UDSOLGT: Nordlys i Island? / fra Kastrup / rejse nr. A-1

UDSOLGT – men rejsen gentages i 2023, kontakt os og bliv skrevet op allerede nu.

5 dages intensiv Island med fokus på natur, varme kilder, kultur og Nordlys

Rejsen er arrangeret i samarbejde med Kristeligt Dagblad
Rejseleder: K. Torben Rasmussen
Gennem mange år er vi blevet opfordret til at arrangere en vintertur til Island, især for at se Nordlys. Dét vil vi meget gerne vise frem, for det er jo helt specielt! MEN Nordlys lader sig ikke sådan dirigere med; dels kan man ikke forudse det lang tid i forvejen, dels kan det være overskyet og så ser man heller ingenting.
Vi gør ikke desto mindre nu forsøget, og for at være sikker på stort indhold i turen, handler den også om litteratur, kunst, varme kilder og udflugt til vandfald og gejsere.
Det er fem dage med begrænset kørsel og høj intensitet, som den kompetente rejseleder bidrager til.
Det er et højt prioriteret formål på vore rejser at skabe fælles oplevelser og nærvær mellem de rejsende - vi opfatter turene som en slags rejsende højskole. Selv om oplevelserne står i kø, er turene ikke mere hektiske, end at der også er god tid til at tale sammen og udveksle erfaringer af alle slags. Der er meget at dele…

Programet er vejledende og ret til ændringer forbeholdes.

 Kontakt os ved spørgsmål & tilmelding på tlf. 2962 8077 // info@team-island.dk 

Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Dag 1 / Måske Bessastadir – indkvartering Reykjavik – Nordlys?

Der er afgang fra Kastrup lufthavn kl. 13.10 (mødetid kl. 11.15), og efter ca. tre timers tur ankommer vi til Island, hvor klokken nu er 15.10 (lokal tid)
Vi kører direkte mod hovedstaden Reykjavik – og er det lyst nok tager vi en afstikker omkring Bessastadir, den islandske præsidents officielle residens – og indkvarterer på vort hotel. Vi bor på samme hotel under hele opholdet. Det ligger ret tæt på centrum og har gode værelser og dejlig morgenmad.
Middagen nydes på restaurant tæt på hotellet.

NB: er der mulighed for Nordlys, så kommer bussen og henter os og vi kører udenfor byen for at undgå lysforureningen.

reykjavik.JPG

 

Dag 2 / Reykjavik: Hallgrímskirken, museer & tid på egen hånd. Koncert i Harpa.

Dagen står i historiens, kulturens og kunstens tegn. Vi starter med en lille sight-seeing i hovedstaden, der med sine omkring 225.000 indbyggere rummer over halvdelen af landets befolkning: cirka 370.000. Vi ser bl.a. den store Hallgrímskirken, den gamle havn og den indre by. Vi skal derefter besøge flere af byens muséer, både kunstmuseum (det islandske nationale kunstmuseum Listasafn Íslands) og et kulturhistorisk museum (Marinemuseet). Vi spiser en frokost det sidstnævnte sted.
Midt på/sidst på eftermiddagen kører bussen tilbage til hotellet med dem, der ønsker det. Andre kan blive i byen på egen hånd. Men kl. 18.00 skal vi spise en hurtig middag (måske i koncerthuset Harpa (pt. er deres restaurant lukket, men åbner måske før vi kommer)), før dagens store oplevelse: en koncert i Harpa. Harpa er tegnet af Henning Larsens Tegnestue i samarbejde med islandsk-danske-islandske (!) Ólafur Eliasson.
Vi skal opleve husets største sal Eldborg for fuld styrke. Vi skal høre Islands Symfoniorkester, for torsdag er deres faste koncertdag. Programmet rummer bl.a. Dmitry Shostakovich’s 10. symfoni.

hallgrimskirken_reykjavik.JPGkoncerthus_harpa_ISL.JPG

 

Dag 3 / Møde med islandsk forfatter på Nordens Hus. Tid på egen hånd. Nordlys?

Vi skal i dag møde en islandsk forfatter. Det kunne være Einar Már Gudmundsson, der på dansk kan læses i cirka 20 forskellige titler (bl.a. Universets Engle, som han modtog Nordisk Råds Litteraturpris for). Men mens dette skrives, kan det ikke garanteres, at det bliver ham. Andre muligheder er Hallgrímur Helgason, Kristín Eiríksdóttir – eller andre. Der kan også dukke en overraskelse op.
Det foregår i kulturhuset Nordens hus, hvor rejselederen (måske sammen med den nuværende direktør) vil fortælle lidt om sin tidligere arbejdsplads og der bliver tid til at kigge på den smukke bygning, tegnet af Alvar Aalto. Huset blev fejret i anledning af sin 50 års fødselsdag i august 2018.

Turen slutter omkring kl. 13, og eftermiddagen/aftenen er derfor til egen disposition. Der er tid til at nyde byens mange muligheder – muséer, kaffehuse, shopping, en tur på havnen og almindeligt driverliv.
NB: det betyder altså, at frokost og middag denne dag er på egen hånd og kreditkort.
NB: er der mulighed for Nordlys, så kommer bussen på et aftalt tidspunkt og henter os. Vi kører derefter udenfor byen for at undgå lysforureningen.

haandskrifter_ISL.JPGReykjavik_cafe_ISL.jpg

Dag 4 / Tingvallasletten og –søen, Strokkur & Gullfoss. Badetid! Fælles afskedsmiddag. Nordlys?

Vi tager på en daglang udflugt, med badetøjet og festtøjet i håndbagagen! Første stop er ved Tingvallasletten og –søen; begge er navne, som klinger smukt i manges øren, ikke mindst på grund af den historiske dimension. Her blev verdens ældste, stadigt fungerende parlament, Altinget, grundlagt i år 930. Vi skal besøge stedet og høre nærmere om det demokratiske eksperiment. Området er desuden en spændende geologisk attraktion; her skrider den europæiske og den amerikanske kontinentalplade fra hinanden, hvilket resulterer i enorme revner og sprækker i landskabet. Forkastninger.
Derfra kører vi videre mod øst og stopper næste gang ved området med gejseren Strokkur, der med få minutters mellemrum sender en kogende vand- og dampsøjle højt til vejrs. Blot 10 km herfra finder vi vandfaldet Gullfoss, der kan være helt fortryllende om vinteren. Enorme ismasser vokser frem, fordi vandtågerne fra vandfaldet fryser fast. Smukt sted om sommeren, vildt om vinteren!
Vi spiser frokost i området.
Derefter er det badetid! Vi kører lidt sydligere til gartnerbyen Flúdir, hvor det udendørs badeanlæg ”Gamla Lauginn” findes. Her er rigelige mængder varmt vand (op til 38-40 grader) og er vi heldige 2-3 graders frost. Så er det helt ideelt at bade under den frie himmel.
Efter badet kører vi til en god restaurant få meter fra Atlanterhavet, hvor vi spiser den flotte aftensmad. Det er turens sidste og niveauet løftes lidt. Under middagen tjekker vi, om det er i aften Nordlyset viser sig?
Efter middagen går turen tilbage til Reykjavik og vort hotel.

gejser_strokkur_island.jpg

Dag 5 / Tid inden hjemrejsen: Nå fx et udendørs bad i landets største svømmeanlæg?

Ønsker man det – og det kan bestemt anbefales – så kan man nå et opfriskende besøg i landets største svømmeanlæg. De åbner kl. 07.00. Her kommer de lokale og her kommer man nemt i snak med dem. Og her er der rigelige mængder varmt vand og flere bassiner, alt under den frie himmel. Frisk luft, varmt vand, næsten ingen klor, en lav pris og gode mennesker. Hvad kan man mere ønske sig?
Kl. 11.15 venter bussen foran hotellet. Turen går så direkte til lufthavnen og vi tjekker ind til hjemrejsen kl. 14.00. Efter ca. tre timers tur med Icelandair, ankommer vi til Kastrup kl. 18.15 (dansk tid).

PRAKTISKE OPLYSNINGER OG PRIS

Nordlys i Island?
– 5 dages intensiv Island med fokus på natur, varme kilder, kultur og Nordlys

19.1. - 23.1. 2022 / Fra Kastrup lufthavn / Rejse nr. A-1

Pris pr. person: kr. 10.950*
Tillæg for enkeltværelse: kr. 2.000


INKLUDERET I PRISEN

 • Flybilletter t/r, inkl. skatter og afgifter
 •  Transport iflg. program i komfortabel, røgfri bus med god plads og erfaren chauffør
 • Indkvartering i delt dobbeltværelse m. morgenmad
 • Middag x 3 stk. (Dag 1, Dag 2 og Dag 4)
 • Frokost x 2 stk. (Dag 2 og Dag 4)
 • Entréer til de nævnte museer og beskrevne møder med islandske folk
 • Koncert i Harpa (Dag 2)
 • K. Torben Rasmussen som rejseleder
 • Lovpligtigt bidrag til Rejsegarantifonden


IKKE INKLUDERET I PRISEN

 • Servering ombord på flyet, ud over kaffe, te, juice og vand
 • Drikkevarer ved måltider – ud over isvand, som altid følger frit og rigeligt
 • Øvrige måltider
 • Eventuelle aktiviteter og entrébilletter ud over de nævnte

* Der tages forbehold for større pris- og valutaændringer og for ændringer af skatte- og afgiftsforhold. Der regnes med cirka 22-26 deltagere, men gennemføres ved 16-17 tilmeldte.

 

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Det blå sygesikringsbevis – OG sikkert stadig også i 2022: Coronapas.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.

Skal jeg købe valuta før afrejse

 • Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man veksle kontanter eller hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kredit-kort.
 • Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 20,09 ISK (19.9. 2021), dvs. at 1.000 ISK modsvarer cirka cirka 50 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is

Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.

Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld- og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark
 • Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 - 15% rabat ved køb for mere end IKR 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.

Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har gennemgået danskundervisning i grundskolen. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.

Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.

Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

download pdf Hent udførlig rejsebeskrivelse

Rejsenummer: A-1

OBS: Medbring badetøj og håndklæde

Lufthavn: Kastrup

Afrejse: 19.01.2022

Hjemkomst: 23.01.2022

Pris kr. 10.450

Vejret i Reykjavik

Let regn

Føles som: -4°

Luftfugtighed: 86%

Vindhastighed: 5 m/s

Rejser til Island og andre lande...

+45 2962 8077

Vælg rejser

icon AKTUELT

2022-rejser

Grupperejser til ISLAND og IRLAND:

Nordlys i Island? Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad. 5 intensive dage, m. fokus på natur, varme kilder, kultur & Nordlys. Rejseleder: K. Torben Rasmussen. UDSOLGT, men gentages i 2023. Skriv dig op allerede nu.

Island rundt – med god tid til at nyde det hele. 10 dage / Inkl. Vestmannaøerne, en hvalsafari og en sejltur mellem isbjerge. NB: vælg imellem fem næsten identiske rejser, men på forskellige tidspunkter. På tre af disse rejser er der få pladser tilbage!

Sommer i Island – inkl. Vestmannaøerne. 6 dage med begrænset kørsel. NB: vælg imellem to éns rejser, på forskellige tidspunkter.

Island – med fokus på fugle & natur. 13 dage / Inkl. Vestmannaøerne / med tre rejseledere.

Hannes Litteraturrejse – rejs til Island med forfatteren Hanne Højgaard Viemose. 9 dage / Island rundt ved midsommer, med fokus på store islandske modernister, udvalgte sagaer, nyere islandsk litteratur og store naturoplevelser.

Island – for nysgerrige bedsteforældre (eller andre voksne) og børn/børnebørn Bliv klogere på vulkaner, gletsjere og islandske heste.

Island og vulkanerne, hvordan hænger det lige sammen? Med to rejseledere: Rikke Pedersen, geofysiker og ph.d. to af dagene – og K. Torben Rasmussen, der er med os alle 7 dage.

Island – natur, sagnhistorier, heste og vand En anderledes 9-dages rundtur. Rejseleder: Lise Hvarregaard.

Irland – natur & eftertanke. 9 dage / En eksklusiv rejse, der kun udbydes i samarbejde med Kristeligt Dagblad. Natur, kultur og tro i Irland gennem 6000 år.


Disse 2022-rejser er på vej...

Island – med Vestfjordene i centrum. Rejs med Vrå Højskole. NB: rejsen indledes med nogle dage på højskolen (rejsen gentages i 2022).

Sommer i Island – inkl. sejltur & friske kammuslinger (ny rejse 19.-24.7.2022).

Irland – Dublin, Derry og Donegal. 8 dage med spændende indhold. Rejseleder: Christian Møller, tidligere højskoleforstander og journalist (rejsen gentages i 2022).

Færøerne – kunst & natur. Arr. i samarbejde med Kristeligt Dagblad (ny rejse 25.-30.5.2022).


Kommer der flere 2022-rejser?
Hold øje med hjemmesiden, tilmeld dig vores nyhedsbrev eller kontakt os.


Kør-selv rejser til ISLAND og/eller FÆRØERNE:

Foretrækker I at køre selv? Vi arrangerer hvert år mange kør-selv rejser til Island. Det er også en mulighed, at få en kombineret tur til både Færøerne og Island.

Foretrækker du at sejle / have din egen bil med, så sig til, vi har gode kontakter til Smyril Line. Vi booker gerne aktiviteterne undervejs, så I kan koncentrere jer om, at holde ferie.

Kontakt os og fortæl om jeres egne idéer og få et skræddersyet forslag – mulighederne er mange og vi har et grundigt kendskab til begge lande.


Garanti for at få pengene tilbage!

Tvinger omstændighederne (virus eller andet) os til at aflyse allerede købte/betalte rejser, returneres alle indbetalte beløb uden gebyr eller andet.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden.

Skal vi lave en særlig rejse til jer?

Er I 15 personer eller flere, som gerne vil rejse, så kontakt os gerne.

Mød os på Facebook

Du er meget velkommen i vores Facebook-gruppe "TeamIsland". Her kan vores tidligere gæster og andre, der er særligt interesseret i Island, blive medlem. Det er en lukket gruppe, hvor vi løbende deler informationer om emner, vi tror kan interesserer vores rejsende – både de nye og dem, der har været med flere gange.
Gruppen hedder: www.facebook.com/groups/TeamIsland
Send en mail, hvis du vil inviteres med i denne gruppe.

Foredrag om Island

Vil du vide mere om Island?

K. Torben Rasmussen – ejeren af KulturRetur & Team Island, er en efterspurgt foredragsholder.

Kontakt os, hvis du har ønsker til et særligt foredrag med islandsk relevans.

Emner som kunst, litteratur og bygningskunst er blandt tilbuddene, men også mere generelle foredrag, fx det meget populære Kan danskerne lære noget af det islandske folk – stadig væk?

Ønsker du en samlet oversigt over mulige emner, så send os gerne en besked.

Uncube Magazine besøger Island

Uncube Magazine har været på opdagelse i Island. Se de smukke billeder af natur og arkitektur her

Islændinge – De Små Konger

Læs artiklen "Islændinge – De Små Konger" skrevet af Team-Islands direktør, K. Torben Rasmussen

Praktiske spørgsmål og hurtige svar:

Hvad skal jeg medbringe?

 • Pas kræves ikke, men medbring det, hvis du har ét. Ellers skal der medbringes andet ID-kort med billede.
 • Det blå sygesikringsbevis – OG sikkert stadig også i 2022: Coronapas.
 • Praktisk og varmt rejsetøj. Vind- og vandtæt. Indgår der sejlture i programmet, medbring da lette handsker.
 • Praktisk fodtøj med gode såler. Bør kunne tåle fugt.
 • Badetøj til besøg i de varme kilder. Husk et håndklæde.
 • Kikkert og håndbøger om Island, historie, natur, fugle etc.
 • Island er ikke med i EU, husk det ved mulige rejseforsikringer og nødvendige dokumenter.


Skal jeg købe valuta før afrejse?

 • Det korte svar er: nej. Man kan betale med VISA eller andre kort alle steder i Island. Det er altså ikke nødvendigt, men kan naturligvis være hyggeligt og måske spare lidt tid ved kaffepauser eller andet.
 • Flere steder i Danmark kan man veksle til islandske kroner, bl.a. i FOREX. Kursen er ikke den bedste dér.
 • Ved ankomsten til lufthavnen i Keflavik kan man hæve på VISA/Dankort eller andre internationale kort.
 • De fleste butikker og restauranter modtager samtlige kreditkort. Man kan ikke ”hæve over” ved køb med kreditkort i Island, dvs. man kan ikke bruge butikker som sted at få kontanter.
 • Kursen er pt. 1 DKK = 20,09 IKR (19.9.2021), dvs. 1.000 IKR modsvarer pt. cirka 50 DKK. For aktuel kurs, tjek den islandske nationalbanks hjemmeside på www.sedlabanki.is


Hvad med daglig frokost?

 • Er turen ikke med fuld pension gælder følgende: Vi standser ved middagstid på steder, hvor der kan købes lette varme anretninger, sandwich, kaffe og kager. Man kan medbringe en termokande og de fleste steder få varmt vand med på dagens udflugt.


Hvad kan jeg købe med fordel i Island?

 • Vi er ikke på de sydlige kanter, så røverkøb af varer kan ikke påregnes. Man kan dog med fordel købe uld og kunstvarer. Dyre mærkevarer kan også vise sig at være billigere end i Danmark. Husk at bede om Tax Free-check, den giver 10 – 15% rabat ved køb for mere end ISK 6.000 på samme kassebon. Beløbet udbetales i lufthavnen ved afgang. NB: vær opmærksom på, at ikke alle butikker er tilsluttet Tax Free-ordningen.


Forstås dansk i Island?

 • Ja, mange forstår dansk, men mange, især unge/yngre, foretrækker at svare på engelsk. Tal selv langsomt og tydeligt dansk. De fleste har modtaget danskundervisning. MEN mange ansatte på hoteller og andre steder, hvor turister typisk kommer, er ikke islandske. Mange kommer fra østeuropæiske lande og taler af den grund ikke dansk.


Skal jeg prøve en islandsk hest?

 • Hvis du ikke gør det nu, så gør du det aldrig! Hvor der gives mulighed findes det nødvendige overtøj, hjelm, støvler og instruktioner (koster 500-600 DKK for en kortere tur, typisk 1½ times effektiv ridning). Men det skal understreges, at rideture ikke kan garanteres på alle turene. Er du særligt interesseret, så spørg ved tilmelding eller straks ved ankomst til Island.


Hvordan er vejret?

 • Besøg den islandske side www.vedur.is, hvor der også kan findes oplysninger om jordskælv og andre aktiviteter ifm. den vulkanske aktivitet i Island.

Generelle rejsebetingelser

Læs vores generelle rejsebetingelser her – og kontakt os ved spørgsmål.

Nyhedsbrev

Her kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev

icon TEAM-ISLAND

Team Island er skabt på baggrund af dybtgående kendskab til Island, for det første. For det andet skabt på baggrund af stor lyst til at formidle store oplevelser i det helt særlige land. Alle turene er tilrettelagt af K. Torben Rasmussen, der er forfatter af flere bøger om Island og har boet mere end 5 år i landet. Men uden bistand fra vore uhyre kompetente islandske og danske rejseledere går det jo ikke. Alle islandske taler godt dansk. Er de danske, har de boet gennem flere år i Island.

Vi véd, at en tur først er helt vellykket, når alt det praktiske fungerer og historierne er fortalt af engagerede rejseledere.

Du skal rejse til Island med os, hvis du vil være sikker på en grundig tur. Naturoplevelser af en helt anden verden, suppleret med historie, geologi, erhverv, kunst, kultur, dagligt liv i Island - og så lige mere natur igen.

På hjemmesiden kan du finde alt relevante oplysninger om turene. Er der ikke lige nu en passende tur, så kontakt os gerne. Der er hele tiden nye på vej. Er du del af en gruppe med særlige fagspecifikke behov, så kontakt os gerne. Vi arrangerer hvert år ture for grupper, helt efter deres ønsker.

Uanset om du vil rejse i en gruppe med andre interesserede mennesker – og få glæde også af et godt socialt sammenhold – eller hellere selv vil køre, så kan vi garantere et stort udbytte af vore ture. Det samme gælder på vore rejser til andre lande. Vi arrangerer gode ture til andre destinationer end Island, vort primære rejsemål. Irland og Færøerne hvert år. Grønland jævnligt. Har tidligere lavet rejser til Israel, Balkan, Nordsverige, Tyskland og Shetland. Har du særlig interesse for nogle af disse rejsemål, så kontakt os for aktuelle planer.

Læs TEAM ISLAND og KULTURRETUR's historie her.

Vores generelle rejsebetingelser findes her.

icon DESTINATIONER

Det oprindelige udgangspunkt for Team Island // KulturRetur’s rejser var Island. De to ejere har et nært forhold til Island, så det var naturligt. Og eftersom der er så mange interessante steder i Island og så mange historiske og kulturelle forbindelser var det endnu mere oplagt for os.

Men interessen for den nordatlantiske kultur, gjorde det ligeså naturligt at udvide med Færøerne og Irland. Færøerne kender vi begge udmærket og har besøgt landet mange gange. For at få dækket Irland, måtte vi finde en passende samarbejdspartner og det har vi gjort med forhenværende højskoleforstander og journalist Christian Møller.

Vi har arrangeret grupperejser til Grønland, Gotland, Tyskland, Israel, Kosovo/Makedonien/Albanien, Rumænien og har haft udbudt en spændende tur til Tunesien, med én af landets bedste kendere af landet, ph.d. (Mellemøststudier) Rikke Haugbølle. Vi er konstant opmærksomme på om forholdene bliver så rolige, at vi kan genoptage den rejse.

 

Fakta om Island

DEN ISLANDSKE NATUR
For 15-16 millioner år siden eksisterede Island ikke. Hvor kontinentalpladernes drift bort fra hinanden i hhv. vestlig og østlig retning er kombineret med…
HISTORIEN – KORT & GODT
Den islandske historie er kort og velbeskrevet. I det mindste når man taler om den historie, som omhandler menneskers tilstedeværelse på den store ø. I år 874,…
KULTURLIVET
Dyrker man kulturelle oplevelser i en eller anden form, er Island i stigende grad interessant. Hovedstaden Reykjavik er en moderne storby med teatre, museer,…
DET MODERNE ISLAND
Det moderne Island er et dynamisk samfund præget af mobilitet, innovation og åbenhed, og landet er dermed godt klædt på til informationssamfundets vilkår.…
DE FIRE ÅRSTIDER
Det islandske forår kommer sent, men udvikler sig til gengæld eksplosivt. April og maj er forår, og lyset er kommet stærkt tilbage. Sammen med det kommer…
LITTERATURLISTE
En oversigt over ordentlige og tilgængelige bøger. Nogle kan skaffes fra boghandlen, andre gennem gode biblioteker og andre igen eventuelt gennem den…

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os

icon 1 KulturRetur A/S, Mejlbyvej 670, Mejlby, 8530 Hjortshøj

icon 2+45 2962 8077

icon 3 www.team-island.dk

email info@team-island.dk


Du kan også udfylde formularen herunder og sende en besked