UDSOLGT: Irland – natur og eftertanke / fra Kastrup / rejse nr. C-18

Natur, kultur & tro i Irland gennem 6000 år

UDSOLGT – men rejsen gentages i 2023, vil du skrives op?

Bemærk, at dette er en eksklusiv rejse, der kun udbydes i samarbejde med Kristeligt Dagblad

Rejsen starter i området Mythical Ireland på østkysten, hvor Irlandsmåske største seværdighed venter med et besøg i den gamle tempelhøj Newgrange, besøg på mytiske steder som Hill of Slane samt besøg i St. Peters Cathedral med St. Oliver Plunketts afhuggede hoved.
Rejsen bringer os også til den smukke Atlanterhavskyst, hvor vi sejler ud til den afsondrede ø Inisheer for at høre om livet på øen fra de lokale samt oplever de imponerende Cliffs of Moher fra søsiden.
Turen går videre til en stort set ukendt kultur- og naturperle: Glen of Aherlow, hvor den lokale guide giver os en grundig indføring i keltisk og kristen spiritualitet. Herefter blandt andet det smukke Wicklow Mountains med den enestående klosterby Glendalough fra 500-tallet og nok verdens smukkeste have, og videre til Dublin med besøg i St. Patricks og Christchurch Cathedrals med lokal præst som guide samt tid til byens øvrige seværdigheder.
Vi kommer tæt på den meget gæstfrie lokalbefolkning, som byder på spændende indføringer i irsk tro, spiritualitet og historie samt
forhåbentlig også en god diskussion.
Det bliver enestående oplevelser for dem, der har lyst til nye og helt ukendte sider af Irland. Rejsen giver et grundigt indtryk af, hvordan natur, spiritualitet og historie har formet den berømte irske mentalitet med et hårdt liv iblandet masser af melankoli, glæde og
årtusindgamle legender.

Rejseleder: cand. mag. Claus Hebor. Som uddannet historiker har han et dybtgående kendskab til irsk historie, kultur og levevis. Han har en stor passion for Irlands smukke natur, musik og enestående gæstfrihed. Han har skrevet talrige artikler til aviser og magasiner og holder løbende foredrag om Irland. Herudover arrangerer han kulturevents som ”An Irish Evening”, whiskey-smagning, koncerter med irske bands og andre aktiviteter omkring Irland. Læs mere om ham, længere nede.

NB Rejsen er ikke fysisk anstrengende, dog skal det siges, at man altid kommer til at gå en del i løbet af rejsen. Så a.h.t. til øvrige gæsters oplevelser, skal du være i normal fysisk form. Dvs. at du kan gå op til 3. sal på trapper uden besvær.

Læs "Inden indrejse til Irland" herunder (sidst opdateret 26.2. 2022).

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

 Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk 

Garanti for at få pengene tilbage! 

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

 

Inden indrejse til Irland:

  • Ved indrejse til Irland skal alle udfylde en Passenger Locator Form https://travel.eplf.gov.ie/en max. 72 timer før indrejse, og man skal medbringe gyldig dokumentation for EU-godkendt vaccination (gældende i max. 270 dage eller 9 måneder, dog er booster-vaccine som 3. og 4. stik ikke er tidsbegrænset), dokumentation for overstået Covid-sygdom eller en negativ PCR-test max. 72 timer før indrejse. Dokumentationskravet gælder ikke for børn under 11 år.
  • Der er ingen krav om karantæne ved indrejse i Irland.

 

  • Pr. 28. feb. 2022 er alle restriktioner i Irland i.f.m. Covid ophævet.
  • Alle forretninger, pubber, restauranter og events kan besøges uden begrænsninger, dog skal man anvende mundbind i offentlig transport samt ved besøg på sygehuse og læge.

Opdateret d. 26.2. 2022

Dag 1 / Danmark - Dublin Airport - Drogheda

Vi mødes i Kastrup Lufthavn kl. 08.30, afgang kl. 10.30 (ankomst Dublin kl. 11.50 (lokal tid) med SAS, flynummer SK 537. Efter ankomst til Dublin Airport bringer vores egen bus gruppen til den hyggelige by Drogheda nord for Dublin. hvor vi indlogeres på det prisvindende D Hotel, der ligger smukt ved River Boyne og i gåafstand til bymidten.
Hotellet er et godt eksempel på det moderne Irland med The Celtic Tiger, og viser irernes glimrende sans for udvikling uden at ødelægge deres traditionelle værdier.
Der er lidt tid til at tage en spadseretur langs den mytiske Boyne River, besøge museet Millmount eller blot slappe af på hotellets terrasse langs floden.
Denne første aften inviterer vi alle gæsterne på en dejlig velkomstmiddag på den flotte Scholars Restaurant, som er som at træde ind i et herskabshjem fra 1800-tallet.

01_dag_a_irland.jpg01_dag_b_irland.jpg

Dag 2 / Drogheda - Hill of Slane - Newgrange – Boann Distillery

Efter en solid morgenmad kører vi gennem det smukke, frodige øst-irske landskab til Hill of Slane, hvor Sct. Patrick tændte den hellige ild i 400-tallet – og trodsede den keltiske konge for at starte overgangen til kristendom i Irland. Her er en meget smuk udsigt over hele østirland og helt op til Mountains of Mourne i Nordirland, som var inspiration til C.S. Lewis ́ romaner.
Vi laver tillige et kort stop ved stedet for Battle of The Boyne i 1690, som var afgørende for Irlands historie frem til i dag, samt passerer det imponerende Slane Castle fra 1700-tallet, som nu også er kendt for deres rockkoncerter og whiskey.
Herefter kommer vi til en af de absolut største og mest spirituelle oplevelser i Irland – de gamle stenaldertempler i Boynedalen: Brú na Bóinne (Newgrange) og Knowth.
Newgrange er bygget lang tid før pyramiderne med en smuk facade af hvide kvartssten, som reflekterer solen. Solen har netop en afgørende rolle i Newgrange, da solen på årets korteste dag præcist rammer et vindue over indgangsdøren og fylder det store gravkammer med et magisk, gyldent lys.
Sammen med en arkæologisk guide besøger vi Newgrange og den største af højene Knowth, som har den største samling af stenudsmykninger og den længste gang. Brú na Bóinne er velfortjent et UNESCO World Heritate Site.
Eftermiddagen slutter med et smagfuldt besøg på det nye, smukke Boann Distillery, som fremstiller det absolut bedste whiskey i Irland. Selvom det faktisk først åbner senere, så har vi fået lov at besøge det samt få en smagning af deres glimrende whiskeys med en hyggelig snak med nogle af ejerne, Peter og Sally- Anne Cooney, omkring arbejdet med at etablere et nyt destilleri.
Tilbage i Drogeda arrangerer vi en kort byvandring i Drogheda, som har mange historiske steder som den kendte byport St. Lawrence Gate fra middelalderen, flere spændende kirker bl.a. med Oliver Plunketts afhuggede hoved, Millmount og ikke mindst Cromwells frygtelige massakre på byen i 1649.

Efter middagen er der tid en pint i den tilstødende pub eller en spadseretur langs floden. Hvis nogle gæster herefter har lyst til en helt usædvanlig oplevelse, så er der måske mulighed for at komme ind på ”The hidden pub” ved floden, hvor det ikke bliver mere lokalt. Pubben har den hyggelige atmosfære og patina, som en rigtig irsk pub skal have. Her kan vi virkelig komme tæt på de lokale og den helt særlige irske mentalitet.
Vi møder den lettere excentriske indehaver Ainé, der – hvis vi opfører os efter de lidt specielle husregler – kan overtales til at fortælle om pubben på sin helt egen interessante måde. Den har været i familiens eje gennem fem generationer.
Ainé er tillige meget interesseret i spirituelle emner, og man kan få en meget indsigtsfuld snak med hende omkring dette. Det er en unik oplevelse, som turister normalt aldrig vil kunne få. Og vi kan være heldige at støde ind i en session eller en Sean-Nos (traditionel sang-aften).

Sct_Patrick_WoodQuay_Dublin.jpg

 

 

Drogheda - Hill of Tara - Clonmacoise - Ennistymon

Efter en god irsk morgenmad kører vi gennem det frodige landskab, og første stop er Hill of Tara, som var sædet for The High King i Irland, før englænderne kom i 1100-tallet. Endnu i dag hyldes stedet som et mytisk og spirituelt sted.
Midt på øen ligger endnu en berømt klosterby Clonmacnoise, som vi besøger. Det er et af de mest kendte klosterbyer, der stammer helt tilbage fra 500-tallet, hvor man kan se rundtårnet, hvorfra man holdt øje med plyndrende røvere, de mange forskellige kirker på området samt et indtryk af, hvordan en klosterby, der var et spirituelt og vidensmæssigt centrum i hele Europa i 500-900-tallet, så ud.
Turen fortsætter over floden Shannon, der deler Irland i øst og vest til det vildsomme og smukke vestlige Irland, Herfra fortsætter vi gennem små irske landbyer, hvor tiden på mange måder har stået stille.
Vi lander i den lille hyggelige by Ennistymon ikke langt fra stedet, hvor flere skibe i den spanske armada forliste i forsøget at falde englænderne i ryggen i 1588.
Her indlogeres vi på et dejligt hotel, der ligger lige ud til floden og i kort afstand til Atlanterhavskysten. Her serveres en god middag i deres restaurant, før vi kan gå en frisk aftentur langs den buldrende Atlanterhavskyst.

IRL_Clonmacnoise.jpg

Dag 4 / Inisheer - Cliffs of Moher – The Burren

Efter en smuk køretur langs Atlanterhavskysten ankommer vi til den lille hyggelige havneby Doolin, hvor vi tager den lille båd ud på Atlanterhavet til den lille idylliske ø Inisheer.
Det er den mindste af de kendte Aran-øer med kun 250 indbyggere, men en helt unik oplevelse af besøge.

Der er en helt special atmosfære på disse afsidesliggende øer, hvor tilværelsen har været utrolig barsk for de fiskere og fårehyrder, som har slået sig ned her. Markerne er opstået ved at lægge tang og sand ud gennem generation efter generation; det har skabt græsningsarealer til de hårdføre får og kvæg.
Her møder vi den lokale beboer Stephen, der tager os rundt på øen på en heste- eller traktorvogn og fortæller om livet på disse afsidesliggende Aran-øer. Samtidig møder vi den gæliske mentalitet og sprog på disse særprægede øer.
Vi besøger den lille by på øen, hvor der er mulighed for at spise frokost samt købe unikt kunsthåndværk.
Øerne er kendte for deres Aransweaters, som er godt håndværk lavet af den bedste uld.
Efter frokost og lidt tid på egen hånd tager vi båden tilbage til fastlandet – efter en smuk cruise langs med de imponerende havklipper Cliffs of Moher.

Cliffs of Moher er én af de helt store seværdigheder i Irland, hvor de grønne marker stopper med et lodret fald 215 m ned til havet.
Derfor tager vi en sejltur langs med klipperne for at se Cliffs of Moher fra den smukkeste side – nemlig havsiden. Under turen fortælles om området og dets dyre- og planteliv. Såfremt vejret forhindrer os i at sejle vil vi forsøge at besøge Cliffs of Moher fra toppen.
Tilbage i bussen fortsætter vi dagen gennem den lille by Lisdoonvarna, hvor der stadigvæk hvert år er ”Matchmaking Festival”, hvor ungkarle og piger mødes for at se hinanden an. Vi kører tillige op på The Burren, hvor landskabet kan minde om et månelandskab, men indimellem dukker en ældgammel stendysse eller ringfort op, som viser at området har været beboet fra ældgammel tid.
Vegetationen er også helt speciel, idet Burren er det eneste sted på jorden, hvor der vokser både alpine og subtropiske planter ved siden af hinanden. Her kan I også finde mange sjældne orkidearter.
Burren er fyldt med spændende oldtidsminder som den kendte Poulnabrone Dolmen, der ligger smukt midt på den store kalkstensslette. Herefter retur til vores hotel i Ennistymon og en god middag.

Cliffs_of_Moher_irland.jpg04_dag_a_irland.jpg

Dag 5 / Ennistymon - Limerick - Glen of Aherlow

Efter morgenmad tager vi afsked med Atlanterhavet og kører til Limerick, der er kendt for den enorme King Johns Castle fra 1200-tallet midt i byen, hvor vi inkluderer et besøg.
Her skal vi gå i fodsporene af forfatteren Frank McCourt, der har skrevet den hjertegribende – og dog opløftende bog Angelas Aske om hans fattige opvækst i Limericks slum i 1940 ́er og 50 ́erne. Han udvandrede til som 18-årig til USA og blev dér lærer og prisbelønnet forfatter.
Som han så sigende skriver i bogen om barndommen: “When I look back on my childhood I wonder how I survived at all. It was, of course, a miserable childhood: the happy childhood is hardly worth your while. Worse than the ordinary miserable childhood is the miserable Irish childhood, and worse yet is the miserable Irish Catholic childhood.”
På trods af den fattige og trøstesløse barndom er bogen præget af den særegne melankolske glæde, som man vil møde hos irerne. Og som fortæller meget om deres tro og mangel på samme.

Vi får en ekspert i Frank McCourt til at gøre bogens historie levende for os, og vi besøger museet samt de steder, som beskrives i bogen. Alle deltagere i rejsen opfordres til at læse bogen før afrejse, og den findes naturligvis oversat til dansk (og som film, som dog ikke matcher bogen).
Fra Limerick fortsætter vi gennem Tipperary og lander i den næsten ukendte naturperle Glen of Aherlow ved de høje Galtee Mountains. Midt i denne frodige dal indlogeres vi på et hyggeligt country house.
Om aftenen kan vi evt. spise på terrassen med smuk udsigt over dalen til Galtee Mountains samt tage en spadseretur i det grønne.

IRL_Limerick_Shannon_River.jpg

 

Dag 6 / Glen of Aherlow

Efter en solid Irish breakfast møder vi den lokale guide Michael, der er ekspert i områdets historie samt den keltiske indflydelse på den kristne tro i Irland.
Han tager os bl.a. med til skjulte kilder, som stammer helt tilbage fra før-kristen tid, og som stadig den dag i dag er hellige kilder, hvor irere mødes på bestemte datoer for forskellige ritualer. Her kan vi få lov til at drikke af det hellige vand samt hænge en offergave på de omkringstående træer med en bøn – præcis som irerne gjorde det for flere tusind år siden og gør det den dag i dag.
Vi ser også Ogham Stones, som er keltiske indridsninger lig vores runesten, gamle kirker og gravpladser samt den store Kristusfigur, der overvåger dalen.
Det bliver en dag fyldt med spændende historier fra oldtiden til kristendommens indførelse og videre til irerne kamp for selvstændighed. Men gruppen vil også få et interessant indblik i, hvor meget den keltiske naturreligion har influeret den kristne religion i Irland - og som stadig lever i bedste velgående. En dag, hvor vi kommer tæt på den irske folkesjæl og deres enestående spiritualitet.
Om aftenen er der middag på hotellet, og den smukke natur og roen indbyder den tvivl til en spadseretur i de smukke omgivelser senere på aftenen.

Monasterboice_Muiredachs_Kors_irland.jpg

Dag 7 / Glen of Aherlow - Glendalough – Powerscourt - Dublin

Efter morgenmad kører vi gennem det mest frodige landbrugsområde i Irland mellem lilla lyng, gule gorse (tornblad) og grønne marker forbi Rock of Cashel til de smukke Wicklow Mountains i det østlige Irland.
Et besøg i Irland er ikke fuldendt uden et besøg i klosterbyen Glendalough midt i Wicklow Mountains.
Byen ligger uendelig smukt med det imponerende 30m høje rundtårn, kirker og højkors ved Upper & Lower Lake omgivet af høje bjerge. Byen blev grundlagt i 500-tallet af St. Kevin, som en af de første kristne eremit-klosterbyer i Irland, og stedet anses i dag som national helligdom.
Naturen omkring Glendalough indbyder til afsondret fordybelse og meditation, hvilket netop var en af årsagerne til at munkene bosatte sig her.

Fra Glendalough tager vi en kort spadseretur gennem en gammel skov, der minder om ”Ringenes Herre”, til Upper Lake, der ligger smukt mellem høje bjerge. Her boede St. Kevin i en grotte i 500-tallet og levede af søens fisk og bær fra bjergene.
Når man ankommer til Upper Lake vil man uvilkårligt opleve den samme spirituelle følelse, som St. Kevin og de andre munke har fået – et helt unikt smukt sted med tid til fordybelse, især hvis man går lidt afsides.
Wicklow Mountains er i dag nationalpark og kaldes tillige ”The Garden of Irland”, da det er så afvekslende, smukt og indbydende. Turen viser tydeligt, hvor varieret landskabet er – fra frodige grønne marker til smukke hedearealer med tørvegravning og store vidder med flokke af kronhjorte.
Midt i den smukke natur ligger den smukke slotspark Powerscourt Gardens, som er kåret til top 3 haveanlæg i verden. Parken, der bl.a. har en italiensk have og en japansk have, ligger uendeligt smukt med udsigt til det ikoniske Sugarloaf Mountain. Her er også mulighed for at nyde en kop te eller kaffe i slottets café med hjemmelavede sandwich og kager på terrassen med en imponerende udsigt over parken.
Fra Powerscourt er der kun en kort bustur til det centrale Dublin, hvor vi indlogeres på et godt hotel i gåafstand til alle seværdigheder i Dublin.

02_wicklow_mountains_irland.jpg

Dag 8 / Dublin

Efter morgenmad er hele dagen afsat til sightseeing i Dublin, som er Irlands hovedstad med godt 1 mill. indbyggere. I Dublin er der en overflod af store seværdigheder som GPO, Trinity College, The Spire, Grafton Street, National Museum, Dublin Castle, m.v.
Den bedste måde at komme rundt i Dublin er til fods, og vi vil forsøge at komme rundt til de fleste af seværdighederne. Vi besøger det kendte Trinity College, som er grundlagt af Dronning Elizabeth 1 i 1594. Her ligger også det kendte bibliotek fra 1700-tallet ”The Long Hall” samt udstillingen med verdens smukkeste bog ”Book of Kells”, der er kalligraferet og udsmykket af munkene i 8-900-tallet, og rejsen inkluderer et besøg her.
Vi tager en spadseretur ned ad det fornemme strøg Grafton Street, hvor vi hilser på Molly Malone og ser alle gademusikanterne. Det bliver også tid til at opleve St. Stephans Green, som er en af byens grønne oaser med en meget smuk park.
En stor del af dagen er vi sammen med den lokale pastor Martin, der bl.a. giver os en enestående rundvisning i byens to store, smukke og meget gamle katedraler: St. Patricks og Christchurch Cathedral, og hvis muligt vil vi også deltage i Evensong med kirkens store kor.
Herudover vil pastor Martin fortælle om hans arbejde og samt kirkernes rolle i Irland i dag. Han vil inddrage os i det nye tiltag Dublin City Interfaith Forum, som er et multikulturelt og multireligiøst samarbejde omkring integration og respekt for andre folk, samt Council of Churches, der samler 14 forskellige kristne kirker som byzantisk, ortodoks, indisk-ordodoks, etc., hvor man bl.a. bygger nye traditioner baseret på St. Patrick og hans syn på religiøse og sociale områder. Her får man et glimrende og dybt indtryk af, hvordan de irske kirkesamfund er meget involveret i politiske og sociale emner. Så der vil være rig lejlighed til at diskutere kirkens rolle i Danmark og Irland, således at gruppen vil få et helt enestående indblik i de irske kirke-samfund og deres arbejde.

Hvis man ønsker at se det imponerende National Museum med bl.a. en enestående flot samling af guldsmykker fra oldtiden samt omkring vikingerne i Irland, vil der sandsynligvis blive tid til det denne dag eller på afrejsedagen.
Efter middag vil der være mulighed for at opleve storbyens atmosfære med bl.a. en hyggelig spadseretur langs flodpromenaden ved Liffey, hvor vi kan se, hvor vikingerne grundlagde byen i 841. Og måske opleve irsk stepdance og traditionel irsk musik på en af byens pubber.

Christchurch_dublin_irland.jpgBook_of_Kells_irland.jpg

 

 

 

Dag 9 / Dublin – Dublin Airport - Danmark

Efter morgenmad er der afgang fra hotellet kl. 11.00 med bus til Dublin Airport med flyafgang til København kl. 13.05 (mellemlanding i Oslo og ankomst Kastrup kl. 18.25 (dansk tid) med SAS, flynummer SK 4604 of SK 1465.

Her bor vi:

D_hotel_irland.jpgDrogheda: D Hotel (2 nætter) 4****

Et moderne og prisvindende hotel, der ligger smukt ved River Boyne og i gåafstand til bymidten. Hotellet har 104 værelser, heraf mange med udsigt over floden. Alle værelser har TV, kaffe/te-faciliteter, gratis WiFi, hårtørrer, m.m.

 

 

 

 

Falls_Hotel_Ennistymon–IRL.jpgEnnistymon: The Falls Hotel & Spa Hotel (2 nætter) 4****

Et meget udmærket hotel med en enestående beliggenhed ved den smukke flod samt i kort gåafstand fra Atlanterhavskysten.
Hotellet er meget flot indrettet med restaurant, bar og et leisurecenter med pool, sauna, etc. Hotellet har 140 værelser, alle møbleret med TV, kaffe/te-faciliteter, gratis WiFi, hårtørrer, m.m. Hotellet indbyder til spadsereture langs floden og i den hyggelige by samt til Atlanterhavskysten, som ligger ganske kort derfra.

 

Aherlow_House_Hotel.jpgGlen of Aherlow: Aherlow House Hotel (2 nætter) 3***

Dejligt country house, beliggende midt i den smukkeste natur. Fra terrassen er der en enestående udsigt til Galtee Mountains. Hotellet har 29 værelser med gode faciliteter, heraf flere med udsigt. Værelser ligger på 1. sal, og der er
ikke elevator. Her er tillige restaurant og bar samt ikke mindst masser af natur samt fred & ro.

 

 

Harding_Hotel_irland.jpgDublin: Harding Hotel (2 nætter) 3***

Hyggeligt hotel, der ligger meget centralt i Dublin i gåafstand til alle seværdigheder, men dog i én af de roligere sidegader.
Hotellet har 52 værelser med TV, køleskab, WiFi, te/kaffe, m.v.. Her er tillige bar og bistro.

 

 

Vores rute:

IRL_C-18_KulturRetur.jpg

Om rejselederen

Rejseleder er Irlandsekspert og cand. mag. Claus Hebor, der har besøgt den grønne ø utallige gange. Han er uddannet historiker og har et dybtgående kendskab til irsk historie, kultur og levevis. Han har en stor passion for Irlands smukke natur, musik og enestående gæstfrihed. Han har skrevet talrige artikler til aviser og magasiner og holder løbende foredrag om Irland. Herudover arrangerer han kulturevents som ”An Irish Evening”, whiskey-smagning, koncerter med irske bands og andre aktiviteter omkring Irland.

claus_hebor.jpg

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

Irland – natur og eftertanke

21. - 29. april 2022 // 9 dage // Fra Kastrup lufthavn // Rejse nr. C-18

 

Pris kr. 14.950
Tillæg for enkeltværelse: 2.250


INKLUDERET I PRISEN

  • Program som beskrevet inkl. entreer, rundvisning, m.v.
  • Egen bus under rejsen.
  • 8 nætter på beskrevne hoteller inkl. morgenmad.
  • 7 x god middag på hoteller og restauranter, heraf velkomstmiddag på Scholars Restaurant.
  • Møde med lokal beboer Stephen på Inersheer med gaelic sprog og historie.
  • Dag med lokal ekspert i keltisk og kristen spiritualitet Michael i Glen of Aherlow.
  • Halv dag med lokal pastor Martin i Dublin med rundvisning i katedraler samt indføring i Dublin City Interfaith Forum, Council of Churches samt diskussion.
  • Eksklusiv storyteller-koncert  & foredrag “The Troubles in Songs & Words” med Joe Gibson.
  • VIP-rundvisning og smagning på Boann Distillery.
  • Vox System med øretelefon, således at alle kan høre guide både ude og inde.
  • Dansk-talende guide med stor erfaring i Irland samt uddannet historiker, se mere under "Om rejselederen"
  • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

 

IKKE INKLUDERET I PRISEN

  • Drikkevarer, undtagen hvor beskrevet i program.
  • Drikkepenge til hotel, bus, m.v., men det er helt frivilligt, om gæster vil give drikkepenge.
  • Rejseforsikring er ikke inkluderet, og deltagere skal selv sørge for evt. rejseforsikring. Det blå sygesikringsbevis skal medtages og dækker i.h.t. Irlands sygedækning. Rejsen er for deltagernes eget ansvar.

 

NB: Rejsen er ikke fysisk anstrengende, dog skal det siges, at man altid kommer til at gå en del i løbet af rejsen, og gæster bør være i normal fysisk form a.h.t. til øvrige gæsters oplevelser. Normal fysisk form betyder, at man kan gå op til 3. sal på trapper uden besvær.

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Prisen er baseret på min. 20 deltagere.

Information:
Rejsen er ikke fysisk anstrengende, dog skal det siges, at man altid kommer til at gå en del i løbet af rejsen, og gæster bør være i "normal fysisk form" a.h.t. til øvrige gæsters oplevelser. Normal fysisk form betyder, at man kan gå op til 3. sal på trapper uden besvær.

Huskeliste og praktisk information

  • Gyldigt pas, – Irland er IKKE en del af Schengen-samarbejdet.
  • Blåt sygesikringskort SKAL medbringes, som man kan få gratis ved henvendelse til Borgerservice i sin kommune. Gult sygesikringskort virker ikke længere.
  • Evt. rejseforsikring, da rejsen er for deltagernes eget ansvar. Hvis der er risiko for alvorlig sygdom, eller man lider af kronisk sygdom skal man have en rejseforsikring. Det er deltagernes eget ansvar at sørge for evt. ekstra rejse- eller afbestillingsforsikring. Under hele rejsen inklusiv rejsearrangørens aktiviteter gælder deltagernes egen rejse-, ulykkes- og ansvarsforsikring. Enhver deltager bør undersøge rejsedækning på deres rejseforsikring i         tilfælde af sygdom, tyveri, o.l.
  • Husk medicin, hjælpemidler, o.l. Hvis nogen lider af allergi, sygdomme med fysiske gener eller andre hensyn f.eks. mad, så sig det i god tid før afrejse, så guide har tid til at tilpasse program, menu, o.l.
  • Medbring gerne mobiltelefon, men check om den virker i udlandet. Indtast guide Claus Hebor's mobilnr.: +45 3112 0077, som besvares stort set døgnet rundt.
  • Booking / ref.no. til fly til check-in. Ved de fleste flyselskaber kan I checke ind online 24 timer før samt printe jeres boarding card. Dog skal I ved online check-in altid indlevere bagage ved ”Bagage drop”-skranke, men det går noget hurtigere.
  • Størrelse på check-in baggage står normalt på billet/reservation, oplyses af rejsebureau eller på hjemmeside for pågældende flyselskab. Flydende toilet-produkter skal i kuffert eller max. 100 ml i gennemsigtig plastpose i håndbagage. Der er sæbe og shampoo på alle hoteller.
  • Check-in: max. 2 t. før afgang og check-in lukker ca.1 t før afgang. Vi mødes ved gaten, såfremt andet ikke aftales.
  • Pak ”travel light”, da kuffert skal ud/ind af bus og hotel flere gange. Irerne er meget afslappede, så tag kun almindelig afslappet tøj med. Der er ingen grund til at klæde om til en aften på restaurant eller pub. Rejsen er IKKE inkl. luggage service på hoteller, og ikke alle steder kan man være sikker på elevator.
  • Gode sko til at gå i – vi kommer til at gå en del i naturen og i byerne. Man er dækket ind med fleecetrøje og vind- & vandtæt jakke, Cowboybukser er ikke velegnede til evt. regnvejr, da de suger vand samt holder det i mange timer. Brug vandrebukser i tyndt syntetisk stof, som tørrer i  løbet af 4-5 min.
  • Irland anvender 3-benet GB stikkontakter, så husk GB stik-convertor, som kan købes i bl.a. lufthavn eller ofte mulighed for lån på hotel (dog begrænset antal!). Der er hårtørrer på stort set alle hoteller.
  • Irland anvender €, og langt de fleste steder tager de kreditkort (Visa, MasterCard, o.l.), men hav altid euro med til at betale et måltid eller to samt småindkøb. Hvis I skal til N. Irland, så anvender de engelske £.
  • Hav altid vand eller anden drikkevare med i bus og på sightseeings- og vandreturene. Vand på hoteller kan udmærket drikkes, men smager ofte lidt af klor, så ved større mængder vand anbefales køb af vand på flaske.
  • En lomme-notebog til at beskrive natur & indtryk samt citater & guldkorn undervejs – især til vandreture, hvor vi ikke alle går lige langt. Det er en glimrende måde at få fastholdt oplevelser i naturen og på rejsen på. Og Irland kan være voldsomt inspirerende!
  • Drikkepenge er ca. 10% ligesom man på pubber engang imellem runder op eller lader mønter under €1 ligge  – hvis man er tilfreds med betjeningen!
  • Generelle regler for hoteller, bus og restauranter: deltagere ikke må medtage føde- og drikkevarer til indtagelse på 3. parts område uden tilladelse. Deltagere skal udvise etikette og ikke-støjende adfærd, som adviseres af guide og 3. parts personale. Deltagere er selv ansvarlige for evt. skader, de forvolder under rejsen.
  • Irland har samme tidszone som England (Greenwich), hvilket er dansk tid MINUS 1 time.
  • Og husk godt humør - og ikke mindst den imødekommende indstilling, som kendetegner irerne: “there are no strangers here; only friends you haven´t yet met”.

 

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-18

OBS: Ikke egnet til gangbesværede

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 21.04.2022

Hjemkomst: 29.04.2022

Pris kr. 14.950

Vejret i Dublin

Spredt skydække

17°

Føles som: 17°

Luftfugtighed: 78%

Vindhastighed: 4 m/s

Vores rejser

+45 2962 8077

 

Vær i god tid

Det mærkes tydeligt, at rejselysten er tilbage, og at Corona etc. har sluppet taget i os. Alle vil rejse. Det er dejligt! Men derfor er det efterhånden meget svært at skaffe flere værelser i Island og på Færøerne den kommende sommer. I det mindste i juni, juli og august. Kan I rejse senere, fx i september (der kan være lige så flot i Island som i Danmark) er det stadig muligt. Og endnu senere, endnu mere muligt.De fleste er vore gruppeture er udsolgt, men der kan dog findes pladser på forskellige meget gode ture. Ring gerne for at spørge, hvis det er nemmere end at lede på hjemmesiden.Det kan betale sig at tænke på 2023, allerede nu, eller inden for længe. Vi har allerede datoer for 10-12 forskellige grupperejser i 2023. Programmerne ligner dem, man kan se på hjemmesiden. Priserne vil være klar i sensommeren. Men man er velkommen til at reservere pladser allerede nu, naturligvis med forbehold for en endelig pris.

icon AKTUELT

2022-rejser

Grupperejser til ISLAND:

FÅ PLADSER: Island og vulkanerne, hvordan hænger det lige sammen? 7 dage. Med to rejseledere: Rikke Pedersen, geofysiker og ph.d. rejser med os to af dagene – og K. Torben Rasmussen, er rejseleder på hele turen. (Rejse nr. C-26).

FÅ PLADSER: Sommer i Island – inkl. sejltur og friskfangede kammusinger. 6 dage med gode traveture og fine naturoplevelser. (Rejse nr. A-7).

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne. 6 dage med begrænset kørsel. Vælg imellem to éns rejser, vil du rejse i juni (rejse nr. A-2) eller juli (rejse nr. A-6)?

Hannes Litteraturrejse – rejs til Island med forfatteren Hanne Højgaard Viemose. 9 dage / Island rundt ved midsommer, med fokus på store islandske modernister, udvalgte sagaer, nyere islandsk litteratur og store naturoplevelser. (Rejse nr. C-17).

Island – for nysgerrige bedsteforældre (eller andre voksne) og børn/børnebørn. En aktiv ferie med store fælles opleveser og minder for livet. Her kan I bl.a. blive klogere på vulkaner, gletsjere og islandske heste. (Rejse nr. C-25).


Mange af vore rejser gentages i 2023, se fx disse – vil du skrives op allerede nu?

Fugle og Natur – i det nordøstlige Island. 8 dage / Inkl. hvalsafari. Rejseleder: biolog og seniorrådgiver Ib Krag Petersen. På denne rejse bor du på ét hotel mellem søen Mývatn og Husavik – derfra tager vi på daglige udflugter. (Rejse nr. C-16).

Nordlys i Island? Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad. 5 intensive dage, m. fokus på natur, varme kilder, kultur & Nordlys.

Islands vilde vestfjorde – med forfatteren Hanne Højgaard Viemose. 8 dage i smukke, vilde og enorme øde områder.

Irland – Dublin, Derry og Donegal. 8 dage med spændende indhold. Rejseleder: Christian Møller, tidligere højskoleforstander og journalist.

Færøerne – kunst & natur. Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad.


Kommer der flere 2022-rejser?
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.


Kør-selv rejser til ISLAND og/eller FÆRØERNE:

Foretrækker I at køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv rejser til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så sig til, vi har gode kontakter til Smyril Line. Vi booker gerne aktiviteterne undervejs, så I kan koncentrere jer om, at holde ferie.

Kontakt os og fortæl om jeres egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange og vi har et grundigt kendskab til begge lande.


Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte pakkerejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet. En kør-selv-rejse regnes også for en pakkerejse, hvis der købes mindst to ydelser hos os: fx overnatning, billeje og/eller transport med fly eller andre befordringsmidler.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

  • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.
  • Det blå sygesikringsbevis – OG sikkert stadig også i 2022: Coronapas.
  • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
  • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
  • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
  • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
  • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.


Skal jeg købe valuta før afrejse?

  • Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.
  • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
  • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
  • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
  • Kursen er pt. 1 DKK = 20,09 IKR (19.9.2021), dvs. 1.000 IKR modsvarer pt. cirka 50 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is


Hvad med daglig frokost?

  • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.


Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

  • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.


Forstås dansk i Island?

  • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.


Skal jeg prøve en islandsk hest?

  • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.


Hvordan er vejret?

  • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked