Sommer i Island – inkl. sejltur / fra Kastrup

Sommer i Island – sejltur & friske kammuslinger, vulkaner, lavagrotte, gode traveture & Reykjavik

 

Rejseleder K. Torben Rasmussen

På denne tur kommer vi til det sagnomspundne Snæfellsnes, opkaldt efter vulkanen og gletsjeren Snæfellsjökull med sine næsten 1.500 meters højde. Jules Verne’s fantastiske roman Rejsen til Jordens indre tog sin begyndelse her, da ekspeditionen steg ned gennem krateret. Vi skal bo de første to nætter i dette område. Vi får derfor lejlighed til at komme lidt ned i tempo, trave lange ture, sejle en fin tur på fjorden og nyde det hele. Vi skal også besøge hovedstaden Reykjavik og opleve dens mange attraktioner.
Det er seks dage med forholdsvis begrænset kørsel og høj intensitet, som den meget kompetente rejseleder bidrager til. K. Torben Rasmussen har boet i Island i mere end 5 år, er forfatter til Turen går til Island (Politikens Forlag) og Naturguide Island (s.m. botaniker Jon Feilberg, på forlaget Gyldendal).
    
Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende – vi opfatter turene som en slags rejsende højskole. Eftersom deltagerne er nysgerrige og interesserede lykkes det altid. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags. Der er meget at dele…

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

 Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk  Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk 

Dag 1 / Snæfellsnes, Stykkisholmur. Sejltur efter friske kammuslinger på Breidafjördur.

Der er afgang fra Kastrup Lufthavn kl. 07.30 (mødetid kl. 06.00), og efter ca. tre timers tur ankommer vi til Island, hvor klokken nu er 08.40, efter at uret er stillet to timer tilbage. I lufthavnen kan der veksles penge og handles toldfrit, før vi rigtigt starter på turen.
På vej mod Snæfellsnes passerer vi Reykjaviks forstæder, før vi fortsætter mod nord. Vi kører gennem tunnelen under fjorden Hvalfjördur og skal i den forbindelse høre lidt om kommerciel hvalfangst i Island. Mens dette skrives (ult. september 2019) er hvalfangst stadig lovligt i Island, bl.a. på finhvaler og vågehvaler. Kontroversielt…
Når vi er kommet ud på Snæfellsnes, kører vi mod områdets største by Stykkisholmur, hvorfra vi kl. 15.30 skal spændende sejltur. På den cirka 2½ timer lange tur hører vi om fjorden Breidafjördurs historie, bl.a. om Erik den Røde, og om fjordens righoldige dyreliv. Måske ser vi havørne, og i det mindste en masse fugle. Vi skal også smage lidt af dette friske dyreliv, når skipperen hiver nettet op fra bunden af fjorden og tømmer kammuslinger, søpindsvin og søstjerner op på dækket (billede). Bevæbnet med en kniv åbner man selv de stadig levende kammuslinger og nyder deres salte friskhed, måske med et glas hvidvin?
Sent på eftermiddagen/først på aftenen ankommer vi til vort overnatningssted helt ude på landet, hvor vi skal overnatte og spise middag for de kommende to dage/nætter.

Sejltur01.jpg

Dag 2 / Arnastapi & lavagrotte. Djúpalónssandur, måske ser vi vågehvaler & spækhuggere?

I dag skal der heller ikke køres så langt – dvs. mere tid til at være ude. Vi kører til den lille havneby Arnastapi, hvor der bl.a. landes helleflynder. Fra havnen er der udsigt til fjelde i det fjerne, dramatiske klippeformationer og Snæfellsjökull. Vi skal trave en god tur langs havet og den lavaforrevne kyst. Turen er på et par km, og der er god tid, så alle kan være med. Derefter kører vi længere mod vest, og skal se på 8000 år gammel lava nedefra. Vi skal ned i en kæmpegrotte, i 25-30 meters dybde. Det er koldt, så husk handsker og hue. Vi er i selskab med en lokal guide, så alt er under fuld kontrol.
Der er stadig flere naturoplevelser i vente. Ned til havet ved kysten Djúpalónssandur, hvor flere hundrede unge mænd i gamle dage fiskede direkte fra stranden efter at have krydset brændingen i åbne robåde, ind i et krater og ud til et lille fyrtårn. Herfra ser man jævnligt mindre hvaler (vågehvaler og spækhuggere) direkte fra kysten.
Sidst på eftermiddagen kommer vi tilbage til vort overnatningssted, hvor vi også spiser middag og overnatter for sidste gang på denne tur.

lava.jpg

 

Dag 3 / Travetur til vulkanen Eldborg. Reykholt & fine vandfald. Ankomst Reykjavik.

Så er opholdet på Snæfellsnes næsten forbi, men der er dog én stor oplevelse tilbage. Vi skal på en fin travetur, gennem lavt birkekrat og langs en lille elv, før vi når til vulkanen Eldborg. Det er ikke en vanskelig tur. Skal man helt op på kraterkanten, skal man dog være nogenlunde mobil. Det er stejlt, men der er reb/kæder at holde fast i, og ikke særligt højt. Men flot!
Herfra kører vi ind i området Borgarfjördur og kommer til Reykholt, som nogle måske kan huske som hjemsted for forfatteren og stormanden Snorri Sturluson. Her blev han snigmyrdet i 1241 som et dramatisk højdepunkt i de stridigheder, der først afsluttedes da Island i 1262 opgav sin selvstændighed og underlagde sig den norske konge. Vi skal høre mere om den tid på stedet, men skal også lidt længere ind i dalen for at se de fine vandfald Hraunfossar (billede) og Barnafoss.
Derfra går turen direkte til hovedstaden Reykjavik, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen., Her skal vi skal bo de sidste tre nætter. Denne første aften består middagen af en ret simpel, men rigelig buffet. Der er to varme retter, brød og en mængde forskellige salater. Det er ikke et kulinarisk højdepunkt, men sammen med den øl eller lille flaske vin, der er inkluderet denne første aften, kan det gå an.

Hraunfossar02.jpg

Dag 4 / Tingvallasletten, Gullfoss, Strokkur & Skálholt. Tid på egen hånd i Reykjavik.

Vi bruger hele dagen på den klassiske udflugt kaldet ”Den Gyldne Cirkel”. Den omfatter et besøg på Tingvallasletten, ved vandfaldet Gullfoss og området med de kogende springkilder. Den gamle gejser Geysir springer ikke mere, men dens lillebror Strokkur (billerde) har overtaget og er uhyre aktiv med spring med få minutters mellemrum.
Tingvallasletten og -søen er berømt både af geologiske og historiske grund. Her blev det islandske parlament Altinget grundlagt i år 930 og her ses bedre end de fleste andre steder de store forkastninger, dvs. revner og sprækker i landskabet, der skabes i takt med at landet udvider sig mod vest og øst.
Gullfoss er ét af Islands mange store vandfald. Man kan komme helt tæt på dets enorme mængder smeltevand fra gletsjeren Langjökull (ca. 1.000 km2) længere inde i højlandet.
Strokkur er imponerende med sine høje kogende damp- og vandsøjler. Vær varsom…
Vi ser også andre steder på denne tur, fx det tidligere domkirkested Skálholt og hører dér bl.a. om reformationens ret voldsomme gennemførelse i 1550.
Vi kommer tilbage til Reykjavik ved 16-tiden og aftenen er dermed på egen hånd. Dvs. at middagen denne aften betales selv og man kan derfor opsøge de steder, man selv finder interessante. Rejselederne kommer gerne med anbefalinger.

gejseren_strokkur.JPG

Dag 5 / Rundtur i Reykjavik & tid på egen hånd. Afslutningsmiddag i Nordens Hus.

Kl. 09.30 starter bussen – vi skal på en lille rundtur i byen, så de vigtigste steder kan blive præsenteret for jer. Vi passerer bl.a. Höfdi, hvor præsidenterne Reagan og Gorbatjov i 1986 holdt deres berømte topmøde, vi passerer det store, den lidt sære og meget store Hallgrímskirken og landets fine koncert- og kongreshus Harpa (billede), tegnet af Henning Larsens Tegnestue i samarbejde med den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson. Vi stopper flere steder på turen.
Rundturen slutter på det centrale torv og eftermiddagen er derefter til egen disposition. Der er tid til at nyde byens mange muligheder – muséer, kaffehuse, shopping, en tur på havnen og almindeligt driverliv.
Kl. 19.00 mødes vi foran hotellet. Vi kører til Nordens hus, hvor rejselederen engang var direktør. Bygningen er tegnet af Alvar Aalto, den store finske arkitekt. Institutionens opgaver bliver præsenteret, enten af en nuværende ansat i huset eller af den gamle direktør. Vi får lejlighed til at se de forskellige rum, ikke mindst det helt vidunderlige bibliotek.
Vi spiser afslutningsmiddag i husets restaurant og derefter kører bussen os tilbage til hotellet.

Harpa 1.jpg

Dag 6 / Måske en svømmetur? Kunstmuseet Kjarvalsstadir. Udsigter & hjemrejse.

Ønsker man det – og det kan bestemt anbefales – så kan man nå et opfriskende besøg i landets største svømmeanlæg. De åbner kl. 07.00. Her kommer de lokale og her kommer man nemt i snak med dem. Og her er der rigelige mængder varmt vand og flere bassiner, alt under den frie himmel. Frisk luft, varmt vand, næsten ingen klor, en lav pris og gode mennesker. Hvad kan man mere ønske sig?
Kl. 12.00 kører vi til kunstmuseet Kjarvalsstadir, som er dedikeret til den mest kendte af de lidt ældre og klassiske kunstmalere, Jóhannes S. Kjarval. Her introducerer rejselederen kunstneren og nogle af værkerne. Bygningen er i sig selv en perle, hvis man da kan værdsætte såkaldt brutalistisk arkitektur, opført i 1973 af den islandske arkitekt Hannes K. Daviðsson.

NB: ønsker man ikke at være med på turen til museet Kjarvalsstadir, kan der aftales et opsamlingssted, før turen går videre mod Bessastadir og flere smukke oplevelser.

På vejen mod lufthavnen kører vi en tur til forbi Bessastadir, den islandske præsidents officielle residens, som ligger lidt uden for byen sammen med en fin kirke fra slutningen af 1700-årene.
Herefter går turen direkte til lufthavnen og I tjekker ind til hjemrejsen kl. 16.10. Efter ca. tre timers tur med Icelandair, ankommer vi til Kastrup kl. 21.20 (dansk tid).

Kjarval 1932 Thingvollum.jpg

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

Pris pr. person: kr. 14.000 (inkl. alle kendte skatter og afgifter)
Tillæg for enkelt-værelse: kr. 1.900

 

Prisen inkluderer
· Flybilletter t/r, inkl. skatter (Kastrup-Keflavik t/r)
· Bustransport i Island, i røgfri bus
· Indkvartering, i dobbeltværelse, inkl. morgenmad (NB: enkeltværelse kan skaffes, mod nævnte tillæg)
· Middag x 4
· Entréer og andet, som omtalt i programmet
· Sejltur (2½ time) på Breidafjördur (Dag 1)
· Tur i lavagrotte (Dag 2)
· Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden
· Rejseleder K. Torben Rasmussen

Prisen inkluderer ikke
· Drikkevarer ved måltider, udover isvand, der altid følger frit og rigeligt
· Måltider, der ikke specifikt er nævnt ovenfor, dvs. fx frokoster


Yderligere oplysninger og tilmelding til: Team Island, telefon: 29 62 80 77


* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Prisen er baseret på 20 betalende deltagere, men gennemføres til nævnte pris, også selvom der kommer lidt færre med. Der kommer maksimalt 25 deltagere.

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?
· Det blå sygesikringsbevis og dit pas
· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker
· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt
· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde
· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede
· Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?
· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort
· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kredit-kort
· Kursen er pt. 1 DKK = 18,58 IKR (28.8.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 54 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?
· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:
· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager
· Man kan også medbringe en termokande og købe påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?
· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer.
· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark
· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?
· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.
· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.
· Mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?
· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK per gang).

Hvordan er vejret?
· Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. Den vulkanske aktivitet i Island.

 

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: A-5

OBS: Husk badetøj og håndklæde

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 12.08.2020

Hjemkomst: 17.08.2020

Pris kr. 14.000

Vejret i Reykjavik

Let støvregn

Føles som: 2°

Luftfugtighed: 93%

Vindhastighed: 8 m/s

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

Aktuelle grupperejser 2020 og åbning af grænser

Der åbnes for rejser til Island og Færøerne efter d. 15. 6. 2020.

Se oversigten over, hvilke af vores grupperejser der kan være ledige pladser på HER:

Grundet Covid-restriktioner, har vi aflyst nogle af vores grupperejser i 2020. Disse gentager vi dog i 2021 – og du kan allerede nu, blive skrevet op.

Mange rejsebureauer verden over, har også måtte aflyse rejser til Island. Det betyder, at der er god plads!

Overvej også en kør-selv rejse til Island (eller Island og Færøerne) i 2020, det kan vi hurtigt arrangere.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

2021-rejser

Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021.

Tre rejser kan allerede ses på hjemmesiden. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder).

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 18,57 IKR (28.5.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 53-54 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret på Island?

· Se på den gode norske side www.yr.no

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked


Captcha kode