UDSOLGT Nordlys i Island? / fra Kastrup

Rejsen er UDSOLGT, men gentages i 2021.

Kontakt os for at komme på venteliste og modtage program:

Tlf. 2962 7077  // info@team-island.dk

 

5 dages intensiv Island med fokus på natur, varme kilder, kultur og Nordlys

 

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad

Rejseleder K. Torben Rasmussen 

Vi gentager succes'en og tilbyder endnu en vinterrejse, især for at se Nordlys. Dét vil vi meget gerne vise frem, for det er jo helt specielt! MEN Nordlys lader sig ikke sådan dirigere med; dels kan man ikke forudse det lang tid i forvejen, dels kan det være overskyet og så ser man heller ingenting. Vi gør ikke desto mindre nu forsøget, og for at være sikker på stort indhold i turen, handler den også om litteratur, kunst, varme kilder og udflugt til vandfald og gejsere.

Det er fem dage med begrænset kørsel og høj intensitet, som den kompetente rejseleder bidrager til.

Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende - vi opfatter turene som en slags rejsende højskole. Eftersom deltagerne er nysgerrige og interesserede lykkes det for det meste og adskillige venskaber er grundlagt på rejserne. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags. Der er meget at dele…

Programmet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

 

Dag 1 / Ankomst til Reykjavik, restaurant tæt på hotellet

Der er afgang fra Kastrup lufthavn kl. 12.55 (mødetid kl. 11.00), og efter ca. tre timers tur ankommer vi til Island, hvor klokken nu er 15.10 (lokal tid).

I lufthavnen kan der veksles penge og handles toldfrit.

Vi kører direkte mod hovedstaden Reykjavik – måske med en afstikker omkring Bessastadir, den islandske præsidents officielle residens – og indkvarterer på vort hotel. Vi bor på samme hotel under hele opholdet. Det er et turistklassehotel med udmærkede værelser (såkaldte superior!) og begrænset kulinarisk niveau.

Middagen nydes på restaurant tæt på hotellet.

NB: er der mulighed for Nordlys, så kommer bussen og henter os og vi kører udenfor byen for at undgå lysforureningen.

Dag 2 / Tingvallasletten, Strokkur, Gullfoss og udendørs bad i Gamla Lauginn

Vi tager på en daglang udflugt, med badetøjet i håndbagagen! Første stop er ved Tingvallasletten og -søen; begge er navne, som klinger smukt i manges øren, ikke mindst på grund af den historiske dimension. Her blev verdens ældste, stadigt fungerende parlament, Altinget, grundlagt i år 930. Vi skal besøge stedet og høre nærmere om det demokratiske eksperiment. Området er desuden en spændende geologisk attraktion; her skrider den europæiske og den amerikanske kontinentalplade fra hinanden, hvilket resulterer i  enorme revner og sprækker i landskabet. Forkastninger.

Derfra kører vi videre mod øst og stopper næste gang ved området med gejseren Strokkur, der med få minutters mellemrum sender en kogende vand- og dampsøjle højt til vejrs. Blot 10 km herfra finder vi vandfaldet Gullfoss, der kan være helt fortryllende om vinteren. Enorme ismasser vokser frem, fordi vandtågerne fra vandfaldet fryser fast. Smukt sted om sommeren, vildt om vinteren!

Vi spiser frokost i området.

Derefter er det badetid! Vi kører lidt sydligere til gartnerbyen Flúdir, hvor det udendørs badeanlæg ”Gamla Lauginn” findes. Her er rigelige mængder varmt vand (op til 38-40 grader) og er vi heldige 2-3 graders frost. Så er det helt ideelt at bade under den frie himmel.

Efter badet kører vi til en god restaurant få meter fra Atlanterhavet, hvor vi spiser aftensmad. Under middagen tjekker vi, om det er i aften Nordlyset viser sig?

Tilbage til Reykjavik og vort hotel.

gejser_strokkur_island.jpggamla_lauginn_secret_lagoon_island.jpg

 

Dag 3 / Reykjavik: Höfdi, Hallgrímskirken, Nordens hus m.m. og tid på egen hånd

Kl. 09.30 starter bussen – vi skal på en lille rundtur i byen, så de vigtigste steder kan blive præsenteret for jer. Vi passerer bl.a. Höfdi, hvor præsidenterne Reagan og Gorbatjov i 1986 holdt deres berømte topmøde, vi passerer det store koncerthus Harpa (tegnet af Henning Larsen og dansk-islandske Ólafur Eliasson), den sære og meget store Hallgrímskirken og vi kigger inden for i Nordens hus, hvor rejselederen vil fortælle lidt om sin tidligere arbejdsplads og der bliver tid til at kigge på den smukke bygning, tegnet af Alvar Aalto. Huset er netop fejret i anledning af dets 50 års fødselsdag i august 2018. Vi stopper flere steder og ser lidt nærmere på nogle af stederne.

Turen slutter omkring kl. 12, og eftermiddagen/aftenen er derfor til egen disposition. Der er tid til at nyde byens mange muligheder – muséer, kaffehuse, shopping, en tur på havnen og almindeligt driverliv.

NB: det betyder altså, at frokost og middag denne dag er på egen hånd og kreditkort.

NB: er der mulighed for Nordlys, så kommer bussen og hente os og vi kører udenfor byen for at undgå lysforureningen.

reykjavik_island.jpg

Dag 4 / Reykjavik: Museer, forfattermøde, koncert i Harpa

Dagen står i historien, kulturen og kunstens tegn.

Vi skal besøge flere af byens muséer, både kunstmuséer (i det mindste det islandske nationalmuseum Listasafn Íslands), historiske muséer (i det mindste det nationalhistoriske museum) og kulturhistoriske muséer (i det mindste marinemuséet).

Vi skal også møde en islandsk forfatter, mest sandsynligt Einar Már Gudmundsson, der på dansk kan læses i cirka 20 forskellige titler (bl.a. Universets Engle, som han modtog Nordisk Råds Litteraturpris for). Men mens dette skrives, kan det ikke garanteres, at det bliver ham. Andre muligheder er Hallgrímur Helgason eller Jon Kalman Stefánsson – eller andre.

Dagen slutter med en koncert i Harpa. Vi skal opleve husets største sal Eldborg for fuld styrke. Vi skal høre Islands Symfoniorkester og det islandske ”ungdoms-symfoniorkester” sammen med forskellige musikere i en koncert med såkaldt ny musik. Der er tre førstegangsopførelser og andre nye stykker. Mest fløjte- og blæsermusik. Koncerten er del af festivallen ”Mørke Musikdage”, hvor der er særlig fokus på ny kompositorisk musik.

harpa.JPG

Dag 5 / besøg i landets største svømmeanlæg? Hjemrejse

Ønsker man det – og det kan bestemt anbefales – så kan man nå et opfriskende besøg i landets største svømmeanlæg. De åbner kl. 07.00. Her kommer de lokale og her kommer man nemt i snak med dem. Og her er der rigelige mængder varmt vand og flere bassiner, alt under den frie himmel. Frisk luft, varmt vand, næsten ingen klor, en lav pris og gode mennesker. Hvad kan man mere ønske sig?

Kl. 11.30 venter bussen foran hotellet. Turen går så direkte til lufthavnen og vi tjekker ind til hjemrejsen kl. 14.15. Efter ca. tre timers tur med Icelandair, ankommer vi til Kastrup kl. 18.15 (dansk tid).

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

5 dage Island med fokus på natur, varme kilder, kultur og måske Nordlys

28.1. - 1.2. 2019 / Rejse nr. A-1

 

Pris pr. person: kr. 9.950*

Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.600

 

Inkluderet i prisen:

 • Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter
 • Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad
 • Middag x 3 stk. (Dag 1, Dag 2 og Dag 4)
 • Frokost x 2 stk. (Dag 2 og Dag 4)
 • Entréer til de nævnte museer og beskrevne møder med islandske folk.
 • Koncert i Harpa (Dag 4)
 • K. Torben Rasmussen som rejseleder
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden

 

Ikke inkluderet i prisen:

 • Servering ombord på flyet, ud over kaffe, te, juice og vand
 • Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt
 • Øvrige måltider
 • Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte

 

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Der regnes med cirka 20-25 deltagere.

PRAKTISKE SPØRGSMÅL OG HURTIGE SVAR

Hvad skal jeg medbringe?

 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.
 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede.
 • Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår
 • Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså stadig bruger analoge film.
 • Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

 

Skal jeg købe valuta før afrejse

 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen er normalt noget dårligere end i Island.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige gængse kredit-kort
 • Kursen er pt. 1 DKK = 18,57 IKR (28.5.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 53-54 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

 

Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:
 • Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager
 • Man kan også medbringe en termokande og købe påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

 

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.
 • Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark
 • Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

 

Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.
 • Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

 

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 450-550 DKK ).

 

Hvordan er vejret?

 • Besøg hjemmesiden www.team-island.dk, og kig under Om Island. Eller se på www.vedur.is (også med information om jordskælv og vulkaner) eller www.yr.no

Rejsenummer: A-1

OBS: UDSOLGT

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 20.01.2020

Hjemkomst: 24.01.2020

Pris kr. 9.950

Vejret i Island lige nu

icon AKTUELT

2020 Rejsebrochure – få overblikket HER

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Flere 2020-rejser

Grupperejser:

Ud over de 2020-rejser der ses på siden, er der yderligere to spændende rejser på vej:

En rejse tilrettelagt for dig, der holder af vandreture – og én med fokus på islands rige fugleliv.

Hold øje med siden, eller kontakt os.


Kør-selv rejser:

Vil du hellere køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv ture. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Kontakt os gerne med dine egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

· Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker

· Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt. Støvler behøves ikke, med mindre der er tale om særlige vandreture, og vil da fremgå af kommentarer på sådanne programmer.

· Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.

· Myggenet, for især omkring Mývatn (”myggesøen”) kan der være mange fluer. Der er ikke stikkende myg i Island.

· Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Under alle omstændigheder skal man medbringe ID-kort med billede. Og vigtigst: der skal være overensstemmelse mellem navn på legitimation og flybillet. Oplys altså det komplette navn ved køb af rejse.

· Medbring dit blå sygesikringsbevis. Bemærk: deltager man i en studie- eller firmarejse, gælder andre regler – se venligst vore generelle vilkår

· Medbring film fra Danmark, de er dyre i Island. Hvis du altså bruger analoge film.

· Har du en kikkert, er det en god idé at tage den med.

Skal jeg købe valuta før afrejse?

· Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort. Visse steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, fx i FOREX. Kursen normalt noget dårligere end i Island.

· De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort

· Kursen er pt. 1 DKK = 18,57 IKR (28.5.2019), dvs. 1.000 IKR modsvarer cirka 53-54 DKK. Tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is for den aktuelle kurs.

Hvad med daglig frokost?

· Er turen ikke med fuld pension gælder følgende:

· Vi standser som regel ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, kaffe og kager

· Man kan også medbringe en termokande og købe/få påfyldning og enkelte steder kan man købe en selvsmurt sandwich fra morgenmadsbuffet’en.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

· Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer.

· Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark

· Husk at bede om Tax Free-check, den giver 15 – 20% rabat ved køb for mere end IKR 5.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

· Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk.

· Alle har gennemgået danskundervisning i grundskolen.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

· Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der er mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster fra 400-500 DKK ).

Hvordan er vejret på Island?

· Se på den gode norske side www.yr.no

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer ture til bl.a. Irland, Færøerne, Grønland og Balkan – se de aktuelle rejser på www.kulturretur.dk

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Om vore destinationer

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

I 2019 udbydes rejser til Island, Færøerne, Nordsverige, Irland, Italien, – og måske Tunesien. Alle rejser til Island findes på denne side – se de øvrige destinationer på www.kulturretur.dk

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked