sent efter det biologiske ur.

 

Dag 2 / Stykkisholmur: sejltur & kammuslinger. Gletsjer og vulkanske kratere.

Efter morgenmaden kører vi til områdets største by Stykkisholmur, hvorfra vi skal på en spændende sejltur. På den cirka 2½ timer lange tur hører vi om fjorden Breidafjördurs historie, bl.a. om Erik den Røde, og om fjordens righoldige dyreliv. Måske ser vi havørne, og i det mindste en masse fugle. Vi skal også smage lidt af dette friske dyreliv, når skipperen hiver nettet op fra bunden af fjorden og tømmer kammuslinger, søpindsvin og søstjerner op på dækket. Bevæbnet med en kniv åbner man selv de stadig levende kammuslinger og nyder deres salte friskhed, måske med et glas hvidvin?
Når vi er i land igen, kører vi langs havet mod vest, og gennem flere af områdets forholdsvis store byer. Fiskeri er her det vigtigste erhverv. Fra nordsiden af næsset kører vi derefter op ad en fjeldvej og kommer tæt på gletsjeren i godt 1.000 meters højde. Er vejret klart, får vi formidable udsigter over næsset og havet, og adskillige mindre vulkankratere. Der er tid til en travetur i den friske luft.
Til sidst kommer vi til vort overnatningssted, hvor vi spiser middag igen.

kammuslinger.jpg

Dag 3 / Arnastapi: traverur & fine udsigter. Ned i lavagrotte, ind i krater.

I dag skal der heller ikke køres så langt – dvs. mere tid til at være ude. Vi kører til den lille havneby Arnastapi, hvor der bl.a. landes helleflynder. Fra havnen er der udsigt til fjelde i det fjerne, dramatiske klippeformationer og Snæfellsjökull. Vi skal trave en god tur langs havet og den lavaforrevne kyst. Turen er på et par km, og der er god tid, så alle kan være med. Derefter kører vi længere mod vest, og skal se på 8000 år gammel lava nedefra. Vi skal ned i en kæmpegrotte, i 25-30 meters dybde. Det er koldt, så husk handsker og hue. Vi er i selskab med en lokal guide, så alt er under fuld kontrol.
Der er stadig flere naturoplevelser i vente. Ned til havet ved kysten Djúpalónssandur, hvor flere hundrede unge mænd i gamle dage fiskede direkte fra stranden efter at have krydset brændingen i åbne robåde, ind i et krater og ud til et lille fyrtårn. Herfra ser man jævnligt mindre hvaler (vågehvaler og spækhuggere) direkte fra kysten.
Sidst på eftermiddagen kommer vi tilbage til vort overnatningssted, hvor vi også spiser middag.

arnarstapi.jpgspaekhugger.jpg

Dag 4 / Travetur op på vulkanen Eldborg. Ankomst Reykjavik.

Så er opholdet på Snæfellsnes næsten forbi, men der er dog én stor oplevelse tilbage. Vi skal på en fin travetur, gennem lavt birkekrat og langs en lille elv, før vi når til vulkanen Eldborg. Det er ikke en vanskelig tur. Skal man helt op på kraterkanten, skal man dog være nogenlunde mobil. Det er stejlt, men der er reb/kæder at holde fast i, og ikke særligt højt. Men flot!
Derfra går turen direkte til hovedstaden Reykjavik, hvor vi ankommer midt på eftermiddagen.

reykjavik.JPG

Dag 5 / Rundtur i Reykjavik og tid på egen hånd. Sejltur til øen Videy og middag.

Kl. 09.00 starter bussen – vi skal på en lille rundtur i byen, så de vigtigste steder kan blive præsenteret for jer. Vi passerer bl.a. Höfdi, hvor præsidenterne Reagan og Gorbatjov i 1986 holdt deres berømte topmøde, vi passerer det store, den lidt sære og meget store Hallgrímskirken og også Nordens hus, der de seneste 50 år har arbejdet for at præsentere nordisk kultur i Island. Bygningen er i sig selv et højdepunkt, tegnet af Alvar Aalto. Vi stopper flere steder på turen.
Rundturen slutter i koncerthuset Harpa (tegnet af Henning Larsen i samarbejde med dansk-islandske Ólafur Eliasson) – og her skal vi overvære en kort klassisk koncert kl. 12.30 – 13.00.
Så er den fælles tur slut og eftermiddagen er dermed til egen disposition. Tid til at nyde byens mange muligheder – muséer, kaffehuse, shopping, en tur på havnen og almindeligt driverliv.
Kl. 18.15 skal vi på en lille sejltur, over til øen Videy. Her findes interessante landart-projekter af hhv. Richard Serra og Yoko Ono og her skal vi nyde en dejlig middag på ”slottet i Videy” – en velproportioneret bygning, tegnet i 1750’erne af Nicolai Eigtved, Amalienborgs arkitekt. Ved siden af dette fine hus, ligger det lille kapel, også bygget i slutningen af 1700-årene (tegnet af G.D. Anthon). Vi sejler hjem igen…

harpa.JPGVidey.jpg

Dag 6 / Bad i svømmeanlæg? Afrejsedag.

Ønsker man det – og det kan bestemt anbefales – så kan man nå et opfriskende besøg i landets største svømmeanlæg. De åbner kl. 07.00. Her kommer de lokale og her kommer man nemt i snak med dem. Og her er der rigelige mængder varmt vand og flere bassiner, alt under den frie himmel. Frisk luft, varmt vand, næsten ingen klor, en lav pris og gode mennesker. Hvad kan man mere ønske sig?
Kl. 08.30 kører bussen fra hotellet, og turen går direkte til lufthavnen og I tjekker ind til hjemrejsen kl. 11.15. Efter ca. tre timers tur med Icelandair, ankommer vi til Kastrup kl. 16.15 (dansk tid).

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG VILKÅR

Pris pr. person: kr. 15.450 (inkl. alle kendte skatter og afgifter)
Tillæg for enkelt-værelse: kr. 1.900

Prisen inkluderer
Flybilletter t/r, inkl. skatter (Kastrup-Keflavik t/r)
Bustransport i Island, i røgfri bus
Indkvartering, i dobbeltværelse, inkl. morgenmad (NB: enkeltværelse kan skaffes, mod nævnte tillæg)
Frokost x 4
Middag x 5
Entréer og andet, som omtalt i programmet
Sejltur (2½ time) på Breidafjördur (Dag 2)
Tur i lavagrotte (Dag 3)
Koncert i Harpa (Dag 5)
Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden
Rejseleder K. Torben Rasmussen

Prisen inkluderer ikke
Drikkevarer ved måltider, udover isvand, der altid følger frit og rigeligt


Yderligere oplysninger og tilmelding til: Team Island, telefon: 29 62 80 77

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. I henhold til vore generelle rejsebetingelser kan prisen dog ikke ændres efter indbetaling af restbeløb for den aktuelle rejse. Prisen er baseret på 20 deltagere.

 

PRAKTISKE SPØRGSMÅL & HURTIGE SVAR

Hvad skal jeg medbringe?
Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker
Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke
Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.
Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede.
Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår
Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.
Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse
Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.
De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kredit-kort
Kursen er pt. 1 DKK = 17,25 IKR (27.9.2018), dvs. 1.000 IKR modsvarer 57-58 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?
Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:
Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager
Man kan også medbringe en termokande og købe påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?
Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.
Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark
Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?
Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.
Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?
Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster cirka 450-500 DKK ).

Hvordan er vejret?
Besøg hjemmesiden www.team-island.dk, og kig under Om Island

 

Rejsenummer: A-8

OBS: Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 06.09.2019

Hjemkomst: 11.09.2019

Pris kr. 15.450

Vejret i Island lige nu

icon AKTUELT

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Flere 2019-rejser

Grupperejser:

De klassiske 6-dages grupperejser, 10-dages rundrejse, en kunst-kultur-natur rejse (hvor du også har mulighed for, at tegne/male selv), en sensommerrejse og en vinterrejse – måske med nordlys?, ses her på siden.

Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Se også vore andre destinationer på kulturretur.dk

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 18,57 IKR (28.5.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 53-54 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret på Island?

· Se på den gode norske side www.yr.no

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer ture til bl.a. Irland, Færøerne, Grønland og Balkan – se de aktuelle rejser på www.kulturretur.dk

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

I 2019 udbydes rejser til Island, Færøerne, Nordsverige, Irland, Italien, – og måske Tunesien. Alle rejser til Island findes på denne side – se de øvrige destinationer på www.kulturretur.dk

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked