UDSOLGT: Færøerne – kunst og natur / fra Kastrup / C-12

FÆRØERNE – inkl. sejltur til fuglefjelde

Turen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad
Tag med på en koncentreret rejse til Færøerne, med fokus på kunst, kirke, litteratur og natur. Du kommer til at møde lokale personligheder, som inviterer dig tæt på færøske forhold. Vi kommer ind i kunstneriske og historiske cirkler og ud i den smukke færøske natur.
Som noget særligt er der inkluderet ”Kingosang”, en rundtur med lokal fortæller i den lille bygd Tjørnuvík og bygdehusets spændende middag med lokale retter og i selskab med de lokale fra Tjørnuvík.
Det hele foregår under ledelse af Anette Jensen. Hun har besøgt Færøerne mange gange, både som professionel rejseleder og privat. Hendes lokale kontakter er med til at krydre rejsen. Se mere om Anette Jensen længere nede i dette program.
Det er 6 intense dage på Færøerne, som efterlader dig oplivet og inspireret. Og lidt klogere.

Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende – vi opfatter turene som en slags rejsende højskole. Eftersom deltagerne er nysgerrige og interesserede lykkes det altid. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags. Der er meget at dele…

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

Ved indrejse til Færøerne: Det anbefales, at man tager en PCR-test inden afrejsen. (Opdateret d. 26.2. 2022).

 Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk 

Garanti for at få pengene tilbage! 

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

 

Dag 1 / Vagar – Streymoy, indkvartering i Torshavn – byvandring – Steinprint.

Der er afgang fra lufthavnen i Kastrup kl. 12.25 (Mødetid 2 timer tidligere med Atlantic Airways, flynummer RC 453. Ankomst efter cirka to timers tur i Vagar lufthavn kl. 13.40 (lokal tid). Lufthavnen blev anlagt af englænderne under 2. Verdenskrig.
Med gruppens egen bus kører vi derefter gennem tunnelen under Vestmanna-sund og kommer til øen Streymoy, hvor Torshavn ligger, og hvor vi skal bo helt centralt i byen på det hyggelige hotel 62 N Hotel City Center.
Efter indkvartering på hotellet skal vi på byvandring i det gamle Torshavn med Randi Kurberg, MA i færøsk sprog og litteratur. Vi får fornemmelsen af at træde direkte ind i historien, når vi går rundt på Tinganes og i den charmerende gamle bydel Reyn. Vi besøger naturligvis også havnen og skal et kig ind i Færøernes fine Domkirke (billede). Dernæst skal vi på besøg i et af Nordens mest anerkendte grafiske værksteder, Steinprint, hvor indehaveren, Jan Andersson, fortæller om kunstnernes arbejde der. Over 100 nordiske kunstnere har arbejdet på Steinprint, hvor der både er udstilling og salg af grafisk kunst.
Vi spiser aftensmaden på hotellet.
Om aftenen gennemgang af rejsens program og en introduktion til færøsk kunst ved Anette Jensen.

torshavn_faeroerne.jpg

 

Dag 2 / Eysturoy og Bordoy: Christianskirke – færøsk strik – Gøte kirke og museum.

Vi skal på en dagsudflugt til Eysturoy og Bordoy. Vi kører direkte til Klaksvik og besøger den imponerende Christians kirke (billede) med altertavle af Joakim Skovgaard og moderne spændende kirkekunst i krypten af den nulevende, kendte færøske kunstner Edward Fuglø. Vi prøver at få ham til selv at komme og fortælle om sit værk – det kan pt. ikke garanteres. Vi besøger dernæst Hallbera Ólavsdóttir i Runavik, som er en af de mange færøske kvinder, der har slået sig op på design af moderne færøsk strik. Der vil være mulighed for køb af strikvarer og garn. Vi spiser frokost på Hotel Runavik. Gøte kirke og museum, skal vi også nå. Kirken har en fin udsmykning af den måske mest kendte færøske billedkunstner Trondur Patursson.
Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til Torshavn, hvor vi også spiser middag. NB: det er dog muligt, at vi spiser middag et sted på turen og dermed først kommer tilbage til hotellet først på aftenen.

Christianskirke_faeroerne.jpg

 

Dag 3 / Tid på egen hånd – Nordens Hus – Kunstmuseum og lokal kunstner? – Foredrag.

Vi starter lidt sent. Er man interesseret, vil der være mulighed for at gå til gudstjeneste i byens domkirke. Man kan også på egen hånd gå en tur ud på Skansen. Stedet har gennem århundreder været forsvarsværk mod de utallige sørøvere, som kom til Færøerne for at hærge og plyndre. I dag er det et idyllisk udsigtspunkt. Vi spiser frokost i Nordens Hus (billede), en nordisk kulturinstitution fra 1983, som ligger med smuk udsigt ud over hele Torshavn. Fra Nordens Hus spadserer vi til Færøernes Kunstmuseum, som rummer fine værker af alle de store færøske kunstnere. Fra kunstmuseet vandrer vi gennem parken, hvor der er adskillige skulpturer af færøske kunstnere. Er Zakarias Heinesen (William H.’s søn og selv en meget dygtig kunstmaler) hjemme og vil åbne, besøger vi også William Heinesens hus. Zakarias Heinesen sælger også kunst fra et lille galleri lige ved siden af Heinesens hus.
Middag i Torshavn.
Om aftenen foredrag om aktuel færøsk politik, enten af medlem af lagtinget eller en kompetent journalist.

nordens_hus_faeroerne.jpg

 

Dag 4 / Færøernes Nationalmuseum – Kirkjubøur – Kongsgård – færøsk litteratur.

Vi begynder programmet med at besøge Færøernes Nationalmuseum med geologi, botanik, zoologi, arkæologi, folkeliv og historie. Man kan her få et indblik i færøsk bådbyggeri, runeindskrifter fundet på Færøerne og datidens klædedragter. Det er også her, de meget smukke og velbevarede kirkestole fra Kirkjubøur i dag befinder sig.
Der er frokost i Torshavn på egen hånd. Om eftermiddagen går turen til det fordum så mægtige Kirkjubøur med Magnuskatedralen. Her ligger også den ældste kirke på Færøerne, Olavskirken med altertavle af Samael Joensen Mikines, en af Nordens store kunstnere. Den sorte kongsgård med de rødmalede vinduer har været bispegård tilbage i middelalderen, og er beboet af den legendariske Patursson slægt, som har siddet på stedet i 18 generationer. Kongsbonden inviterer på kaffe og kage – og en fortælling om dette fantastiske sted, som er optaget på UNESCOS liste over verdens kulturarv.
Middag i Torshavn.
Om aftenen introduktion til færøsk litteratur ved Anette Jensen.

kongsgaard_FAER.jpeg

 

Dag 5 / Tid på egen hånd – sejltur, Vestmanna – Saksun – Tjørnuvik: Kingosalmer og Færøaften.

Om formiddagen vil der være mulighed for strøgtur i Torshavn, man kan nå inden om bl.a. Jacobsens Boghandel, som har alle de nyeste udgivelser. Et stenkast derfra ligger en vel assorteret CD og pladeforretning, som også forhandler de nyeste musikudgivelser på Færøerne. I samme gade ligger butikken med det internationalt kendte designvaremærke Guðrun og Guðrun. Der er frokost på egen hånd, hvorefter vi kører mod Vestmanna. Vi skal sejle langs de flere hundrede meter høje fuglefjelde, hvor suler, lunder (søpapegøjer), lomvier, alke, rider, mallemukker flintrer rundt. Her er mange fugle! Efter sejlturen kører vi inden om det smukt beliggende Saksun, hvor der både ligger en lille kirke og kongsbondegård.
Sidst på eftermiddagen kører vi til den lille bygd Tjørnuvik med 65 beboere, hvor vi skal opleve Kingosalmer i kirken, en musikalsk oplevelse, hvor vi præsenteres for den helt specielle færøske tone. Vi slutter med en Færøaften i bygdehuset med lokal middag, sang, musik, samvær og kædedans.

lunde04.jpg

Dag 6 / Besøg i bygden Gásadalur. Lufthavnen: frokost på egen hånd og hjemrejse.

Turens sidste dag. Der er tid til at lægge vejen inden om Midvåg kirke med moderne altertavle (billede) af den kendte kunstner Torbjørn Olsen. Sognepræsten, Inga Poulsen Dam fortæller. Vi når også en tur inden om den mikrolille bygd Gásadalur (færre end 10 fastboende), der var den sidste by, der via en tunnel kom i lettere tilgængelig forbindelse med omverdenen.

Derefter til lufthavnen, hvor man selv står for frokosten inden flyet afgår kl. 15.00, med Atlantic Airways RC 456. Ankomst Kastrup kl. 18.05 (dansk tid).


Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes. Vejr og vind og de færøske kunstneres rejseplaner kan bevirke, at der må byttes om på de enkelte dages program.

Altertavle_Midvaag.JPG

 

Om rejsleder Anette Jensen

Anette Jensen er cand. teol. med sidefag i nordisk litteratur. Hun har arbejdet mange år som leder af Nordisk Informationskontor i Flensborg. Her har hun tilrettelagt en langt række nordiske kulturaktiviteter i grænselandet, bl.a. en nordisk litteraturfestival, temadage med fokus på kunst, litteratur, musik og samfundsforhold – alt sammen med Norden som overskrift. Hun har tillige arrangeret færøske og islandske kunstudstillinger i Flensborg og ligeledes bragt kunstnere fra Sønderjylland og Sydslesvig rundt i Norden. Hver sommer har hun gennem en lang årrække tillige arrangeret rejser i hele Norden, flest gange til Færøerne.
I dag er Anette Jensen sognepræst i Løjt og Genner og tillige en erfaren foredragsholder.

Anette_Jensen.jpeg

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

Færøerne – kunst & natur

24. – 29. juni 2022 // 6 dage // Fra Kastrup lufthavn // Rejse nr. C-12

Pris pr. person: kr. 13.450
Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.800

 

Inkluderet i prisen:

 • Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter.
 • Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet
 • Frokost x 3 dage.
 • Middag x 5 dage, inkl. Kingosang, dans og møde med lokale
 • Entréer til de nævnte museer og andre udstillingssteder
 • Sejltur ved Vestmannas fuglefjelde
 • Anette Jensen er rejseleder fra start til slut
 • Lokale færøske kunstnere og andre, nævnt i programmet
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkluderet i prisen:

 • Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt
 • Øvrige måltider

 

* Der tages forbehold for større uventede prisændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Prisen er baseret på 20 deltagere, men gennemføres også med lidt færre. Maksimalt 25 deltagere.

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar ved rejser til Færøerne

Hvad skal jeg medbringe?

 • Det blå sygesikringsbevis. Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers SKAL der medbringes andet ID-kort med billede. OG sikkert stadig også i 2022: Coronapas.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Kikkert og håndbøger om Færøerne, historie, natur, fugle etc.
 • Færøerne er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Man kan bruge danske penge på Færøerne og der er ikke forskel på kursen. Færøerne har deres egne sedler/mønter og betaler man med danske kontanter, får man eventuelle tilbagebetalinger i lokale sedler/mønter.

Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.

Hvad kan jeg købe med fordel?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen – husk at tjekke i butikkerne og få de nødvendige dokumenter.

Forstås dansk?

 • Alle færinge forstår dansk, men gør dig selv og dem en rimelig chance og tal langsomt og tydeligt. På nogle turiststeder kommer de ansatte fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Hvordan er vejret?

 • Tjek www.dmi.dk eller andre steder med internationale vejrudsigter.

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-12

OBS: Inkl. sejltur ved fuglefjelde

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 24.06.2022

Hjemkomst: 29.06.2022

Pris kr. 13.450

Vejret i Thorshavn

Regn

13°

Føles som: 13°

Luftfugtighed: 99%

Vindhastighed: 8 m/s

Vores rejser

+45 2962 8077

 

Vær i god tid

Det mærkes tydeligt, at rejselysten er tilbage, og at Corona etc. har sluppet taget i os. Alle vil rejse. Det er dejligt! Men derfor er det efterhånden meget svært at skaffe flere værelser i Island og på Færøerne den kommende sommer. I det mindste i juni, juli og august. Kan I rejse senere, fx i september (der kan være lige så flot i Island som i Danmark) er det stadig muligt. Og endnu senere, endnu mere muligt.De fleste er vore gruppeture er udsolgt, men der kan dog findes pladser på forskellige meget gode ture. Ring gerne for at spørge, hvis det er nemmere end at lede på hjemmesiden.Det kan betale sig at tænke på 2023, allerede nu, eller inden for længe. Vi har allerede datoer for 10-12 forskellige grupperejser i 2023. Programmerne ligner dem, man kan se på hjemmesiden. Priserne vil være klar i sensommeren. Men man er velkommen til at reservere pladser allerede nu, naturligvis med forbehold for en endelig pris.

icon AKTUELT

2022-rejser

Grupperejser til ISLAND:

FÅ PLADSER: Island og vulkanerne, hvordan hænger det lige sammen? 7 dage. Med to rejseledere: Rikke Pedersen, geofysiker og ph.d. rejser med os to af dagene – og K. Torben Rasmussen, er rejseleder på hele turen. (Rejse nr. C-26).

FÅ PLADSER: Sommer i Island – inkl. sejltur og friskfangede kammusinger. 6 dage med gode traveture og fine naturoplevelser. (Rejse nr. A-7).

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne. 6 dage med begrænset kørsel. Vælg imellem to éns rejser, vil du rejse i juni (rejse nr. A-2) eller juli (rejse nr. A-6)?

Hannes Litteraturrejse – rejs til Island med forfatteren Hanne Højgaard Viemose. 9 dage / Island rundt ved midsommer, med fokus på store islandske modernister, udvalgte sagaer, nyere islandsk litteratur og store naturoplevelser. (Rejse nr. C-17).

Island – for nysgerrige bedsteforældre (eller andre voksne) og børn/børnebørn. En aktiv ferie med store fælles opleveser og minder for livet. Her kan I bl.a. blive klogere på vulkaner, gletsjere og islandske heste. (Rejse nr. C-25).


Mange af vore rejser gentages i 2023, se fx disse – vil du skrives op allerede nu?

Fugle og Natur – i det nordøstlige Island. 8 dage / Inkl. hvalsafari. Rejseleder: biolog og seniorrådgiver Ib Krag Petersen. På denne rejse bor du på ét hotel mellem søen Mývatn og Husavik – derfra tager vi på daglige udflugter. (Rejse nr. C-16).

Nordlys i Island? Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad. 5 intensive dage, m. fokus på natur, varme kilder, kultur & Nordlys.

Islands vilde vestfjorde – med forfatteren Hanne Højgaard Viemose. 8 dage i smukke, vilde og enorme øde områder.

Irland – Dublin, Derry og Donegal. 8 dage med spændende indhold. Rejseleder: Christian Møller, tidligere højskoleforstander og journalist.

Færøerne – kunst & natur. Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad.


Kommer der flere 2022-rejser?
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.


Kør-selv rejser til ISLAND og/eller FÆRØERNE:

Foretrækker I at køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv rejser til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så sig til, vi har gode kontakter til Smyril Line. Vi booker gerne aktiviteterne undervejs, så I kan koncentrere jer om, at holde ferie.

Kontakt os og fortæl om jeres egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange og vi har et grundigt kendskab til begge lande.


Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte pakkerejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet. En kør-selv-rejse regnes også for en pakkerejse, hvis der købes mindst to ydelser hos os: fx overnatning, billeje og/eller transport med fly eller andre befordringsmidler.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Det blå sygesikringsbevis – OG sikkert stadig også i 2022: Coronapas.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.


Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.
 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 20,09 IKR (19.9.2021), dvs. 1.000 IKR modsvarer pt. cirka 50 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is


Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.


Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.


Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.


Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.


Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked