Traveture i Island – inkl. sejltur og kammuslinger / fra Kastrup / rejse nr. C-20

Fine naturoplevelser og attraktionerne i Reykjavik

Vil du tættere på den islandske natur, og bedre forstå den store variation og skønhed, er traveture én af de bedste måder. Man kommer ned i tempo, pulsen falder – og stiger jo også lidt, når det går op ad – og kommer i kontakt med Island på en anden måde end fra en bil. På denne tur er der rige muligheder for traveture: det er baggrunden for planen. Men der er også tid til at se på hovedstaden Reykjaviks mange spændende muligheder og naturligvis indeholder programmet også besøg ved de klassiske steder, dvs. Tingvallasletten, vandfaldet Gullfoss og området med gejseren. Det hele foregår under ledelse af Steen Lindholm, der er en yderst kompetent rejseleder, både på landet og i byen. Læs mere om ham nederst i programmet.

Fysisk formåen: Man behøver hverken at være fjeldvandrer eller bjergbestiger for at deltage. Er man vant til traveture i den danske natur og i normal god form, kan man også være med her. Den islandske natur byder sine steder på kraftigere stigninger end en tur på Himmelbjerget, men stierne og vejene er gennemgående ret overkommelige. Deciderede vandrestøvler er ikke nødvendige, men et par gode tyksålede vandresko med trykdæmpende såler og god ankelstøtte kan anbefales, ligesom et par vandrestave kan være en god idé.

Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende - vi opfatter turene som en slags rejsende højskole. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags. Der er meget at dele…

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes, ligesom den endelige
planlægning af dagene på Snæfellsnes afhænger af vejrforholdene.

Yderligere oplysninger og tilmeldig: tlf. 2962 8077 / torben@team-island.dk

 

Garanti for at få pengene tilbage! 

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Dag 1 / Keflavik - Reykjavik og indkvartering.

Vi mødes i Kastrup kl. 12.00. Afgang kl. 14.10 med med Icelandair FI 205 og ankomst Keflavik kl. 15.25 (lokal tid). Fra Keflavik går ruten direkte til Reykjavik og indkvartering på det centralt beliggende Hotel Klettur. Vi bor på dette hotel de første tre nætter på turen.
Middag på restaurant i nærheden af hotellet.

Keflavik.jpg

Dag 2 / Dagsudflugt: Tingvallasletten og -søen - Gullfoss - Strokkur.

Efter morgenmaden er der heldagsudflugt til de kendte og meget interessante attraktioner. Tingvallasletten og -søen med sine historiske og geologiske højdepunkter; hjemsted for det gamle parlament Altinget og ét af de bedste steder at se store forkastninger. Rejselederen fortæller meget mere. Derfra videre til vandfaldet Gullfoss, hvor man – hvis solen skinner – forstår navnet bedre, for så ses nemlig flotte regnbuer der. Og endelig pause ved området med gejseren Strokkur, der med få minutters mellemrum sender en kogende vand- og dampsøjle højt til vejrs. Vi har god tid på de nævnte steder.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i hovedstaden og spiser en fælles middag.

Gullfoss.JPGgejseren_strokkur.JPG

Dag 3 / Hveragerði - travetur og bad i varme kilder - Reykjavik og sight-seeing.

I dag skal der traves og bades i varme kilder! Vi kører omkring 45 km mod øst og kommer til byen Hveragerði.
I udkanten af byen stopper bussen og vi skal nu bruge de kommende cirka fire timer (samlet varighed med travetur og badetur) på en frisk travetur ad en fast sti op i fjeldene – op til en lille elv med varmt vand. Her er lavet små læhegn til omklædning og så lægger man sig ellers i den varme elv. Ellers ret råt. Vandet er 35-40 grader varmt.
Omgivelserne fantastiske. Vi har madpakker med denne dag. Ved parkeringspladsen, hvor bussen venter, er der en lille restaurant og det er altså et godt sted for en pause, hvis nogle kommer tilbage før andre. Efter denne oplevelse kører vi tilbage til Reykjavik for en lille sight-seeing. Og aftensmaden er derefter på egen hånd…

Overnatning på Hotel Klettur for sidste gang.

Reykjadalur 2.JPG

Dag 4 / Seltún - Arnarvatn - Borgarnes - Snæfellsnes og indkvaretering.

Efter tidlig morgenmad pakkes bussen – nu skal vi på landet. Vi kører mod vest og derefter syd, passerer den smukke sø Kleifarvatn og stopper ved de kogende svovlkilder Seltún (Krýsuvík) for at se/ lugte dette sære sted.
Et par kilometer oven for Seltún ligger den idylliske lille sø Arnarvatn. Det er ikke et sted, man som turist normalt kommer, så der er fred og ro og lise for sjælen. Vi traver derop og nyder stilheden i naturen.
Vel tilbage på Seltún kører vi mod Reykjavik igen, passerer forstæderne og fortsætter mod nord. Der er pause for lidt sen frokost i byen Borgarnes og derefter kører vi ud på det ret smalle næs Snæfellsnes, mod vest. Midt/sidst på eftermiddagen ankommer vi til vort overnatningssted for de kommende tre nætter. Det ligger lige ved havet og i øvrigt i et landbrugsområde med græsarealer og små søer. Vi spiser aftensmad på stedet.

mudderpoele_Krysuvik.jpgsnæfellsjokull02.jpg

Dag 5 / Snæfellsnes og traveture: Arnarstapi - Lóndrangar - Djúpalónssandur - Dritvík.

Nu skal vi opleve Snæfellsnes, den utroligt spændende og naturskønne lange halvø, som strækker sig ud mod Atlanterhavet med bugten Faxaflói i syd og den store fjord Breiðafjördur i nord. For enden af næsset knejser vulkanen Snæfellsjökull, som i øvrigt i klart vejr kan ses fra Reykjavík på den modsatte side af Faxaflói. I Jules Vernes berømte roman går professor Hardwigg sammen med sin nevø op på toppen af jøkelen for derefter at stige ned gennem vulkanens krater til jordens indre, men det afstår vi nu fra.
I stedet bevæger vi os på afstand rundt om jøkelen. Bussen kører os først til Arnarstapi, hvor vi langs havet ser på de mange fantasifulde lavaformationer, oplagte hjemsteder for elverfolk og andre overnaturlige væsener. Vi hilser på Barður Snæfellsás, næssets beskytter, som ifølge sagnet var halvt trold, halvt menneske, og så traver vi i tæt kontakt med havet de 2 ½ kilometer til Hellnar.
Vi beholder traveskoene på, for nu går turen til Lóndrangar, to ca. 75 meter høje klipper i havet, omkring et kvarters gang fra landevejen. På toppen af den ene findes en ravnerede. Vi er nu nået til spidsen af næsset, hvor vort næste stop er Dritvík. På et passende sted indtager vi den medbragte frokost. Fra parkeringspladsen ved Djúpalónssandur traver vi ad den korte sti til Dritvík, hvor de, der har lyst, kan prøve kræfter med de fire sten, som fiskerne tidligere brugte til at finde ud af, hvem der var
stærkest. Den letteste vejer blot 25 kg, mens den tungeste er på 155. Klarer man den, har man også ret til at kalde sig ”fuldstærk”. En af klipperne i vigen bærer navnet ”Tröllakirkja”. Her gik Barður Snæfellsás i land.

Via Ríf går turen tilbage til vort overnatningssted, hvor der efter en dag med masser af havluft er udsigt til en god nats søvn.

snæfell.jpgdritvik.jpg

Dag 6 / Op på Helgafell - Stykkishólmur - sejltur og kammuslinger - Bjarnarhöfn og hákarl.

Vi skal på en spændende sejltur fra byen Stykkishólmur, der i øvrigt har et fint havnemiljø med nogle gamle træhuse. Men først besøger vi det blot 73 meter høje Helgafell. Det er også et magisk sted, hvor man under bestigningen under særlige omstændigheder kan få opfyldt sine ønsker. Blandt andet må man ikke se sig tilbage! Rejselederen vil redegøre nærmere for reglerne før vi stiger op.
Stykkishólmur er porten til den store Breiðafjörður med omkring 1.000 små øer og skær. Havnen er meget charmerende, og vi vandrer den korte vej op til fyret og nyder udsigten. Siden går vi ombord på en turbåd for at sejle rundt på fjorden. Man kommer helt tæt på nogle af de mange øer, og undervejs fortælles om historien. Til sidst fiskes der skaldyr m.m. op fra fjordens bund, og der er lejlighed til at nyde de helt friske kammuslinger, som lever der. Samme dag skal vi også besøge gården Bjarnarhöfn, hvor de forarbejder hákarl, dvs. grønlandshaj. Tidligere kaldte man det færdige produkt for ”rådden haj”, nu fermenteret haj – men det er det samme! En særpræget smag, for at være diplomatisk: men vurdér det selv.

Sidste nat på samme overnatningssted.

Stykkisholmur.jpgisland kammuslinger.jpg

Dag 7 / Travetur til vulkanen Eldborg - Reykjavik: tid på egen hånd og fælles afslutningsmiddag.

Morgenmaden nydes, bussen pakkes. Af sted. Der skal være tid til en flot afsluttende travetur til vulkanen Eldborg. Ruten går langs en lille elv, gennem lavt krat og til sidst i åbent terræn. Turen varer omkring 2-2½ time, samlet set. Den er ikke vanskelig, måske lige bortset fra de sidste få meter til kraterets top, men her er primitive trin og kæder til at holde fast i.
Derefter tilbage mod Reykjavik, hvor vi ankommer ved 14-tiden. Så er der nogle timer på egen hånd, før vi kl. 19.00 mødes for at spise middag på en lidt bedre restaurant blandt byens mange muligheder.

Eldborg01.jpgReykjavik_cafe_ISL.jpg

Dag 8 / Tid på egen hånd i Reykjavik, skal du nå en badetur? - Hjemrejse.

Tid på egen hånd i Reykjavik – måske skal du nyde det billige og varme vand i ét af byens mange åbne svømmeanlæg?

Men kl. 13.30 kører vi fra hotellet til lufthavnen i Keflavik. Herfra flyver vi med Icelandair FI 216 kl. 16.30 og ankommer til Kastrup kl. 21.40 (dansk tid).

02_den_blaa_lagune.jpg

Om rejselederen

Rejselederen Steen Lindholm er af profession dirigent og organist. Han er islandsk gift, ejer en alternativ bolig i Island og har igennem mere end 40 år rejst og ikke mindst vandret overalt i landet. Som musiker har han været ambassadør for islandsk musik mange steder i verden, ligesom han med danske musikere og kor har foretaget mange koncertturneer til Island og dirigeret på Den Islandske Opera.
Steen Lindholm har også tidligere været rejseleder for grupper på ture til det Island, han elsker. Endelig er han siden 2002 formand for Dansk-Islandsk Samfund.

Steen_Lindholm_rejseleder.jpeg

 

Praktiske oplysninger og pris

Traveture i Island

28.8 – 4.9. 2023 // 8 dage – 7 overnatninger // Fra Kastrup lufthavn // Rejse nr. C-20

Pris pr. person: kr. 17.000*
Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.000

INKLUDERET I PRISEN

 • Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter.
 • Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør.
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet alle dage.
 • Middag x 6 gange (dvs. minus Dag 3).
 • Frokost, to dage (Dag 3 og Dag 5).
 • Steen Lindholm som rejseleder fra start til slut.
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

IKKE INKLUDERET I PRISEN

 • Servering ombord på flyet.
 • Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt.
 • Øvrige måltider.
 • Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte.

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold.
Der regnes med cirka 22-26 deltagere, men gennemføres ved 17-18 tilmeldte.

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Det blå sygesikringsbevis.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse

 • Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kredit-kort.
 • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark
 • Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 - 15% rabat ved køb for mere end IKR 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har gennemgået danskundervisning i grundskolen. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-20

OBS: Husk godt fodtøj, badetøj og håndklæde

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 28.08.2023

Hjemkomst: 04.09.2023

Pris kr. 17.000

Vores rejser

+45 2962 8077

 

Vær i god tid

Det mærkes tydeligt, at rejselysten er tilbage, og at Corona etc. har sluppet taget i os. Alle vil rejse. Det er dejligt! Men derfor er det efterhånden meget svært at skaffe flere værelser i Island og på Færøerne den kommende sommer. I det mindste i juni, juli og august. Kan I rejse senere, fx i september (der kan være lige så flot i Island som i Danmark) er det stadig muligt. Og endnu senere, endnu mere muligt.De fleste er vore gruppeture er udsolgt, men der kan dog findes pladser på forskellige meget gode ture. Ring gerne for at spørge, hvis det er nemmere end at lede på hjemmesiden.Det kan betale sig at tænke på 2023, allerede nu, eller inden for længe. Vi har allerede datoer for 10-12 forskellige grupperejser i 2023. Programmerne ligner dem, man kan se på hjemmesiden. Priserne vil være klar i sensommeren. Men man er velkommen til at reservere pladser allerede nu, naturligvis med forbehold for en endelig pris.

icon AKTUELT

2023-rejser

Turene for 2023 er på plads

Skal I til Island i 2023, så kig på de forskellige grupperejser – der er plads på de fleste.


GRUPPEREJSER TIL ISLAND

Island rundt – med god tid til at nyde det hele / 10 dage. Vælg imellem disse datoer i 2023: 2. - 11.7. (rejse nr. A-3) // 9. - 18.7. (rejse nr. A-4) // 30.7. - 8.8. (rejse nr. A-5).

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 6 dages intensive rejser med begrænset kørsel. Med fuld pension. Vælg imellem: 20. - 25.6. 2023 (rejse nr. A-2 // 18. - 23.7. 2023 (rejse nr. A-7).

JANUAR:
UDSOLGT // Nordlys i Island? 24.1. – 28.1.2023 / rejse nr. A-1 / En kulturrejse, hvor vi møder forfattere, ser museer, hører symfoniorkester, bader i varme kilder og kigger efter Nordlys. Gentages i 2024, kontakt os og bliv skrevet op.

MAJ-JUNI:
Fugle og natur i den nordøstlige Island / 1. - 8.6. 2023 / rejse nr. C-18 / rejseleder: biolog m.m. Ib Krag Petersen.

JUNI:
Hannes litteraturrejse til Islands vestfjorde /17. - 25.6. 2023 / rejse nr. C-21 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

JULI:
Island – for nysgerrige bedsteforældre (og andre voksne) med børn eller børnebørn / 24. - 30.7. 2023 / rejse nr. C-10 / rejseleder: gymnasielærer m.m. Esben Jacobsen.

AUGUST:
Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 9. - 15.8. 2023 / rejse nr. C-11 / Arrangeret for Storvorde-Sejlflod menighedsråd / rejseleder: K. Torben Rasmussen.

AUGUST-SEPTEMBER:
Traveture i Island – inkl. sejltur og kammuslinger / 28.8. - 4.9. 2023 / rejseleder: dirigent og organist Steen Lindholm.

SEPTEMBER:
Island og vulkanerne – hvordan hænger det lige sammen? / rejse nr. C-26 / De to af dagene rejser vi med geofysiker og ph.d. Rikke Pedersen, K. Torben Rasmussen er rejseleder under hele turen.

Rude Strand Højskole laver vi ture for hvert år; i 2023 endelig også til Island. Rejs med K. Torben Rasmussen som rejseleder. Før rejsen er der ophold på højskolen med indledende foredrag, musik og sang. Kontakt os og hør nærmere...


GRUPPEREJSER TIL ANDRE LANDE:

Betagende natur og spiritualitet i Irland / 13. - 29.4. 2023 (rejse nr. C-17) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro.

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 7 dage / 17. - 23.6. 2023 / rejse nr. C-15 / / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen / NB tilmelding til denne rejse fra 1.12. 2023.

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 6 dage / Arrangeret i samarbejde m. Kristeligt Dagblad / 29.6. - 4.7. 2023 / rejse nr. C-14 / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen.


Kommer der flere 2023-rejser?
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.


Kør-selv rejser til ISLAND og/eller FÆRØERNE:

Foretrækker I at køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv rejser til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så sig til, vi har gode kontakter til Smyril Line. Vi booker gerne aktiviteterne undervejs, så I kan koncentrere jer om, at holde ferie.

Kontakt os og fortæl om jeres egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange og vi har et grundigt kendskab til begge lande.


Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte pakkerejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet. En kør-selv-rejse regnes også for en pakkerejse, hvis der købes mindst to ydelser hos os: fx overnatning, billeje og/eller transport med fly eller andre befordringsmidler.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Ønsker I individuelt tilrettelagte ture (små eller lidt større grupper) er det en god idé at kontakte os meget snart. I 2023 kommer der efter al sandsynlighed igen stor efterspørgsel efter ture i Island og derfor skal man være hurtigt ude. Hellere i dag eller i morgen, hvis man da selv vil planlægge ruten (og ikke være afhængig af de aktuelt ledige steder).

Vi er klar – er du?

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island og Irland

Vil du vide mere om ISLAND?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.


Foredrag om IRLAND:

Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik – en kamp for kultur og overlevelse

Hvem: cand.mag., irlandsekspert og rejseleder Claus Hebor

Hvornår: 30. november 2022 kl. 16.30-18.30
Hvor: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København, i lokalet Bernina
Tilbudspris: 50 kr. (Normalpris 100 kr)

Bestil billet her:
https://shop.k.dk/cart
Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét.

Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.Det blå sygesikringsbevis.

Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.

Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.

Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.

Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.

Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.

De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked