UDSOLGT_Betagende natur & spiritualitet i Irland / fra Kastrup / rejse nr. C-17

Arr. for Kristeligt Dagblad – rejs med Irlands-ekspert Claus Hebor

Denne rejse er tilrettelagt specielt for denne gruppe og kan ikke købes hos nogenanden rejseudbyder.

UDSOLGT – se identisk rejse: Betagende natur & spiritualitet i Irland (rejse nr. C-18), 22. - 30. april 2025

Rundrejse til nogle af de største seværdigheder i både det østlige og vestlige Irland, hvor vi viser gæsterne det smukkeste af Irland med den spektakulære natur og den enestående kultur, historie og spiritualitet.
Rejsen starter i området Mythical Ireland på østkysten, hvor måske Irlands største seværdighed venter med et besøg i de meget spirituelle tempelhøje Knowth og Newgrange, besøg på mytiske steder som Hill of Tara og Hill of Slane samt besøg i St. Peters Cathedral med St. Oliver Plunketts afhuggede hoved.
Rejsen bringer os også til klosterbyen Clonmacnoise og videre til den utroligt smukke Atlanterhavskyst, hvor vi sejler ud til den meget afsondrede ø Inisheer for at høre om livet på øen fra de lokale, samt oplever de imponerende Cliffs of Moher fra søsiden.
Turen går videre til en ukendt kultur- og naturperle: Glen of Aherlow, hvor den lokale guide giver os en grundig indføring i keltisk og kristen spiritualitet. Herefter bl.a. det smukke Wicklow Mountains med den enestående klosterby Glendalough fra 500-tallet og nok verdens smukkeste parkanlæg i Powerscourt, og slutter i Dublin med besøg i Christchurch Cathedral samt byens øvrige seværdigheder.
Vi kommer tæt på den meget gæstfrie lokalbefolkning, som byder på spændende indføringer i irsk tro, spiritualitet og historie samt forhåbentlig også en god diskussion.
En overflødighed af enestående oplevelser for dem, der har lyst til nye og helt ukendte sider af Irland. Rejsen giver et fremragende indtryk af, hvordan natur, spiritualitet og historie har formet den berømte irske mentalitet med et hårdt liv iblandet masser af melankoli, glæde og årtusindgamle legender.

Information:
Rejsen er ikke fysisk anstrengende, dog skal det siges, at man altid kommer til at gå en del i løbet af rejsen, og gæster bør være i normal fysisk form a.h.t. til øvrige gæsters oplevelser. Normal fysisk form betyder, at man mindst kan gå op til 3. sal på trapper uden besvær.

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

Yderligere oplysninger og tilmeldig: tlf. 2962 8077 / torben@team-island.dk

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Dag 1 / Danmark - Dublin Airport - Drogheda

Fly fra Kastrup Lufthavn kl. 10.30 (mødetid to timer tidligere (ankomst Dublin kl. 11.50 (lokal tid)).
Efter ankomst til Dublin Airport tager bringer vores egen bus gruppen til gruppen til hyggelige by Drogheda nord for Dublin, hvor vi indlogeres på det historiske og eksklusive Scholars Townhouse midt i byen. Hotellet er som at træde ind i en herregård fra 1800-tallet med moderne faciliteter, god mad og masser af atmosfære.
Vi arrangerer vi en byvandring i Drogheda, som har mange historiske steder som den kendte byport St. Lawrence Gate fra middelalderen, flere spændende kirker bl.a. med Oliver Plunketts afhuggede hoved, Millmount og ikke mindst Cromwells frygtelige massakre på byen i 1649.
Endvidere vil der være mulighed for besøge det store shoppingmall Scotch Hall.
Denne første aften inviterer vi alle gæsterne på en dejlig velkomstmiddag på den flotte Scholars Restaurant, som er som at træde ind i et herskabshjem fra 1800-tallet.

Laurence Gate, Drogheda.JPG

Dag 2 / Drogheda - Hill of Slane - Knowth - Boann

Efter en solid morgenmad kører gennem det smukke, frodige øst-irske landskab til Hill of Slane, hvor Sct. Patrick tændte den hellige ild i 400-tallet – og trodsede den keltiske konge for at starte overgangen til kristendom i Irland. Her er en meget smuk udsigt over hele østirland og helt op til Mountains of Mourne i N.Irland, som var inspiration til C.S. Lewis´ romaner.
Endvidere laver vi tillige et kort stop ved stedet for Battle of The Boyne i 1690, som var afgørende for Irlands historie frem til i dag, samt passerer det imponerende Slane Castle fra 1700-tallet, som nu også er kendt for deres rockkoncerter og whiskey.

Herefter kommer vi til en af de absolut største og mest spirituelle oplevelser i Irland – de gamle stenaldertempler i Boyne-dalen: Brú na Bóinne (Newgrange) og Knowth.
Newgrange er bygget lang tid før pyramiderne med en smuk facade af hvide kvartssten, som reflekterer solen. Solen har netop en afgørende rolle i Newgrange, da solen på årets korteste dag præcist rammer et vindue over indgangsdøren og fylder det store gravkammer med et magisk, gyldent lys.
Sammen med en arkæologisk guide besøger vi Newgrange, hvor vi kommer ind i kammeret og oplever lysfænomenet, og den største af højene Knowth, som har den største samling af stenudsmykninger og den længste gang. Brú na Bóinne er et UNESCO World Heritate Site, og én af de største seværdigheder i verden.
 
Eftermiddagen slutter med et smagfuldt besøg på det nye, smukke Boann Distillery, som fremstiller det absolut bedste whiskey i Irland – måske i verden. Selvom det faktisk endnu ikke er åben for besøgende, så har vi fået lov et at besøge det samt få en smagning af deres glimrende whiskeys med en hyggelig snak med nogle af ejerne, nemlig søskende Peter og Sally-Anne Cooney omkring arbejdet med at etablere et nyt destilleri.

Om aftenen spiser vi på en god restaurant i byen, før den måske står på en pint i den tilstødende pub eller en spadseretur langs den mytiske Boyne River.

Newgrange_IRL.jpgBoann_Distillery_IRL.JPG

Dag 3 / Drogheda - Hill of Tara - Clonmacnoise - Kinvarra

Efter en god irsk morgenmad kører vi gennem det frodige landskab, og første stop er Hill of Tara, som var sædet The High King i Irland, før englænderne kom i 1100-tallet. Endnu i dag hyldes stedet som et mytisk og spirituelt sted.
Midt på øen ligger endnu en berømt klosterby Clonmacnoise, som vi besøger. Det er et af de mest kendte klosterbyer, der stammer helt tilbage fra 500-tallet, hvor man kan se rundtårnet, der holdt øje med plyndrende røvere, de mange forskellige kirker på området samt et indtryk af, hvordan en klosterby, der var spirituelt og vidensmæssigt centrum i hele Europa i 5-900-tallet, så ud.

Turen fortsætter over floden Shannon, der deler Irland i øst og vest til det vildsomme og smukke vestlige Irland. Her er der mulighed for frokost på en enestående pub, der ikke er ændret siden midten af 1800-tallet.
Hen på eftermiddagen lander vi i den lille hyggelige havneby Kinvara, som ser ud som taget af en film om Irland med kulørte huse, træskibe i havnen og hyggelig pubber.
Her indlogeres vi på Kinvare Guesthouse i Kinvarra, som er et utroligt charmerende bed & breakfast midt i byen.
Her inviterer vi på middag på en an områdets absolut bedste restauranter The Pier Head, hvor vi ofte sidder med udsigt til solnedgangen over Galway Bay.
Herefter er der næsten altid meget lokal musik på en af de mange pubber i den lille by.

IRL_Clonmacnoise.jpg

Dag 4 / Kinvarra - Inisheer - Cliffs of Moher - Burren

Efter en smuk køretur gennem The Burren ankommer vi til den lille hyggelige havneby Doolin, hvor vi tager den lille båd ud på Atlanterhavet til den lille idylliske ø Inisheer.
Det er den mindste af de kendte Aran-øer med kun 250 indbyggere, men en helt unik oplevelse af besøge. Der findes nok ikke noget lignede noget sted i verden.
Der er en helt special atmosfære på disse afsidesliggende øer, hvor tilværelsen har været utrolig barsk for de fiskere og fårehyrder, som har slået sig ned her. Markerne er opstået ved at lægge tang ud gennem generationer og generationer, som efterhånden har skabt græsningsarealer til de hårdføre får og kvæg.  
Her møder vi den lokale beboer Stephen, der tager os rundt på øen på en hestevogn (evt. traktorvogn, afh. af gruppens størrelse) og fortæller om livet på disse afsidesliggende Aranøer. Samtidig møder vi den helt enestående gæliske mentalitet og sprog på disse særprægede øer.

Vi besøger den lille by på øen, hvor der er mulighed for at spise frokost samt købe unikt kunsthåndværk. Øerne er kendte for deres Aran-sweaters, som er godt håndværk lavet af den bedste uld.
Efter frokost og lidt tid på egen hånd tager vi båden tilbage til fastlandet – efter en smuk tur langs med de imponerende havklipper Cliffs of Moher.
Cliffs of Moher er én af de helt store seværdigheder i Irland, hvor de grønne marker stopper med et lodret fald 215 m ned til havet. Klipperne er blevet forsynet med rækværk, turistcenter, m.v., hvilket på mange måder har forstyrret områdets enestående skønhed og ro.
Derfor tager vi en cruise-tur langs med klipperne for at se Cliffs of Moher fra den smukkeste side – nemlig havsiden. Under cruiset fortælles om området og det enestående dyre- og planteliv. Såfremt vejret afskærer os fra at sejle vil vi forsøge at besøge Cliffs of Moher fra toppen.
Tilbage i bussen fortsætter vi dagen gennem den lille by Lisdoonvarna, hvor der stadigvæk hvert år er ”Matchmaking Festival”, hvor ungkarle og piger mødes for at se hinanden an.
Endvidere kører vi op på The Burren, hvor landskabet kan minde om et månelandskab, men indimellem dukker en ældgammel stendysse eller ringfort op, som viser at området har været beboet fra ældgammel tid.
Vegetationen er også helt specielt, idet Burren er det eneste sted på jorden, hvor der vokser både alpine og subtropiske planter ved siden af hinanden. Her kan I også finde mange sjældne orkidearter.  
Herefter retur til vores hotel i Kinvarra og en god middag.

cliffs_moher_irland.jpgInisheer_IRL.jpg

Dag 5 / Kinvarra - Limerick - Glen of Aherlow

Efter morgenmad tager vi afsked med Atlanterhavet og kører til Limerick, der er kendt for den enorme King Johns Castle fra 1200-tallet midt i byen. Vi besøger den imponerende borg og det tilhørende museum og får nogle enstående udsigter over Limerick (entre inkl.).
Herefter skal vi gå i fodsporene af forfatteren Frank McCourt, der har skrevet den hjertegribende – og dog opløftende – bog ”Angelas Aske” om hans fattige opvækst i Limericks slum i 1940´er og 50´erne. Han udvandrede til USA som 18-årig og blev dér lærer og senere prisbelønnet forfatter.
Som han så sigende skriver i bogen om barndommen:
“When I look back on my childhood I wonder how I survived at all. It was, of course, a miserable childhood: the happy childhood is hardly worth your while.
Worse than the ordinary miserable childhood is the miserable Irish childhood, and worse yet is the miserable Irish Catholic childhood.”

På trods af den fattige og trøstesløse barndom er bogen præget af den helt særegne melankolske glæde, som man vil møde hos irerne. Og som fortæller meget om deres tro og mangel på samme – på samme tid.
På vores vandretur vil bogen blive levende for os, og alle deltagere i rejsen opfordres til at læse bogen før afrejse, og den findes naturligvis oversat til dansk (og som film, som dog ikke matcher bogen).  
Fra Limerick fortsætter vi gennem Tipperary og lander i den ukendte naturperle Glen of Aherlow ved de høje Galtee Mountains. Midt i denne meget frodige dal indlogeres vi på et meget hyggeligt country house midt ude i naturen.
Om aftenen kan vi evt. spise på terrassen med smuk udsigt over dalen til Galtee Mountains samt tage en spadseretur i det grønne.

King_Johns_Castle_IRL.jpg

 

Dag 6 / Glen of Aherlow

Efter en solid Irish breakfast møder vi den lokale guide Michael, der er ekspert i områdets historie samt den keltiske indflydelse på den kristne tro i Irland.
Han tager os bl.a. med til skjulte kilder, som stammer helt tilbage fra før-kristen tid, og som stadig den dag i dag er hellige kilder, hvor irere mødes på bestemte datoer for forskellige ritualer. Her kan vi få lov til at drikke af det hellige vand samt hænge en offergave på de omkringstående træer med en bøn – præcis som irerne gjorde det for flere tusind år siden og gør det den dag i dag.
 
Vi ser også Ogham Stones, som er keltiske indridsninger lig vores runesten, gamle kirker og gravpladser samt den store kristusfigur, der overvåger dalen.
Det bliver ren dag fyldt med spændende historier fra oldtiden til kristendommens indførelse og videre til irerne kamp for selvstændighed. Men gruppen vil også få et interessant indblik i, hvor meget den keltiske naturreligion har influeret den kristne religion i Irland – og som stadig lever i bedste velgående. En dag til at komme helt tæt på den irske folkesjæl og deres enestående spiritualitet.
Om aftenen er der middag på hotellet, og den smukke natur og roen indbyder uden tvivl til en spadseretur i de smukke omgivelser senere på aftenen.

gap_of_dunloe_IRL.jpg

Dag 7 / Glen of Aherlow - Glendalough - Wicklow Mountains - Dublin

Efter morgenmad kører vi gennem det mest frodige landbrugsområde i Irland mellem lilla lyng, gule gorse (tornblad) og grønne marker forbi Rock of Cashel til de smukke Wicklow Mountains i det østlige Irland.
Et besøg i Irland er ikke fuldendt uden et besøg i klosterbyen Glendalough midt i Wicklow Mountains.

Byen ligger uendelig smukt med det imponerende 30m høje rundtårn, kirker og højkors ved Upper & Lower Lake omgivet af høje bjerge. Byen blev grundlagt i 500-tallet af St. Kevin, som en af de første kristne eremit-klosterbyer i Irland, og stedet i dag anses som national helligdom. Naturen omkring Glendalough indbyder til afsondret fordybelse og meditation, hvilket netop var en af årsagerne til at munkene bosatte sig her.
Fra Glendalough tager vi en kort spadseretur gennem en gammel skov, der minder om ”Ringenes Herre”, til Upper Lake, der ligger uendeligt smukt mellem høje bjerge. Her boede St. Kevin i en grotte i 500-tallet og levede af søens fisk og bær fra bjergene.

Når man ankommer til Upper Lake vil man uvilkårligt opleve den samme spirituelle følelse, som St. Kevin og de andre munke har fået – et helt unikt smukt sted med tid til fordybelse, især hvis man går lidt afsides.
Wicklow Mountains er i dag nationalpark og kaldes tillige ”The Garden of Irland”, da det er så afvekslende, smukt og indbydende. Turen viser tydeligt, hvor varieret landskabet er – fra frodige grønne marker til smukke heder med tørvegravning og store vidder med flokke af kronhjorte.

Midt i den smukke natur ligger den meget smukke slotspark Powerscourt Gardens, som er kåret til top 3 haveanlæg i verden. Parken, der bl.a. har en italiensk have og en japansk have, ligger uendeligt smukt med udsigt til det ikoniske Sugarloaf Mountain.
 
Her er også mulighed for at nyde en kop te eller kaffe i slottets café med hjemmelavede sandwich og kager på terrassen med en imponerende udsigt over parken.
Fra Powerscourt er der kun en kort bustur til det centrale Dublin, hvor vi indlogeres på et godt hotel i gåafstand til alle seværdigheder i Dublin.

glendalough_IRL.jpg

Dag 8 / Dublin

Efter morgenmad er hele dagen afsat til sightseeing i Dublin, som er Irlands hovedstad med godt 1 mill. indbyggere. I Dublin er der en overflod af store seværdigheder som GPO, Trinity College, The Spire, Grafton Street, National Museum, Dublin Castle, m.v. Den bedste måde at komme rundt i Dublin er til fods, og vi vil forsøge at komme rundt til de fleste af seværdighederne.
Vi besøger det kendte Trinity College, som er grundlagt af Dronning Elizabeth 1 i 1594. Her ligger også det kendte bibliotek fra 1700-tallet ”The Long Hall” samt udstillingen med verdens smukkeste bog ”Book of Kells”, der er kalligraferet og udsmykket af munkene i 8-900-tallet, og rejsen inkluderer et besøg her.
 
Vi tager en spadseretur ned ad det fornemme strøg Grafton Street, hvor vi hilser på Molly Malone og ser alle gademusikanterne. Det bliver også tid til at opleve St. Stephans Green, som er en af byens grønne oaser med en meget smuk park.
En del af eftermiddagen er vi sammen med den lokale pastor Martin, der bl.a. tager os forbi byens to store, smukke og meget gamle katedraler: St. Patricks og Christchurch Cathedral, hvor vi får en grundig rundvisning i Christchurch og deres krypt.
Herefter vil pastor Martin fortælle om hans arbejde og samt kirkernes rolle i Irland i dag. Han vil inddrage os i det nye tiltag Dublin City Interfaith Forum, som er et multikulturelt og multireligiøst samarbejde omkring integration og respekt for andre folk, samt Council of Churches, der samler 14 forskellige kristne kirker som byzantisk, ortodoks, indisk-ordodoks, etc., hvor man bl.a. bygger nye traditioner baseret på St. Patrick og hans syn på religiøse og sociale områder. Her får man et glimrende og dybt indtryk af, hvordan de irske kirkesamfund er meget involveret i politiske og sociale emner. Så der vil være rig lejlighed til at diskutere kirkens rolle i Danmark og Irland, således at gruppen vil få et helt enestående indblik i de irske kirkesamfund og deres arbejde.

Hvis man ønsker at se det imponerende National Museum med bl.a. en enestående flot samling af guldsmykker fra oldtiden samt omkring vikingerne i Irland, så vil der måske blive tid til det senere på dagen eller på afrejsedagen.
Efter middag på hotellet vil der være mulighed for at opleve storbyens atmosfære med bl.a. en hyggelig spadseretur langs flodpromenaden ved Liffey, hvor vi kan se hvor vikingerne grundlagde byen i 841. Og måske opleve irsk stepdance og trad. irsk musik på en af byens pubber. Vi hjælper gerne med idéer og at arrangere oplevelser.

IRL_Christchurch_Cathedral.jpg

Dag 9 / Dublin – Dublin Airport - Danmark

Efter morgenmaden tager vi en kort bustur til Dublin Airport, hvor flyet bringer os tilbage til Danmark.

Afrejse fra Dublin Lufthavn kl. 12.40 (ankomst Kastrup kl. 15.50 (dansk tid)).

Her bor vi

Drogheda: Scholars Townhouse Hotel, 4-stjernet
(2 nætter)
Et meget spændende, historisk hotel, indrettet i et gammelt præsteseminarium. Hotellet har bar og restaurant, der har vundet mange priser for deres mad. Der er kun 16 flotte meget flotte værelser, alle med TV, kaffe/te-faciliteter, gratis WiFi, hårtørrer, m.m.


Kinvarra: Kinvarra Guesthouse, 4-stjernet
(2 nætter)
Dejligt og hyggeligt Bed & Breakfast lige midt i den hyggelige, traditionelle landsby Kinvarra. Alle værelser har TV, kaffe/te-faciliteter, gratis WiFi, hårtørrer, m.m.


Glen of Aherlow: Aherlow House Hotel, 3-stjernet
(2 nætter)
Dejligt country house, beliggende midt i den smukkeste natur. Fra terrassen er der en enestående udsigt til Galtee Mountains. Hotellet har 29 værelser med gode faciliteter, heraf flere med udsigt. Værelser ligger på 1. sal, og der er ikke elevator. Her er tillige restaurant og bar samt ikke mindst masser af natur samt fred & ro.


Dublin: Harding Hotel, 3-stjernet
(2 nætter)
Hyggeligt hotel, der ligger meget centralt i Dublin i gåafstand til alle seværdigheder, men dog i én af de roligere sidegader. Hotellet har 52 værelser med TV, køleskab, WiFi, Te/kaffe, m.v. Her er tillige Dublin bedste musik- & whiskeypub med levende musik hver aften samt en glimrende bistro.

scholars-townhouse-hotel_IRL.jpgKinvarra_Guesthouse_IRL.jpgAherlow_House_Hotel.jpgHarding_Hotel_irland.jpg

 

Om rejselederen

Guide er Irlands-eksperten Claus Hebor, der har besøgt den grønne ø mere end 400 gange. Han er uddannet historiker og har et dybtgående kendskab til irsk historie, kultur og levevis. Desuden har han en brændende passion for Irland med dets smukke natur, musik og enestående gæstfrihed, som bliver formidlet på en utrolig levende og engageret måde, så gæsterne vil få et personligt og indgående indtryk af Irland på rejsen. Han har skrevet talrige artikler til aviser og magasiner og holder løbende foredrag om Irland. Herudover arrangerer han kulturevents som "An Irish Evening", whiskey-smagning, koncerter med irske bands og andre aktiviteter omkring Irland.

claus_hebor.jpg

Praktiske oplysninger og pris

Betagende natur & spiritualitet i Irland

8. - 16. april 2025 // 9 dage, 8 overnatninger // Fra Kastrup lufthavn // Rejse nr. C-17

Pris pr. person: kr. 16.450 *  
Tillæg for enkeltværelse: kr. 3.300


INKLUDERET I PRISEN

  • Program som beskrevet inkl. entreer, rundvisning, m.v.
  • Egen bus under rejsen.
  • 8 nætter på beskrevne hoteller inkl. morgenmad.
  • 7 x god middag på hoteller og restauranter, heraf velkomstmiddag på Scholars Restaurant.
  • Møde med lokal beboer Stephen på Inisheer med gaelic sprog og historier.
  • Dag med lokal ekspert i keltisk og kristen spiritualitet Michael i Glen of Aherlow.
  • Indlæg med lokal pastor Martin i Dublin omkring kirken rolle i dag med i Dublin City Interfaith Forum, Council of Churches samt diskussion.
  • VIP-rundvisning og smagning på Boann Distillery.
  • Foredrag undervejs om Irlands historie, The Troubles samt irsk kultur & mentalitet.
  • Vox System med øretelefon, således at alle kan høre guide både ude og inde.
  • Dansk-talende guide med stor erfaring i Irland samt uddannet historiker.
  • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

 

IKKE INKLUDERET I PRISEN

  • Drikkevarer, undtagen hvor beskrevet i program.
  • Drikkepenge til hotel, bus, m.v., men det er helt frivilligt, om gæster vil give drikkepenge.
  • Rejseforsikring er ikke inkluderet, og deltagere skal selv sørge for evt. rejseforsikring.
  • Det blå sygesikringsbevis skal medtages og dækker i.h.t. Irlands sygedækning.
  • Rejsen er for deltagernes eget ansvar.

 

* Rejsen gennemføres ved 12 - 24 deltagere. Ved booking reserveres 15 værelser, heraf max. 4 single vær., og ved behov for flere værelser skal tour operator på forhånd bekræfte flere værelser.
Husk: mulighed for TWIN room med 2 enkeltsenge, så single room tillæg kan undgås.

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Huskeliste og praktisk information ved rejser til Irland:

  • Gyldigt pas, – Irland er IKKE en del af Schengen-samarbejdet. I SKAL medbringe foto eller kopi af pas.
  • Blåt sygesikringskort SKAL medbringes, som man kan få gratis på www.borger.dk. Gult sygesikringskort dækker ikke i udlandet.
  • Gyldig rejseforsikring SKAL tegnes, da rejsen er for deltagernes eget ansvar. Det er deltagernes eget ansvar at sørge for evt. ekstra rejse- eller afbestillingsforsikring. Under hele rejsen inklusiv    rejsearrangørens aktiviteter gælder deltagerne egen rejse-, ulykkes- og ansvarsforsikring. Enhver deltager bør undersøge rejsedækning på deres rejseforsikring i tilfælde af sygdom, tyveri, o.l.
  • Kritisk, daglig medicin SKAL i håndbagage, så evt. medbring medicinliste. Hav kritisk medicin til en par ekstra dage – just in case. Medbring kopi af recept på kritisk medicin.
  • Hvis nogen lider af allergi, sygdomme med fysiske gener eller andre hensyn, så sig det i god tid før afrejse, så guide har tid til at tilpasse program, menu, o.l.
  • Medbring mobiltelefon, men check om den virker i udlandet. Indtast guide Claus Hebor mobilnr.:+45 3112 0077, som besvares stort set døgnet rundt.
  • Booking / ref.no. til fly til check-in. Ved de fleste flyselskaber kan I checke ind online 24 timer     før samt printe jeres boarding card. Dog skal I ved online check-in altid indlevere bagage ved”Bagage drop”-skranke, men det går noget hurtigere.
  • Størrelse på check-in baggage står normalt på billet/reservation, oplyses af rejsebureau eller på hjemmeside for pågældende flyselskab.
  • Flydende toilet-produkter SKAL i kuffert eller max. 100 ml i gennemsigtig plastpose i håndbagage. Der er sæbe og shampoo på alle hoteller.
  • Check-in: ca. 2 t. før afgang og senest 1 t før afgang. Vi mødes ved gaten, såfremt andet ikke aftales.
  • Pak ”travel light”, da kuffert skal ud/ind af bus og hotel flere gange. Irerne er meget afslappede, så tag kun almindelig afslappet tøj med. Der er ingen grund til at klæde om til en aften på restaurant eller pub. Rejsen er IKKE inkl. luggage service på hoteller, og ikke alle steder kan man være sikker på elevator.  
  • Gode sko til at gå i - vi kommer til at gå en del i naturen og i byerne. Man er dækket ind med fleecetrøje og vind- & vandtæt jakke, Cowboybukser er ikke velegnede til evt. regnvejr, da de suger vand samt holder det i mange timer. Brug vandrebukser i tyndt syntetisk stof, som tørrer i løbet af 4-5 min.
  • Irland anvender 3-benet GB stikkontakter, så husk GB stik-convertor, som købes online (billigst) eller i lufthavn. Dog ofte mulighed for lån på hotel (dog begrænset antal). Der er hårtørrer på stort set alle hoteller.
  • Irland anvender €, og stort set alle steder tages Visa-kort. Hav gerne lidt euro med til at betale et måltid samt småindkøb. I N. Irland anvendes engelske £, men veksel ikke for et kort ophold, da alle tager Visakort. Efter Brexit tager de ikke længere Euro.
  • Hav altid vand eller anden drikkevare med i bus og på sightseeings- og vandreturene. Vand på hoteller kan udmærket drikkes, men smager ofte lidt af klor, så ved større mængder vand anbefales køb af vand på flaske.
  • Drikkepenge er ca. 10 % ligesom man på pubber engang imellem runder op eller lader mønter under €1 ligge – hvis man er tilfreds med betjeningen!
  • Generelle regler for hoteller, bus og restauranter:

    - deltagere ikke må medtage og indtage egne føde- og drikkevarer uden tilladelse.

    - deltagere skal udvise etikette og ikke-støjende adfærd, som adviseres af guide og personale.

    - deltagere er selv ansvarlige for evt. skader, de forvolder under rejsen.

  • Irland har samme tidszone som England (Greenwich), hvilket er dansk tid MINUS 1 time.
  • En lomme-notebog til at beskrive natur & indtryk samt citater & guldkorn undervejs – især til vandreture, hvor vi ikke alle går lige langt. Det er en glimrende måde at få fastholdt oplevelser  i naturen og på rejsen på. Og Irland kan være voldsomt inspirerende!
  • Og husk godt humør – og ikke mindst den imødekommende indstilling, som kendetegner irerne: “there are no strangers here; only friends you haven´t yet met”.

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-17

OBS: For dig, der er i "normal fysisk form"

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 08.04.2025

Hjemkomst: 16.04.2025

Pris kr. 16.450

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

2024-rejser

Turene for 2024 er på plads
Skal I til Island i 2024, så kig på de forskellige grupperejser – der er plads på de fleste.

GRUPPEREJSER TIL ISLAND

Island rundt – med god tid til at nyde det hele / 10 dage. Vælg imellem disse datoer i 2024: 30.6. - 9.7. (rejse nr. A-3) // 7. - 16.7. (rejse nr. A-4) // 14.7. - 23.7. (rejse nr. A-5) // 28.7.-6.8. (A-6)

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne / 6 dages intensive rejser med begrænset kørsel. Med fuld pension. Vælg imellem disse datoer i 2024: 27.6. - 2.7. (rejse nr. A-2 // 17. - 22.7. (rejse nr. A-7) // 6. – 11.8. (A-8)

FEBRUAR:

Nordlys i Island? 13.2. – 17.2.2024 / rejse nr. A-1 / En intens kulturrejse, hvor vi møder forfattere, ser museer, hører symfoniorkester, bader i varme kilder og kigger efter Nordlys.

JUNI:


Fugle og natur i den nordøstlige Island / 2. - 9.6. 2024 / rejse nr. C-15 / rejseleder: biolog m.m. Ib Krag Petersen.

Hannes litteraturrejse øen rundt / 29.6. - 8.7. 2024 / rejse nr. C-17 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

JULI:


Hannes litteraturrejse til Islands Vestfjorde /13. - 21.7. 2024 / rejse nr. C-18 / rejseleder: forfatter Hanne Højgaard Viemose. Litteratur, natur og midnatssol i overflod!

Island, historie, sagaer, fugle og moderne litteratur / 17.7. – 25.7. 2024 / rejse nr. C-14 / rejseledere cand. teol. Anette Jensen og K. Torben Rasmussen


Island – for nysgerrige bedsteforældre (og andre voksne) med børn eller børnebørn / 29. - 4.8. 2024 / rejse nr. C-16 / rejseleder: gymnasielærer m.m. Esben Jacobsen.


AUGUST:

Traveture i Island – Nordlandet / 16.8. - 23.8. 2024 / C-22 / rejseleder: dirigent og organist Steen Lindholm.


Island og vulkanerne – hvordan hænger det lige sammen? / rejse nr. C-25 / De to af dagene rejser vi med geofysiker og ph.d. Rikke Pedersen, K. Torben Rasmussen er rejseleder under hele turen.

Rude Strand Højskole laver vi ture for hvert år; i 2024 til Island og Færøerne. Rejs med K. Torben Rasmussen som rejseleder til Island og Aage Augustinus til Færøerne. Før rejsen er der ophold på højskolen med indledende foredrag, musik og sang. Kontakt os og hør nærmere...

GRUPPEREJSER TIL ANDRE LANDE:

Betagende natur og spiritualitet i Irland / 18. - 26.4. 2024 (rejse nr. C-13) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro.

Det keltiske Irland / 6. - 13.5. 2024 (rejse nr. C-19) / Arrangeret for Kristeligt Dagblad / Rejseleder: cand. mag. og Irlands-ekspert Claus Hebor. En rejse med fokus på natur, kultur og tro. NB: identisk rejse 7.10. – 14.10. 2024

Færøerne – kunst, litteratur og natur / 7 dage / Arrangeret i samarbejde m. Kristeligt Dagblad / 11.6. - 17.6. 2024 / rejse nr. C-12 / rejseleder: cand. teol. Anette Jensen.

Kommer der flere 2024-rejser? Ja, det gør der…
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Ønsker I individuelt tilrettelagte ture (små eller lidt større grupper) er det en god idé at kontakte os meget snart. I 2023 kommer der efter al sandsynlighed igen stor efterspørgsel efter ture i Island og derfor skal man være hurtigt ude. Hellere i dag eller i morgen, hvis man da selv vil planlægge ruten (og ikke være afhængig af de aktuelt ledige steder).

Vi er klar – er du?

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island og Irland

Vil du vide mere om ISLAND?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.


Foredrag om IRLAND:

Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik – en kamp for kultur og overlevelse

Hvem: cand.mag., irlandsekspert og rejseleder Claus Hebor

Hvornår: 30. november 2022 kl. 16.30-18.30
Hvor: Kristeligt Dagblad, Vimmelskaftet 47, 1161 København, i lokalet Bernina
Tilbudspris: 50 kr. (Normalpris 100 kr)

Bestil billet her:
https://shop.k.dk/cart




Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét.

Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.Det blå sygesikringsbevis.

Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.

Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.

Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.

Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.

Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.

De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.Kursen er pt. 1 DKK = 18.95 (12.9.2022), dvs. at 1.000 IKR pt. modsvarer cirka 53 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked