UDSOLGT Island rundt – inkl. Vestmannaøerne / fra Kastrup

Rejsen er UDSOLGT, men gentages i 2021. 

Kontakt os for at komme på venteliste og modtage program: 

Tlf. 2962 7077  // info@team-island.dk

 

Island rundt – med god tid til at nyde det hele.

10 dages intensiv Island Vestmannaøerne, isbjerge, hvaler, gejsere, vulkaner og meget mere...

Vor lange tur har gennem alle årene været eftertragtet og ofte udsolgt. Island er et stort land (2½ gange Danmarks størrelse) og vi mener ikke det er rimeligt at køre den på færre end 10 dage. Det giver tid til længere pauser ved de store oplevelser og bedre tid til at fordøje det hele. Der ER meget og det er ærgerligt med en fortravlet tur!
Turen vil give oplevelser og viden om både det gamle Island og om det helt moderne. Vi skal besøge Tingvallasletten, hvor Altinget blev stiftet i år 930, høre&se vandfaldet Gullfoss og opleve gejseren Strokkur, som sender sin kogende vandsøjle højt til vejrs. Vulkaner, vandfald, varme kilder og udsigt over hav og fjeld spiller sine roller i den store tur. Den kompetente dansk-talende rejseleder vil fortælle om det, vi ser og i øvrigt forklare om baggrunden for det hele – geologi, folk, økonomi og sprog.
Vi sparer på luksus ved indkvarteringerne (se Praktiske oplysninger og pris), for i prisen at kunne inkludere turen til Vestmannaøerne, en hvalsafari og sejltur mellem isbjerge.
Vor ambition er, at du skal vende hjem, oplivet og oplyst af den islandske energi.

Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende – vi opfatter turene som en slags rejsende højskole. Eftersom deltagerne er nysgerrige og interesserede lykkes det normalt og adskillige venskaber er grundlagt på rejserne. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags. Der er meget at dele…

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk 

 

Dag 1 / Tingvallasletten, Altinget og fine udsigter. Ankomst til Laugarvatn.

Vi flyver fra Kastrup lufthavn med Icelandair kl. 14.05 (mødetid kl. 12.15). Turen tager tre timer, og der er ankomst til Keflavik kl. 15.15 (lokal tid). Her kan man evt. handle toldfrie varer og hæve islandske penge. Fra lufthavnen kører vi mod hovedstaden Reykjavik, hvis udstrakte forstæder vi passerer. Byggekranerne står over det hele og fortæller om den nyvundne stærke økonomiske aktivitet. Længere østpå skal vi besøge Tingvallasletten, der er berømt både af historiske og geologiske grunde. Her blev Altinget stiftet i år 930 og her skal vi høre nærmere om dette demokratiske eksperiment. På dette sted ser man bedre end alle andre steder resultatet af driften i kontinentalpladerne – Island vokser hvert år med et par cm i gennemsnit, og det giver revner og sprækker i lavaen. Der er smuk udsigt over Islands største sø Tingvallasøen med øer, fugle og vistnok søuhyrer.
Sidst på dagen når vi frem til vores overnatningssted i den lille by Laugarvatn (badesøen). Vi nyder en lidt sen middag, når man indregner tidsforskellen.

Tingvallasletten.JPG

Dag 2 / Varme kilder, Strokkur, Gullfoss, Sejlalandsfoss og indkvartering på bondegård.

Efter morgenmaden går turen til de varme kilder ved Geysir, den gamle gejser, som har givet navn til fænomenet. Geysir er gået på pension, men gejseren Strokkur sender med få minutters mellemrum sin kogende vand- og dampsøjle 25-30 meter til vejrs. Blot 10 km længere mod øst finder vi et andet højdepunkt: vandfaldet Gullfoss. Hvis solen skinner, så ser vi forklaringen på navnet – ”det gyldne vandfald” – for så svæver en smuk regnbue i de bølgende vandtåger.
I løbet af dagen passerer vi det gamle domkirkested Skálholt og får fortællingen om reformationens voldsomme gennemførelse i Island i 1550. Vi færdes i Islands største samlede landbrugsområde, og der er køer, får og heste på markerne. Det er et fladt landskab, som giver udsigt til Hekla og til Vestmannaøerne, hvis det er klart vejr. Vi passerer et par småbyer undervejs til vandfaldet Sejlalandsfoss, som vi ser og mærker. Herfra er der ikke langt til den hyggelige bondegård, hvor vi skal bo de kommende to nætter.

gejseren_strokkur.JPG

Dag 3 / Vestmannaøerne og museum. Mulighed for gåtur op på vulkanen Eldfjall?

Vi kører den ret korte strækning fra gården til den ret nye færgehavn Landeyjar. Herfra sejles den korte tur (35-40 min.) til øgruppen Vestmannaøernes eneste beboede ø Heimaey. Havnebyen er én af landets vigtigste fiskerihavne og huskes for det uhyre kraftige vulkanudbrud i 1973. Midt om natten åbnedes en sprække i udkanten af byen, der rummede godt 5.000 indbyggere. Heldigvis var det meste af fiskeflåden i havn og alle blev reddet. Men i løbet af de kommende uger og måneder blev omkring 400 bygninger ødelagt af lava, ildebrand og/eller aske.
Der bliver mulighed for at gå helt op på vulkanen Eldfjall, der dengang blev skabt, eller ned til havnen og se de store mængder lava, der næsten lukkede havnen. Tankevækkende. Vi besøger museet Eldheimar, der på meget enkel og informativ måde fortæller historien.
Det er muligt at komme på en fin sejltur øen rundt (NB: ikke inkl. i rejsens samlede pris og hvis man ikke deltager i det fælles program).
Sidst på dagen kommer vi ”hjem” igen til samme overnatningssted, for anden og sidste nat.

vestmannaoerne.JPG

Dag 4 / Gletsjeren Vatnajökull & nationalparken Skaftafell. Sejltur mellem isbjerge.

Denne dag skal vi færdes i områder, som er præget af den store gletsjer Vatnajökull (billede), af omtrent samme størrelse som Sjælland + Falster. I sommeren 2019 fik Island sit tredje UNESCO-beskyttede område med gletsjeren og dens enorme omgivelser. Nationalparken er på godt 14.000 km2 eller cirka 1/3 af Danmarks størrelse. Vi passerer enorme flade sandsletter, hvor vinden virkelig kan få fat. Det sort-brune sand stammer fra smeltevandet fra gletsjerne. Vi stopper forskellige steder, bl.a. i Kirkjubæjarklaustur for at se det sære ”kirkegulv” midt på græsmarken. I nationalparken Skaftafell skal vi i nærkontakt med gletsjeren Svinafellsjökull. Man kan komme næsten helt hen til den, og fra tæt hold opleve dens store, massive tyngde. Mærke kulden strømme op fra den.
Senere skal vi se den lille kirke i Hof, før vi kommer til lagunen Jökulsárlón. Her skal vi sejle mellem isbjerge i sære formationer og farver, ikke blot hvidlige og grønlige, men også med sorte og grå partier, der stammer dels fra vulkansk aske, dels jord- og sandmaterialer, som den opsamler i sig under dens tur mod afsmeltningen.
Efter en lang dags oplevelser, ankommer vi til overnatningsstedet, ikke langt fra byen Höfn. Vi skal bo og spise her den kommende nat.

Gletsjer fra Vatnajökull.JPGskib_isbjerge.jpg

Dag 5 / Fine udsigter, søen Lagerfljót, Kulturcenteret Skriduklaustur & Hengifoss.

Den første del af dagens tur går langs østlandets dybe fjorde – ind og ud går det. Smukke udsigter over havet og mod fjeldene varierer oplevelserne. Der ligger flere småbyer ved kysten og der er tid til at kigge ned til bl.a. Djúpivogur. Ikke langt fra kysten ligger øen Papey og minder med sit navn om en irsk forbindelse – en gang for længe siden.
Efter besøget kører vi langs den lange sø Lagerfljót og kigger efter det søuhyre, som efter sigende holder til her. Der er tid til et besøg ved kulturcenteret Skriduklaustur og derfor en snak om forfatteren Gunnar Gunnarsson, der lod et stort hus bygge her. Tæt på findes det 128 meter høje Hengifoss-vandfald. Der bliver tid til en tur op langs det, men sikkert ikke helt til toppen. Vi overnatter i byen Reydarfjördur, helt ude ved østkysten, for denne ene nat. I udkanten af byen ligger ét af Islands tre store aluminiumsværker. Disse værker er en måde at udnytte Islands enorme energireserver, idet produktionen kræver voldsomme mængder elektricitet. Det er en kontroversiel industrigren; på den ene side kræver det store indgreb i naturen og skaber nogen forurening, på den anden side skaber det arbejdspladser og udenlandsk kapital.

hengifoss.jpg

Dag 6 / Op over Öræfi-ødemarken. Dettifoss, Ásbyrgi & Húsavik. Hvalsafari.

Vi forlader hotellet efter morgenmad. Det første stop efter en lang kørsel over Öræfi-ødemarken er det meget voldsomme vandfald Dettifoss. Herefter besøges Ásbyrgi, naturens mesterværk, som sagnet vil vide er et hovaftryk fra Odins ottebenede hest Sleipnir! Flot udsigt mod nord fra fjeldene ved Tjörnes og fiskerbyen Húsavik er spændende stop på turen. Er der tid og mulighed, så er der hvalsafari denne dag, ellers dagen efter.
Vi indkvarteres i Akureyri for de kommende to nætter på samme hotel og nyder efterfølgende en god middag.
NB: programmets indhold Dag 6 og Dag 7 kan eventuelt ombyttes – afgøres af rejselederen, evt. i sammenhæng med den aktuelle vejrudsigt.

husavik01.jpg01_pukkelhval_northsailing_15.jpg

Dag 7 / Mývatn & fugle. Pseudokraterne, lavaslotte & svovlstinkende mudderpøle.

Mývatn en centrum for dagens udflugt. Søen er omgivet af fantastiske attraktioner og er i sig selv en stor skønhed. Ved søens mange vige og øer yngler 15-16 forskellige arter svømmefugle i store mængder. Der ses også jævnligt eksotiske fugle som jagtfalk og mosehornugle. Pseudokraterne ved Skútustadir ser vi, de mørke lavaslotte i Dimmuborgir traver vi rundt mellem og de spruttende mudderpøle ved Námsskard lugter vi til: svovl! Der bliver MÅSKE tid til at trave ud til ret frisk og stadig rygende lave ved Leirhnjukar.
Blev hvalturen ikke gennemført dagen før, så sker det her. Sidst på dagen kører vi til Nordlandets største by Akureyri, hvor vi igen skal bo og spise middag.

rgb_dimmuborgir.jpgpseudokratere.JPG

Dag 8 / Skagafjördur, tørvegården Glaumbær & op over fjeldheden Holtavörduheidi.

Køreturen fortsætter mod vest. Snart er vi i Skagafjördur, hvis mange heste er berømte for deres gode egenskaber. Her skal vi se den gamle tørvegård Glaumbær, En ”tørvegård” er en speciel islandsk byggetradition og minder egentligt mest om hobbit-byer. Byen og gården ligger i en smuk og frodig egn, hvorfra sagahelten Grettir den Stærkes navn huskes bedst: han endte sine dage på den næsten 200 meter høje ø Drangey, som ses midt i fjorden.
Vi fortsætter derefter gennem de store og åbne landskaber, forbi dybt indskårne fjorde og op over fjeldheden Holtavörduheidi, før vi kommer frem til vort overnatningssted for den kommende nat.

islandske_heste.JPGGlaumbaer.jpg

Dag 9 / Mod Reykjavik: sight-seeing & tid på egen hånd. Fælles afskedsmiddag.

Straks efter morgenmaden pakker vi bussen og kører den sidste strækning mod hovedstaden Reykjavik. Vi kører et stykke langs fjorden Hvalfjördur og derefter gennem en tunnel under fjorden. Vi kører en sight-seeing tur gennem de vigtigste gader i hovedstaden, tjekker så ind på vort hotel ved 12/13-tiden. Hotellet er et turistklassehotel med gode værelser, men en ret nøgtern morgenmad. Det er det eneste, vi spiser der. Derefter er der nogle timer på egen hånd, hvor der er mulighed for at dyrke forskellige interesser. Én af de ting, man bør se i hovedstaden er det næsten nye koncert- og kongreshus Harpa (billede) tegnet af Henning Larsens Tegnestue i samarbejde med dansk/islandske Olafur Eliasson. I øvrigt findes der gode kunstmuseer, gallerier, historiske museer og et lille bycentrum med interessante huse. Vil man købe gaver eller minder om Island, så findes her utallige muligheder. Rejselederen er behjælpelig med oplysninger om diverse seværdigheder.
Vi mødes igen på hotellet kl. 19.30 og kører til en fælles afskedsmiddag på en af byens bedre restauranter.

hallgrimskirken_reykjavik.JPGharpa.JPG

Dag 10 / Tid på egen hånd, fx udendørs svømmeanlæg i Laugardalur? Hjemrejse.

Start måske dagen med at trave de 600-700 meter til landets største udendørs svømmeanlæg i Laugardalur. De åbner kl. 07.00, og her kommer de lokale også. Man falder nemt i snak med dem, når man sidder i ét af de mange små bassiner med varmt vand fra 25 til mere end 40 grader varmt vand – alt under den frie himmel og derfor frisk luft. Det er oven i købet billigt.
Der er endnu nogle timer på egen hånd, så nåede man ikke de gode steder dagen før, så kan det nås nu. Men kl. 13.30 skal vi mødes foran hotellet for at køre mod lufthavnen. Vi flyver derfra med Icelandair fra Keflavik kl. 16.10 og ankommer til Kastrup kl. 21.20 (dansk tid).

reykjavik.JPG

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

10 dages intensiv Island – NB: fra Kastrup lufthavn
19.7. - 28.7. 2020 / Rejse nr. A-4

Pris pr. person: kr. 20.950 *    
Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.500

 

Inkluderet i prisen:
· Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter
· Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør
· Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad – 3 nætter på værelser med fælles bad/toilet (skal altså deles med – ret få – andre) og 6 nætter med privat bad/toilet.
NB: det er muligt at få værelser med privat bad/toilet alle nætter. Det koster kr. 1.900 ekstra pr. værelse. Der er begrænset antal værelser med privat bad/toilet.
· Middag x 9 stk.
· Entréer til de nævnte museer
· Sejlturen til/fra Vestmannaøerne
· Sejltur mellem isbjerge
· Hvalsafari
· Dansk-talende rejseleder, på den islandske del af programmet og iflg. program
· Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden


Ikke inkluderet i prisen:
· Servering ombord på flyet (bortset fra gratis kaffe/te/vand)
· Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt
· Øvrige måltider
· Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Prisen er baseret på 20 betalende deltagere, men gennemføres til nævnte pris, også selvom der kommer lidt færre med. Der kommer maksimalt 25 deltagere.

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?
· Det blå sygesikringsbevis og dit pas
· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker
· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt
· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde
· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede
· Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?
· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort
· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kredit-kort
· Kursen er pt. 1 DKK = 18,58 IKR (28.8.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 54 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?
· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:
· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager
· Man kan også medbringe en termokande og købe påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?
· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer.
· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark
· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?
· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.
· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.
· Mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?
· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK per gang).

Hvordan er vejret?
· Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. Den vulkanske aktivitet i Island.

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsebeskrivelse

Rejsenummer: A-4

OBS: UDSOLGT

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 19.07.2020

Hjemkomst: 28.07.2020

Pris kr. 20.950

Vejret i Island lige nu

Vores rejser

+45 2962 8077

 
icon AKTUELT

2020 Rejsebrochure – få overblikket HER

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

2021-rejser

Grupperejser:

Vi er i fuld gang med programmet for 2021.

Tre rejser kan allerede ses på hjemmesiden. Ud over dem kommer en tur med fokus på Islands vulkaner og geologi (med en dansk ekspert som rejseleder).

Og der kommer to ture på 10 dage – Island rundt inkl. Vestmannaøerne (som 2020-rejsen) og flere andre.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så har vi gode kontakter til Smyril Line.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 18,57 IKR (28.5.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 53-54 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret på Island?

· Se på den gode norske side www.yr.no

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked