Traveture i Island – inkl. hvalsafari / fra Kastrup / rejse nr. C-22

Fine naturoplevelser og attraktionerne i Reykjavik

Vil du tættere på den islandske natur, og bedre forstå den store variation og skønhed, er traveture én af de bedste måder. Man kommer ned i tempo, pulsen falder – og stiger jo også lidt, når det går op ad – og kommer i kontakt med Island på en anden måde end fra en bil. På denne tur er der rige muligheder for traveture i det naturskønne Nord-Island: det er baggrunden for planen. Men der bliver også mulighed for en guidet tur i hovedstaden Reykjavik med mange spændende seværdigheder, og naturligvis indeholder programmet et besøg ved de klassiske steder, dvs. Tingvallasletten, vandfaldet Gullfoss og området med gejseren.

Det hele foregår under ledelse af Steen Lindholm, der er en yderst kompetent rejseleder, både på landet og i byen. Han bliver assisteret af sin islandskfødte hustru Sigríður Pétursdóttir. Sammen har de stået for en lang række ture i Island. Læs mere om dem begge, længere nede.

Fysisk formåen: Er man vant til traveture i den danske natur og i normal god form, kan man også være med her. Den islandske natur byder sine steder på kraftigere stigninger end en tur på Himmelbjerget, men stierne og vejene er gennemgående ret overkommelige. Vi anbefaler gode tyksålede vandresko med trykdæmpende såler og god ankelstøtte, og måske et par vandrestave.

Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende – vi opfatter turene som en slags rejsende højskole. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags. Der er meget at dele…

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

Yderligere oplysninger og tilmeldig: tlf. 2962 8077 / torben@team-island.dk

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

 

Dag 1 / Keflavik - Reykjavik og indkvartering.

Der er mødetid i lufthavnen i Kastrup kl. 12.00, flyet mod Island afgår kl. 14.05 og efter cirka tre timers flyvetur ankomst i Keflavik kl. 15.25 (lokal tid, efter to timers justering af tiden). Fra Keflavik går ruten via Reykjavík direkte ca. 70 km nordover til Borgarnes, hvor vi tilbringer natten på Hotel Borgarnes.

Middag på restaurant i nærheden af hotellet.

NB: eftersom aftensmaden bliver lidt sen, anbefaler vi, at I sørger for lidt spiseligt/drikkeligt, så I ikke går sukkerkolde.

Keflavik.jpg

Dag 2 / Gåtur op på vulkankrateret Grábrók - Vatnsnes: sæler og Hvítserkur - indkvartering.

Bussen fortsætter nordpå ad hovedvej 1 med stop i Bifröst og en rask formiddagsvandring op på vulkankrateret Grábrók. Siden gør vi en lille smuk omvej ud på halvøen Vatnsnes for at besøge sælkolonien og beundre den berømte klippe Hvítserkur, der knejser i havet ud for kysten. Via nordlandets hovedstad Akureyri når vi sidst på dagen frem til vort hotel Brekka, der ligger i en smuk dal mellem Húsavík og Mývatn. Her skal vi tilbringe de næste fire nætter og spise middag tre aftener.

Grabrokarfell .jpgsæler01.jpg

Dag 3 / Området ved Mývatn: fugle, Dimmuborgir, Námaskarð, vandretur til vulkanområdet Krafla.

I dag skal vi udforske området omkring søen Mývatn, som er et af Íslands mest berømte landskaber. Fugleelskere fra hele verden besøger hver år søen, og området byder desuden på en række ti-stjernede seværdigheder: vi traver en times tid gennem de ejendommelige lavaformationer Dimmuborgir, besøger dampende svovlkilder ved Námaskarð og vandrer ud til vulkanområdet Krafla og ser det imponerende krater. Vi spiser denne aften middag tæt på Mývatn, før vi kører tilbage til overnatningsstedet.

krafla.jpg

Dag 4 / Traveture: vandfaldet Dettifoss og måske videre til Selfoss? Ásbyrgi.

Dagens to traveture går til vandfaldet Dettifoss, som ligger i den store og voldsomme gletscherflod Jökulsá á Fjöllum og er 44 meter højt og ca. 100 meter bredt. Det er Europas vandrigeste vandfald, og man kan ofte opleve fantastiske regnbuer over fossen. Der er også mulighed for at udvide gåturen til nabofossen Selfoss i samme område.

Siden fortsætter vi til Ásbyrgi. Ifølge sagnet satte Odins ottebenede hest Sleipnir en af sine hove i landskabet her, hvilket resulterede i en kæmpestor hesteskoformet kløft med høje klipper omkring. Vegetationen i kløften er enestående, og vi traver igennem området, som også omfatter en bjergsø med forskellige arter ænder.

dettifoss.jpg

Dag 5 / Hvalsafari og tid på egen hånd i Húsavík, vil du prøve geotermisk bad?

I dag skal vi på hvalsafari. Vi kører i bussen til Húsavík, hvorfra sejlturen udgår. Efter sejladsen er der tid på egen hånd i Húsavik, og man kan forslagsvis slappe af i det geotermiske bad (www.geosea.is), hvor man sidder i det varme vand og nyder udsigten over Atlanterhavet, – en helt speciel oplevelse (entréen ikke inkluderet i rejsens pris).

01_pukkelhval_northsailing_15.jpg

Dag 6 / Goðafoss og Akureyri og tilbage til hovedstadsområdet.

Vi skal tidligt op, for i dag skal vi tilbage til hovedstadsområdet. På vejen standser vi ved Goðafoss, endnu et af Islands berømte vandfald. Stop i Akureyri og til frokost på egen hånd, hvis man da ikke foretrækker at vente til en af de følgende pauser på turen. Vi ankommer ved aftenstid til hotellet, hvor vi skal overnatte de sidste to nætter. Mens dette skrives (okt. 2023) er det endelige sted ikke bekræftet. Det oplyses senere.

godafoss.jpg02_akureyri.jpg

Dag 7 / Tingvallasletten - Gullfoss - gejseren Strokkur - fælles afslutningsmiddag.

Efter morgenmaden på hotellet er der heldagsudflugt til de kendte og meget interessante attraktioner, også kaldet Den Gyldne Cirkel. Tingvallasletten og -søen med sine historiske og geologiske højdepunkter; hjemsted for det gamle parlament Altinget og ét af de bedste steder med forkastninger. Rejselederen fortæller meget mere. Derfra videre til vandfaldet Gullfoss, hvor man – hvis solen skinner – forstår navnet bedre, for så ses nemlig også flotte regnbuer der. Og endelig pause ved området med gejseren Strokkur, der med få minutters mellemrum sender en kogende vand- og dampsøjle højt til vejrs. Vi har god tid på de nævnte steder. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet og spiser en fælles afslutningsmiddag på en af byens lidt bedre steder.

gejseren_strokkur.JPG

Dag 8 / Tid på egen hånd i Reykjavik, skal du nå en badetur? - Hjemrejse.

Om formiddagen tur i Reykjavík for de deltagere, der ønsker det. Ellers kan man udnytte formiddagen på egen hånd (måske skal du nyde det billige og varme vand i friluftsbadet?), indtil vi kl. 13.30/13.45 skal mødes på hotellet og køre direkte til lufthavnen i Keflavik. Herfra er der afgang kl. 16.30 og derefter ankomst i Kastrup kl. 21.40 (dansk tid)

harpa.JPG

Om turens to rejseledere

Steen Lindholm er af profession dirigent og organist. Han er islandsk gift med Sigríður Pétursdóttir og ejer en alternativ bolig i Island. Som musiker har han været ambassadør for islandsk musik mange steder i verden, ligesom han med danske musikere og kor har foretaget mange koncertturneer til Island og dirigeret på Den Islandske Opera. Steen Lindholm har også tidligere været rejseleder for grupper på ture til det Island, han elsker. Endelig er han siden 2002 formand for Dansk-Islandsk Samfund.

Sigríður Pétursdóttir er uddannet speciallærer og logopæd og var i en årrække ansat ved Københavns Universitet som medarbejder på et videnskabeligt projekt omfattende en oldnordisk ordbog. Sammen har ægteparret igennem 40 år rejst og ikke mindst vandret overalt i Ísland.

Praktiske oplysninger og pris

Traveture i Island

16. – 23.8. 2024 // 8 dage – 7 overnatninger // Fra Kastrup lufthavn // Rejse nr. C-22

Pris pr. person: kr. 19.500*
Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.000

 

INKLUDERET I PRISEN

 • Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter.
 • Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør.
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse med morgenmad – privat bad/toilet alle dage.
 • Middag x 7 (dvs. alle dage, minus dag 8).
 • Hvalsafari (cirka 3 timer / Dag 5).
 • Steen Lindholm og Sigríður Pétursdóttir som rejseledere fra start til slut.
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

IKKE INKLUDERET I PRISEN

 • Servering ombord på flyet.
 • Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt.
 • Øvrige måltider, dvs. også daglige frokoster (regn med 110-135 DKK pr. dag, efter behov).
 • Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte.

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold.
Der regnes med cirka 18-22 deltagere.

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers SKAL der medbringes andet ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.
 • Det blå sygesikringsbevis. Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre at der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort.
 • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 21,45 IKR (27.9.2023), dvs. 1.000 IKR modsvarer 51-52 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager. Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark.
 • Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 - 15 % rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. Der er fortsat danskundervisning i de islandske gymnasier.
 • På mange hoteller, restauranter og andre steder, hvor man som turist ofte møder lokale, er mange ansatte dog ikke fra Island, men fra fx østeuropæiske lande – og kan derfor naturligvis ikke forventes at tale eller forstå dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 550-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan læses nyheder om jordskælv, vulkanudbrud og andre vulkanske aktiviteter.

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-22

OBS: Husk godt fodtøj, badetøj og håndklæde

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 16.08.2024

Hjemkomst: 23.08.2024

Pris kr. 19.500

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

2024-rejser

Turene for 2024 er på plads
Skal I til Island i 2024, så kig på de forskellige grupperejser – der er plads på de fleste.

GRUPPEREJSER TIL ISLAND

Island rundt – med god tid til at nyde det hele / 10 dage. Vælg imellem disse datoer i 2024: 30.6. - 9.7. (rejse nr. A-3) // 7. - 16.7. (rejse nr. A-4) // 14.7. - 23.7. (rejse nr. A-5) // 28.7.-6.8. (A-6)

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 6 dages intensive rejser med begrænset kørsel. Med fuld pension. Vælg imellem disse datoer i 2024: 27.6. - 2.7. (rejse nr. A-2 // 17. - 22.7. (rejse nr. A-7) // 6. – 11.8. (A-8)

FEBRUAR:

Nordlys i Island? 13.2. – 17.2.2024 / rejse nr. A-1 / En intens kulturrejse, hvor vi møder forfattere, ser museer, hører symfoniorkester, bader i varme kilder og kigger efter Nordlys.

JUNI:


Fugle og natur i den nordøstlige Island / 2. - 9.6. 2024 / rejse nr. C-15 / rejseleder: biolog m.m. Ib Krag Petersen.

Hannes litteraturrejse øen rundt / 29.6. - 8.7. 2024 / rejse nr. C-17 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

JULI:


Hannes litteraturrejse til Islands Vestfjorde /13. - 21.7. 2024 / rejse nr. C-18 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

Island, historie, sagaer, fugle og moderne litteratur / 17.7. – 25.7. 2024 / rejse nr. C-14 / rejseledere cand. teol. Anette Jensen og K. Torben Rasmussen


Island – for nysgerrige bedsteforældre (og andre voksne) med børn eller børnebørn / 29. - 4.8. 2024 / rejse nr. C-16 / rejseleder: gymnasielærer m.m. Esben Jacobsen.


AUGUST:

Traveture i Island – Nordlandet / 16.8. - 23.8. 2024 / C-22 / rejseleder: dirigent og organist Steen Lindholm.


Island og vulkanerne – hvordan hænger det lige sammen? / rejse nr. C-25 / De to af dagene rejser vi med geofysiker og ph.d. Rikke Pedersen, K. Torben Rasmussen er rejseleder under hele turen.

Rude Strand Højskole laver vi ture for hvert år; i 2024 til Island og Færøerne. Rejs med K. Torben Rasmussen som rejseleder til Island og Aage Augustinus til Færøerne. Før rejsen er der ophold på højskolen med indledende foredrag, musik og sang. Kontakt os og hør nærmere...

GRUPPEREJSER TIL ANDRE LANDE:

Betagende natur og spiritualitet i Irland / 18. - 26.4. 2024 (rejse nr. C-13) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro.

Det keltiske Irland / 6. - 13.5. 2024 (rejse nr. C-19) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro. NB: identisk rejse 7.10. – 14.10. 2024

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 7 dage / Arrangeret i samarbejde m. Kristeligt Dagblad / 11.6. - 17.6. 2024 / rejse nr. C-12 / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen.

Kommer der flere 2024-rejser? Ja, det gør der…
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Ønsker I individuelt tilrettelagte ture (små eller lidt større grupper) er det en god idé at kontakte os meget snart. I 2023 kommer der efter al sandsynlighed igen stor efterspørgsel efter ture i Island og derfor skal man være hurtigt ude. Hellere i dag eller i morgen, hvis man da selv vil planlægge ruten (og ikke være afhængig af de aktuelt ledige steder).

Vi er klar – er du?

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island og Irland

Vil du vide mere om ISLAND?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.


Foredrag om IRLAND:

Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik – en kamp for kultur og overlevelse

Hvem: cand.mag., irlandsekspert og rejseleder Claus Hebor

Hvornår: 30. november 2022 kl. 16.30-18.30
Hvor: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København, i lokalet Bernina
Tilbudspris: 50 kr. (Normalpris 100 kr)

Bestil billet her:
https://shop.k.dk/cart
Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét.

Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.Det blå sygesikringsbevis.

Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.

Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.

Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.

Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.

Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.

De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked