UDSOLGT Island – botanik & fugle / fra Kastrup

Rejsen er UDSOLGT, men gentages måske i 2021.

Kontakt os for at komme på venteliste og modtage program:

Tlf. 2962 7077  // info@team-island.dk

 

Island – med særligt fokus på botanik og fugle

Arrangeret i samarbejde med MidtNatur, Ringsted.

Turen er tilrettelagt med fokus på natur, særligt botanik og fugle. MEN det er ikke det eneste vigtige, for de rejsende vil komme til at opleve en masse andet. Den ene rejseleder vil fortælle en om Islands historie og aktuelle forhold, om litteratur og kunst og om den øjeblikkelige politiske situation i Island. Vulkaner, vandfald og varme kilder kan vi ikke undgå at opleve. Inkl. sejltur i skærgård for at opleve fuglelivet dér på tæt hold – og med mulighed for, at smage helt friskfangede kammuslinger.
Denne rejseleder K. Torben Rasmussen har boet i Island i mere end 5 år og er forfatter af Turen går til Island. Han er også en habil amatørornitolog, og kender derfor de gode steder.
Den anden rejseleder er botaniker Jon Feilberg, der er kendt af alle i landet, som interesserer sig for botanik.
De to rejseledere udgav i maj 2019 i fællesskab bogen Naturguide Island.
Se mere om dem begge nederst i dette program.

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

 

Dag 1 / Gennem lavafelter, stop v. kogende mudderkilder og videre til Hveragerdi.

Islands nationaldag
Islandsk kørsel ca. 110 km, alt på asfalt, dvs. ca. 1½ timers ren kørsel.

Der er mødetid kl. 12.15 og afgang fra Kastrup Lufthavn kl. 14.05 og efter cirka tre timers tur ankomst til Island kl. 15.15. Her venter vor bus og turen starter med en tur ned mod Atlanterhavet og derfra mod øst, næsten parallelt med havet. Vejen går gennem udstrakte lavafelter, siden hen forladte landbrugsområder og efterhånden klitagtige landskaber. Vi stopper flere steder for at tjekke planter og fugle. Og vi stopper ved de kogende mudderkilder Krýsuvík/Seltún (billede), hvor svovldunsterne står i næsen.
Den første dag bliver ret lang, for der skal opleves meget og dagen er to timer længere pga. tidsforskellen.
Overnatning i byen Hveragerdi, der tidligere var centrum for gartneri i Island, for den kommende ene nat.

mudderpoele_Krysuvik.jpg

Dag 2 / Flói Fuglereservat, Strokkur, Gullfoss & varmt bad i byen Flúdir? Solheimahjáleiga.

Kørsel ca. 290 km, alt på asfalt, dvs. ca. 4 ½-5 timers ren kørsel.

Efter morgenmaden pakker vi bussen og fortsætter mod øst. Efter en kort køretur stopper vi, og traver en tur i det naturgenoprettede Flói Fuglereservat. Her er gode chancer for nordisk lappedykker, rødstrubet lom og flere spændende ænder. Rødben, dobbeltbekkasin og småspove fylder luften med lyde. Så sætter vi kursen mod nord og kører gennem Islands største samlede landbrugsområder. Vi skal opleve området med gejseren Strokkur der med få minutters mellemrum sender sin kogende vand- og dampsøjle højt til vejrs, og blot 10 km længere fremme se og høre vandfaldet Gullfoss (billede). Imponerende stort. Så går det igen mod syd og vi kan måske få tid til et stop for et varmt bad i byen Flúdir, hvor det store åbne bassin ligger. Sidst på dagen fremme på gården Solheimahjáleiga, hvor vi skal bo de kommende 3 nætter. På landet, aktivt landbrug, hyggeligt sted. Gården ligger ensomt med frodige græsmarker omkring sig, mellem gletsjeren Mýrdalsjökull og Atlanterhavet. Vindrosler og hvid vipstjert bor der også. Mosehornugle ses jævnligt.

gullfoss.JPG

Dag 3 / Dagstur til Vestmannaøerne: fugle & måske hvaler? Tur op på vulkanen.

Kørsel ca. 100 km, alt på asfalt, dvs. ca. 1-1 ½ timers ren kørsel

I dag tager vi den korte tur til Vestmannaøerne, dvs. til øen Heimaey, der er den eneste beboede af øgruppens 15 øer. Mange husker endnu det enormt store vulkanudbrud i 1973, der ødelagde cirka 400 huse og sendte hele befolkningen på godt 5.000 indbyggere til ”fastlandet” – ingen omkom! Vi skal op på vulkanen, der opstod dengang og vi skal ned på sydspidsen af Heimaey, der er ét af de mest forblæste steder i verden. Der er også smuk udsigt mod havet og andre øer. Nogle gange ses hvaler direkte fra kysten, mest almindeligt spækhuggere. Vi besøger et lille fugleskjul og får en god fornemmelse af biotopen for ynglende lunder (billede).
På turen med færgen ser vi helt sikkert lunde (søpapegøje), lomvie, ride, mallemuk og storkjove. Måske også skråpe.
Vi bruger det meste af dagen på turen og kommer hjem til gården igen sidst på dagen.

fuglefjeld_lunder.JPG

Dag 4 / Atlanderhavet, vandfald & gletsjertungen Sólheimajökull. Travetur & varmt bad.

Kørsel ca. 100 km, alt på asfalt, dvs. ca. 1-1 ½ timers ren kørsel.

Denne dag skal der heller ikke køres store afstande, så der er masser af tid uden for bussen. Vi kommer ned til Atlanterhavet flere steder, vi skal se vandfald, vi skal tæt på gletsjertungen Sólheimajökull og dér mindes om tilblivelsen af Danmark under indtryk af isens bevægelser: her er små dødishuller, morænebakker, slibespor i klipperne, en lagune med små isbjerge og en uhyre dramatisk gletsjerkant.
Der bliver også tid til en travetur ind til et meget råt bassin med varmt kildevand. Vi tager badetøjet med og tager en dukkert, omgivet af høje fjelde på tre sider.
Middag og overnatning på gården, for tredje og sidste nat.

01_Seljavallalaug.jpg

Dag 5 / Tingvallasøen & -sletten. Det indre, øde højland - Húsafell - Snæfellsnes.

Kørsel ca. 425 km, 15 % på grusveje og resten på asfalt, dvs. ca. 7 timers ren kørsel.

Nu er dagen kommet for rejsens længste køretur, så vi starter tidligt. Vi kører mod vest og efter en god tid mod nord, op mod Tingvallasøen og dens spændende omgivelser. Det er landets største sø (84 km²), lidt mere end 100 meter dyb og med ét stort udløb mod syd. Elven opdæmmes tre steder med Islands ældste vandkraftværker, der altså danner reservoirer med fine fugle, bl.a. med sikkerhed islom (billede). Hvor elven løber mere frit ses strømand og er man rigtig heldig islandsk hvinand. Vi følger søens sydlige ende, og derefter vestsiden før vi kommer op til Tingvallasletten (billede) med både historisk og geologisk tyngde. Her blev Altinget stiftet i år 930 og her ses tydeligt store forkastninger, der opstår i takt med landets udvidelse mod hhv. vest og øst i takt med kontinentalpladernes dynamiske bevægelser.
Herfra kører vi stik nord, for vi skal snuse til det islandske indre højlands kolde ørkenlandskab. Ruten hedder Kaldidalur (”den kolde dal”) og er en 40 km lang fjeldrute ret tæt på den 1.000 km² store gletsjer Langjökull. Når den tur er overstået er vi i området Húsafell, hvor der er rester af den oprindelige islandske skov. Videre mod vest, helt ud på Snæfellsnes, hvor vi skal bo cirka midt på næsset de kommende 3 nætter, samme sted.

islom.JPGTingvallasletten.JPG

Dag 6 / Sejltur: fugleliv & friske kammuslinger. Fine udsigter & måske et varmt bad?

Kørsel ca. 130 km, alt på asfalt, dvs. ca. 2 timers ren kørsel.  

En rolig dag, efter gårsdagens lange tur. Vi kører til områdets største by Stykkisholmur, hvorfra vi skal på en spændende sejltur på godt to timer. Vi sejler gennem skærgård og kommer helt tæt på fugle, herunder normalt havørn, der ruger på toppen af et lavt skær. Topskarv er et fuglemæssigt højdepunkt, og ellers ser vi lunde, lomvie, alk (billede), ride og mallemuk foruden store måger. Mod slutningen af sejlturen fiskes lækkerier fra bunden af fjorden op og alle får lejlighed til at smage helt friske kammuslinger efter selv at have åbnet dem. Kræver det et glas hvidvin kan det købes.
Vi passerer i dagens løb mange mindre kratere og store lavafelter.
Tilbage på vort overnatningssted for middag og måske en aftentur i de fine omgivelser eller i det nærliggende bassin med varmt vand.

alk02.jpg

lava.jpg

Dag 7 / Arnastapi & travetur. Tur ned i lavagrotter. Snæfellsjökull? Planter & fugle.

Kørsel ca. 160 km, alt på asfalt, dvs. ca. 2 ½ timers ren kørsel. NB: kører vi op forbi gletsjeren, er der grusvej og dermed længere køretid.

Fra overnatningsstedet kører vi mod vest, mod vulkanen og gletsjeren Snæfellsjökull (billedet). Vi passerer flere små søer og moser med masser af fugle og gode planter.
Og vi kommer til den lille havneby Arnastapi, hvor vi skal trave en længere tur (den kan være kortere, hvis det foretrækkes) langs havets dramatiske lavaforrevne kyster. I løbet af dagen skal vi under jorden, dvs. vi skal besøge lavagrotter, der ligger helt ned til 30 meter under overfladen. Vi bliver forsynet med hjelme og pandelamper og klatrer så ad en spindeltrappe ned i dybet.
Hvis vejret er klart kører vi op mod gletsjeren og kommer op i cirka 900 meters højde over havet. Fantastisk udsigt!

NB: mens dette skrives er der omtale i danske (og naturligvis islandske) medier om den voldsomme afsmeltning af Snæfellsjökull. Så kom for at se den, om føje år er den der ikke mere…
Vi skal besøge to små fyrtårne længst ude mod vest og dér kigger efter planter, fugle og hvaler – vågehvaler ses ikke sjældent fra kysten.
Overnatning og middag på samme sted, for tredje og sidste nat.

snæfellsjokull02.jpg01_vaagehval_northsailing_15.jpg

Dag 8 / Småsøer, moser, fugle & planter. Travetur til vulkanen Eldborg. Videre til Reykjavik.

Kørsel ca. 170 km, alt på asfalt, dvs. ca. 2 ½ timers ren kørsel.

Efter morgenmaden pakker vi bussen og tjekker området tæt på overnatningsstedet ud. Her findes mange småsøer og moser, fyldt med fugle som nordisk lappedykker, islom og alle slags ænder (ikke strømænder, dog) og vadefugle. Vi bruger nogle timer der og får også tid til en travetur til vulkanen Eldborg (billede), der – med sin ringe højde – troner over det flade land. Turen går langs en lille elv og gennem lavt birkekrat, med vindrosler og dobbeltbekkasiner som følgesvende.
Så må vi til sidst sætter kursen mod syd og kommer så frem til hovedstaden Reykjavik (billede fra Reykjavik).
Her bor vi den sidste nat på turistklassehotellet Hotel Cabin. Middagen foregår på hotellet, og består af righoldig salatbar, inkl. to-tre varme retter, pasta osv. Ikke noget kulinarisk højdepunkt, men OK.

reykjavik.JPGEldborg01.jpg

Dag 9 / Tid på egen hånd – måske et varmt bad i Laugardalur? Hjemrejse.

Kørsel ca. 50 km, alt på asfalt, dvs. ca. 45 minutters ren kørsel.

Hjemrejsedag. Allerede kl. 10.30 skal vi køre mod lufthavnen, men det betyder at ønsker man at nyde én af Islands fine ting – de varme bade – endnu en gang, så kan man nemt spadsere til landets største anlæg i Laugardalur, 700 meter fra hotellet.
Der er afgang fra lufthavnen i Keflavik kl. 13.15 og dermed ankomst kl. 18.15 (dansk tid) i Kastrup.

alaska_lupiner.JPG

Om rejselederne

K. Torben Rasmussen er litteraturhistoriker fra Aarhus Universitet, direktør for Nordens hus i Reykjavik (1994-98), rektor for Aarhus Kunstakademi (2000-2004), formand for Aarhus Kommunes Kunstråd (2004-2009) og forfatter til Turen går til Island (Politikens Forlag, ny udgave udkommer forår 2020). Er en hyppig anvendt foredragsholder. Siden 2004 har han arbejdet professionelt med at arrangere rejser (oversigt over foredrag samt udførligt C.V. fremsendes gerne).

Jon Feilberg er botaniker med arktisk botanik som vigtigste arbejdsområde. Han har arbejdet som biologisk konsulent siden 1988 og været redaktør af tidsskriftet Flora og Fauna i 10 år. Han er desuden forfatter/oversætter af en lang række bøger om især nordisk natur.


I fællesskab udgav de i 2019 bogen Naturguide Island (Gyldendal).

naturguide_Island.jpeg

 

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

Island – med særligt fokus på botanik og fugle

17. – 25. juni 2020
9 dage / fra Kastrup lufthavn

Rejse nr. C-12

 

Pris pr. person: kr. 19.950  
Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.900

 

INKLUDERET I PRISEN
· Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter – fra Kastrup til Island t/r

· Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren
    islandsk chauffør

· Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – privat bad/toilet

· Frokost x 7 stk. (ikke Dag 1 og Dag 9) – muligvis 1-2 dage i det fri

· Middag x 8 stk. (to retter’s middage, inkl. kaffe/te)

· Besøg i lavagrotter, ned til 30 meter under jorden

· Øvrige nævnte ture, udflugter og sejlture

·  K. Torben Rasmussen, rejseleder (forfatter af Turen går til Island), habil feltornitolog
    Jon Feilberg, rejseleder, botaniker

· Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden


IKKE INKLUDERET I PRISEN
· Servering ombord på flyet

· Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt

· Øvrige måltider

· Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte

 


* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte-
og afgiftsforhold.

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar

Hvad skal jeg medbringe?
· Det blå sygesikringsbevis og dit pas (alternativ til pas, er anden ID-kort med billede).
· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Kikkert bør under alle omstændigheder medbringes og har du teleskop, så tag også det med. Der bliver god mulighed for at anvende begge dele.
· Relevante håndbøger.

· Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse
· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kredit-kort.
· Kursen er pt. 1 DKK = 18,58 IKR (28.8.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 54 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?
· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:
· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager.
· Man kan også medbringe en termokande og købe påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?
· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer.
· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark.
· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?
· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk.
Tal selv langsomt og tydeligt dansk.
· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.
· Mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?
· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK per gang).

Hvordan er vejret?
· Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

 

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: C-12

OBS: UDSOLGT

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 17.06.2020

Hjemkomst: 25.06.2020

Pris kr. 19.950

Vejret i Reykjavik

Skydække

Føles som: 3°

Luftfugtighed: 87%

Vindhastighed: 6 m/s

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

Aktuelle grupperejser 2020 og åbning af grænser

Der åbnes for rejser til Island og Færøerne efter d. 15. 6. 2020.

Se oversigten over, hvilke af vores grupperejser der kan være ledige pladser på HER:

Grundet Covid-restriktioner, har vi aflyst nogle af vores grupperejser i 2020. Disse gentager vi dog i 2021 – og du kan allerede nu, blive skrevet op.

Mange rejsebureauer verden over, har også måtte aflyse rejser til Island. Det betyder, at der er god plads!

Overvej også en kør-selv rejse til Island (eller Island og Færøerne) i 2020, det kan vi hurtigt arrangere.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

2021-rejser

Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021.

Tre rejser kan allerede ses på hjemmesiden. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder).

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 18,57 IKR (28.5.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 53-54 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret på Island?

· Se på den gode norske side www.yr.no

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked