UDSOLGT: ISLAND rundt – med god tid til at nyde det hele / fra Kastrup / rejse nr. A-4

Island rundt – hos os får I god tid til at nyde det hele

10 dages intensiv Island: Vestmannaøerne, isbjerge, hvaler, gejsere, vulkaner, vandfald og meget, meget mere ...

NB flere identiske 10-dages rejser: 3. - 12.7. 2022 (rejse nr. A-3) og 31.7. - 9.8. 2022 (rejse nr. A-5)

Vor lange tur har gennem alle årene været eftertragtet og for det meste udsolgt. Island er et stort land (2½ gange Danmarks størrelse) og vi mener ikke det er rimeligt at køre den på færre end 10 dage. Det giver tid til længere pauser ved de store oplevelser og bedre tid til at fordøje det hele. Der ER meget og det er ærgerligt med en fortravlet tur!
Den oplevelsesrige rejse vil give viden om både det gamle Island og om det helt moderne. Vi skal besøge Tingvallasletten, hvor Altinget blev stiftet i år 930, høre&se vandfaldet Gullfoss og opleve gejseren Strokkur, som sender sin kogende vandsøjle højt til vejrs. Vulkaner, vandfald, varme kilder og udsigt over hav og fjeld spiller sine roller i den store tur. Den kompetente dansk-talende rejseleder vil fortælle om det, vi ser og i øvrigt forklare om baggrunden for det hele – geologi, folk, økonomi og sprog. Du kommer klogere hjem.
Vi sparer på luksus ved indkvarteringerne (se Praktiske oplysninger og pris), for i prisen at kunne inkludere turen til Vestmannaøerne, en hvalsafari og en sejltur mellem isbjerge.
Vor ambition er, at du skal vende hjem, oplivet og oplyst af den islandske energi.

Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende. Det er en slags rejsende højskole. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags. Der er meget at dele…

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk 

 

Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

 

Dag 1 / Lavafelter og frisk lava? Krysuvik/Seltún. Ankomst Hveragerdi.

Vi flyver fra Kastrup lufthavn med Icelandair kl. 14.10. Turen tager tre timer, og der er ankomst til Keflavik kl. 15.25 (lokal tid). Her kan man evt. handle toldfrie varer og hæve islandske penge. Fra lufthavnen kører vi ned mod Atlanterhavskysten, gennem fiskeribyen Grindavik og følger derfra kysten mod øst. Ruten går gennem udstrakte lavafelter – inkl. de helt friske fra vulkanudbruddet, der begyndte 19. marts 2021 og i skrivende stund (20.8.2021) endnu er virksomt. Vi ser også de kogende og svovlstinkende mudderpøle ved Krysuvik/Seltún. Før vi når frem til vort hotel passerer vi den lille by Eyrarbakki, tidligere en aktiv fiskeriby. Vi ankommer til sidst til byen Hveragerdi, hvor vi skal overnatte på det lokale hotel. Det er nu lidt sent i forhold til dansk tid, men middagen er rigtig god, så det går nok. Men altså: husk at have lidt spiseligt og drikkeligt med i håndbagagen, så du ikke går sukkerkold.

svovl_mudder.JPG

Dag 2 / Tingvallasletten, Strokkur, Gullfoss, Sejlalandsfoss. Indkvart. på bondegård.

Efter morgenmaden kører vi mod nord og skal først besøge Tingvallasletten, der er berømt både af historiske og geologiske grunde. Her blev Altinget stiftet i år 930 og her skal vi høre nærmere om dette demokratiske eksperiment. Her ser man bedre end alle andre steder resultatet af driften i kontinentalpladerne – Island vokser hvert år med et par cm i gennemsnit (samme tempo som dine negle), og det giver revner og sprækker i lavaen. Der er smuk udsigt over Islands største sø Tingvallasøen med øer, fugle og vistnok søuhyrer.
Så går turen videre til de varme kilder ved Geysir, hvorfra begrebet gejser stammer. Geysir er gået på pension, men gejseren Strokkur sender med få minutters mellemrum sin kogende vand- og dampsøjle op til 20-25 meter til vejrs. Blot 10 km længere mod øst finder vi et andet højdepunkt: vandfaldet Gullfoss. Hvis solen skinner, så ser vi forklaringen på navnet (Gullfoss betyder det gyldne vandfald), for så svæver en smuk regnbue i de bølgende vandtåger.
I løbet af dagen passerer vi det gamle domkirkested Skálholt og får fortællingen om reformationens voldsomme gennemførelse i Island i 1550. Vi færdes her i Islands største samlede landbrugsområde, og der er køer, får og heste på markerne. Det er et fladt landskab, som giver udsigt til Hekla og til Vestmannaøerne, hvis det er klart vejr. Vi passerer et par småbyer undervejs til vandfaldet Sejlalandsfoss, som vi ser og mærker. Herfra er der ikke langt til den hyggelige bondegård, hvor vi skal bo de kommende to nætter. Ejeren vil én af aftnerne fortælle om at leve her tæt på gletsjeren Mýrdalsjökull, der under sin tykke iskappe skjuler den heftige vulkan Katla.

gejseren_strokkur.JPGTingvallasletten.JPG

Dag 3 / Vestmannaøerne og museum. Måske en gåtur op på vulkanen Eldfjall?

Vi kører den ret korte strækning fra gården til havnen Landeyjar. Herfra sejles en kort tur (35-40 min.) med den nye elfærge til øgruppen Vestmannaøernes eneste beboede ø Heimaey. Havnebyen er én af landets vigtigste fiskerihavne og huskes for det uhyre kraftige vulkanudbrud i 1973. Midt om natten åbnedes en sprække i udkanten af byen, der rummede godt 5.000 indbyggere. Heldigvis var det meste af fiskeflåden i havn og alle blev reddet. Men i løbet af de kommende uger og måneder blev omkring 400 bygninger ødelagt af lava, ildebrand og/eller aske.
Der bliver mulighed for at gå helt op på vulkanen Eldfjall, der dengang blev skabt, eller ned til havnen og se de store mængder lava, der næsten lukkede havnen. Tankevækkende. Vi besøger museet Eldheimar, der på meget enkel og informativ måde fortæller historien.
Sidst på dagen kommer vi ”hjem” igen til samme overnatningssted, for anden og sidste nat.

vestmannaoerne.JPG

Dag 4 / Nationalparken Skaftafell & gletsjere. Sejltur mellem isbjerge.

Denne dag skal vi færdes i områder, som er præget af den store gletsjer Vatnajökull, af omtrent samme størrelse som Sjælland + Falster. I sommeren 2019 fik Island sit tredje UNESCO-beskyttede område med gletsjeren og dens enorme omgivelser. Nationalparken er på godt 14.000 km2 eller cirka 1/3 af Danmarks størrelse. Vi passerer enorme flade sandsletter, hvor vinden virkelig kan få fat. Det sort-brune sand stammer fra smeltevandet fra gletsjerne. Vi stopper forskellige steder, bl.a. i Kirkjubæjarklaustur for at se det sære ”kirkegulv” midt på græsmarken. I nationalparken Skaftafell skal vi i nærkontakt med gletsjeren Svinafellsjökull. Man kan komme næsten helt hen til den, og fra tæt hold opleve dens store, massive tyngde. Mærke kulden strømme op fra den.
Senere skal vi se den lille kirke i Hof, før vi kommer til lagunen Jökulsárlón. Her skal vi sejle mellem isbjerge i sære formationer og farver, ikke blot hvidlige og grønlige, men også med sorte og grå partier, der stammer dels fra vulkansk aske, dels jord- og sandmaterialer, som den opsamler i sig under dens tur mod afsmeltningen.
Efter en lang dags oplevelser, ankommer vi til overnatningsstedet, ikke langt fra byen Höfn. Vi skal bo og spise her den kommende nat.

Gletsjer fra Vatnajökull.JPGskib_isbjerge.jpg

Dag 5 / Fine udsigter! Lagerfljót. Skriduklaustur & vandfaldet Hengifoss.

Den første del af dagens tur går langs østlandets dybe fjorde – ind og ud går det. Smukke udsigter over havet og mod fjeldene varierer oplevelserne. Der ligger flere småbyer ved kysten og der er tid til at kigge ned til bl.a. Djúpivogur. Ikke langt fra kysten ligger øen Papey og minder med sit navn om en irsk forbindelse – en gang for længe siden.
Efter besøget kører vi langs den lange sø Lagerfljót og kigger efter det søuhyre, som efter sigende holder til her. Der er tid til et besøg i kulturcenteret Skriduklaustur og derfor en snak om forfatteren Gunnar Gunnarsson, der her lod et stort fremmedartet hus bygge. Tæt på findes det 128 meter høje Hengifoss-vandfald. Der bliver tid til en tur op langs det, men ikke helt til toppen, for det vil tage 2-3 timer selv for de mest friske. Vi overnatter i byen Egilsstadir, østlandets største by, for denne ene nat. I løbet af dagen bliver der fortalt om Islands produktion af aluminium. Der findes tre værker og det nyeste ligger her på østlandet. Det er en måde at udnytte Islands enorme energireserver, idet produktionen kræver voldsomme mængder elektricitet. Det er en kontroversiel industrigren; på den ene side kræver det store indgreb i naturen og skaber nogen forurening, på den anden side skaber det arbejdspladser og udenlandsk valuta.

 

hengifoss.jpg

 

Dag 6 / Op over Öræfi-ødemarken. Dettifoss, Ásbyrgi & Húsavik. Hvalsafari.

Vi forlader hotellet efter morgenmad. Det første stop efter en lang kørsel over Öræfi-ødemarken er det meget voldsomme vandfald Dettifoss. Herefter besøges Ásbyrgi, naturens mesterværk, som sagnet vil vide er et hovaftryk fra Odins ottebenede hest Sleipnir! Flot udsigt mod nord fra fjeldene ved Tjörnes og fiskerbyen Húsavik er spændende stop på turen. Er der tid og mulighed, så er der en tre timers hvalsafari denne dag, ellers dagen efter.
Vi indkvarteres i Akureyri for de kommende to nætter på samme hotel og nyder efterfølgende en god middag.
NB: programmets indhold Dag 6 og Dag 7 kan eventuelt ombyttes – afgøres af rejselederen, evt. i sammenhæng med den aktuelle vejrudsigt.

dettifoss.jpg01_pukkelhval_northsailing_15.jpg

Dag 7 / Mývatn & fugle. Pseudokraterne, lavaslotte & svovlstinkende mudderpøle.

Mývatn er centrum for dagens udflugt. Søen er omgivet af fantastiske attraktioner og er i sig selv en stor skønhed. Ved eller på søens mange vige og øer yngler 15-16 forskellige arter svømmefugle i store mængder. Der ses også jævnligt eksotiske fugle som jagtfalk og mosehornugle. Pseudokraterne ved Skútustadir ser vi, de mørke lavaslotte i Dimmuborgir traver vi rundt mellem og de spruttende mudderpøle ved Námsskard lugter vi til: svovl! Der bliver MÅSKE tid til at trave ud til ret frisk og stadig rygende lava ved Leirhnjukar.
Blev hvalturen ikke gennemført dagen før, så sker det her. Sidst på dagen kører vi til Nordlandets største by Akureyri, hvor vi igen skal bo og spise middag.

pseudokratere.JPGedderfugl.JPG

Dag 8 / Skagafjördur, tørvegården Glaumbær & op over fjeldheden Holtavörduheidi.

Køreturen fortsætter mod vest. Snart er vi i Skagafjördur, hvis mange heste er berømte for deres gode egenskaber. Her skal vi se den gamle tørvegård Glaumbær, En ”tørvegård” er en speciel islandsk byggetradition og minder egentligt mest om hobbit-byer. Byen og gården ligger i en smuk og frodig egn, hvorfra sagahelten Grettir den Stærkes navn huskes bedst: han endte sine dage på den næsten 200 meter høje ø Drangey, som ses midt i fjorden.
Der bliver også tid til et besøg på Islands lille og meget interessante, tekstilmuseum i byen Blönduós, som også rummer en moderne kirke fra 1970’erne.
Vi fortsætter derefter gennem de store og åbne landskaber, langs dybt indskårne fjorde og op over fjeldheden Holtavörduheidi med udsigter til gletsjerne inde i højlandet, før vi kommer frem til vort overnatningssted for den kommende nat. Om aftenen – eller næste dags morgen – er der gode muligheder for traveture fra hotellet til enten en fin sø (altid med islom) eller to-tre små vulkaner.

islandske_heste.JPGglaumbaer_ISL.JPG

Dag 9 / Reykjavik: fælles sight-seeing & tid på egen hånd. Fælles afskedsmiddag.

Straks efter morgenmaden pakker vi bussen og tager den sidste strækning mod hovedstaden Reykjavik. Vi kører et stykke langs fjorden Hvalfjördur og derefter gennem en tunnel under fjorden. Vi får en sight-seeing tur gennem de vigtigste gader i hovedstaden, tjekker så ind på vort hotel ved 12/13-tiden. Hotellet er et turistklassehotel med gode værelser, men en helt nøgtern morgenmad. Det er det eneste, vi spiser der. Derefter er der nogle timer på egen hånd, hvor der er mulighed for at dyrke forskellige interesser. Én af de ting, man bør se i hovedstaden er koncert- og kongreshuset Harpa, tegnet af Henning Larsens Tegnestue i samarbejde med dansk/islandske Olafur Eliasson. Nordens hus, tegnet af Alvar Aalto og fungerer som et nordisk kulturcenter er bestemt også et besøg værd. I øvrigt findes der gode kunstmuseer, gallerier, historiske museer og et lille bycentrum med interessante huse. Vil man købe gaver eller minder om Island, så findes her utallige muligheder. Rejselederen er behjælpelig med oplysninger om diverse seværdigheder.
Vi mødes igen på hotellet kl. 19.30 og kører til en fælles afskedsmiddag på en af byens bedre restauranter.

hallgrimskirken_reykjavik.JPGharpa.JPG

Dag 10 / Tid på egen hånd, fx udendørs svømmeanlæg i Laugardalur? Hjemrejse.

Start måske dagen med at trave de 600-700 meter til landets største udendørs svømmeanlæg i Laugardalur. De åbner kl. 07.00, og her kommer de lokale også. Man falder nemt i snak med dem, når man sidder i ét af de mange små bassiner med varmt vand fra 25 til mere end 40 grader varmt vand – alt under den frie himmel og derfor frisk luft. Det er oven i købet billigt.
Der er endnu nogle timer på egen hånd, så nåede man ikke de gode steder dagen før, så kan det nås nu. Men kl. 14.15 skal vi mødes foran hotellet for at køre mod lufthavnen. Vi flyver derfra med Icelandair fra Keflavik kl. 17.00 og ankommer til Kastrup kl. 22.10 (dansk tid).

reykjavik.JPG

Praktiske oplysninger og pris

ISLAND rundt – med god tid til at nyde det hele

17. – 26. juli 2022 // 10 dage // Fra Kastrup lufthavn // Rejse nr. A-4

Pris pr. person: kr. 21.000*
Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.750

 

INKLUDERET I PRISEN

 • Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter.
 • Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren islandsk chauffør.
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad. Privat bad/toilet alle dage, MEN to nætter (Dag 2 og Dag 3) er det muligt at overnatte i værelser med fælles bad/toilet. Det foregår i nyligt renoverede værelser og der er ikke mange om at dele faciliteterne. Ønsker man det, kan man samlet set spare 1.000 kr. pr. værelse for disse to nætter.
 • Middag x 9 stk.
 • Entréer til de nævnte museer.
 • Sejlturen til/fra Vestmannaøerne.
 • Sejltur mellem isbjerge.
 • Hvalsafari.
 • Kompetent dansk-talende rejseleder, fra Island eller Danmark
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden.

 

IKKE INKLUDERET I PRISEN

 • Servering ombord på flyet (bortset fra gratis kaffe/te/vand).
 • Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt.
 • Øvrige måltider, dvs. bl.a. daglige frokoster. Regn med kr. 100-125 pr. person pr. dag, alt efter behov og ønsker.
 • Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte.

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Prisen er baseret på 20 betalende deltagere, men gennemføres til nævnte pris, også selvom der kommer lidt færre med. Der kommer maksimalt 25 deltagere.

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers SKAL der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Det blå sygesikringsbevis – OG sikkert stadig også i 2022: Coronapas.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.
 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort.
 • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 20,09 IKR (19.9.2021), dvs. 1.000 IKR modsvarer pt. cirka 50 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark.
 • Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. Den vulkanske aktivitet i Island.

 

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: A-4

OBS: Inkl. Vestmannaøerne, hvalsafari og sejltur mellem isbjerge

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 17.07.2022

Hjemkomst: 26.07.2022

Pris kr. 21.000

Vejret i Reykjavik

Skydække

10°

Føles som: 9°

Luftfugtighed: 89%

Vindhastighed: 7 m/s

Vores rejser

+45 2962 8077

 

Vær i god tid

Det mærkes tydeligt, at rejselysten er tilbage, og at Corona etc. har sluppet taget i os. Alle vil rejse. Det er dejligt! Men derfor er det efterhånden meget svært at skaffe flere værelser i Island og på Færøerne den kommende sommer. I det mindste i juni, juli og august. Kan I rejse senere, fx i september (der kan være lige så flot i Island som i Danmark) er det stadig muligt. Og endnu senere, endnu mere muligt.De fleste er vore gruppeture er udsolgt, men der kan dog findes pladser på forskellige meget gode ture. Ring gerne for at spørge, hvis det er nemmere end at lede på hjemmesiden.Det kan betale sig at tænke på 2023, allerede nu, eller inden for længe. Vi har allerede datoer for 10-12 forskellige grupperejser i 2023. Programmerne ligner dem, man kan se på hjemmesiden. Priserne vil være klar i sensommeren. Men man er velkommen til at reservere pladser allerede nu, naturligvis med forbehold for en endelig pris.

icon AKTUELT

2022-rejser

Grupperejser til ISLAND:

FÅ PLADSER: Island og vulkanerne, hvordan hænger det lige sammen? 7 dage. Med to rejseledere: Rikke Pedersen, geofysiker og ph.d. rejser med os to af dagene – og K. Torben Rasmussen, er rejseleder på hele turen. (Rejse nr. C-26).

FÅ PLADSER: Sommer i Island – inkl. sejltur og friskfangede kammusinger. 6 dage med gode traveture og fine naturoplevelser. (Rejse nr. A-7).

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne. 6 dage med begrænset kørsel. Vælg imellem to éns rejser, vil du rejse i juni (rejse nr. A-2) eller juli (rejse nr. A-6)?

Hannes Litteraturrejse – rejs til Island med forfatteren Hanne Højgaard Viemose. 9 dage / Island rundt ved midsommer, med fokus på store islandske modernister, udvalgte sagaer, nyere islandsk litteratur og store naturoplevelser. (Rejse nr. C-17).

Island – for nysgerrige bedsteforældre (eller andre voksne) og børn/børnebørn. En aktiv ferie med store fælles opleveser og minder for livet. Her kan I bl.a. blive klogere på vulkaner, gletsjere og islandske heste. (Rejse nr. C-25).


Mange af vore rejser gentages i 2023, se fx disse – vil du skrives op allerede nu?

Fugle og Natur – i det nordøstlige Island. 8 dage / Inkl. hvalsafari. Rejseleder: biolog og seniorrådgiver Ib Krag Petersen. På denne rejse bor du på ét hotel mellem søen Mývatn og Husavik – derfra tager vi på daglige udflugter. (Rejse nr. C-16).

Nordlys i Island? Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad. 5 intensive dage, m. fokus på natur, varme kilder, kultur & Nordlys.

Islands vilde vestfjorde – med forfatteren Hanne Højgaard Viemose. 8 dage i smukke, vilde og enorme øde områder.

Irland – Dublin, Derry og Donegal. 8 dage med spændende indhold. Rejseleder: Christian Møller, tidligere højskoleforstander og journalist.

Færøerne – kunst & natur. Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad.


Kommer der flere 2022-rejser?
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.


Kør-selv rejser til ISLAND og/eller FÆRØERNE:

Foretrækker I at køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv rejser til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så sig til, vi har gode kontakter til Smyril Line. Vi booker gerne aktiviteterne undervejs, så I kan koncentrere jer om, at holde ferie.

Kontakt os og fortæl om jeres egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange og vi har et grundigt kendskab til begge lande.


Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte pakkerejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet. En kør-selv-rejse regnes også for en pakkerejse, hvis der købes mindst to ydelser hos os: fx overnatning, billeje og/eller transport med fly eller andre befordringsmidler.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Det blå sygesikringsbevis – OG sikkert stadig også i 2022: Coronapas.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.


Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.
 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 20,09 IKR (19.9.2021), dvs. 1.000 IKR modsvarer pt. cirka 50 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is


Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.


Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.


Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.


Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.


Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked